22/1 Koh Chang till Bangkok

Minibussen plockade upp oss vid nio på morgonen. Vi trodde vi skulle få en skön och behaglig resa då vi fick dom tre bakerska sätena för oss själva, men icke. Vi upptäckte att det inte var så värst bekvämt att sitta rakt på däcken, skumpigt värre. Men vi kom till Bangkok!


I minibussen


Lakritssnören? Nej, elnät!


Vid 16-17 tiden var vi framme på vårat hotell Banyan Tree och checkade in. Vi kände oss till en början lite malplacerade då vi kom i våra shorts, t-shirt, klänning, flipflops och ryggsäckar när vi fick se skylten utanför hotellet som ”förbjöd” allt detta. Men vi tror att dresscoden mest gällde restaurangen och baren, för det var fler än vi som var klädda så, skönt! Allt var otroligt fint på hotellet och personalen var så trevliga och nästan överdrivet serviceminded. Vi blev verkligen omhändertagna.

Vårat rum låg på 57:e våningen och var en svit (alla rum är sviter) på 48 kvm, nästan som våran lägenhet! Den hade vardagsrum/arbetsdel/bar, sovrum och badrum med både badkar och dusch. Vacker utsikt över staden och Chao Praya floden, vi höll på att tappa andan. Spenderade mesta delen av eftermiddagen på rummet för att hinna njuta av det men hann även med en liten promenad i området och ett besök på Suanlum night bazar.


Trafiken är inte som i Älvsbyn direkt! Och inte Göteborg heller för den delen.


Matområdet på Suanlum. Barer på ena sidan och matstånd på andra. Något för alla!


Up we go! Hissen gick så fort så man fick lock i öronen.


Fick varsin neccesär med blandade bra tjej/kill-grejer


Äntligen fick jag bada badkar! 

Mot kvällen svidade vi om till det finaste vi hade med oss och begav oss upp till Moon bar. Restaurangen och baren ligger på 61:a våningen, på hotellets tak. Det var en upplevelse vi aldrig kommer glömma. Vi satt där med varsitt glas vid de genomskinliga räckena och inget tak då helt plötsligt strömmen gick i stora delar i området. Det var häftigt att på sådan hög höjd se en del av denna imponerande stora stad släckas och sedan fläckvis tändas igen efter ett tag. Efter barbesöket gick vi till vårat rum och kröp ner under täcket och även där kunde man se alla lampor över staden.


Ficklampa för att se menyn då det var så mörkt och mysigt

Vi har inte sovit så gott någon gång under våran resa som vi gjorde där och jag (Tesan) tror att det är den skönaste säng (inkl. sängkläder, kuddar och täcke) jag överhuvudtaget har legat i. Där ville vi stanna!

Om ni besöker Bangkok, ta då för guds skull chansen och bo åtminstone en natt på detta hotell. Det är helt fatastiskt från att man stiger över tröskeln tills att man lämnar stället. Kan tyckas att det är lite dyrt, men om man jämför med vad en svit kostar här hemma så är 1500 SEK ingenting mot för vad man får.

/Tesan & KristoferBilder från 19/1-21/1Utanför vårat rum på Klong Prao Resort

Noréns Resort, utsikt från våran bungalow

   

   
Dax för elefantridning!

Sedan begav vi oss till östra sidan och det stora vatenfallet :-)

     
Fina platser längs vägen

Vaddå kurvigt?!


Vy över White sands beach

 
De goda stekarna på Texas steakhouse


Snorklingstur på Kontiki (båtens namn)

 
Våran båt och grillbuffé till lunch


Här snorklade vi


Kristallklart!


Dax för snorkling igen!


Matade fiskarna med brföd. Det kryllade av dom.


Solning på däck


Här badade vi från båtenMååånga apor som får frukt av oss

Sista middagen på Koh Chang


/Tesan & KristoferSista dagarna nu

Vi har fullt upp nu de sista dagarna har i Bangkok. Vi har det bara bra. Bangkok ar en riktigt stor stad, over 8 miljoner invanare, och det tar oss lang tid att ta oss runt da det ar trafikkaos mest hela tiden. Vi shoppar och forsoker hinna med lite sevardheter ocksa. Darfor har vi valt att inte spendera tid vid datorn utan vi tar vara pa de sista timmarna for nu rusar tiden verkligen.

Vi berattar om vara dagar i Bangkok och uppdarerar bloggen med en massa bilder nar vi kommer hem. Flyget gar mandag margon 08.40 lokaltid och om allt gar som det skall sa landar vi i Sverige mandagkvall runt 21.00 svensk tid.

Kramar, vi hors!

/Kristofer & Tesan21/1 Sista dagen pa Koh Chang

Idag var det utflyktsdags och direkt efter frukost sa kom bilen fran Kon Tiki luxury adventure cruise (typ) och plockade upp oss. Vi hade bokat in oss pa en heldags utflykt pa en bat dar vi skulle fa njuta av ovarlden kring Koh Chang, ata god mat, snorkla, bada och kasta mat till apor.

Forst styrde baten till Koh Mak, den o vi bott pa tidigare, och vi stannade till pa en strand pa sodra sidan dar vi inte varit tidigare. Vi passade pa att hoppa i vattnet direkt, det ar ju sa kristallklart och helt underbart.

Pa vag till forsta snorklingsstallet sa hade personalen pa baten dukat upp en stor lunch buffe pa baten som vi avnjot. Det fanns grillat kott och kyckling, gronsaker, stekt ris och lite olika thairatter. Gott!!!

Forsta snorklingsturen for Tesan var jatte haftigt. Det var som att titta i ett akvarium men plotsligt sa marker man att man ar i det. Hon ville inte ga upp och vi var dom sista ur vattnet :-D

Vi akte vidare till nasta stalle dar det verkligen kryllade av fisk. Vi tog med oss brod ner i vattnet som vi matade fiskarna med. Som galna at fiskarna brodet direkt ur handen. Riktigt haftigt. Vi sag aven Nemo's bror, en anemonefisk alltsa.

Nasta stop blev pa en liten paradisstrand pa en o vi inte vet namnet pa. Vattnet var det klaraste vi har sett nagon hittils pa varan resa. Vi bada ett tag och hoppade ett par ganger fran baten.

Tiden gick verkligen jatte snabbt och nu var vi pa vag tillbaka. SIsta stoppet blev vid en o som hade en massa apor som kom fram nar man slangde fruktrester till dom. Det kryllade ner apor fran skogen ner pa klipporna. Man kan lugnt saga att de var sugna pa ett skrovmal. Nu styrde baten tillbaka till fiskebyn Bang Bao igen dar taxin vantade pa oss for att ta oss tillbaka till var resort.

Vi sitter nu pa ett internet cafe vid white sands beach och skriver inlagg, kollar mail och tom kollar lite nyheter. Inte varit mycket av den varan den senaste tiden. Vi har aven bokat minibuss som skall ta oss till Bangkok. Denna gangen var vi noga med att saga att vi skall sitta i SAMMA buss. Vi kommer att aka runt halv tio och forhoppnings vara i Bangkok vid tva halv tre. Da vi skall checka in pa Banyan Tree!!! :-D

Kvallsmat idag kommer vi att, forhoppningsvis, avnjuta pa Invito. Annu ett italiensktstalle. Detta skall vara ett av de mest ansedda har pa on. Vi far se om vi far bord och hur bra det ar egentligen.

Tills nasta gang!

/Kristofer & Tesan20/1 Koh Chang

Idag har vi utforskat den ostra delen av Koh Chang pa moppe. Den ar valdigt olik den vastra da det bland annat finns mycket farre strander. Naturen ar dock valdigt fin och det ar valdigt mycket mindre exploaterat. Besoker man Koh Chang sa tycker vi att den ostra sidan ar helt klart sevard. Vill man bo ensligt och inte ha mycket folk kring sig sa ar detta ett alternativ ocksa da det finns en del resorts dar.

Vi stannade till vid Than Mayom Waterfall efter vagen. Efter lite velande sa fick vi betalt 200 Baht (50kr) for intradet och efter steniga och jobbiga 300 meter kom vi fram. Vi var inte imponerade! Det var extremt lite vatten sa det var omojligt att bada som man brukar kunna gora dar. Det ar ett valdigt populart vattenfall for thailandare da tva kungar har besokt det och satt sina signaturer pa de hogsta klipporna vid fallet.

Efter detta rakade Tesans moppe ut for punka pa bakhjulet och var tvugna att stanna. Av en handelse sa var det vid en Ranger Station dar de var valdigt hjalpsamma. Forst ville de baxa upp moppen pa en flakbil och kora den flera kilometer for att laga det. Men det slutade med att en lokalkille som bodde dar hjalpte oss. Det kostade oss ca 100 kr.

Vi fortsatte varan fard och vi kom langre och langre soder ut. Vi sag fantastiska vyer fran mopparna. Eftrer nagra timmar fick vi nog och styrde kosan hemmat igen.

Val hemma sa hoppade vi direkt i poolen och var ett av de goaste doppen hittils i thailand. Speciellt harligt ocksa nar det ar sa folktomt sa vi har poolomradet for oss sjalva.

Kvallsmat blev det pa Texas Steak House. Tesan tog en queen size sirloin steak och Krisofer tog en kalvfile. Kottet var MORT!!!!

/Tesan & Kristofer19/1 Koh Chang

Klong Prao Resorts frukost buffe var gigantisk, det fanns allt fran thaimat till fattiga riddare. Vi\ blev matta! :-D

Efter frukosten checkade vi ut och akte till Noren Resort, som ags av en svensk. Vi checkade in for tre natter. Vi forhandlade till oss ett pris pa 2000 Baht inkl frukost (ord pris 2700 exkl frukost). Kanns bra att veta var man skall bo sa vi slipper jaga mer boende.

Efter detta sa akte vi till Klong Plu Ban Chang dar vi tog en 1 timmestur pa en elefant. Trots att det var en ganska haftig upplevelse sa var en timme mer an nog. Stora djur de dar!

Sent om sider sa tog vi varan forsta thai massage, for en timme sa betalade vi ca 65 kr per person. For Therese sa var detta forsta och sista gangen. Detta da de vander, vrider, knacker, drar, nyper och stretchar ut musklerna sa det gor ont. Jag (Kristofer) tyckte inte lika illa om det, men lar inte blir nagra fler.

Mot kvallen planerade vi var Bangkokvistelse och bokade hotel for fyra natter. Var forsta natt skall vi spendera ett kannt landsmarke i Bangkok, Banyan Tree. Det ar ett 5-stjarnigt hotell med 61 vaningar. Det skall bli haftigt och vi bada ser fram emot att besoka Bangkok.

Kvallsmaten at vi pa en italiensk restaurang och det var helt ok. For mig (Kristofer) blev det ocksa lite kvallsshopping. Ett par Billabong badshorts for 100kr och ett par A&F for under 75kr.

Nar vi kom "hem" stupade vi bada i sang.

/Kristofer & TesanBilder fran 14/1-17/1Utanfor hotellet i Bangkok. Dagen innan farden till Koh ChangValkommen till Koh Chang!


Sot gunghast i Rock Sand bar


Ett stop pa vag till Koh Mak


Valkommen till Koh Mak!


"Varan" strand pa Koh Mak


Ur min (Therese) synvinkel da vi lag och solade18/1 Tillbaka till Koh Chang

I morse checkade vi ut fran varan bungalow, at frukost och sedan hoppade vi pa speedboaten som skulle ta oss till

Koh Chang. Det gick himmla fort och smidigt men oj vad baten slog i vagorna. Haftigt!

Val framme pa Koh Chang sa stannade baten vid Bang Bao village, en liten fiskarby som ligger "pa" vattnet. Riktigt

mysigt att ga igenom. Vi tog en taxi till en resort som vi hade sett ut kvallen innan. Pa Klong Prao Resort blev vi

mottagna med en "valkomstdrink" och fick aka golfbil for att fa se de olika rummen som var aktuella. Efter detta

kunde vi inte annat an att checka in for en natt. Inget vi fatt angra, det ar verkligen flott har. Bra service och

jattegod mat!Utsikten fran varat rum.


Lunchen at vi sa har nara havet


Pa vag ut fran resorten.Nar vi hade lamnat var packning pa rummet, gick vi och hyrde varsin moped och lamnade in var smutstvatt pa en

laundry service. For 2,5 kg tvatt fick vi betala 100 Baht (ca 25 kr) och ca 4 timmar senare sa hamtade vi den gott

doftande tvatten. Sa billigt att man nastan skams!Stannade till vid vagen och fotade vilda apor

Vara nytvattade klader.


Ett dopp i solnedgangen har vi ocksa hunnit med. Vattnet var hur varmt och skont som helst och sanden ar helt

underbar. Det var maktigt att vara i havet och se solen som ett stort rott klot forsvinna i horisonten.Efter detta sa akte vi ut pa boendejakt och av en ren slump sa stannade vi till vid ett stalle som heter nagot i

stil med Noreen resort. Det visade vara byggt och agt av en svensk som mer an garna visade oss runt bland handgjorda

mobler och special-renat poolvatten. Vi har fatt ett hyffsat bra pris mot vad ordinariepris ar (enligt han) eftersom

att det ar sa lite folk dar. Vi kommer att aka dit imorgon och forsoka fa ett annu battre pris, for att vi skall ara

dom med att bo pa deras resort vara sista tre dagar pa Koh Chang :-D


VI har nu avnjutit en riktigt god middag bestaende av en Gordon blue steak och en Grilled pork chop vid

strandrestaurangen har i resorten.

Snart ar det laggdags och imorgon efter frukost har vi planerat att ta en ridtur pa en elefant innan det har blvit

for varmt. Idag har det verkligen varit hett!


/Tesan & Kristofer
17/1 Koh Mak

Vi bestamde oss for att nte gora nagon utflykt har fran Koh Mak, utan istallet passa pa och njuta av det mer stillsamma och lugna lunket som ar har. Vi letade upp en mysig plats for oss sjalva pa stranden, mellan palmerna och solade en stund. Vi ficksnart flytta pa oss da vattnet nadde vara fotter. Det tog dock inte lang tid innan vi hittade en egen plats igen.

Otroligt skon dag har vi haft med bad, sol, dricka och ta igen sig i skuggan!

Mot kvallen gjorde vi oss iordning och gick ivag till Food garden (det finns inte sa manga stallen att valja pa har),det sag trevligt ut... och det var det! Vi at barbecue dar man fick valja sjalv vad man ville ha grillat for 50 baht/sak (ca 12 kr.). Vi valde kycklingspett, flaskkottsspett, jatterakor, majskolvar och bakpotatis. Med ol, vatten och fruktshake gick kalaset pa 140 kronor for oss bada.

Nu sitter vi i en mysig bar och uppdaterar er, dricker ol och mojito och har precis fatt tips fran en svensk kille om stallen i thailand och varan kommande shopping i Bangkok.

Imorgonbitti tar vi en speedboat tillbaka till Koh Chang och letar upp ett boende som vi tankte stanna pa i 3-4 natter.

Ska forsoka hitta ett snabbare internetplace pa Koh Chang sa vi kan lagga upp lite bilder igen.

Stoppa tiden!

/Tesan & Kristofer16/1 Koh Mak

Vi checkade ut vid 8 pa morgonen och blev vi uppkockade av foretaget som vi skulle aka bat med. Taxiflaket blev snart fullt med svenskar och vi akte mot farjelaget. Baten som tog oss till Koh Mak var en stor gammal fiskebat och vi satt ute och njot i solen mestadelen av 2-timmars resan. Det kandes verkligen helt ratt da vi steg i land pa Koh Mak, valdigt mysigt! En bil fran "resortet" vantade pa oss och korde oss dit vi skulle bo. Vi checkade in, bytte om till badklader och gick ner till havet pa en gang.


Stranden pa Koh Mak ar mysig, inte lika stora som de vi tidigare sett. Palmerna och vaxterna ar nara vattnet och det ser sa harligt ut.


Resterande av dagen tog vi det lungt, promenerade, at god thaimat, spelade kort, drack nan ol och hade det bara gott!

Dagarna gar allt for snabbt nu!


/Tesan & Kristofer15/1 Till Koh Chang

Therese drombil, Toyota Camry, dok upp och vi klev in. Skinnsaten och hur mycket plats som helst. Den strax over tre timmar resan gick hur smidigt som helst och val framme vid farjelaget sa var farjan pa vag att lagga ut. Vi hoppade pa! Farjan gick snabbt och val i land sa mottes vi av ett gang taxibilar, vi tog forsta basta till White Sand Beach. Vi hade bliit tipsade om ett stalle dar, som vi seda checkade in pa. Stallet hette Sang Arun och for 1800 Baht fick vi A/C, varmvatten och allt man behover.

Dagen tillbringade vi pa stranden med lite bad och sol. Therese kannde igen en kompis syster, men det passade sig inte riktigt att halsa.

Beachen har var mer full pa folk och vattnet var valdigt hogt sa sjalva beachen var inte sa stor. Vi valde att aka och utforska nagra andra strander med taxi och forsta stoppet var Lonely Beach. Det var dock ingen riktig beach da vattnet var sa hogt.

Nasta beach, Klong Prao, verkade dock vara riktigt bra. Dock sa hittade vi bara riktigt dyra resorts dar.

Senare pa kvallen avnjot vi en god indiskmaltid. Tyvarr sa verkade det som att Kristofers mat inte var sa bra, utan senare pa natten sa fick han be till porslingsguden. Inga problem efter detta som tur ar.

Therese mage har ocksa varit lite konstigt sen vi kom till Koh Chang. Far lite magknip en stund efter maten.

Innan sangdax bestammde vi oss for at aka till Koh Mak pa lordagen. Sa vi bokade bat och bungalow - Baan Koh Mak for ca 1400 Baht per natt.

Livet ar gott nu!

/Tesan & Kristofer14/1 Till Bangkok

Dagen borjade ganska tidigt, vi at lite frukost, tankade mopparna, internettade och borjade sedan vanta pa minibussen som skulle ta oss till Krabi. Till slut dok de upp tva bussar dar de hade plats for oss i varsin buss. Det var inte alls vad vi hade forvantade oss da vi hade blivit lovade plats tillsammans. Chaufforena forsokte pa basta icke-engelska att forklara for oss att sa har ar det och det ar bara att satta oss. Vi vagrade. Till slut akte bussarna utan oss. Agarinnna till resorten som bokade biljetterna at oss hjalpte till att fixa fram en privat taxi till oss, for over dubbla priset. Vi hade inget val da vi hade ett flyg att passa.

Flygningen fran Krabi gick som den skulle och val i Bangkok checkade vi in pa vart hotell, at lite mat och internettade. Vi fixade aven en privat taxi som skulle ta oss till farjelaget i Koh Chang.

Fortsattning foljer!

/Tesan & KristoferMera bilderShopping pa Lanta.


Man Utd vs. Chelsea 3-0!!!!!!
Kristofer pa moppen.


En av dom sota kattungarna.
Full Rack of Ribs.


Joffe-kopia? :-)

13/1 Koh Lanta

Vi hyrde mopeder igen och korde ivag. Sa kul ju!!! Vi akte till Tung yee peng Monkey School. Dar vi fick se apor gora olika konster. Det var roligt att se men det absolut basta var nar vi fick chans att leka och kela med babyapor. Bland det sotaste vi sett! Vi hade en liten galen baby pa oss som hoppade, klangde, klattrade och bet (kanndes knappt). Tror vi bada blev lite foralskade. I apan :)

Vi akte sedan ett par hundra meter langre ner pa vagen till Lanta Snake Show. Det var vi och tre finnar, varav en pojke var extremt lik Josef (Therese ena systerson). Showen var ratt sa tuff, det jaklades med vanliga kobror och kungskobror bland annat. Vi fick se nar det kom gick ur gaddarna fran en av ormarna de "lekte" med. Sen fick vi aven chansen att halla en orm.

Efter ormarna akte vill tillbaka till Klong Jark Bay, dar vi badade, solade, blev bitna av myror, at och bara njot. Vi valde just denna strand da vi tyckte det var sa mysigt nar vi var dar sist.

Efter badet korde vi hem, lamnade varan packning och sedan begav vi oss ivag med mopparna igen. Marks det att vi gillar att kora moped?! Vi akte in till "city" och snabbshoppade lite presenter till nagra dar hemma ;-) Denna gangen gick prutningen annu lite battre. VI kommer nog tids nog att lara oss detta ocksa.

Sista kvallen pa Lanta blev till att ta det lugnt. Vi at en middag pa ett stalle som hade live musik. Det blev lite for mycket men anda ok.

Idag bar det av till Bangkok, via Krabi, dar vi skall sova en natt for att sedan imorgon aka till Koh Chang.

Pa aterseende.

/Tesan & Kristofer12/1 Koh Lanta

Efter frukost bestamde vi oss for att hyra varsin moped och utforska Lanta for oss sjalva. Detta visade sig vara en riktigt bra ide da vi bada verkligen tyckte om att kora moppe. Vanstertrafiken var absolut inga problem, det ar mer trafiken i sig som ar helt annorlunda. Valdigt skont och svalkande att kora runt da det kanndes som at luften stod helt stilla. Vi vet inte vad temperaturen ar, da vi inte sett en termometer sen vi landade i Bangkok. Hett ar det dock!

Vara utflykt gick langst hela vastra sidan av Koh Lanta. Vi stannade for att ta ett svalkande dopp pa den nast sydligaste beachen pa Lanta, Klong Jark Bay. Det var verkligen ett litet paradis. Stranden var bara ett par hundra meter och det var lite folk dar.

Den sydligaste delen av on ar en national park som heter . Det var extremt dalig vag dit och ibland trodde vi inte att vara mopeder skulle klara det, men nog gjorde dom det. Parken var dock lite av en besvikelse da det inte fanns sa mycket som intresserade oss. Manga palmer, tva sma strander och en fyr. Vi akte harifran ganska sa snabbt.

Nasta stop blev ett mat stop. Va stannade till pa Otto bar and grill som vi tror ligger pa Klong Nin Beach (kan vara fel). For ovanlighetens skulle sa blev det nagon nudelratt med kyckling. Det var sa hett sa vi bara var tvugna att ta ett dopp efter maten och som vanligt sa var stranden har riktigt bra den med.

Vi akte vidare till ett stalle som kallade Viewpoint. Det ar en hogt belagen restaurang med underbar vy over en stor den av ostra sidan av on. Det forsta vi mottes av var en manad gamla kattungar som halsade oss valkomna. De var verkligen supersota och utsikten kom i andra hand. Vi ville inte aka darifran.

Pa vagen hem akte vi genom landsbyggden och vi fick se hur lokalbefolkningen bor och mer hur landskapet ser ut. Vi motte ett led med elefanter ocksa, dar nagra hade passagerare pa huvudet och nagra gick fritt. Coolt!

Innan vi kom hem sa var vi tvungna att stanna till och ta ett dopp. Det var pa nagot stalle pa den stranden som heter for Phra Ae (Long Beach). Det enda vi kunde klaga pa precis pa detta stalle var att sanden var lite mer grovkornig an pa andra stallen. Kanske inte sa pa hela stranden, det har vi inte testat.

Kvallsmaten fullstandigt avnjots, efter tips, pa The Tavern. Vi visste att portionerna skulle vara stora men vi tankte oss nog inte riktigt for nar vi bestallde Full Rack of Ribs OCH en Cajun Chicken Burger. Revbenen var hur goda som helst och portionen var gigantisk. Tillagas bor att vi sjalvklart inte orkade ata upp allt.

/Tesan & KristoferHar kommer antligen lite bilder

Bild pa skarmen pa flyget da vi landar i Bangkok

Forsta maltiden. Pad Thai och Anka och aggnudlar.

Forsta frukosten. Kristofers sota agg!

Bild tagen fran baten da vi narmar oss Phi Phi.

Phi Phi by night. Long tail-batar.

Eldshow. Folk hoppar hopprep under brinnande rep pa Ibiza Bar.

Stranden 3 minuter fran varan bungalow pa Phi Phi.

Goda drycker.

Billabong flipflops for 300 baht (75 kr) Sakerligen overpris, vi har inte lart oss pruta annu :-)

Massa mat i ett matstand och da ar det anda bara halften som syns pa bilden.

Da vi kom av baten fran Phi Pih till Koh Lanta.

Glad Kristofer i bungalowen pa Riviera Resort.

Freedom bar pa Riviera Resort.

Friteradglass. Ratt sa gott!

Idag pa Klong Dao beach. Underbart vader!

Utsikten fran varan bungalow har pa Lanta Garden Home.


Hall till godo!

/Tesan & Kristofer
Forsta dagen pa Koh Lanta

10/1

 

Vi checkade ut fran varan bungalow pa Phi Phi och fick vara vaskor korda pa vagn. Dar tog vi en 1 timmas battur till Koh Lanta. Pa baten fanns det flera som ville att man skulle bo pa just deras stalle och det var manga som forsokte overtala oss. Vi valde Riviera Resort, som ligger pa Kho Klongh beach. Vi blev lovade gratis skjuts till stallet vi valt for att fa titta pa bungalowen innan vi bestammde oss. Forsta intryckte var att det var mycket lugnare an pa Phi Phi och det kanndes som att det inte var sa manga gaster dar. Resorten var mysig, med fin restaurang och bar som var inredd i naturmaterial och det ar ljuslyktor och slingor overallt. Tyvarr sa visade det sig att da det blev lagvatten sa var det omojligt att bada da det var sjukt stenigt! Vi vantade dock till idag med att saga till om detta.

 

Vi tog en promenad istallet langs den stora trafikerade vagen och vi gick ner mot stranden dar vi sag en skylt till Indepence Bar. Det borjade precis morkna och nar vi kom stranden sa mottes vi av ca 10 stallen, alla langs stranden, som var extremt mysigt upplysta. Vi stannade pa ett av dom och tog ett glas ol och besokte toaletten.

 

Vi ville ej ga hem eftersom vi redan gatt sa langt sa vi liftade och en bil stannade vid vagen och vi fick aka med pa hans flak till var resort for 100 Baht (Sakerligen overpris). Men det var valdigt spannande och kanndes annorlunda.

 

Kvallsmaten bestod av grillade farska kraftor och en hel grillad tonfisk. Sagolik mat for ca 200 kr.

 

Val tillbaka till rummet sa sag vi en odla pa vaggen och Therese fros till is. Den forsvann dock illa kvickt. Receptionen var stangd sa det fanns ingen mojlighet till bungalow byte men idag tog va tag i saken da vi kannde att det var sa mycket som inte stammde overens med vara forvantningar.

 

11/1

 

Frukosten som vi betalt 100 Baht per person bestod av tva skivor  rostbrod, ett glas juice och en kopp kaffe. Inte ens nagot palagg. Detta var annu en sak som gjorde att detta stallet kanndes fel. Vi gick direkt efter detta till receptionen och berattade hur vi kannde. Efter samtal med chefen sa gick dom till slut med pa att ge tillbaka oss halften av vara pengar. Vi tvekade inte en sekund.

 

Vi tog pa oss vara ryggsackar och gick mot vagen. Efter kanske 50 meter fragade en om vi ville ha taxi. Vi hoppade in och 100 Baht fattigare sa hoppade vi av pa Lanta Garden Home som ligger pa Klong Dao beach. Vilken enorm skillnad pa strander alltsa. Detta ar den mest nordligaste stranden pa Lanta och den ar verkligen hur underbar som helst. Tre kilometer lang strand, knappt nagra stenar alls, fin sand och inte alls svart att fa en egen plats att ligga pa.

 

Vi har promenerat langs stranden, badat, atit god thaimat och fatt mycket sol.

 

Imorgon funderar vi pa om vi skall hyra mopeder och utforska on pa egen hand.

 

Tills nasta gang, ha de sa jatte bra och tack for kommentarerna ni lamnar. Det ar verkligen kul att hora av er dar hemma!

 

/Therese & Kristofer

 

 


Gardagen gjorde sig pamind

Efter varat forra inlagg har pa bloggen gick vi ivag for att ta en bit mat. Vi valde en ratt med kraftor, sas och ris. Det var nog dom godaste kraftor vi atit. Dom var marinerade i nagot och sasen vi fick till var helt underbar. Sen sa var vi sugna pa att testa hummer ocksa. Jag (Therese) har aldrig provat innan sa det ar ju perfekt att prova pa da man kan fa det for overkomliga priser. Vi fick ga till ett akvarium och peka ut vilken hummer vi ville ha och sedan plockade en av personalen upp den. Men forst fick han sig ett bett innan han fick tag i den! Vi valde att den skulle tillagas med vitlok och smor och det visade sig vara ett bra val. Himmel sa gott det var. Nu langtar vi tills nasta gang det blir hummer, for fler ganger, det blir det!!! Dessa tva ratter ar latt bland det godaste vi nagansin har atit.

Efter middagen kopte vi oss en bucket, som alla andra partypeople har :-) En bucket bestar av en liten hink, is, red bull, lask och sprit (t.ex. mork rom, vodka, whiskey) och sa nagra sugror. Vi tog med oss varan lilla hink och gick och satte oss nere pa stranden och sorplade. Det var inte sarskilt gott, det var abra sjalva grejen som gjorde att vi fortsatte :-)

Till slut hamnade vi vid beach partyt och satt i sanden och pratade och drack ytterligare tva buckets. Traffade folk fran goteborg och lulea som vi bytte nagra ord med ocksa. Kvallen slute vid 3-snaret och da stapplade vi hem.

9/1

Imorse hade vi stallt klockan pa 9 men ingen av oss vaknade. Da vi sag att klockan var 9.50 och det bara var 10 minuter kvar pa frukosten fick vi brattom och kladde pa oss och rusade ivag sa vi skulle hinna fa i oss nagot.

Efter frukosten gick vi ner till stranden och tog ett dopp men sedan blev jag (Therese) inte langvarig. Gardagen gjorde sig pamind och det kandes som min solstol gungade. Kristofer lag kvar pa stranden och jag gick till bungalowen och vilade.

Resten av dagen var ocksa lugn, vi kakade vid 15 och nu har vi precis atit sen middag. Traffade forresten tva stycken fran Kabdalis som Bibbi (syrran) och Arnold kanner. Lite roligt!

Imorgon bar det av till Koh Lanta. En battur pa en timma.

Vi har inte lyckats att lagga in nagra bilder annu men vi ska forsoka fixa det pa nasta stalle sa ni far se lite hur vi har det.

Kramar fran oss!

Therese & Kristofer8/1 Nu ar det fan semester!

Musiken tystnade sa smaningom och vi sov hyffsat till klockan 8. Da gick vi till receptionen och bokade in oss tva dagar till i samma bungalow. Frukosten bestod av en stor "amerikansk" buffe. Man kunde bland annat valja ingredienser sa gjorde dom en omelett medan man vantade.

Vi gick sedan direkt ner till stranden och borjade varan semester pa riktigt. Hur underbart som helst for att inte tala om vattnet. Det svalkade alldeles lagom och vi spenderade hela formiddagen med att alternera sol, bad, smorja in oss i solkram, dricka vatten m.m.

Vi passade aven pa att ta oss varsin svalkande drink. Therese kopte aven en hel kokosnot som oppnades och man fick tva sugror i for att dricka det kalla och sota innehallet. Therese tyckte det var en haftig upplevelse eftersom det var forsta gangen! Konstigt nog sa tyckte inte jag (Kristofer) om detta! :)

Nagot roda fick vi nog av strande och gick och tog oss en valbehovlig sotvattensdusch. Vi gick sedan ner pa "byn" och tog oss en bit mat. Kalaset kostade 250 B (ca 65kr) och da fick 3 liter vatten!!! Verkligen hur gott som helst.

Vi gick sedan tillbaka till varan bungalow och tog en siesta i varmen. Vi tog oss inte upp forrens tre timmar senare, men det var enna gott!! :-D

Nu har vi precis varit pa en strandbar och druckit lite gott. Det blev en Cherry Bomb, Kamikaze och en stor Chang och nu tar vi oss en paus i varat semesterfirande for att underratta er dar hemma hur det gar for oss.

Vi lever livet!

Undra hur Nellie har det dar hemma. Jag har vanstrat idag, jag hade en annan katt i knaet idag som inte ville ga darifran.

/Kristofer vid t-bordet och Therese.

7/1 Pa vag till Phi Phi

Vi undrar om thailandare ar vana att sova pa golv som ar nagot fjadrade? For sa kanndes sangen som vi hade, den var sa hard sa vi har blamarken pa hofterna. :) Vi fick nog vid 6 tiden och borjade att gora oss iordning. Vi at hotellets frukost som bestog av lite sallad, tomatskivor, rostat brod, skinka, stekt agg, kaffe, juice och lite frukt. Kristofers agg var format som ett hjarta, sott! Det smakade helt ok men jag (Therese) hoppade over sallade som jag annars garna haft pa smorgasen. Ar sa nojjig. Har hort att man inte skall ata frukt och gron om man inte skalat den sjalv eller ar helt saker pa att den ar farsk. Skall kolla upp det dar!

Efter frukosten tog vi taxi till flygplatsen, en volvo. Vi har sett se manga Volvo har! Det kunde man inte tro. Vi berattade for chaufforen att vi var fran Sverige och da hojtade han "Team Volvo" glatt! :) Han tyckte det var bra och sakra bilar och hans 940 gl fran -92 var han makta stolt over. Han sa att han hellre ville ha Volvo an Mercedes och Japps-bilarna ville han inte ens ha nagot att gora med. :)

Flyget till Phuket tog ca 1.5 timmar och sedan fick vi vanta lika lange (kanndes det som) pa en taxi till farjelaget (bat till Phi Phi). Varmen var overvaldigande sa vi holl oss inne under storre delen av batresan. Passade aven pa att ta en tuppur.

Vid farjelaget blev vi alla som kom med baten overfallna av hotellrepresentanter och turistcenter personal som alla ville boka in oss pa just deras hotell. Efter vara onskemal blev vi bokade en natt pa P.P. Casit\a. En mysig bungalow med wc/dusch och AC. AC som var varat enda riktiga onskemal.

Det ar galet varmt och det har inte flaktat nagat alls. Men efter incheckning gav vi oss anda ut i "phi phi city". Phi Phi ar extremt turistigt och det ar valdigt mycket ungdomar. Inte riktigt vad vi hade trott men det ar valdigt vackert med dom fina bergen runt om.

Efter varan promenad satte vi oss ner pa en restarang, Tonsai Seafood Restaurant, precis pa stranden och at varsin ratt med farska rakor - MUMS!!!

Sen gick vi hem och tog igen oss fran varmen, gar ju knappt andas nar det star sa har stilla.

Vi tog en promenad pa stranden i manskenet och avnjot en ol och en cider. Det var fullt halla pa stranden med skranande musik fran flera stallen. Lite trakigt kan tyckas. Nu ligger vi i varan bungalow och skall forsoka somna till basljudet fran Ibiza Bar Beach Party.

Nu är vi äntligen framme!!!

5/1
Det första vi såg när vi kom till Landvetter var att flighten till Bryssel var inställd!!! Våran vanliga tur... Det var tydligen pga av en snöstorm. Allt löste sig till bästa dock, 2 timmar senare än planerat fick vi åka till Helsingfors istället. För att sedan därifrån ta ett direkt flyg till Bangkok. Vi fick även matkuponger som plåster på såren och de spenderade vi på öl, vin, kaffe och muffins. Det kan man kalla service. Det visade sig dock när vi checkade in att en av oss var bokade till Singapore istället, det löste incheckningsdamen åt oss utan konstigheter. Men vi blev helt klart lite paffa. Flyget till Helsingfors tog en dryg timma och till Bangkok tog det sedan ca 9.5 timmar. Under denna flygning hann det bli en ny dag...

6/1
Flygning var jobbig men endå gick det förvånansvärt bra. Vi landade runt tre tiden (lokal tid) och på skärmen så såg vi hur temperaturen i luften steg från -62 till 37 grader PLUS!!!!!! Allt flöt sedan på och ungefär 1.5 timmar senare låg vi i AC:ns drag och försökte få igen ett par timmars sömn.

Vi har nu ätit våran första måltid, som bestod av Pad Thai och en rätt med anka och äggnudlar. Den lokala ölen Chang var det absolut inget fel på. Vi betalade ca 80 kr för två huvudrätter, två öl, en läsk och flaska vatten. Det är ju helt klart skillnad mot tex cafeterian på Landvetter, där vi gav 150 kr för en öl, en kaffe och två muffins. :)

Vi har också hunnit med en promenad i närområdet. Våra intryck än så länge är fina växter, varmt, mycke trafik och en herrans massa lösspringande hundar.

Vi måste även tillägga att vi redan på dessa få timmar vi varit här, märkt av den "thailändska vänligheten" som så många pratar om.

Imorgon bär det av till Phuket, vi landar vid 12 tiden lokal tid. Vart det bär av sen vet vi inte ännu.

Här oss är nu klockan alldeles strax 22 och vi skall ta och krypa till sängs.

Kram till våra familjer och våra vänner!

/Tesan & KristoferIdag börjar resan mot Thailand 5/1-26/1

Om 2 timmar börjar resan mot Thailand, eller rättare sagt mot Landvetter för att kl. 18 ta ett flyg till Bryssel. Där landar vi 19.50. Sedan byter vi flyg, 21.35 lyfter vi mot Abu Dhabi där vi landar 6,3 timmar senare kl. 07.05, lokal tid. Där byter vi igen. Kl. 9.55 går flyget som tar oss till Bankok. Vi är framme runt 18.45 imorgon, lokal tid, alltså 10.45 tiden svensk tid. Den resan tar 5,5 timmar. Vi stannar en natt i Bankok och dagen efter flyger vi till Phuket. Vi får se när vi har möjlighet att sitta vid en dator igen och uppdatera er. Ska försöka att göra det så snart som möjligt i alla fall!

Min förkylning är fortfarande inte borta. Har ingen feber men känner mig trött, hängig, snorig, slemmig å lit tung i bröstet. Jag hoppas verkligen inte att det blir värre av att komma till värmen och jag hoppas att jag snart är frisk så jag kan njuta av resan.

Kristofer är förväntansfull och stressen har gått över och nu känner han mest "Vi har ju för fan semester"!

Det här är våran packning.

Bilden är på kläderna vi har med oss. Sen är det lite handbagage som böcker, anteckningsblock och så neccesär och reseapotek. Får se hur mycket vi har med oss hem, den bilden lär ju inte likna denna i alla fall!

12 minus visade våran termometer i morse

I Thailand är det 42 grader varmare än här och jag sitter och svettas NU! Jäkla fförkylning!

Nu ska vi fixa det sista med våra grejer och se så att Nellie har med sig allt till kattvakterna :-)

Hör av oss då vi kan!

/Tesan & KristoferSälj dina kreationer

Signerat.se drivs av två grafiska formgivare, Maria Richardsson och Anna Tiles. Det är en sida där små och stora designers kan sälja sina produkter. Kreatören själv bestämmer priset, signerat.se förmedlar köpet och hanterar betalningen.

Det här är en chans till alla som vill visa upp sina alster men tycker det är svårt att själv komma ut på marknaden.

/Tesan

Vilat

Idag har jag:

 • Haft hög feber
 • Tagit ipren, fått ner febern
 • Sovit
 • Fått stigande feber igen
 • Tagit ipren
 • Vilat
 • Blivit uppassad av Bejbi
 • Vilat
 • Duschat
 • Vilat
 • Spelat några låtar guitar hero
Allt detta mellan sängen å soffan, under täcket. Jag menar inte att jag legat MELLAN sängen och soffan. Utan att jag varierat mella dom två :-) Sa jag att jag vilat?!

Nu gör bejbi en toast till oss. Han är så snäll!!! När han är klar blir det film.

Denna blir det ikväll, Hitch med Will Smith. Läs om den här.

/Tesan
Gick inget vidare

att tvinga mig till jobbet idag. Vaknade vid 5 och behövde gå upp på tossiletten. Då jag gick till sängs igen kändes det inget vidare. K vaknade och undrade hur jag mådde egentligen, tror jag andades konstigt eller nåt. Jag sa att det kändes sådär och jag kände mig så varm. K sa att jag var kokhet så han hämtade tempen till mig. Den visade 38,5 och jag som är lågtempad i vanliga fall brukar ha känningar redan vid 37,5.

Så arg! Gillar inte alls det här. Tycker det är skit att behöva vara hemma från jobbet igen både pengamässigt och för den som nu måste vara själv. Kändes inte riktigt okej att börja ringa hem till folk halv sex på morgonen. Jag skulle ju bara stå ut typ 8 timmar till men det hade aldrig gått. Ska försöka sluta sura över det nu och lägga laptopen åt sidan och dra täcket över mig här i soffan.

Håll tummen att jag är frisk till måndag! Tror inte det är vidare kul att flyga när man är sjuk, snörvlig och med feber. I Thailand är det dessutom 28-29 grader nu och det kan bli jobbigt med värmen om man inte är kry.


/TesanHur girly är du?

Gjorde ett test och fick reda på att jag är 48% girly. Haha, jag vet inte... Testa du också!


You Are 48% Girly

You're a little girly, a little boyish, and probably a whole lot indie.
You have your own unique style, and it pretty much defies gender lines.
How Girly Are You?


Nu ska jag nanna. Natti!

/Tesan
Nyår 2008

Sitter och hostar och snörvlar i soffan, dunderkuren hjälpte nada. Ska tvinga mig till jobbet imorgon, bara en jobbdag kvar nu. Vill inte vara sjuk på planet. Hoppas!

Nyårsfirandet var himmla trevligt. Folket kom vid 17, precis lagom till GP:s fyrverkerier som vi såg genom köksfönstret. Så drack vi en del bål. Sen åt vi förrätt som var avokadohalvor och en färdig laxröra. Det var himla gott! Hann tyvärr inte knäppa något kort på det.

Sen blev det middag, planskstek och teamwork. Blev fint och smaskens!

Till efterrätät åt vi "falsk cheesecake" eller vad den nu hette. Vi varvade hallon, skivad banan, kiwi, kesella vanilj och digestive. Det blev jättegott! Glömde tyvärr ta kort på det med.

Sen hade vi det trevligt till tolvslaget då vi gick ut och skålade och jäklar vad det smällde runt om. Massa fyrverkerier att titta på.

Efter det var det lite guitarhero spelande, kul! Sista folket gick vid halv tre tror jag och vi kom i säng vid fyra. Jättetrevlig kväll var det! Tack alla som var med!


Dukningen. Diamonds!!!


GP:s fyrvererier på eftermiddagen, från köksfönstret.

   Plankstekarna. Nötytterfilé, potatismos, baconlindad sparris, tomathalva, bearnaisesås och whiskeysås.


YAMMY!!!!!


Korken skjuts iväg. Gott nytt år!

/Tesan

Nej inte igen...

och inte NU!

När jag gick och la mig efter nyårsfesten kändes det i mina luftvägar som om jag börjar bli förkyld. På jobbet igår blev det bara värre. Nös och harklade mig. Känns liksom lite tungt i luftrören och så har jag blivit snuvig. Inte speciellt roligt då vi ska sätta oss på planet om 3 dagar.

Då jag kom hem igår käkade jag hårt bröd med vitlök. Syrran, B tipsade att det kan hjälpa och jag testar vad som, måste bli av med det här! Till den delikata mackan drack jag ett glas c-vitamin och efter det klyftade jag upp en citron och åt upp hela och sen fick jag i mig en kopp thé med honung också. Måste tyvärr säga att när jag klev upp nu för en halvtimme sen kändes det inte ett dugg bättre :-( Har precis tryck i mig en likadan god hårdbrödmacka och c-vitamin. Stackars den som ska jobba med mig idag. Stinkbomb! Nu måste jag klä på mig varmt och gå ut och skrapa rutorna på bilen och brumma iväg till jobbet.

Krya på mig!

/Tesan