Midsommar

Vi åkte till Knivsta tor-sön för att fira midsommar. Det blev trevligt sällskap, fantastiskt väder och god mat hela helgen om man bortser från någon liten regnskur. Felicia tyckte däremot INTE att det var kul att åka bil så långt och hemresan i söndags blev till en pina.

Fisen har fått för sig nu att hon nästan BARA vill ha flaskan efter att ha totalvägrat den men nu ska innehållet vara annat. Har fasat ut ersättningen och nu är det bara välling i flaskan och om hon fick bestäma så skulle hon få slippa vanlig mat och gröt och... ja allt som inte är välling.

När ska man bli klok på denna lilla varelse?
25/6 - Våran lilla midsommarbebis/Tesan04.20... PIIIIIIIIP (Läs GNÄÄÄÄÄÄÄLL)


Vi har en väldigt punktlig väckarklocka här hemma som sätter igång samma tid varje morgon utan att man ställer in den på den tiden. Vi brukar prata med den och säga "sätt igång tidigast sju" men den lyder inte. Vart kan vi reklamera? Ska jag ringa och fråga ARN (allmänna reklamationsnämden)?

22/6 - Vackraste, snälla sov lite till!/TesanDålig viktökning

Det var som jag trodde. Vägningen hos BVC visade en ökning på ynka 45 gram på 2 veckor och lillan avviker från sin kurva. Nu ska hon ha "fettdiet". I maten och gröten hon äter ska vi tillsätta fett och i fruktpureérna ska vi tillsätta välling eller grötpulver. Bara för 2 dagar sen tyckte jag att det började vända och hon åt bättre, men nu är det sämre igen. Inte ens gröten tar hon emot nu utan problem. Nu ska vi beta igenom barnmatsburkar för att förhoppningsvis hitta något hon gillar. Varför ska det strula för? :-(

Idag 18/6 - en vecka från Felicias 7 månaders dag vägde hon 7240 gram och var 64,9 cm lång.18/6 - Kämpar med att få i Felicia mat/Tesan


Häxblandning

K provade att mata gumman i sömnen igår då han la sig vid 23.30, hon blev sur och vägrade, så då provade jag då jag la mig istället runt 1 och då tog hon hela flaskan. Skönt när hon äter då vi lägger oss för då vaknar hon ofast inte på natten. Nu vaknade hon dock ändå runt 5 och var missnöjd. K gick upp med henne och provade med mat, det vill hon INTE ha. Efter 40 minuter somnade hon igen och sen gick jag och gumman upp närmare 8.

Felicia började dagen med att klämma en HEL portion med fruktgröt till frukost och till det drack hon vatten, ur min vattenflaska med en sån där... sugkork... drickskork... Vet nån vad dom heter egentligen?? En sån som man måste dra upp för att kunna dricka ur! Det är något nytt hon börjat med bara för någon dag sen och hon älskar det! Ur nappflaskan vill hon inte dricka och inte heller pipmuggen, men vattenflaskan går bra. Hon är så söt då hon sitter där och suger i sig och ibland kommer det för fort så hon får en kallsup.

Det verkar som Felicia vill avveckla ersättningen helt nu, den går inte alls hem. Till lunch blev det istället 3 istärningar med biffstroganoff som jag blandade ner lite potatis/palsternacka i för att mildra smaken lite. Då blev det för löst så jag blandade i lite grötpulver för att tjocka till det. Det låter ju som världens häxblandning men hon åt och hon åt upp allt! Då maten eller gröten är för lös så sitter hon bara och spottar. Hon ska ha det stabbigt!

Det blev aldrig någon effekt på de dumma laxoberaldroparna som jag råkade ge henne igår. Puh! Men däremot så har hon fått sköta magen ordentligt med vår hjälp, så kanske är det därför som hon äter bättre nu, för det är verkligen skillnad! Så skönt!

När K kom hem gick vi till ett fik och tog en god latte och sedan gick vi på en liten promenad bort till slottsskogen för att prova en babygunga i lekparken där. Felicia är på tok för liten för de gungorna än men hon kunde i alla fall sitta en liten stund och gunga sakta och jag tror nog att hon tyckte det var skönt.Mumsar gröt medans mamma och pappa dricker kaffeFelicia och pappaRätt så skoj...... men nu BLEV jag trött!!!


Oj, oj idag har hon mumsat!:

01.05                  200 (sömnmatade)

08.30                  En portion fruktgröt

10.30                  0,5 dl mango morgonmums

13.20                  3 tärningar biffstroganoff + ngn sked pot/pal + grötpulver, 1 dl päron

16.30                  fruktgröt

19.45                  Smakportion med fruktgröt
Felicia vägrade att ta flaskan då vi tänkte ha i henne ersättning innan sänggåendet så hon tog en smakis med gröt istället. Nu har hon käkat gröt 3 gånger idag. Hon gillar det, eller älskar är nog rätt ord, men jag tycker det blir lite tjatigt. Ska höra med BVC på fredag hur vi annars kan lägga upp detta nu då hon promt INTE vill ha ersättning. Jag vill gärna få till ett mål välling vid sänggåendet men om hon vägrar ta nappflaskan då den innehåller vatten eller ersättning så lär hon ju inte ta den med välling i heller.

Blir det för kraftig med ett grötmål innan sängdags tro?/TesanTjejkväll

Och nu skippar vi allt bebissnack och så får ni höra om vilken myyyyslördag JAG hade. Tjejkväll med skitgod rostbiff, pommes, whiskeysås och en god tomatsallad. Sedan tryckte vi neeegerbollar och annat mums och så drack vi jordgubbsvin. Det var så mumma så OMG!!!

Vi gick på säsong 2 av varuhuset också. Nostalgitripp deluxe :-)

Tack C & C!!!
Jordgubbsvin på färska jordgubbar. Say no more!!!


Det intaget är vi också nöjda med :-D/TesanHelgen i låååånga drag :-)

Det blev lite jobbigt i helgen för Felicia eftersom vi inte var hemma. På lördagkväll somnade hon inte förrens 22-tiden. Det var inte så farligt faktiskt för hon var inte alls gnällig, hon ville bara vara med och var nöjd. Men sedan sov hon dåligt. Vet inte vem det var mest synd om henne eller mig... Jag var inte så glad den natten kan jag säga i alla fall. Jag somnade 2 sedan vaknade Fisen 3.30 och höll låda till 4.30. Då somnade hon om men sov oroligt och viftade och hade sig fram till 7, då skulle hon upp! Hur är det möjligt då hon sov så mycket mindre än hon brukar? Jag sov definitivt mindre än jag brukar och jag var nära död då vi klev upp.
12/6


Felicia var trött och grinig under dagen (söndag), konstigt, NOT! Vi var bjudna på kalas, hennes farfar fyllde 65 och det ville vi ju inte missa så vi åkte dit så fort som K kommit tillbaka med tåget från h-borg. Vi kunde dock inte stanna länge för gumman var såååå trött så det var synd om henne. Vi åkte hem men då vi kom hem verkade hon vara uppe i varv så hon somnade inte förrens 21.
13/6 - Jasså är du trött efter den skitnatten min skatt? Då skulle du veta hur din mamma mår :-)Ringde till bvc igår och talade in ett meddelande där jag bad dom ringa mig idag för det blir bara värre och värre med Felicias matvägran. Hur kan hon vara så pass pigg och glaaaad då hon knappt äter?

5.30 vaknade hon imorse och var grinig. Provade att ge henne flaskan och hon tog den och åt upp hela! Sedan somnade hon om och vi sov till 8.20. Skööööönt!

Snackade med BVC. Sköterskan trodde att detta med hennes vägran är en åldersgrej eller kanske kan det bero på att hon är hård i magen. Ska få komma dit på fredag för att ta en vikt så får vi se vad som hänt under denna period. Hon tyckte också att vi ska börja med lactulos för att se om det blir bätre med hennes mage och prova med lite olika kötträtter. Har provat innan men då kräks hon bara så ska testa att mixa det då det kan vara bitarna hon kräks av.

Vet inte hur, men på något sätt så fick jag till det i mitt huvud att det var laxoberal hon rekommenderade till oss, inte lactulos. Så jag gav ju stackarn av laxermedlet (laxoberal) :-( Som tur var gav jag bara 3 droppar men blev så rädd då jag kom på mitt misstag, 4 timmar senare (!!!) så jag ringde sjukvårdsrådgivningen. Ingen fara på taket var beskedet, gött för jag kände mig så hemsk :-(
Hon somnade så gott ikväll!Hennes intag idag får vi verkligen vara nöjda med. 5.30 tog hon 200 ml ersättning, 9.30 fick jag i henne en HEL portion fruktgröt, 11.15 åt hon några skedar biffstroganoff och 1/3 burk päron, runt 14 tog hon 150 ml ersättning och 18.30 en hel portion gröt igen.

Det ser väl inte så dumt ut?!


/Tesan

Andningslarmet kaputt

Felicia somnade 19.30 igår. Försökte lägga henne redan 19 men det gick hon inte med på. Hon ville sitta uppe och titta på tv lite med mamma och det fick hon, sen höll hon på somna i min famn och då fick hon somna på sin kudde istället.

Hennes andningslarm la av igår. Fyyyy så jobbigt. När vi åkte hem från neonatal så fick vi med oss ett andningslarm hem och då hon blev utskriven var vi tvungna att lämna tillbaka det så vi skaffade oss ett eget. Prematura barn har ökad risk att drabbas av plötslig spädbarnsdöd och jag tyckte det var så jobbigt att vara utan larm och kunde inte sova om nätterna för jag var så orolig. Satt uppe om natten och bara tittade på henne ända tills K vaknade, då gick jag och la mig. Så psykiskt och till slut fysiskt uttömmande. Då vi äntligen fick hem larmet vi hade beställt till henne kunde jag sova igen. Men jag ska säga det att trots larmet så kollar jag ändå till henne några gånger innan vi lägger oss och några gånger på natten då jag vaknar till.

Jag kom i säng 1.30 inatt, dels för att batteriet på larmet hade tagit slut. Men jag har ju inget val. Är ensam hemma med Felicia och jag måste ju sova, hur ska jag annars orka ta hand om henne? 4,5 timmars sömn är bättre än ingen. Batteriet måste beställas där man har köpt larmet. Hur ska jag stå ut?!!

Klockan 6 hade den lilla stjärnan sovit färdigt. Jag lyfte över henne till mig och så låg vi och gosade en halvtimme. Sen gick vi upp och bytte på och tvättade Flis. Blandade sedan en flaska mat till henne, tog ett djupt andetag... och försökte mata. Men vänta... det gick ju!!! Hon åt på bra NÄSTAN utan strul, var bara tvungen truga lite. :-)/Tesan

Felicia ensam med mamma

Bebis somnade vid 19 igår. Vi kom i säng vid 23 och försökte sömnmata henne då men hon blev skitsur och istället för att äta blev hon klarvaken och låg och babblade och bökade och efter en stund då vi tittade på henne så låg hon upp och ner i sängen och tittade upp på oss med hennes stooora ögon. Så söt! Jag och K höll på att vika oss av skratt men vi lyckades hålla tyst. Bra det, annars hade vi väl gett henne mer vatten i hjulet.

Runt 06 ville inte damen sova mer så K försökte ge henne mat, men hon vägrade. Då tog han med henne upp. Yes, jag fick sova lite längre denna morgon! Jag vaknade 7.30 av att K skulle gå till jobbet, då låg lillfisen i sin säng och sov igen. Jag sa hej då till bejbi och sedan sov jag och bebis vidare till närmare 9. Det var gött vill jag lova! Blev nog 8 timmar sammanlagt mot för 5-6 som det brukar bli.

När vi klev upp försökte jag ge Felicia ersättning men vad gjorde hon? Börjar bli tjatigt men... hon vägrade! Gjorde en portion med gröt (mild havregröt) istället och efter en halvtimmes trugandes så hade hon ätit upp allt.11/6  Nöjd efter grötfrukosten
Hon var på ganska gott humör idag men trivdes bäst i min famn eller då jag lekte med henne. Men så fort som hungergnället kom och jag försökte med flaskan så bara skrek hon. Jag vet inte hur många gånger jag har försökt att få i henne mat idag men det är bara nej, nej, nej från Flisans håll.

Vid lunch kom K hem, han slutade tidigare idag då han skulle åka iväg till h-borg över helgen, så vi fick äta lunch tillsammans. Försökte pyttsa i Felicia lite gröt också eftersom det var längesen hon åt men hon tog bara några små pytteskedar och sedan satt hon bara och spottade ut allt och gjorde pruttljud. Har jag sagt att detta är väldigt frustrerande?!!

Efter MYCKET trugande lyckades K få henne att äta lite. Hon drack några klunkar och så skrek hon... drack några klunkar, skrek och så vidare. Knepet var vaniljsocker och att han gick runt med henne sakta medans han matade henne och gung skulle det vara också.

När hon hade ätit packade vi ner henne i vagnen och åkte in till centralen och vinkade av K. Flisan blev sovandes i vagnen i 2 timmar i sträck! När hon vaknade var vi hemma och då fortsatte kampen mellan henne och mig med maten. Hon vann :-( Men närmare 19 lyckades jag lura henne. Kampen dit var låååång med många försök men till slut så åt hon en hel flaska, givetvis med vaniljsocker i igen, men jag var tvungen att stå i hallen och gunga henne i min famn samtidigt som hon åt.

Idag blev ransonen 450 ml från 18 igår till 19 idag (tog flaskan 3 gånger) plus en portion gröt och en liten smakis gröt då vi åt lunch. Försökte också med vanlig mat, olika pureér men dom ratade hon också.

Är detta verkligen normalt?/TesanSlickade skålar men fortfarande alldeles för lite

Igår var jag och min älskade lilla gumma på en öppen förskola för första gången. Det var för bebisar upp till 9 månader. Vi satt med i sångsamlingen och jag tror att Felicia gillade det! I början undrade jag verkligen om detta kunde vara något för så små barn men döm om min förvåning när alla barnen tystnade, tittade med stora ögon och gapade då kvinnan som höll i det inledde med att knacka på ett skåp och prata med intressant röst. Så söta dom var! Så sjöng vi, eller jag försökte, hade ju inte hört dom sångerna innan, och gestikulerade och skrattade.

Efter sångstunden var Flisan hungrig, men hon vägrade äta :-( Så fortsatte hon att vara missnöjd ända tills jag la henne i vagnen. Då slocknade hon på en gång.

Då vi kom hem vid 16 så hade hon inte ätit sen 10.30. Försökte att ge henne flaskan (ersättning) men hon totalvägrade. Då plockade jag fram en provpåse med fruktgröt från semper med äpple och banan-smak och hon åt upp hela portionen! Tror aldrig hon ätit så mycket på en gång. Hon fick kladda så mycket hon ville och det tyckte hon var roligt. Då gröten var slut tog hon tag i skålen och försökte trycka in den också i munnen :-D10/6


Snacka om slickade skålar!

Sedan gick hon efter mycket trugandes med på att äta vid 18. Men sen satte hon stopp för att äta mer det dygnet. Blev ca 550 ml ersättning (tog flaskan 3 gånger) och en portion gröt.

Jag vet att jag sa att jag inte skulle babbla mer om maten men gör det ändå. Jag tycker att detta är så märkvärdigt och påfrestande så jag bara måste. Dessutom kan det vara bra för mig att kunna bläddra tillbaka i bloggen och se hur hon var under en viss tid. För jag har verkligen en tendens att glömma totalt! Några dagar kan jag få till veckor... Så här har det varit ända sen förlossningen. Kan det vara att man är så fokuserad på knytet så allt det andra får så mycket mindre plats i ens hjärna?!/TesanAllt och lite till för dig

Det kommer säkert komma en dag då Felicia säger: Du gör aldrig nåt för mig juuuu! Då kommer jag att plocka fram min blogg och visa henne alla inlägg från dagen då hon föddes. Innan hon fanns i världen skrev jag mest om hemmet och hur jag ville fräscha till hemma med snygga inredningsdetaljer men sedan hon entrade våra liv är det andra bullar. Nästan allt jag gör är för henne.

Varför tror du, Felicia, att mamma sitter och bloggar halv sex på morgonen? Inte är det för att jag är morgonpigg och inte är det för att jag drömde om en snygg tapet som jag bara måste skriva. Nej det är för att du min sköna böna, börjar böka riktigt ordentligt i din säng innan 5 och det dög inte denna morgon att ligga hos mig och din pappa och somna om. Nä, nä. Du skulle rulla och böka. Dra i pappas täcke. Kraffsa med dina naglar på allt du kom åt, dra mamma i håret och testa dina läten. Försökte lite förnämt att säga till dig att "mamma är trött"! "Mamma har varit vaken mellan 3 och 4 för du bökade så. Snälla, nu sover vi lite till" samtidigt som jag strök över ditt huvud och ansikte så som du gillar. Som svar fick jag en lätt smäll i ansiktet.

Därför min sköna böna!Klockan 5 är man såhär pigg då man heter Felicia


/Tesan
Mes

Mammaträffen var kul, kan inte vänta sig annat med så gulliga mammor och bebbar!

Felicia har haft en bra dag. Har tagit några tupplurar, bara gnällt då hon varit trött och har ätit ersättning hela 5 gånger idag! Maten ratade hon idag med. Vilken vilja. Pratade med syster B här om dagen. Hennes dotter var så liten i maten då hon var liten och B provade med något annat då det första blev ratat och om det inte heller dög blev det något annat and so on. Som hon sa; "Bebisarna är inte dumma!" Dom fattar ju rätt snart att "Jag får något annat om jag inte vill ha detta" och BVC hade givit rådet att inte göra så stor grej av det, att hon vägrar. Dom äter om dom behöver.

Har handlat hem messmör nu som jag tänkte börja sätta i ersättningen för stackars Flisan har varit stenhård i magen och vi har fått hjälpa henne att bajja ut stora korvar och det såg så jobbigt ut för henne :-( I eftermiddag hade hon dock lagt av ett rejält lass och det var inte alls hårt så får nog avvakta lite ändå.Felicia håller koll på oss då vi fixar middagen
Trumpenminen - sötunge!


18.30 blev Fisen trött och K bytte om på henne och försökte ge flaskan. Vill gärna att hon ska ha i sig mat innan hon somnar så inte hunger stör hennes sömn snabbt sen. Ville hon ha den? Nej. Men! Hon gick med på att äta då K gick runt med henne sammtidigt igen. Hon har knasiga ideér ibland den ungen! Efter rapningen gjorde K ett försök att natta. La i sängen och sjöng/nynnade på den sången vi alltid sjunger för henne då hon ska sova för natten. Men det var bara gallskrik, var nog inte tillräckligt trött. Då fick hon sitta i pappas knä och gunga ett tag framför tv:n och 19.30 gnuggade hon sina ögon och K gjorde ett nytt försök. Jackpott! Hon har sussat gott sedan dess förutom att hon vaknar och skriker till ibland bara för att hon tappat nappen.
Raptajm! Sovtajm? Inte riktigt!


Imorgon ska jag och Felicia till ÖF Spira. Ska bli roligt att prova, tror Felicia kommer gilla det hon som älskar att träffa nytt folk och verkar gilla sällskapet av andra bebbar!/TesanVill fram!

Igår gick det sämre med smakisen igen. Hon totalvägrade och ville INTE ha mat och då fick hon ändå precis samma mat som hon dagen innan mumsade i sig. Däremot så jämnade hon ut det med att äta ersättning 4 gånger istället för 3 så det är ju bra. Hon fick i sig 700 ml under dagen och en smakis gröt. Så förundrad att hon ökar i vikt på det. Nog tjatat om det. För den här gången!

Felicia har börjat kräkas mycket igen. Då hon var mini så var hon ju ett riktigt kräkbarn men det avtog ju efter några månader och nu är det tillbaka igen. Det började med att hon kräktes då hon låg på mage för tätt in på att hon ätit. Men nu kräks hon fastän jag håller henne upprätt. Så nu är vi tillbaka till att byta kläder OFTA.

Man ser att Flisan så gänra vill förflyttta sig då hon ligger på golver och hon blir så FRUSTRERAD!!! Men hon kan ju rotera i alla fall och igår låg hon på golvet utan täcke och då såg man så tydligt hur hon gör. Hon förflyttar armarna nästan så som man rattar en ratt och så gled hon runt där några varv. Sötnosen!8/6 - Hon vill så gärna framåt!


Nu har hon börjat vifta väldigt då hon håller leksaker i sin hand så dom flyger all världens väg och hon är så uppmärksam och nyfiken på ting så hon sträcker sig efter nästan allt som är i hennes närhet.

Igår var det inga större problem att få henne i säng heller. Skönt! Det har vi inte varit bortskämda med. Hon åt ersättning 18.45, efter trugande av K och tillslut åt hon då han gick runt med henne samtidigt, och 19.30 var hon redo att sova :-) Efter 00 vaknade hon hungrig!! Hon brukar ju bli skitsur då vi försöker få i henne mat den tiden men nu ville hon ha självmant. Halleluja! Blir så glad varje gång hon vill äta :-D

Runt 5 vaknade hon och bökade och grejade. Hon somnade om först då jag tog över henne till vår säng men sov ganska oroligt. Vid 6 var hon ledssen och det gick inte att trösta. Hon brukar aldrig vilja äta den tiden men jag testade ändå. Javisst var hon hungrig igen!

Sen var det färdigsovet för hennes del men somnade igen nu klockan 8 och sov en halvtimme. Då passade jag på att ta en dusch i lugn och ro för nu ska vi rusta oss för mammaträff. Det ska bli kuuul!/Tesan
Ont, det gör ont

Felicia, mamma älskar dig så det gör ont!
Mitt vackra barn
Mitt blod
En del av mig
För alltid


/Tesan
Dessa insomningsvanor vill vi ha kvar!

Försökte sömnmata Flisan då jag la mig runt 00 igår eftersom hon hade ätit så dåligt på dagen. Hon blev skitsur, slog undan flaskan och skrek och vände sig till sidan. Fattar inte mamma att jag vill sova, huh?!!

Sen vaknade hon runt 3 och var hungrig och jag blev så lycklig trots att jag såg suddigt och nästan vinglade då vi gick upp :-)

Idag har Felicia smakat på köttfärs som jag har lagat till henne. Det verkade vara en succé och hon åt nästan hela istärningen av det och nästan hela av ärtpurén och 1/3 av en liten burk med potatis/palsternacka. Det var en stor portion för min Lilla fis som normalt bara tar några teskedar. Några skedar med katrinplommon slank ner också. Idag har jag börjat skriva ner henne mattider för att få lite mer hum om hur hennes matschema ser ut egentligen. Är ju så rädd att hon får i sig för lite.

Idag såg det ut så här:

03.00 - 120 ersättning

08.00 - 165 ersättning

11.00 - Liten portion lunch

13.45 - 140 ersättning

16.30 - 160 ersättning

18.00 - Smakis med gröt och fruktpuré

Hade hon ätit större portioner med den riktiga maten och gröten så hade det nog varit ganska normalt med bara 3 flaskor ersättning på dagen men detta tycker jag är lite i underkant. Men. Felicia mår bra och har varit hur pigg som helst så man får väl gå efter det.Yeyyy! Hon åt upp nästan allt!


När Felicia har blivit trött idag, vilket man märkt lätt på gnället, så har det räckt att ge henne nappen och bära henne till sängen. Så fort som hon landade på kudden så rullade hon över till sida och somnade på en sekund. What! Detta är vi inte vana! Efter gröten i em fick hon ett bad och efter det var hon TRÖTT! K tog på henne pyjamas och gick ut för att hämta hennes mjukisar som hon alltid har i sängen, när han kom tillbaka sov hon redan. Chock. Verkligen. Klockan var 19 och hon sov?!!! Vi är ju vana långa nattningar med gung av sängen, vagga i famnen, sjunga och greja. Hoppas detta håller i sig. Men det kan man väl bara drömma om fast hoppas kan man alltid!Så här hittade jag sötnosen några minuter efter att jag lagt ner henne för en powernap idag. Gosebarnet!/Tesan
Du ska vara snäll med mamma

Jaaaaaa!!! Jag lyckades få i Felicia åtminstone 140 ml ersättning. Knepet var att gå runt med henne och sedan låta henne se hennes egen spegelbild samtidigt som hon åt. Det värsta med att vara mamma är denna jäkla oro. Då hon åt blev jag så lycklig och det liksom släppte en klump i mig och jag började gråta. Skit också vad jag hatar de jobbiga känslorna. Vad gör du med mamma Felicia?!

Har märkt att Flisan gillar då jag läser för henne så vi la oss i sängen och jag läste en av alla mina disneyböcker från kalle ankas bokklubb som jag fick då jag var liten. Myyyys! Hon tittar nyfiket på bilderna och sträcker sig efter boken och vill hålla :-) När jag hade läst färdigt blev hon lite väl övertrött och grinig men efter många försök med "ligga-nära-och-stryka-på-försiktigt", gunga i famnen och dug vet vad. Så var det enda hon ville att komma till sin säng. När hon landade på kudden vände hon sig på sidan och stensomnade. 20.30 hann klockan bli ikväll.

Fick till så många härliga bilder på skitungen (skitunge för att hon gör mig orolig :-)) idag så kan inte bara välja en. Om ni orkar så scrolla, annars låt bli!

Sov i vagnen på promenaden


Vaknade efter en sovstund i vagnen på em men somnade om på mammas bröstSomnade sedan om igen i en annan ställning


Åh vad jag älskar dig min ängel. Sov gott!/Tesan


6 månaders-kontroll och matvägran

Dagarna bara springer iväg och jag hinner inte med! Ibland känner jag mig stressad över att jag inte har tid och ork till att blogga och känner ibland för att lägga ner. Men det vill jag ju egentligen inte. Jag vill ju att alla dom som inte kan träffa Felicia, tänker ju framför allt då på min familj, kan få läsa om hennes utveckling och se henne växa på foton i alla fall. Lyckas jag inte få till inlägg varje dag får jag väl då åtminstone få till ett "hänt i veckan".

Denna vecka började med att Felicia helt plötsligt ville ha mer mat (ersättningen). Vi ökade på och ger henne nu ca 200ml. Oftast äter hon upp allt. Förr åt hon för det mesta runt 120 bara. Hon äter fortfarande lika sällan, hon har minskat på antalet gånger, blir max 4-5 gånger på ett helt dygn och smakportionerna har inte ökats heller. Hon äter väl en tredjedel av en liten burk mat till lunch och några matskedar gröt på kvällen. Men hon lär ju börja äta mer då hon är redo.

Nattningen går väl sådär. Vi kör på och byter om på henne och lägger henne, sjunger en sång, alltid samma, stryker hennes ansikte och gungar sängen men hon bara skriker. Hon vill vara uppe tills hon blir trött, sedan somna i famnen på någon av oss och sedan lägga sig. Lägger man henne i sängen innan hon somnat så blir det livat. Vi fortsätter försöka...1/62/64/6 - Blir förbaskad då hon inte tar sig framåt!


I torsdags var vi på 6-månaders läkarkontroll på BVC. Lillan var då 6 månader och 9 dagar gammal och vägde 7195 g och var 64,5 cm lång med ett hattmått på 42,4 cm. Hon catchar upp så himla bra! Läkaren kollade hennes "färdigheter" och frågade saker som "försöker hon gripa efter saker", "stoppar hon dom till munnen". Ehh ja!!! Det har hon ju gjort länge. Läkaren sa att han kräver bara av henne att hon ska ha "färdigheter" som en 4,5 månaders så det är ju fantastikt roligt att hon kommit så långt ändå! Felicia kan redan det som en 6 månaders "ska" kunna förutom att hon inte kan sitta själv ännu.

Från i fredags har Felicia strulat med maten igen. Hon blir hungrig men vill inte äta. Hon totalvägrar! Det känns så himmla jobbigt och jag blir orolig trots att jag ser att henne kurvor går som dom ska och jag ser ju att hon mår bra då hon är pigg och så. Idag har hon ätit 2 gånger bara!!!! Klockan 8 imorse och sedan klockan 15. På tok för lite men vad ska man göra??/Tesan