Salami-fetaost & broccolipaj

Igår gjorde vi en salami-fetaost & broccolipaj. LCHF såklart. Jag skojar inte om jag säger att det är bland de godaste pajer jag någonsin smakat. K instämmer.



Pajskal

1 dl pofiber
1 msk fiberhusk
1/2 tsk bakpulver
75 g rumsvarmt smör
1 äggula
3/4 dl vispgrädde

Äggstanning

4 ägg
2,5 dl vispgrädde
valfria kryddor (vi använde salt, peppar, oregano och lite cayenne)

1 dl riven ost


Blanda alla torra ingredienser till pajskalet, blanda ner smör, äggulan och grädden och knåda snabbt ihop degen. Tryck ut i en pajform (jan använde en normalstor pajform ca 25 cm). Förgrädda skalet i 5 minuter på 200 grader.

Fyll skalet med valfri fyllning. Häll sedan över stanningen och strö över riven ost.

Grädda i ugnen tills osten och pjskalet fått fin färg och stanningen stannat.



Det kan bubbla lite på ytan och se löst ut från smör och fett från grädden men allt sätter sig då den får stå till sig en stund efter gräddningen. Vi lät den bli ljummen och sedans kar vi upp den och värmde på något i micron innan vi åt.

Till hade vi en grönsallad med tomat, rödlök, gurka och fetaost samt en gooood dressing på creme fraiche, lite majjo, tomatpure, sweet chilisås och ketchup (en skvätt av varje) och kryddade med salt och peppar.

Prova!!















Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0