Färdigfirat

Nu har K:s föräldrar åkt, det var mycket trevligt att ha dom här. Nu sitter vi i soffan och tar det lite lungt innan vi ska iväg. K tittar på fotboll och jag bloggar och har huvudvärk. Jag hoppas det går över.


Så här såg tårtan ut innan vi högg in



 
Den våriga dukningen


Nellie tyckte att K: pappas sko var himmla fin :-)

   
De fina presenterna jag fick.
Ett vitvinvinsglas från ittala (Vi har rödvinsglas i samma serie) och en mysig badrock samt en fin blomma.


Till B, A & H med barnen: Ja jag vet inte vad jag trodde :-/ Tack så mycket för bidraget. Får se om det går till kameran jag tänkt köpa eller till något annat skoj. Kram på er!

Nu måste jag lägga på lite make. Jag hoppas och tror det blir en trevlig kväll och jag önskar er detsamma!

/Tesan






Äntligen helg!

Precis klivit upp ur sängen nu och snart ska jag börja plocka undan. K:s föräldrar kommer hit på lunch idag eftersom jag har fyllt år, vi ska bjuda på smörgåstårta. Mums! Gjorde tårtan igår så den står i kylen och gottar till sig, ska bara dekorera den. Sen ikväll ska vi ut och äta med C & J, det ska bli jättekul! Vart det blir det vet jag inte, K har bokat bord någonstans och det är hemligt för mig. Det blir säkert bra!


Den här fina skålen pryder vårat kök nu. Har knåpat ihop den själv med olika vårlökar, sisal, dekorationsboll och en ljushållare. Nu har vi vår i köket!

     
 



 
Den här fina blomman fick jag på min födelsedag då vi kommit hem från jobbet och så fick jag gott bubbel också. Sedan åkte vi in till stan och åt middag på en grekisk restaurang och sen åkte vi hem, tog ett gals vin och så överraskade han med tårta och mer presenter. Vilket firande! Tack älskling!


Passionsfruktsmoussetårta. Oj vilket långt ord!



 
Presenterma.
En smal plattång från gama som jag verkligen behövde och så Desperate housewives kokbok. Jag älskar den serien!




Bild från alla hjärtans dag. Kristofer lagade grym mat. Fläskfilé med vitlök- och timjansås. Och så fick jag favoritblomman av honom, vita tulpaner och så dom söta nallarna. Rankan med det röda hjärtat och kortet fick han av mig.

/Tesan




Min dag

Idag är ingen vanlig dag för det är min födelsedag. Hurra, hurra hurra





Då var man 28 år då men känner sig som 22 kanske. När man är 28 ska man väl ha allt ordnat för sig med bostad och hela faderullan? Faderullan = Villa, man, ett par barn, hund, karriär. Det har inte jag. Lite höga krav? Inte vet jag. Det kommer!

Fick en present redan några minuter över tolv inatt av K. Söt! Just nu jobbar jag. Får se vad dagen har att bjuda på. K har något i kikar´n, det vet jag.

/Tesan

Alla hjärtans dag

Så här såg det ut på bordet förra året på alla hjärtans dag.



Hur det blir idag vet jag inte. Just nu är jag på jobbet, slutar ca. 16 idag. Kanske väntar något fint då jag kommer hem ;-) Vi skulle egentligen på en hej-då-fest för en vän som åker till Namibia för att studera en termin men K känner sig inte riktigt på topp och jag kan ju inte lämna honom ensam på alla hjärtans dag.

Hur som helst så hoppas jag att hela min och Kristofers familj och släkt och vänner får en bra dag, denna dag som alla andra dagar. På alla hjärtans dag tänker vi på varandra liite extra!

Happy valentines day!!!

/Tesan



Fredagen den 13:e

Ta det försiktigt idag då det är fredagen den 13:e!

Vill du gå och se en film kanske? Då är denna passande, premiär idag!




Här kan du ladda ner bilder från filmen och även skicka en "live" webcam video för att skrämma dina vänner :-)


/Tesan



Massagedyna


En massagedyna från OBH nordica skulle jag vilja ha hemma. Tänk att få sätta sig i fotöljen och få ryggen masserad då man kommer hem från jobbet. Vissa dagar lir det ju mycket spring på jobbet och en del tunga lyft. Även K brukar ha lite problem med sin rygg så jag föreslog att vi skulle köpa en sådan som en alla hjärtans dag present till oss båda, men han vet inte om han vill ha en. Att han ska vara så svår! Vem vill inte ha masssage! Och på alla hjärtans dag ska man ju bry sig om varandra. En grej för både kropp och själ... hade inte varit dumt. Aja, jag fyller år snart. Blink, blink!


Vilken är skönast? Modell 6076 med värme eller modell 6088?


/Tesan



Snygg retro väckarklocka


Har länge letat efter en snygg väckarklocka då jag inte vill att vi ska ha våra mobiltelefoner nära oss dygnet runt (Vi använder mobilerna som väckare). Vem vet hur bra det är med tanke på strålningen? Nu tror jag att jag hittat dom!

Dessa snyggon finns hos Kitsch.se för 149:-


/Tesan



Gör en egen retro lampa






Den här snygga retro sladden finns att köpa hos kitsch.se i 40 eller 70 centimeter. Skulle vara snyggt att bara ha den enkelt hängades som taklampa med en stor glödlampa bara. Eller varför inte försöka sig på att göra en cordlamp?!


/Tesan



Snygga cd-skivor


Är det bara jag som tycker att lp-skivor är snygga? Vi har ingen lp-spelare hemma men titta vad jag hittat hos kitsch.se


Brännbar CD-skiva som ser ut som en liten LP-skiva! Kommer i förpackning om 7st, orange, silver och guld blandat.



/Tesan



Utmaning

Jag har blivit utmanad av Vickan!
Det hela går ut på att man ska öppna sitt bildarkiv i datorn,
öppna sjätte eller fjärde mappen,
välja den sjätte eller fjärde bilden,
och berätta lite om den...

I den fjärde mappen var den fjärde bilden denna:

Denna bilden är tagen 15/4-07 i botaniska trädgården. Det var mitt första besök där och det blommade för fullt! Här står jag vid någon sorts rhododendro tror jag.



Jag utmanar:
Perlan
Anni
Nina &
Ida

/Tesan



Är det du som gör mig sjuk?




Har de senaste dagarna haft problem med andningen och idag blev det så jobbigt så jag var tvungen uppsöka vårdcentralen. Läkaren som har böjat utreda min allergi klämde in mig innan ett annat besök. Skönt att få komma till samma. Han tror att det är astma som är relaterat till allergin och han ville påbörja behandling på en gång då det annars kan bli värre. Jag fick pulmicort (kortison) som jag ska inhalera morgon och kväll och bricanyl som är snabbverkande luftrörsvidgande. Han påpekade åter igen att han tror det är katten det beror på. Det känns inte alls roligt, vi vill ju ha henne kvar. Våran underbara Nellie!

Vi inväntar provsvaren...

/Tesan



Pappelina


Vi fick förresten den här snygga kökshandduken från Pappelina av K:s föräldrar då dom var här på middag igår. Tack!


Kanske man skulle ta och matcha med deras coola grytlappar?!



/Tesan



Imorgon är en annan dag

Imorgon är det två veckor sen vi kom hem från thailand. Tiden och dagarna går så fort. Vad har hänt sen vi kom hem då?

  • Hämtat hem Nellie från E & M och blivit bjudna på middag, snällt!
  • Kommit tillbaka på jobbet och där rullar allt på som vanligt.
  • Har träffat C & J och umgåtts lite.
  • Har äntligen fått träffa E:s bäbis och fått sniffa, 2 gånger!
  • Uppsökt läkare för att få göra allergitest, verkar som att jag är hemskt allergisk mot något och detta något befaras vara Nellie :-(
  • Letar seriöst efter ny bostad. Har varit på två husvisningar och till veckan ska vi titta på en lägenhet.
  • Bjudit hem K:s föräldrar på middag vilket var mycket trevligt, längesedan!


Nu tar jag det lungt efter jobbet (trött idag) medans K är hos en kompis och kollar på fotboll. Kanske hittar vi på nåt mys ikväll, jobb imorgon också och K:s jobbvecka börjar ju så får se vad vi orkar.

/Tesan



Thaimat

När vi var i Thailand blev det väldigt många Pad thai för oss, speciellt för mig. Så gott och lagomt mättande. Idag provade vi att tillaga den själva (finns många varianter och recept) och det blev riktigt bra faktiskt. Yammi! Vi hade kyckling, risnudlar, vitkål, salladslök, böngroddar, vitlök, ostronsås, fisksås och japansk soja.


Mums!




/Tesan



Hajfeber









Hittade den här läckra tesilen på designboom.com. Där har det varit en tävling som hette beyond silver där designers skulle tillverka en smart produkt av silver. Pablo Matteoda kom på tredje plats med sin tesil "Sharky"






Dessa häftiga hajfenor är isbitar. Iskubsformarna kan beställas från play.com



/Tesan



Lekenskolan

För ca 20 år sen (oj vad längesen) hade jag en lite ryggsäck på ryggen och tog mina första kliv in på lekenskolan, min första skoldag. Spännande! När jag tänker tillbaka så får jag en mysig känsla i kroppen. Det var roligt att ha klasskompisar att få vara med och leka med varje dag och det var spännande att få lära sig. Jag minns att min fröken hette Inger. I två år fick min klass gå på lekenskolan, sedan blev vi flyttade till en annan och fick en ny fröken.

Det hade varit trevigt och roligt att få besöka den igen och se om man känner igen sig och bli så där nostalgisk som bara jag kan. Nu är det för sent.

I söndagskväll, 1/2, blev den jämnad med backen och ligger nu som en svart hög. Någon, en eller flera tonårskillar sägs det, fick för sig att elda i soptunnor intill skolans ena vägg och sedan var löpelden igång, bokstavligt talat.

Så många barn som måste ha varit ledssna idag då dom inte hade någon skola att gå till. Så tråkigt och så tragiskt!

Hoppas att den/de som gjort det har något samvete och verkligen inser vad det är den/de gjort.


Foto: Ulrik Bylander


/Tesan



26/1

Vi trodde inte det var sant när klockan ringde kl 05.00 efter ca 4 timmars sömn, men det var ju bara att ta sig upp och ställa sig i duschen. Allt flöt på bra och väl på flygplatsen så blev vi incheckade hela vägen till Göteborg. Vår packning vägde runt 25 kg totalt, alltså 9 kg mer än när vi åkte och vi som tyckte att vi ändå hade fått en hel del shoppat i alla fall!

Flygningen hem gick utan problem och vi hann se, om än bara flygplatserna, Abu Dabi och Bryssel.


Abu dabis flygplats


Lite putt för att vi måste åka hem

Från att vi vaknade tills att vi kom till vår lägenhet så hade ca 24 timmar passerat. Vi satte på elementen i vår 17 gradig lägenhet och la oss huttrande i säng. Lite skillnad mot de senaste veckorna :-) Nu drömmer vi oss tillbaka och undrar när vi ska kunna besöka Thailand igen. Resan har varit underbar!

/Tesan & Kristofer



25/1

Vi hade ju ännu inte åkt longtail båt så idag var det dags. Vi fick gratis tuck tuck, som hotellet fixade, till en pir där båtar skulle gå ifrån. Det visade sig att för ganska mycket pengar så fick vi hyrt en ”egen” båt, för bara oss två. Det fanns minst 20 platser i den.


Våran chartrade båt

Den tog oss på en tur på Chaopraya floden där vi bland annat fick se den kungliga long-tail flottan, en guld buddah gjord i 5 ton rent guld, ”flytande marknad” och även Grand Palace på håll.



Så här bor många i Thailand




Guldbuddah i 5 ton rent guld. Maffig!

   


Grand palace skymtar

Vi tog oss efter detta till en marknad som låg intill Khao San road (glömt namnet)bför lite mer shopping. Men vi blev lite besvikna då det inte alls var som guideboken beskrev det. Vi gick dock till Khao San Road igen och på dagen så var det väldigt mycket bättre än på kvällstid.

Efter lunch och lite packning på hotellet så åkte vi till Suan Lum nattbasar igen. Vi hade lite shopping kvar. Det var som vanligt väldigt lyckat på nattbasaren. Det blev ett gäng väskor, lite kläder, plånböcker och lite sovenirer.

Det fanns en tjej där som hade specialiserat sig på att måla naglar. Therese var inte sen på att testa detta. Vilket resultat!!! Hon var verkligen duktig som ni kan se på bilderna. För alla naglar så tog hon 100 Baht (ca 25kr). Det var lite lite tyckte Tesan, så hon betalade det dubbla med nöje! Om ni är på nattbasaren så är ett besök till hennes lilla ”affär” ett tips. Hon finns i kanske en eller två ”bås” ifrån den affär som har nummer BG14220. Rekommenderas starkt.


Den grymma nageltjejen


Resultatet blev helt fantastiskt


När affärena började stänga så letade vi taxi för att komma hem. Vi slutförde vårt packande och stupade sedan i säng sent. Larmet var satt till 05.00.

Kristofer & Tesan



24/1

Efter frukost åkte vi till köpcentret Central world, även kallat World trade center. Det var ganska likt MBK med många våningsplan, stort och många butiker. Men vi fick känslan av att det var mer exklusivt, med massa dyra märkesbutiker. Där blev det inte heller så mycket shopping men jag fick i alla fall tag på den omtalade fransböjaren från Shu Uemura som inte säljs i Sverige annat än på nätet.


Utanför WTC


Många våningar där med


Hittade en starbucks inne i WTC som vi var tvungna prova (Jag har inte varit på starbucks innan). Men deras latte var inget som stack ut från vad man får på vilket fik som helst. Är vi svårflörtade månne? :-D

Vi lämnade WTC och åkte till Chatuchak weekend market istället som har runt 15000 bås där dom verkligen säljer ALLT. Chatuchak har 200 000-300 000 besökare varje dag som handlar för runt 30 miljoner Bath, vilket motsvarar 7,5 miljoner svenska kronor. Dom säljer till och med hundvalpar och kattungar där. Vi såg SÅ många söta små liv så man blev helt kär. Men tyvärr har dom nog det inte så bra och många av djuren var instängda flera tillsammans i burar, tragiskt. Chatuchak är Thailands största och bästa marknad, sägs det. Men vår favorit blev nattbasaren vid Suan Lum. Trots att den är mindre så var det där vi shoppade mest och där var det heller inte lika trångt att gå omkring.


Den här lilla rackaren somnade då jag kliade honom. Han rymdes i handen! Liten å söt!


Skönheter!


En av alla affärer för hundar


Trång i gångarna på Chatuchak

Efter shoppingen åkte vi till hotellet och lämnade av grejer och sedan begav vi oss till Chinatown. Vår uppfattning av Chinatown var galet trafikerade vägar där bilar, mopeder och tuck tucks trängdes med fotgängare. Så det var inte särskilt lätt att gå omkring där. Annars var det mest restauranger och matställen och några stånd där dom sålde saker, men inte mycket. Då detta inte heller imponerade på oss, (är det något fel på oss?) så tog vi en tuck tuck och åkte iväg till vår favoritmarknad istället, Suan Lum. Vi hann vara där i 2 timmar i alla fall innan dom började stänga.


Chinatown


Durian. Ser roliga ut.



Trafiken i Chinatown


/Tesan & Kristofer




23/1

Frukostbuffén på Banyan Tree var gigantisk, men kunde man vänta sig annat?! Vi såg att om frukosten inte ingick i rummet så kostade den över 700 baht. Det är mycket för att vara Thailand.

Efter frukosten kollade vi in poolen på taket. Den var inte jättestor men häftigt hade det nog varit att bada bredvid skyskraporna.

Sedan myste vi de sista timmarna på rummet innan utcheckning och jag passade på att ta ett skumbad. Skönt! Hotellet hjälpte oss att ordna en taxi som tog oss till det andra hotellet, Hotel De´Moc, där vi skulle spendera våra sista nätter i Bangkok och Thailand.

Väl framme där skyndade vi oss att checka in och sedan begav vi oss ut på en gång. Vi åkte till MBK, ett stort köpcenter. MBK var inget som föll oss i smaken, vi tyckte det var dyrt där om man jämför med marknaden vi hade hittat dagen innan (Suan Lum). Bara på ett plan var det billigt där det var massa stånd där folk sålde saker. Men det var roligt att ha besökt stället för det var ju så imponerande stort, om än vi inte shoppade så mycket där.


En hög med väskor inne på MBK


Karaoke-bås :-)


Många våningar

På kvällen besökte vi det omtalade området kring Khao San Road, men det gillade vi inte heller riktigt. Bara packat med folk och inte så mycket shopping som vi trodde det skulle vara, utan mest matställen och massa turister.


Khao san road



/Tesan & Kristofer