12/1 Koh Lanta

Efter frukost bestamde vi oss for att hyra varsin moped och utforska Lanta for oss sjalva. Detta visade sig vara en riktigt bra ide da vi bada verkligen tyckte om att kora moppe. Vanstertrafiken var absolut inga problem, det ar mer trafiken i sig som ar helt annorlunda. Valdigt skont och svalkande att kora runt da det kanndes som at luften stod helt stilla. Vi vet inte vad temperaturen ar, da vi inte sett en termometer sen vi landade i Bangkok. Hett ar det dock!

Vara utflykt gick langst hela vastra sidan av Koh Lanta. Vi stannade for att ta ett svalkande dopp pa den nast sydligaste beachen pa Lanta, Klong Jark Bay. Det var verkligen ett litet paradis. Stranden var bara ett par hundra meter och det var lite folk dar.

Den sydligaste delen av on ar en national park som heter . Det var extremt dalig vag dit och ibland trodde vi inte att vara mopeder skulle klara det, men nog gjorde dom det. Parken var dock lite av en besvikelse da det inte fanns sa mycket som intresserade oss. Manga palmer, tva sma strander och en fyr. Vi akte harifran ganska sa snabbt.

Nasta stop blev ett mat stop. Va stannade till pa Otto bar and grill som vi tror ligger pa Klong Nin Beach (kan vara fel). For ovanlighetens skulle sa blev det nagon nudelratt med kyckling. Det var sa hett sa vi bara var tvugna att ta ett dopp efter maten och som vanligt sa var stranden har riktigt bra den med.

Vi akte vidare till ett stalle som kallade Viewpoint. Det ar en hogt belagen restaurang med underbar vy over en stor den av ostra sidan av on. Det forsta vi mottes av var en manad gamla kattungar som halsade oss valkomna. De var verkligen supersota och utsikten kom i andra hand. Vi ville inte aka darifran.

Pa vagen hem akte vi genom landsbyggden och vi fick se hur lokalbefolkningen bor och mer hur landskapet ser ut. Vi motte ett led med elefanter ocksa, dar nagra hade passagerare pa huvudet och nagra gick fritt. Coolt!

Innan vi kom hem sa var vi tvungna att stanna till och ta ett dopp. Det var pa nagot stalle pa den stranden som heter for Phra Ae (Long Beach). Det enda vi kunde klaga pa precis pa detta stalle var att sanden var lite mer grovkornig an pa andra stallen. Kanske inte sa pa hela stranden, det har vi inte testat.

Kvallsmaten fullstandigt avnjots, efter tips, pa The Tavern. Vi visste att portionerna skulle vara stora men vi tankte oss nog inte riktigt for nar vi bestallde Full Rack of Ribs OCH en Cajun Chicken Burger. Revbenen var hur goda som helst och portionen var gigantisk. Tillagas bor att vi sjalvklart inte orkade ata upp allt.

/Tesan & Kristofer



Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0