Färs & fetaostfyllda auberginehalvor med smak av mynta

Vi lagade en sån god middag härom dagen som jag vill tipsa om. Det blev sååå gott!

Ingredienser:

1 aubergine
1 liten gul lök
Några vitlöksklyftor
Mynta (mycket, typ några matskedar)
400g Färs
3 dl Cremefraiche
120 g fetaost
1/2-1 dl Riven ost
Salt
Peppar

Dela och gröp ur auberginen och hacka köttet. Stek det sedan i smör och salta lite, lägg åt sidan. Stek köttfärsen, salta och peppra, lägg åt sidan. Hacka och stek lök och vitlök ös på en massa timjan. Lägg i cremefraichen precis då löken börjat få färg och låt fetaosten smälta med. Blanda i aubergineköttet och köttfärsen. Låt puttra ihop lite. Fyll sedan auberginehalvorna med röran, strö på lite ost och sen... Skjuts in i ugnen! Ta ut och njut då osten på toppen fått lite färg och auberginerna är mjuka (ca 20 min).


Var uppmärksam på hur stor auberginen är då det är relativt mycket kolhydrater i den och man kan med fördel ta lite mindre färs och cremefraiche då detta var väldigt mättande.












/Tesan



Kommentarer
polly

låter mumsmums

2010-11-15 14:16:18
URL: http://polly.webblogg.se/
Anonym

Oj va gott det låter. Kan rekomendera den här moussakan http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=64

Jättegod!

2010-11-15 14:19:23
Maria

Glömde skriva att tipset var från mig:)

2010-11-15 14:20:14
URL: http://lufoto.blogg.se/
polly

gjorde liknande innan precis. mumsmusms

2010-11-18 17:22:17
URL: http://polly.webblogg.se/

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0