Hur har julen varit?

Imorgon kommer bilder från, höll på skriva lillans första jul men det är det ju inte. Hon fick ju vara med om jul redan förra året fast än hon inte skulle men i år gjorde hon mer väsen av sig så därför känns det nästan som första.

I alla fall så lägger jag in bilder imorgon, tar för lång tid och nu måste jag hoppa i säng så vi orkar med mellandagsrea imorgon. Imorgon ska det inte längre vara över 30 minusgrader så då ska vi passa på att göra stan!



Bjuder på bebbe pimpad av pappa i alla fall!



Natti!



/Tesan



Älvsbyn

Vi kom upp till älvsbyn på kvällen den 19/12 och har alltså hunnit vara här i en och en halv vecka. Som vanligt så springer tiden iväg och räcker inte till.

Felicia älskar uppmärksamheten hon får och blev jätteglad över hennes 1-års present som väntade här. En pulka i rosa! Hon fick inviga den på hallmattan hos morfar. Moster B sprang sig andfådd och Felicia kiknade av skratt. En hit alltså!

Vi har tyvärr inte kunnat vara ute så mycket men vi hann med en dag innan jul och sedan blev det så kallt. -32 hade vi idag och då är pulkaåkning inget att föredra.



20/12 -  Kuuuul!



21/12 -  Dags för första åkturen utomhus. Det var jätteskoj det med och det var roligt att äta snö!







22/12 - Vi hade lite tomteterapi för att förbereda Flisan för julafton. Hon ser skeptisk ut.



/Tesan



Lilla julafton

Lilla julafton firades hos Felicias farmor och farfar innan det var dags för oss att bege oss upp till älvsbyn. Lillan fick fina klappar som håller henne varm i årets hårda vinter.



18/12 - Titta vad jag kan!



Papper och snören är det roligaste



Mannekängar i sina nya skor



/Tesan



Jul på liseberg


Igår tillbringade vi 3:e advent på liseberg. Det blev ingen jul på liseberg förra året eftersom lillan då var så liten och fick knappt vara ute i början. Då skulle hon inte ha fått ut något av det men det fick hon nu. Vi var och hälsade på kaninerna och det blev hon glad av och allra mest av Herr Berg. Hon satt i hans knä en lång stund och myste.

Finast var det såklart då det började mörkna ute så man såg all fin belysning och vi strosade runt bland doften av glögg och brända mandlar. Mmmmmmm!






Felicia fick sitta hos Herr Berg och hon hade inga planer på att komma tillbaka till oss.


                                                               





                                                               





/Tesan



Tredje advent

Tredje advent igår. Eller vänta nu, vaddå tredje advent? Det blev ju precis sommar. Nä just ja, den tog slut. Men det var ju nyss vinter men en annan vinter, förra vintern. Vi kom ju precis hem från sjukhuset med vårat lilla knyte som då vägde knappa 2 kilo. Våra liv är helt omkullkastade men på ett positivt sätt men jag förstår inte att det där lilla knytet nu kryper runt i illfart och ropar mamma, babba dädädä och trycker munnen full med frukt och skrattar så hon kiknar och nu väger över 9 kilo.





                                                              



Vi tillbringade årets 3:e advent på liseberg. Det tar vi i nästa inlägg :-)




/Tesan



Blablabla

Hon är så häftig Felicia. Första gången trodde jag att jag inbillade mig då jag fick det till att hon "pratade i telefon" då hon plockade upp en handske från golvet och tryckte den mot örat och daddbabblade. Men när hon sen gjort det med fjärrkontroller, mobiler och hemtelefonen så är det inga tvivel. Det är såååå sött då hon försöker trycka telefonen (eller whatever) mot örat, oftast hamnar den bakom örat och så babblar hon på - lölölölödadadadäää.

Sen så har hon nu också lärt sig hur hon ska ta sig i och ur sitt bollhav och fort går det. Duktig kicka!




10/12 - Tjingeling i luren!



Ut ur bollhavet

   

Pausa



Och så i igen

 




/Tesan



Första stegen

I måndags, 6/12, tog Felicia sina första steg helt själv mellan mig och K på golvet. Först ett... sen två... och så tre. Sen var det pladask men nu är det på gång! Man är så stolt så man håller på att tuppa av :-D

I tisdags var vi på buslandet med Caspian och hans mamma och lekte. Det var roligt så det ska vi göra om!

Igår (onsdag) var vi på stan hela dagen med Felicias farmor och letade efter vinterskor till Flisan. Det var inte det lättaste men några hittade vi som passade henns fot i alla fall. Får se om det slutar med någon av dom eller om det blir några andra. Dom som var bäst hitills var ett par pax och ett par kavat.

Idag har det blivit en innedag med röj hemma. Vad ska vi hitta på imorgon? Ut och försöka köra vagnen i snön kanske...



Har inte lyckats fånga Felicia på bild då hon gör sina "moves" så jag bjuder på några andra bilder istället.




2/12



3/12 - Har precis tvättat händerna och roffar åt sig en banan.
Bilden på henne då jag tog av henne bananen vill ni inte se. Vilket humör!



6/12 - Ängslig för att jag inte lyfter upp henne fort nog.



/Tesan



Äntligen är ringarna på





Äntligen har vi fått våra ringar efter en del strul hos Hedens guld. Första gången vi skulle hämta ringarna på utlovad tid så var dom inte klara. När vi väl fick dom hade dom graverat med fel typsnitt. Tredje gången hade dom använt en mindre stil på bokstäverna än på siffrorna, man såg knappt vad det stod och hemma när vi tittade mer noga så var dom alldeles repiga. Då hade dom redan slipat dom en gång för att ta bort det felaktiga typsnittet så vi bad opm helt nya ringar. Vägrade gå med på att dom skulle slipa bort ännu mera guld.

Nya ringar beställdes och vi bad Schalins fixa gravyren hos dom.

När vi inte hade hört något på över en vecka så ringde vi dom (det skulle ta 4 dagar) och då låg ringarna där men dom hade missat att höra av sig...

Tur i oturen att vårat förlovningsdatum redan passerat då vi beställde ringarna, annars ade vi aldrig fått dom i tid. Nu var vi ju bara ivriga att få dom på fingrarna då vi äntligen hade lyckats bestäma oss för vilka vi ville ha (läs jag) :-D

Nu är dom helt perfekta och så fina!!!






       

Jag har frieriringen på först och sedan förlovningsringen. Båda våra förlovningsringar kommer från Schalins. Kristofers ring är svagt kupad och är 7mm bred och min är rak och 5 mm bred.


Vi är jättenöjda!






/Tesan







Nellie har flyttat hemifrån







Nu har Nellie fått flytta till en ny familj. Min allergi blir bara värre och medicinerna hjälpte inte så nu var det oundvikligt. Det känns tråkigt och tomt men det känns åtminstone skönt att hon har fått ett nytt hem som vi tror hon kommer trivas jättebra i och få mycket uppmärksamhet.

Synd att det blev såhär. Felicia tyckte att det var fantastiskt roligt med Nellie och hon hade precis lärt säg säga Elli då hon såg henne! Dom var så söta ihop och Nellie var så snäll trots att Felicia slängde sig på henne och låg över henne samtidigt som hon tog ett ordentligt tag om pälsen och drog, stackars Nellipelli.



/Tesan



Ostchips

Ostchips är riktigt gott om man är sugen på att mysa till det med nåt smarrigt på kvällen och då det är väldigt mättande så finns det ingen risk för att man skulle äta så mycket av det.

Man river valfri ost grovt, jag tog hushållsost, och lägger ut små högar på ett bakplåtspapper. Cirka 1 msk per hög och sedan in i ugnen på 200 grader. Man får vara på sin vakt, chipsen måste ut så fort som dom precis börjat få lite färg, annars smakar dom bränt och tar man dom innan dom börjat få färg så är dom bara sega och inte sådär härligt krispiga.

Till chipsen hade vi vitlöksdipp gjord på cremefraiche, philadelphia, vitlök, salt, peppar och örtsalt. Skitgott!

Man kan även använda shipsen som kex till ost - ost på ost :-D eller med en liten klick majjo och några färska räkor.

Prova! Enkelt och gott!







/Tesan



Lchf-biskvier

Jag provade att baka biskvier enligt lchf och det blev riktigt bra. Bottnarna blev inte så sega och goda som dom blir på vanlig mandelmassa utan dom blev mer knapriga, men goda.

Jag slängde ihop på måfå så gillar ni att följa recept kan ni sluta läsa nu.

Bottnarna gjorde jag på ca 200 g malda mandlar (skållade såklart), 3-4 äggvitor, sockerersättning och lite grädde. Bara att blanda ihop tills man tycker man har lagom konsistens. Jag körde på tills smeten var för kladdig för att rulla men inte så lös så den rann. Klickade sedan ut lagomt stora rundlar på ett bakplåtspapper och sedan åkte dom in i ugnen på 175 grader tills dom precis blivit lite gyllene, ca 8 minuter.

Smörkrämen är 250 g normalsaltat smör smaksatt med sockerersättning och siktad kako efter smak samt vaniljpulver (Bourdon vanilla ekologiskt). Skulle egentligen ha lite cognacsessens i krämen men det hittade jag ingenstans. Trisst för det är sååååå gott att ha i. Då skippar man kakaon.

När bottnarna har kallnat smetar man på krämen så biskvierna blir lite toppiga och ställer dom sedan i frysen. Efter en timme eller så smälter man choklad (desto större kakohalt, ju mindre kolhydrater). Jag tog marabou premium 86% och även en bit cocsfett för att dryga ut och sänka kolhydratnivån ännu mer. Sedan är det bara plocka ut biskvierna ur frysen, doppa dom i chokladen och sedan frysa dom igen. Där kan dom stå tills det är dags att bjuda på dom. Ta fram dom en timme innan bara!







/Tesan



1-års dagen

Nu har det snart gått en vecka sedan våran lillbebba blev 1 år så nu är det på tiden att berätta om hennes dag.

Felicia vaknade precis innan K skulle gå till jobbet så vi gick in och sjöng för henne där hon stod på tå i sin säng för att få komma upp. Sedan lyfte vi upp henne och lät henne landa direkt i hennes bollhav (som vi hade gjort i ordning kvällen innan), bästa 1-års presenten! Felicia tjöt och skrattade i säkert en kvart, hur kul som helst!

Nästan alla hennes kompisar blev sjuka och kunde inte komma på kalas men Caspian och hans mamma kom så det blev roligt ändå. Caspian hade med sig en fin present till Felicia som dom öppnade tillsammans. Två maraccas och en tamburinring låg där i, jättefina! Nu måste det nog snart bildas orkester då lillan har flöjt, en större tamburinring och en keyboard sedan innan :-)

Det blev fika och tårta för mammserna och bebbarna fick frukt och sen var det bara massa lek och tjöt och så han vi med en liten prommis in till stan.

Åh vet ni! Felicia släppte händerna och stod helt själv för första gången!!! På självaste 1-års dagen. Coolt!

Då K kom hem fick Felicia öppna fler presenter och så fick hon en alldeles egen tårta som vi gjort till henne. Och som hon åt! Så söt, älskade lilla gumma!

Här kommer massa bilder från dagen. De små är klickbara.





Inviger bollhavet, 1 år och 1 timme gammal.





              
Nu ska mamma vara elak... Felicia är inte så duktig som hon ser ut på bilden... hon stöttar sin rumpa mot stolsbenet :-D


Klart man är glad då man får äta satsumas!



Mera presentöppning då pappa kom hem

              
Aktivitetsbordet var riktigt skoj och så lyckades vi fånga lillan på bild då hon står själv!



Dax för hennes alldeles egna tårta

   
GOTT!!!






Fanns inga andra alternativ efter tårtslaffsandet, badet nästa!



Det har varit ett makalöst, fantastiskt och händelserikt år som gått alldeles för fort.

ÄLSKAR DIG FELICIA!!



/Mamma & Pappa