Scones och gå-bort-present

Inte smakat scones sen man bakade dom i hemkunskapen på högstadiet. När K hade vaknat igår gick vi iväg och handlande de ingredienser som saknades till go´bullarna och så lite smarriga pålägg. Å det blev mumsigt! Men vilken sen frukost, lunchtid!

Efter den sena men ack så goda frukosten bakade vi sanslöst goda muffins. Vi var bjudna hem till M & E som precis köpt lägenhet, för att se hur dom fått ordning på allt. Så vi tog med oss en liten gå-bort-present. Två handdukar som matchar deras snygga badrum och så hembakat. Så "desperate housewifes"-aktigt :-D


Dom här muffinsarna är för riktiga chokladälskare!




Här kommer receptet. Jag har döpt dom till "chokladbomben"!

Maffiga chokladmuffins - "Chokladbomben"

Chokladflingor
100 gram choklad (mörk eller ljus)
1 msk olja
4 dl cornflakes

Muffinssmet
100 gram smör
2 st ägg
2 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Fyllning
100 gram Choklad (mörk eller ljus)
1 dl grädde

Chokladglasyr
20 gram smör eller margarin
1 msk kakao
1,5 msk vatten
1,5 dl florsocker

Gör så här:
Flingorna - Smält chokladen tillsammans med oljan i vattenbad. Flytta kastrullen från plattan när chokladen har smält och rör ner flingorna och blanda tills alla flingor är täckta med den smälta chokladen. Lägg ut chokladflingorna på smörpapper och låt stelna i kylskåpet.

Smeten - Sätt ugnen på 210 °C. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i de övriga ingredienserna och smöret till en fin smet. Häll upp smeten i muffinsformarna (använd bakformar och muffinsplåt så får dom finast form) till lite mer än halva. Grädda i ugnen i ca. 7-8 min och låt sedan muffinsen svalna.

Fyllningen - Koka grädden och tillsätt sedan chokladbitarna medan grädden är varm. Rör om tills det tjocknar. Gör hål i muffinsen (med fingret går bra) och fyll med chokladfyllningen

Glasyr - Smält smör/margarin och låt det sedan stå och svalna. Blanda alla ingredienser och rör om tills du får en smet. Bred på glasyren på muffinsen och lägg till sist på chokladflingorna.

Mumsa och njut!

/Tesan



Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0