Framsteg för lillan

26/11 Denna dagen hade jag lyckats handmjölka fram en liten hutt av min råmjölk till lillan. Vi droppade den på en napp så hon fick smaka på den och hon smaskade i sig.

 

 

 


 

När lillan var 2 dagar gammal fredag 27/11 plockades CPAP:en bort. Istället fick hon en tunn slang med två små piggar in i näsan med lite syrgas. Bara snäppet över det som normalt finns i luften. Gumman behövde börja ”sola” nu också då hon blivit gul.

 

 

Vi blev överrumplade med besked om att hon skulle överflyttas till mölndal och jag skulle skrivas ut och inte få någon plats på BB där. Efter mer information kändes beskedet något lättare men det kändes jobbigt att det kom så snabbt inpå. Kaotiskt var vad det blev! Jag blev väldigt ledssen och upprörd men i den stunden så kom vi fram till vad lillan skulle heta. Ett ögonblick vi nog aldrig kommer glömma.

 

 

Felicia är hennes namn. Det betyder stor lycka och hennes namnsdag är 14/1 – den dagen hon beräknades att födas. Kan det bli mer passande?!

 

Felicia flyttades till mölndal i en kuvös i ambulanstransport och en sköterska från neonatal där åkte med henne. När hon hade anlänt och installerat sig kom vi till henne. Vi blev varmt mottagna och blev visade runt på avdelningen. Det kändes jättebra och tryggt på en gång, vilken skilland mot vad vi tidigare upplevt!

 

 

Stumpan sög på tummen för första gången!

 

 

Nu kom första natten vi skulle var lite längre från henne. Jag sov hemma för första gången på nästan 3 veckor. Det kändes skönt faktiskt att få sova ordentligt och vi kände en enorm trygghet över att Felicia var där hon är. Vi bestämde oss för att åka tillbaka på morgonen efter frukost men om någon av oss skulle vakna på natten och vara orolig så skulle vi åka med en gång. Det är ju inte svårare än så!

 

 


 

 

28/11 hade lillan ingen syrgasgrimma på sig då vi kom på morgonen. Hon klarade andningen själv. Efter några timmar utan behövde hon dock ha tillbaka den då syresättningen blev lite låg. Vid vägningen idag hade hon gått ner från 1936 gram till 1775 gram. Spädbarnen gör det i början, dom får lov att gå ner 10% av sin vikt utan att det är något konstigt. Denna dagen var också första gången hon och snuttade på mammas bröst. Det är en duktig tjej vi har!

 

 

Lilla hjärtat vårat. Kolla in frisyren!


 

29/11 hade personalen plockat bort gummans syrgas klockan 5 på morgonen och hon klarade hela dagen utan. Hon slapp även ”solbädden” då bilrubinet nu hade gått ur kroppen. På eftermiddagen då vi kom tillbaka efter att vi ätit middag fick vi ett glatt besked. Vi var inbokade i ett familjerum. Ett rum där vi tre kan vara tillsammans och mysa ifred men hon sover fortfarande i rummet där de andra barnen finns för att vi ska slippa stress om någon maskin skulle larma eller så. Vi tillbringade 5 timmar bara vi, våran lilla familj, i rummet i lugn och ro. Stumpan var så duktig. Två gånger larmade maskinen att hennes syresättning var låg. Men det gick fort över. Det var så mysigt att vara bara vi men samtidigt lite nervöst. Det är nyttig träning det här.

 


 

30/11. Lillgumman är fortfarande utan syrgas. Vilken stark tjej! Idag fick vi bada henne för första gången och oj, som hon njöt! Nu har hon lagt på sig 25 gram. 1800 gram väger hon nu. Matmängden ökas ständigt. När hon föddes åt hon 10 ml varje gång (var 3:e timma) nu är hon uppe i 40 ml. Vi fick information om hemsjukvård idag. Tydligen är Felicia nu kandidat för det, men vi tänker inte tacka ja till det förrens vi känner oss mer trygga och mogna för det. I stort innebär det att i vårdar henne hemma och hemsjukvården kommer till oss 2 ggr/vecka för att kontrollera sonden. Skulle man känna sig osäker eller om man vill tillbaka till neonatalavdelningen, då är det bara komma, hon är fortfarande inskriven där omän vi har hemsjukvård. Men detta blir inte än på ett tag. Vi har myst på i föräldrarummet idag också, myspys!

 

Felicia gjorde världen grej ikväll vid blöjbytet innan kvällsmålet! K skulle byta hennes blöja, hon hade bajsat. Så håller han på att torka henne ren och då hör jag världens sprutljud och ut skjuter hon en rejäl laddning med bajs så pappa fick fulla händerna. You go girl!!!! :-D

 

 

/Tesan

 

 


 


Kommentarer
unique

Blir alldeles varm i hjärtat när jag läser. Så stark hon är. Skönt om Ni får åka hem, men som du säger. Man vill nog vara helt säker först.



Lycka till =)

2009-12-01 08:47:32
URL: http://saratilling.devote.se
Moonlight Gbg

Åhh vad fin hon är lilla Felicia! Jättefint namn!

Kram från Maria

2009-12-01 08:59:40
URL: http://roderhult.blogg.se/
Cupcaken

Är så glad och varm inombords för eran skull!

Jättesöt tjej ni fått!



Många kramar

2009-12-01 12:48:46
Underbara ungar

Vilken duktig tjej ni har fått och vilket fint namn ni har valt!

Vi i BF-januari tråden tänker på dig/er!

2009-12-01 13:32:46
MissMii

Blir oxå alldeles varm i själen.

Härligt att det går så bra.



kram

2009-12-01 17:00:19

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0