POWERnap

Idag passade jag på att lägga mig och vila då Felicia tog en av hennes powernaps. En del blir inte så långa men iband sover hon en timme. Då Flis hade sovit en halvtimme kröp jag ner och somnade. Vaknade av en gråtandes Flis och tittade på klockan. 2 timmar hade gått! Såg jag rätt? Jo!!! Herregud hon sov 2,5 timmar och jag fick mig en välbehövlig catch up med sömnen. Gött!

Var hos K på sjukhuset igen, såklart! Skulle vilja vara hos honom mer men han orkar inte. Han får ont då han sitter och inne på hans rum vill jag inte vara. Lillan stör ju de andra han delar sal med då... Han har ont i nedre delen av magen och nu hade han fått en allergisk reaktion på antibiotikan också :-( Dessutom så är han uppkopplad till droppet igen, får bara dricka i nödfall. Jag tycker så synd om honom. Åh vad han ska sakna Flis. Vi saknar dig, bli frisk!!!
28/7 - Flis vid middagen
/Tesan


8 månaders-koll

3 veckor har gått sedan senaste viktkollen. Felicia har ju tidigare ökat lite dåligt i vikt men nu har det gått mycket bättre med maten så idag visste jag att det skulle vara en ordentligare ökning. Lillfisen hade lagt på sig 520 gram på 3 veckor och vägde idag, 8 månader och 2 dagar gammal, 7935 gram och är 67,5 centimeter lång och med ett hattmått på 43,5 centimeter. Äntligen! Jag vände ryggen till i några sekunder och kom tillbaka till detta :-)/TesanKrya på dig bejbi

K blev inlagd inatt. Misstänkt inflammerad tarmficka. Varför kan dom inte bara vara säkra... Hoppas han blir frisk snart bara. Jag och Felicia var hos honom ett tag idag och bebis fick muntra upp honom lite och hon lyckades tror jag bestämt! Kom hem!Titta vad fina mina älsklingar är!/TesanFelicia Siri - 100717

Nu är Felicia döpt. Hon döptes lördag 17/7 i storforsens kapell 4 mil utanför älvsbyn. Det skulle inte kunna bli vackrare. Platsen, kapellet, altartavlan, vädret, naturen, gästerna och vår älskade lilla solstråle gjorde det hela perfekt.

Psalmerna vi valde var; 897 - Det sker ett under i världen och 201 - En vänlig grönskas rika dräkt. En kompis till min systerdotter A framförde också en solosång, "välkommen till jorden" som betyder väldigt mycket för oss, framför allt för mig. Den låten har jag lyssnat på sedan lillan låg i magen och det är en sång som jag ofta sjunger för henne. Sååå vacker och den tar mig verkligen tillbaka till den dagen och det ögonblicket då jag fick möta vår älskade dotter för första gången och då vi fick se på varann.

Efter dopet bjöd på vi på fika, tårta och kaffe i församlingshemmet i vidsel och Felicia fick jättefina doppresenter av samtliga. Halsband, armband, renskinnstofflor, instrument, gåbil, dockor och pengar var bara några av dom.

Felicia var vaken hela dagen och skrattade och log konstant. Enda gången då hon blev sur var då hon inte fick riva sönder duken. Eftersom det var hennes dag så gav jag med mig dock och lät henne fortsätta!

Tack alla som kunde komma och tack för alla fina presenter!Sjunger första psalmenFelicias gudmor (min syster B) läser en dikt till henne


Felicia försöker rycka åt sig psalmboken då vi skulle läsa en bön :-)


PeptalkI faderns och sonens...


Döpt!Kan inte hela jag få bada där?Dopljuset tändsDen sista vackra psalmenDen underbara altartavlanFyra generationerTre generationerNä, vi fick inte till någon bättre bild på dessa tre generationernaTar lite luft under kalasetHELT slut efter att ha varit vaken hela dagen/TesanFinbesök

Första lediga veckan tillsammans svichade förbi och finbesöket roades med diverse utflykter och shopping.

Vi hann med:


Fira att pappa fått semesterUppleva såpbubblorBussightseeingGöteborgshjuletBlev bjudna på grillat hos K:s föräldrarSnigeljakt genom hästhagenLisebergFika jättebulle på cafe husarenNjuta av vår gladfis som utvecklas i rask takt nu!På bild finns inte shoppingen på stan, besöket i ullared som kvinnfolket gjorde och turen till älvsborgs fästning som de andra könet gjorde då dom, konstigt nog, inte ville med till ullared. Våra besökare var också på maritiman medans jag, K och Felicia roade oss med att jaga blöjor. Vi hade glömt att ta med oss blöjor och givetvis la Felicia av värsta lasset just då. Tog med dom upp på ramberget (besöket, inte blöjorna :-)) den sista kvällen och då alla var samlade gick vi ut och åt middag på bitter i linné. Det var jättegod mat!

Sista dagen fikade vi i haga och efter att jag skjutsat syster med familj till landvetter så åt jag, K, pappa och lillebror tacos. Mumma! Sedan packade vi och kollade på VM-finalen och sen var det bara sova. Flyget upp till älvsbyn gjorde oss tvugna att gå upp aptidigt!/TesanLisebergspremiär

Idag var Felicia på liseberg för första gången tillsammans med oss, hennes morfar, morbror, kusinerna A & O, moster och mosters karl. Hon åkte till och med en attraktion! Kaninresan. :-)Felicia på kaninresan med sin pappa
Felicia med hennes kusin Anna
/TesanSnart kryper hon!!!

I söndags kom min pappa och lillebror på besök. Det är på tiden att pappa kommer hit för det är 6 år sen sist. I måndags kom min ena syster och hennes familj så nu är det fullspäckade dagar med massa aktiviteter. Vi har det bra och Felicia stormtrivs med all uppmärksamhet.

När jag kom upp imorse så sa K åt mig att kolla kameran. Han hade filmat Flis då hon låg på golvet och sprattlade och jag blev så glad då jag såg klippet! Hon gick upp i krypställning!!! Nu borde det inte dröja länge. Rörd här nu ju!

7/7 - Heja, heja!!Viktökningen går dåligt trots att hon äter bättre nu. I måndags, 7 månader och 10 dagar gammal, hade Flis gått upp 50 gram på 10 dagar och vägde 7415 g var 67 cm lång och hade 43 cm i hattmått. Hon hade skjutit iväg 2 cm på längden på 2 veckor! Satsar hon på lång och smal kanske? :-D Fettdieten fortsätter och nästa vägning blir vid 8 ånader.

Då jag är dålig på att uppdatera så kommer ett sammandrag på vad som hände med Flis nu.

Just nu:

Kämpar med viktökningen

Tränar henne på att sitta

Leker mycket på mage för att komma igång med krypningen

Personlighetet kommer fram mer och mer

Leksaker som låter är intressant

Lasange och köttfärssås och spagetti är favoriträtterna. På BURK!

Sover på mage och endast på mage

Ska ta på allt och sträcker sig efter ALLT

Är en riktig gladfisVi ÄLSKAR att följa hennes utveckling, det är så häftigt!/Tesan