Djungeltelegraf

Satt och diskuterade med K om att jag längtar hemhem och att jag vill träffa dom där hemma innan bebisen kommer. Det skulle kännas konstigt annars att helt plötsligt komma där med en bebis. Men som alla vet så är det en massa utgifter innan en bebis ankomst så har egentligen inte råd att lägga pengar på nåt annat än det. Så hade väl som uteslutit att åka hem och koncentrerat mig på att få åka upp så fort som möjligt då bebis har kommit :-(

Men K förstod hur gärna jag egentligen ville iväg, då jag har slutat jobba för att gå hemma med havandeskapspenning, så han sa till mig att boka så skulle han stå för halva biljetten. Söto!

För en gångs skull tänkte jag inte ringa och berätta att jag kommer, utan jag tänkte se hur länge det dröjder för djungeltelegrafen att sprida det vidare. Det är ju några i familjen som läser min blogg.Tittar man ordentligt så ser man vad det står!


När jag kommer upp får jag väl stå på skyltsöndan och sälja julgranar för att få ihop till den andra halvan ;-)


/TesanHelgen & familjerätten

I lördags var vi på den årliga kräftskivan med K:s föräldrar och deras grannar med barn och respektive. Det var trevligt och oerhört gott som vanligt!

Då vi kom hem igår drog vi iväg för att hitta en gardinskena till taket som vi tänkte ha för att skärma av hallen från vardagsrummet. Till slut hittade vi, men skenorna som ska glida i takskenorna fanns inte så breda som vi ville men det blev ett köp ändå. Väl hemma fick vi skenan uppmonterad och med en egen lösning lyckades vi få ihop två toppskenor så den passade den gardin vi skulle ha upp. Resultatet blev jättebra och nu har vi en svart fransgardin som delar av rummen. Ska ta och fota någon dag så ni får se hur långt vi har kommit här hemma. Vi fick också äntligen upp en spegel i badrummet. Hittade en sådan vi sökte på EM möbler. Svart snirklig ram. Jättefin!

Imorse var vi på famljerättsbyrån och skrev på faderskapsintyg och papper för gemensam vårdnad. Det känns jätteskönt att ha det gjort ifall det skulle hända mig något före eller under förlossningen. Så nu är det ingen återvändo för K :-D

/TesanVecka 25

Idag går vi in i vecka 25!

Nu går tiden undan, "bara" 15 veckor kvar till beräknat förlossningsdatum. Nu den senaste veckan har vi märkt att magen växer och börja ändra form. Bebis gör sig "hörd" varje dag och knuffar på mig där inne. Så mysigt! K känner inget på utsidan ännu. Hoppas att bebis vill hälsa på honom snart!

Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva.

Fingrar, handleder och händer kan kännas domnade eller värka. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Det medför att nerver som löper i tunneln kläms, vilket kan orsaka smärta. Handledsstöd kan hjälpa, liksom att ta kosttillskott med vitamin B6.

Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Den gör andningsrörelser, men har fortfarande ingen luft i lungorna. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket har tolkats som att synnerven har börjat fungera.

De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

/TesanFörsäkringskassan överraskade!

Yes! Posten damp precis ner på hallmattan och där låg ett brev från försäkringskassan med beslut om HP. Jag fick HP beviljat för den tid jag sökt och på heltid. Det gick så fort så jag är riktigt förvånad. Har ju hört om dom som fått vänta jättelänge och min komis fick besked 2 veckor innan hon skulle gå på ledigt. Jag skickade in papprena för knappt 2 veckor sen. Vilken lättnad!

Om några timmar ska jag på en föreläsning om alzheimer med ett par arbetskamrater. Det är alzheimerdagen och det är alzheimerföreningen som håller i det. Ska bli intressant att lyssna på.

Mycket alzheimer det blev i den texten ;-)

Nu ska jag fixa till mig och sedan slappa innan det är dax att åka.


/TesanTack!

Vi är så glada!

Ikväll ringde min sambos mamma och sa att dom, hon och hans pappa, gärna ville känna sig delaktiga med bebisen och bidra med något. Dom hade tittat på våran lista här i bloggen, där vi har strukit vad vi köpt och vad vi har kvar, och kommit fram till att barnvagn var det som dom ville hjälpa till med. Gissa om vi är glada!!!!

Tack så hemskt mycket L & J. Vi är SÅ tackamma!

/Tesan & Kristofer
Vecka 24

Idag går vi in vecka 24!


Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Hjärnan växer snabbt och bebisen börjar fylla utrymmet i livmodern. Den är ungefär 30 centimeter lång från hjässa till häl. Bebisen ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut. Även om chanserna att bebisen skulle klara sig med rätt vård om den föddes nu är goda, så skulle de flesta läkare och barnmorskor göra sitt bästa för att förhindra en förlossning i det här stadiet så att bebisen får fortsätta utvecklas på ”vanligt” sätt.

Du kanske har fått svaga röda eller bruna strimmor, så kallade strior på mage, höfter eller brösten. Krämer kan inte ta bort dem, men att ha en BH som ger brösten bra stöd kan förebygga strior åtminstone där. Det är väldigt vanligt i det här stadiet av graviditeten – ca 90% av gravida kvinnor får dem. Efter förlossningen bleknar striorna gradvis och lämnar strimmor som är ljusare än kringvarande hud.

Dina ögon kan kännas torrare och vara ljuskänsligare än vanligt. Detta är också normalt under graviditeten och du kan lindra symptomen genom att använda s k konstgjorda tårar (säljs på Apoteket).

/TesanDen är min!

Igår var jag och älskling en sväng på stan. Jag provade lite mammakläder, behövs nu när maggen växer :-) Den här fina tröjan köpte han till mig då från polarn o pyret. Sötis! Men så är jag ju förvaringen för hans bebis också ;-)

Bild från Polarn o pyret

 

 

Idag var vi också runt i butiker och då tog han med mig in till stjärnurmakarna och jag fick prova min favoritklocka all times! En guess-klocka.

 

Yes it´s mine!!!!

 

När jag hade den på armen så frågade han om jag ville ha den. Jaaaaaa, det vill jag!!! Sötot gav mig den för allt jobb och så med hans bostadsrätt som vi bodde i och renoverade upp ordentligt innan försäljning. Wohooo!

 

Tack älskling!

 

/Tesan 


Dagens inköp

Ja då kan vi uppdatera och stryka ytterligare en grej från bebislistan. Skönt! Fick tag i ett tvättbjörne skötbord för badkaret för 400 spänn i bra skick.Vi har ett ganska smalt badrum så hade aldrig fått plats med ett skötbord på golvet och vi vill ha det i badrummet, inget annat rum, då vi vill ha tillgång direkt till handfatet. Inte behöva springa med vattenskålar. Vi ska köpa en ny skötbädd till bara omän den såg bra ut, känns fräschast så.

Åka:

Babyskydd - skall vi hyra

Barnvagn - Det blir en emmaljunga nitro city - beställd

Åkpåse

Myggnät

Regnskydd 79,95

Barnvagnsleksak

Reflexer till hjulen

Kudde till vagnen

Filtar

Skötväska

Bärsele

Bärsjal


Sova:

Spjälsäng

Madrass 139 kr

Bäddmadrass

Täcke 79,95

Kudde

Filtar

Gallerfilt

Spjälskydd

Lakanset

Madrasskydd

Mobil till spjälsäng


Hygien:

Skötbord

Skötbädd (40x64)

Förvaringskorg till skötbordet - beställd

Blöjor

Tvättlappar, papper 200st 20,95 kr

Våtservetter Gunry 8,95 kr

Frottélappar 3,95 kr

Bomullsrondeller 6.96 kr

Tops 6,95 kr

Nagelsax, trubbig

Babypuder 15,95 kr

Rumpsalva (Inotyol)

Babyolja 23,95 kr

Dusch/badolja Natusan 29,95 kr

Babyschampo

Badbalja

Badtermometer

Nässug

Febertermometer

Alvedon


Övrigt:

Lektäcke

Babysitter - Får mest troligt låna av en kompis

Skallra

Bitring

Mjukdjur

Babywatch

Nappflaskor

Flaskställ

Flaskborste 9,95

Nappar

Napphållare

Haklappar

Matset

Lära-gå-stol

Lära-gå-vagn

Videokamera

”Min första bok”

Gipsformar

Mjölkersättning

Tvättmedel - Sensitive


Kläder: (Storlek 50/56 några i 62)

T-shirt

Omlottröjor - Fått låna av en kompis

Bodies

Bomullsbyxor

Sparkdräkter

Strumpbyxor

Strumpor (13-15)

Pyjamas

Hjälmmössa (40-42)

Vintermössa (40-42)

Tröjor (vinter)

Byxor (vinter)

Overall

Tossor

Varma sockor

Tumlösa vantar

 

Till mamma:

Amningsbehå 89.95 kr

Amningsinlägg 34,95 för 50p.

Bystvärmare Ull 109 kr

Amningslinnen/tröjor

Bröstpump 119 kr

Bindor/TesanFörsta inköpen till bebis

Igår åkte jag och sambon till Ullared med en lååång lista till vad vi behöver handla till bebis. Allt till bebis (kläder, hygien, övrigt, till mamma) gick loss på 4 papp. :-O Fastän gekås är så sjukt billigt så drar det iväg då man behöver så mycket och då har vi ju inte köpt allt och inte dom dyra sakerna spm barnvagn och så. Här är listan om någon är nyfiken. Vi har säkert mycket som är onödigt men vi har ändå försökt begränsa oss och strukit en massa från de färdiga listorna vi hittade. Det som är med överstruken text är saker som vi hittade/köpte i Ullared/gekås.

Dom grejer som det inte står pris bakom finns med på bild med pris under. Dom andra grejerna har jag inte orkat fota. Alltså dom som står med pris bakom ;-)

Åka:

Babyskydd

Barnvagn

Åkpåse

Myggnät

Regnskydd 79,95

Barnvagnsleksak

Reflexer till hjulen

Kudde till vagnen

Filtar

Skötväska

Bärsele

Bärsjal


Sova:

Spjälsäng

Madrass 139 kr

Täcke 79,95

Kudde

Filtar

Spjälskydd

Lakanset

Madrasskydd

Mobil till spjälsäng


Hygien:

Skötbord

Blöjor

Tvättlappar, papper 200st 20,95 kr

Våtservetter Gunry 8,95 kr

Frottélappar 3,95 kr

Bomullsrondeller 6.96 kr

Tops 6,95 kr

Nagelsax, trubbig

Babypuder 15,95 kr

Rumpsalva (Inotyol)

Babyolja 23,95 kr

Dusch/badolja Natusan 29,95 kr

Badbalja

Badtermometer

Nässug

Febertermometer

Alvedon


Övrigt:

Lektäcke

Babysitter

Skallra

Mjukdjur

Babywatch

Nappflaskor

Flaskborste 9,95

Nappar

Videokamera

”Min första bok”

Tvättmedel - Sensitive


Kläder: (Storlek 50/56 några i 62)

T-shirt

Omlottröjor

Bodies

Bomullsbyxor

Sparkdräkter

Strumpbyxor

Strumpor (13-15)

Pyjamas

Hjälmmössa (40-42)

Vintermössa (40-42)

Tröjor (vinter)

Byxor (vinter)

Overall

Tossor

Varma sockor

Tumlösa vantar

 

Till mamma:

Amningsbehå 89.95 kr

Amningsinlägg 34,95 för 50p.

Bystvärmare Ull 109 kr

Amningslinnen/tröjor

Bröstpump 119 kr

Bindor 

Storlek 50/56

 

Overall (ganska tjock och underbart mjuk) 129 kr, fleeceoverall 59,95 kr, lurviga tossor 24.95 kr

 

Pyjamas 49.95 kr, vit body 34.95 kr, mönstrad body 29.95 kr.

 

Set med byxa, body och kofta 99 kr, hjälmmössa 16.95 kr.

 

Snobben sparkdräkt i härlig plysch 69.95 kr köpte även en i strl 62, Velourset - byxa och tröja 69.96 kr.

 

Vita bomullsbyxor 29.95 kr, svarta velourbyxkor 34.95 kr, svart/grå randig body 29.95 kr

 

Alfonsbody 34.95 kr, Snobben spardräkt 59.95 kr, brun body 39.95 kr.

 

Bodyklänning (K:s val :-)) 39.95 kr, röd/blå rutig body 39.95 kr.

 

Body 39.95 kr, sparkdräkt i velour 59.95 kr

 

Vita strumpor 2-pack 16.96 kr, Tjockare randiga grå och svarta strumpor 2-pack 12.95 kr, vita strumpbyxor 14.95 kr

 

 

Storlek 62


Bomullsbyxa strl 56 (verkar stor) 29.95 kr, tuff byxa, baksidan ni ser på bilden, strl 62 (verkar liten) 69.95 kr

 

Blå hängselbyxa strl 56 (STOR) 49.95 kr, body strl 62 29.95 kr, pyjamas strl 62 49.95 kr.

 

Lurvfleece strl 82. Stor men jag kunde inte låta bli! 89 kr

 

Åkpåse 229 kr.

 

Vit babyfilt 79.95 kr, svart/vit babyfilt 79.95 kr, badcape 49.95 kr, snuttefilt 39 kr.

 

Madrasskydd 139 kr, underlakan 29.95 kr, nalle påslakanset 99 kr, djur påslakanset 99 kr, möss påslakanset 99 kr.

 

Musikmobil till spjälsängen 99 kr. Tyckte den var så söt med behagliga fina färger. Hoppas bebis kommer gilla den med!

 

Täcke till spjälsäng 79.95 kr, hörselskydd 99 kr, badtermometer 12.95 kr, skallra 29.95 kr, leksak 49.95 kr, nappar - Mam mini 39.95 kr Esska 25.95 kr , badleksaker 16.95

 

Köpte såklart lite saker till oss själva med. Här är de bästa fynden som jag hittade

 

SNYGG axelväska 49.95 kr, Jabu´she dag/nattcreme 129 kr - Billigt!!!, Makeup-svampar

 

Lampfot 149 kr, lampskärm 69.95

 

/Tesan

 

 


 


Vecka 23Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är nästan 30 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

/Tesan
Det gungar...

i min mage. Känns som bebis ligger och guppar. Så här mycket har jag inte känt den röra sig innan. :-)

/TesanMammagrupp

Idag var jag på en mammagrupp. Vi var 11 st förstföderskor som snackade massa om graviditeten och rådfrågade varandra. Det var trevligt. Efteråt fick jag komma till min BM och lyssna på hjärtat. Herre jösses vad det hördes! Vilken apparat! 148 slag i minuten tickade lillhjärtat. Cute!

/TesanMycket har hänt

Nu ska jag göra ett försök till att börja om att blogga. Mycket har hänt sen sist. Mina nära och kära vet redan vad det handlar så här kommer historian för er andra.

Den 26/5 var jag tvungen stanna hemma från jobbet för jag hade sån hemsk magknip, gjorde så ont! Var hos läkare på VC och han påstår att jag har förstoppning och skickar hem mig med diverse medel.

 

28/5 har det inte blivit bättre och jag nästan gråter av att det gör så ont. Går tillbaka till läkaren och han ville göra dom vanliga testerna (som dom alltid gör) Urinprov, Hb osv. Så frågar han om jag vill göra en graviditetstest. Jag rycker på axlarna och tycker att det kan jag väl göra, lika bra, inget som kan skada. Inne på labbet sitter jag och väntar svaret efter mitt kissande och dom har stuckit mig i fingret och så. Alla prover visade bra. Så kommer sköterskan med grav.stickan och säger: ”Ja den här visar ju positivt”. Jag bara sitter och gapar! Ni ska veta att det finns bara ett, max två tillfällen som vi inte haft skydd på och mycket ska ju klaffa för att det ska bli något så hur höga är oddsen då gångerna är så få? Hur som helst… Så blir jag inskickad till läkaren igen, han ville skicka mig till gyn.akuten eftersom jag hade så ont. Han misstänkte utomkvedshavandeskap. Jag ringde Kristofer så fort jag kom ut från läkaren för jag var ju såklart lite skakis efter beskedet och ville inte åka själv till akuten. Ville egentligen inte berätta på telefon men nu blev det så och jag fick som svar: ”Nämen. Jag kommer”. Haha! Det var nog inte vad han hade väntat sig heller.

Efter många timmars väntetid på akuten fick vi komma in. Gynekologen undersökte mig med ett VUL (vaginalt ultraljud) och kunde se ett litet embryo där hjärtat tickade och det låg där det skulle, alltså inte utomkveds och jag skulle vara i vecka 6-7 enligt mätningarna (Konstigt, hade haft mens, trodde jag, för inte alls längesen). Däremot så hittade hon en vattenfylld cysta som var ca 7x6 cm stor och satt vid min ena äggstock/äggledare. Det blev prat om operation på en gång då hon var rädd att den skulle vrida sig runt sig själv, alltså snurra på äggledaren och det kan förutom att såklart göra jävulskt ont, även skada äggledare för gott. Gynekologen pratade ihop sig med en annan kollega och dom kom fram till att vi skulle avvakta och jag skulle komma på återkoll en vecka senare.

Vi åkte hem och smälte beskedet. Men aldrig att det kändes tungt eller inte önskvärt utan nu då det var som det var så hoppades vi bara att allt skulle gå bra.

Dagen efter, fredag-söndag, skulle vi (tillsammans med ett annat par) tillbringa helgen hos en barndomskompis till K och hans sambo och barn. På lördagen fick jag en blödning och vi blev väldigt oroliga. Jag hade blivit tillsagd att jag skulle åka in om smärtorna blev värre men det hade dom inte, jag bara blödde. På söndagen (31/5) då vi kom hem åkte vi till gyn.akuten för att se så allt var som det ska. Och det var det! Hjärtat tickade och nu räknades det till att jag skulle vara i vecka 6+4.

 

4/6 skulle jag på kontroll av cystan och då hade den krympt! Lycka! Slapp operation då det nu såg ut som den hade börjat krypa av sig själv. Den här gången fick vi också se hjärtat picka på lillbönan och nu beräknades jag vara i vecka 7+5. Svårt att mäta då det är så litet.

Tiden går, vi mår bra, jag mår bra. Inga klassiska krämpor, inget.

 

18/6, dagen innan midsommarafton fick jag på eftermiddagen på jobbet hemska smärtor i magen. Jag hade problem att köra hem då det gjorde ont då jag satt, men hem kom jag tillslut. Väl hemma så känner jag att det kommer en störtblödning och springer på toaletten. Det rann blod ur mig och gjorde så ont att jag var helt övertygad om att det nu var ett missfall. Vi åkte till gyn.akuten och fick komma in ganska fort till undersökning. Även denna gång undersökte dom mig med VUL och jag vred bort huvudet för jag ville inte titta på skärmen, var så nervös. Så säger gynekologen, varför tittar du inte?! Det hoppade till i bröstet på mig och jag vred huvudet mot skärmen och ser en lite minibebis ligga där och sprattla. Är det sant! Utbrister jag. Och så kom lyckotårarna. Både jag och K var oerhört lättade. Nu skulle jag vara i vecka 9+6 enligt dom nya mätningarna och cystan kunde hon inte längre hitta. Jag tror ju själv att jag blödde för att det var cystan som gick sönder, men det fick jag inget direkt svar på. I 2-3 dagar efter fortsätter det komma lite blod, men detta är så lite så tar det som efterblödningar.

Veckorna går och jag mår bara bra.

 

29/6 var det dags för inskrivning och där gjordes ett UL för att få veta hur långt gången graviditeten var. Då var vi i vecka 12 (11+4) och förlossningen beräknades till 14/1.

Tiden efter det blev jag grymt trött, tror jag kan sova hur mycket som helst. Men det är ju mycket som händer i kroppen!

Ingen mer blödning och inget mer krångel. Det verkar gå vägen nu!

 

Redan i vecka 13 kände jag ett svagt fladder i magen men det var så diffust så kan inte veta säkert. Men magkänslan säger att det var något annat än tarmarna J I vecka 15-16 började jag känna mer, ingen tvekan nu trots att det är svag och inte så ofta.

 

I vecka 16 började ena låret domna bort för mig då jag stod upp. Kort därefter börjar ena handen/handleden/armen krångla. Det värker och domnar bort.

 

18/8, i vecka 18+4, var vi på RUL (rutinultraljud) där dom kollar på alla inre organ som man kan se. Hjärta, magsäck, ryggrad osv. Allt såg fint ut! Som den rörde sig, ville inte ligga still en enda sekund! Nu kunde dom även mer exakt räkna ut BF (beräknad förlossning) där dom mäter specifika delar som är lika stora hos alla foster denna tid. Jag blev inte flyttad ens en dag. BF är 14/1. Måtte jag kunna knipa igen över nyårafton!

 

27/8 fick jag komma till en arbetsterapeut som konstaterar att jag fått karpaltunnelsyndrom och får med mig stödskenor och en övning jag ska göra varje dag. Detta brukar försvinna efter förlossningen men har man otur så måste man opereras. Sedan fick jag träffa en sjukgymnast som kommer fram till att domningarna i låret beror på en nerv som hamnar i kläm då magen växer och bebis kan ligga och trycka på den. Bara att stå ut och hoppas att det inte blir värre och att det försvinner efter förlossningen. Hon märker även att jag har början till foglossning. Jasså! Är det därför jag får ont långt ner i ryggen?! Hade jag ju inte alls kopplat ihop med graviditeten. För detta får jag foglossningsbälte och övningar jag ska göra varje dag.

 

Idag är jag i vecka 20+6 och jag kan känna bebis varje dag. K tror att han kände en liten putt då han tog på magen här om kvällen men är inte säker. Han tycker det är orättvist! Jag hoppas han kan känna snart han med. Kicka på bebisen!

 

/Tesan