Far å flyg

I förrgår, på Felicias 4-månaders dag var det alltså dags för Felicias första flygresa. Vi tog flyget upp till luleå för att äntligen få träffa och visa upp stumpan för min familj och släkt i älvsbyn. Vi var lite oroliga för att hon skulle få problem med öronen och man vet ju själv hur jobbigt man tycker (i alla fall förr) det är då någon annans barn skriker en hel flygresa.

Vi hade förberett med en flaska ersättning då det var dags att äta vilken minut som helst. Hon brukar vara som en klocka då det gäller att äta. Men hon var så lugn så hela tiden. Väl på flyget så stensomnade Flisan i pappas knä och vaknade efter en stund med ett VRÅL, då var det dax för mat och då var det bara till att ploppa in flaskan och hon mumsade i sig nöjt. Sedan satt hon och tittade och skrattade och mot slutet av resan somnade hon igen så hon sov både vid start och landning. Där hade man oroat sig i önödan igen!

Felicia fick träffa sin mormor, morfar, ena moster, morbror, 2 kusiner, mormors sambo och min svåger. Fullt hus! Alla hade genom kort dom sett fått för sig att Flisan skulle vara mycket större så reaktionen var "Så liten"!!!! Syrran hade letat fram massa kläder som hon skulle ha på sig då vi ska vara ute nu i påsk men tjena! Dom kläderna var så stora så jag tror att Felicia skulle kunna ha dom då hon fyller 1. Hahaha!

Efter en lång dag somnade Felicia i korgen som syster hade gjort i ordning (som hennes sambo och barn hade då dom var små) och då blev hon som en fullbordad prinsessa.

Det är så roligt att vara här äntligen. Har längtat! Det blev ju inget i julas för en viss dam bestämde sig för att titta ut för tidigt. Här blir det avkoppling på ett annat sätt, redan. Så många som vill hålla våran lilla skatt! Igår var jag och K ut och handlade och syter B hade Flisan. Det gick hur bra som helst och vi var inte ett dugg oroliga. Det gick så fint så./Tesan17 veckor

17 veckor har Flisan hunnit bli och idag var vi på föräldragruppsträff. Vi är 7 mammor, 6 flickor och en liten kille. Idag var vi dock bara 5 mammor. Det är kul att träffas och prata och utbyta erfarenheter och undringar. Barnen som är i gruppen har ungefär samma ålder som Flisan hade haft om hon fötts i fullgången tid och det är himla skoj för då är dom alla ganska lika i sin utveckling. Det är även 2 prematurer till i gruppen. Skönt att det finns någon där som varit med om samma turbulenta tid och förstår en på ett annat sätt angående detta.

En sväng till jobbet blev det också för lite tjöt och en kaffe. Jag älskar kaffet där, det bästa. Säkerligen för att man vant sig vid det. Jag ränner så ofta på jobbet så snart borde jag nog skämmas. Haha! Bor ju nära så är så lätt att snippa förbi och mycket roligare att komma dit en stund än att gå hem och sätta sig "helt ensam", har ju Flisan men där blir det ju bara bebisspråk!

Väl hemma var Felicia lite gnällig, trött efter "allt" rännande och sov massa korta stunder. Kom inte riktigt till ro ordentligt men hon somnade verkligen överallt!Först hos mammaSedan på golvetVaken en stund...För att sedan somna hos pappa
Nellie är lämnad hos sina favoritkillar, skönt att hon kan vara där för där trivs hon verkligen (tack E & M!), och nu är snart packningen färdig. Imorgon är det dags för Felicias första flygresa då vi ska ta flyget till Luleå för att tillbringa nästan 2 veckor i Älvsbyn. ÄNTLIGEN ska min familj och släkt få träffa Felicia, som jag har längtat! Sen ska det ju givetvis bli skoterkörning och kanske doppa ett pimpelspö i ett uppborrat hål på isen. Avkopling och roligt och massa mer!

Jag är så nervös för att Flisan ska få ont i öronen under flygresan. Uppdaterar imorgon eller så fort jag hinner! Resterande packning får fixas imorgon, nu sova!

Adios!/TesanDagens igår och bvc-besök

Vi försöker att fotografera Felicia varje dag och dagens bild igår var inte mycket att hurra för direkt. Men här kommer den.23/3 - Fingerfärdig lyckas hon vara ibland!


Igår var vi på bvc-besök. Flisan bara växer och växer. Måtten på "nästan 4-månaders dagen" (minus 2 dagar) var:

5415 g
56,5 cm
39,4 cm i hattmått

Detta är ju mått som är litet för att vara 4 månader men om man räknar från då hon skulle ha varit född (14/1) så skulle hon ha varit nästan 10 veckor gammal (drygt 2 månader) och för denna ålder så är måtten helt i sin ordning. Då ligger hon något över medel på vikten, medel på längden och huvudet var också medel eller något under om jag minns rätt.
/TesanAllt ska till munnen

22/3

Felicia blir bara duktigare och duktigare på att gripa tag i saker och alla grejer ska givetvis in i munnen för att smaka på och känna hur de olika grejerna känns.Först smakar vi på tigern


Sen är det grodans turSnöret får vi inte missa!Sen tar krafterna slut och det är dags för en powernap


För att sedan orka ge sig på kaninen!/TesanSlut på helgen

Helgen tog slut och sista dagen på den tillbringade vi först med E & M och vi tog en promenad i slottskogen tillsammans. Sedan var det dags för grabbsen att kolla fotboll och ytterligare 3 grabbs kom över.

Flisan avlsutade helgen med ett gott bad. Hon älskar att bada, blir nog som sin mamma!21/3/TesanMage till rygg

Nu kan vi pricka av ytterligare en sak i "detta-skall-din-bebis-kunna-protokollet". I lördags låg Felicia på mage på ett täcke på golvet och helt plötsligt rullade hon över till rygg. Vände henne på mage igen för att se om hon skulle göra det en gång till. Jajjemän! Tjoff, så var hon över på rygg igen! Har nog aldrig blivit SÅ stolt för mindre. Det här är STORT för föräldrar!!
20/3 - Passande tecken hon gör efter att ha klarar att rulla över! - 16 veckor + 3 dagar gammal
(9 veckor + 2 dagar korrigerat)


Felicias farmor och farfar var på besök hela dagen och vi var ute och promenerade och K och hans pappa donade även lite här hemma. Nu har vi äntligen en rullgardin i sovrummet efter över ett halvår :-) Stumpan fick jättefina bodysar som hennes farmor fyndat och hon hade stickat en superfin tröja och mössa till henne. Present fick hon också. Det här får inte bli någon vana för då blir hon nog en krävande donna för oss som bara ska ha, ha och ha :-DSå här snygga var dom stickade kläderna! Observera Flisans gettomin :-) Yo yo!/TesanCharmtroll

Felicia är ett riktigt litet charmtroll. Hon älskar att se nya ansikten och hon visar det väldigt utrycksfullt också. Hon ler, ibland lite snett, gapar, höjer ögonbrynen, "spelar" med tungan, gör läten och visar sin förtjusning med hela ansiktet. Ibland också med kroppen om hon blir riktigt till sig. Då åker axlarna upp till öronen och hon sprätter till hela hon. Hon lämnar knappt någon oberörd och jag tror att hon lyckades charma alla på mitt jobb då vi var på besök där efter den dagliga promenaden i fredags. Både personal och tanter!19/3 - Trött efter allt charmande (16 veckor + 2 dagar)/TesanNy bebis

Vet ni... jag vågar knappt säga det... Sen vi var på läkarbesöket i förrgår och sedan slutade skaka flaskorna så har vi en helt ny bebis. Hon gnäller knappt nåt och gör hon det så har jag märkt att det är antingen att hon vill ligga själv i sittern eller babyskyddet eller att hon vill sitta i knäet eller bli buren runt med ansiktet framåt så hon får titta runt. Hon är helt plötsligt så lätt att få nöjd men hon vill verkligen vara nära. Men det gör ju absolut inget. Får greja med en hand och bära henne med den andra. Sjalen funkar inte nu för hon vill titta framåt. Jag vågar INTE tro att det är sant... En dag i taget nu...

 
Sömntuta till bebis har vi. Kanske mycket som händer just nu, utvecklingssprång? Igår var hon vaken 5 timmar och idag har hon varit vaken 7 och en halv timme. Som max 2 timmar i streck, sedan har hon somnat.
Är det så här bebisar är? Korrigerat är hon 2 månader gammal...


Felicia har bestämt sig också att bara en av henns flaskor duger. Vi har 4 olika sorter och hon har aldrig brytt sig om vilken hon får utan tar alla lika glatt. Men från igår så vägrar hon ta någon annan flaska än MAM ultivent. Så länge jag förstår vad hon menar och vill så får hon GÄRNA ha en egen vilja. Bestämd dam!
17/3 - 16 veckor gammal (8 veckor + 6 dagar korrigerad ålder)18/3 - Nej man ska inte skratta åt sin dotter men här såg hon faktikst lite lustig ut, snuttan! :-)/TesanNu får det vara nog!

Igår var jag trött ska ni veta. Flisan hade en jobbig dag och bara grät, grät, grät och till slut gjorde jag det också. Vad är det för fel?? Ringde och bokade en läkartid för Flisan, nu har vi fått nog! Nu får det göras mer än bara vifta bort allt det vi säger med "äsch, det är bara lite magknip". Hur får dom lov att säga så utan att ens uteslutit något? En mycket rolig sak som hände igår dock var att Felicia väldigt tydligt grep tag i en skallra och förde den mot munnen. Så roligt! Hon har OFTA händerna i munnen nu, så häftigt att se hur utvecklingen går framåt!

När K kom hem började mig dag, då kunde jag gå och duscha och få vara "jag" lite. Sedan åkte hela familjen - hela familjen låter så stort men det är ju inte vi 3 men vi ÄR en familj - och köpte en klätterställning till Nellie. Och som hon älskade den! Det var på tiden! Nu ska hon förhoppningsvis vara mer sysselsatt så hon slipper roa sig med att käka upp Flisans bärsjal!


15/3 - Mums!


15/3 - Nä nu var det inte roligt längre


Nellies nya tron!
Läkarbesöket idag gick bra. Både jag och K tycker nog att det var den bästa läkaren hittills då denne verkligen lyssnade på oss. Ingen stress utan hon lät oss berätta allt. Hon undersökte Felicia noga genom att klämma, känna, titta och lyssna. Typiskt nog så var ju Felicia exemplarisk som vanligt då vi ska tala om hur hon är all sin vakna tid i vanliga fall. Det slår aldrig fel. Samma med folk som besöker oss. Då är Flisan inte alls så ledsen. Folk tror oss ju knappt!

Läkaren kände i alla fall att Felicia var väldigt spänd i sin nacke (!) och tyckte att det verkade som att hon har ont där då Flisan reagerade då läkaren klämde där. Annars så trodde hon nog att det är magen som spökar på ett eller annat sätt. Att hon besväras av luft eller att tarmarna är irriterade. Då vi redan testat så mycket (magdroppar, minifom olika ersättningar, mjölkfritt, akupunktur) så menade hon att det fanns inte så mycket kvar att prova men tyckte att vi skulle testa med att inte skaka hennes ersättning då vi blandar den. Vi ska bara röra ut pulvret, detta för att det inte ska bli så mycket skum och bubblor som kan irritera i magen. Detta och lite lätt massage av nacken ska vi prova i 3 veckor och sedan ska vi tillbaka dit för att se om det blivit någon bättring. Har det inte det får vi se då vad vi går vidare med. Känns jättebra att läkaren ville följa upp resultatet och som jag sa innan, inte bara vifta bort det som normalt, som alla andra.

Gumman har haft en strålande dag idag! Bara lite gråt och gnäll som lätt kunde avledas. Inte alls som det brukar vara. Utan hon har "skrattat", konverserat, lett och varit social!


16/3/TesanHelgen som gick… kommer aldrig igen


Helgen har i sig inte varit nåt särskilt i den bemärkelse att vi inte gjort något särskilt.


I fredags hade jag en tung dag. Var så trött, så trött. När K kom hem tog han Flisan och jag sov bort kvällen. Tur att jag hade promenerat på dagen i alla fall. Lördagen var jag också helt slut. Gjorde bara det nödvändigaste. På söndag var krafterna tillbaka och det blev både lite shopping och en underbar promenad!


K har varit underbar. Han har haft Flisan om nätterna så jag har fått ta igen mig och vi har fått det lite finare här hemma då han har satt upp hissgardiner i våra stora snedfönster i vardagsrummet för att kunna stänga ute den värsta värmen från solen som vräker in på dagarna nu. Den nya hallampan, som jag inhandlade på gekås, kom också upp, är så nöjd!


Flisans helg har varit skrik, skrik och åter skrik. Det är så synd om henne… Men hon mådde bra på våra promenader i alla fall. Då sov hon gott.


Om än det inte har varit särskilt händelserik helg så är det en helg vi aldrig får tillbaka. Dagar som gått med vårat lilla underverk. Dagar som hon har blivit äldre på med varje minut. Dagar som inte kommer igen, men nya dagar som väntar på oss. Jag tror att det här är den bästa tiden i mitt liv. Få uppleva våran dotters utveckling tillsammans med min andra kärlek. Ledssen K, men Felicia är nummer ett nu och kommer alltid att vara det. Jag är så tacksam för varje dag som jag får med er mina hjärtan!

 

 

12/3 - Vart ska dessa föra dig hjärtat?

 

 

13/3 - Lite rygg och lite sida och sen sover man gott!

 

 

14/3 - Snyggaste outfiten på hela helgen!

/Tesan


Hit & dit

Idag har vi flängt runt en massa Felicia och jag. På morgonen var jag på återkoll på MVC, vilket kändes ganska meningslöst. Bara en massa frågor. Någon undersökning gjorde hon inte bara för att jag inte har några problem och  för att jag aldrig blev sydd. Hon frågade om jag gör knipövningar. Ehh, nä! Det har jag inte fått någon info om alls. Det skulle man tydligen ha fått på BB. Men det förvånar mig inte att det glömdes, det var mycket som inte var bra där tyvärr. Min BM gav mig bara en liten folder om hur man gör. Ingen koll så jag gör rätt?

Efter det besöket tog vi en sväng på mitt jobb. Så kul att komma lite hemifrån och att träffa folk!

Sedan blev det en promenad in till stan där det blev lite shopping. Flisan var sådär nöjd och ville inte alls ligga i vagnen så fick bära och gunga på henne samtidigt som jag sköt vagnen och kollade på kläder. Att testa kläderna blev också lite meck, men det gick!

Efter shoppingen promenerade vi hem och det kändes underbart med motion. Tycker jag kommit igång bra med det nu!

Felicia har haft det väldigt jobbigt i em/kväll och skrikit och gråtit väldigt mycket. NÄR ska hon slippa ha det så här jobbigt? Akupunkturen har vi lagt ner nu.Vi har varit på 7 behandlingar och det är tydligen ingen idé att gå mer, kommer inte bli bättre så nu är det bara att härda ut.Här hade hon en nöjd stund/Tesan


7-10 mars

7/3 - När man ser alla dessa bilder då hon är på så gott humör så undrar man verkligen; vaddå kolik?!!!!8/3 - Stackars Flisan som har så trött mamma så bodyn hamnade utanpå brallorna!9/3 - Sover på sniskan10/3/Tesan


2-6 mars

2/3 - Say no more! Pluttinuffsan!3/3 - Babyskyddet kan hålla henne lugn... En stund.4/3 - 14 veckor + 1 dag gammal (7 veckor gammal korrigerat)
Flisan får sin första dos vaccin (3-månadersvaccination) och BVC-sköterskan upptäcker att
hon har torsk på tungan, vilket man tydligt ser! På natten var hon inte lika nöjd som bilden visar.
Jag vaknade av att hon gnydde och tog upp henne från sängen, hon var kokhet. 
Över 39 graders feber hade hon. Stackars stumpa!. Idag vägde hon 4910 g.6/3 - Blicken säger: Mamma och pappa tvingar mig att sitta. Buhuuu!


/Tesan1 mars


Den 1/3 märkte vi att lilla Flisan börjar upptäcka sina händer då hon suger lite på dom. Vi fick också första skrattljuden!/Tesan

21-28 februari

21/2 - Fullträff! 12 veckor + 4 dagar gammal (5 veckor + 3 dagar korrigerat)22/2 - Första gången jag ser henne gripa tag om ett ting ordentligt. Inte så nöjd dock.22/2 - Läskig gubbe det där!22/2 - Utslagen!22/2 - Nam nam!23/2 - Så här bra är mitt morgonhumör och då jag får ligga på skötbordet23/2


23/2 - Sötöra!23/2 - Vackerbarn!24/2 - Gladskit!24/2 - Den mössan hade gumman på sig då hon var nyfödd och då var den för stor.
2 månader gammal.25/2 - Kan själv!26/2 - Våran lilla babydino26/227/2 - Våran Buddah27/2 - Gummsan älskar att titta på den röda tavlan som jag har målat28/2 - I knäet på tant C var det roligt att sitta :-D/Tesan20/2 - En liten serie med bilder

Behöver jag ens säga att Felicia är i stort sett de enda motiv vi fotograferar...

Ser ni smileyn av blodkärl på hennes hand?!

/Tesan19 februari


Flisan satt i babysittern på köksbordet och lekte lite och luftade sina lår så mamma och pappa fick äta frukost!/TesanMin födelsedag - 18/2

Då var det dags att fylla 29. Usch, åldersnojjan som jag aldrig trodde jag skulle ha börjar faktiskt smyga sig på. Som alla hjärtans dag så blev även min födelsedag mer annorlunda än jag är van. Inte för att vi brukar ha stort firande men ni vet, gå ut och äta en bit eller hitta på nåt kanske. Flisan fick styra denna dagen, som alla andra dagar :-)

K lät mig önska vad jag ville ha till middag så skulle han laga det. Jag valde något så kulinariskt och svårlagat som tacos!!!!!Matar vårat lilla monster så vi ska få en lugn middag :-DMöttes av detta i köket. Jättegott bubbel, tända ljus och en present.
De JÄTTEFINA blommorna bakom kuvertet kom med blombud skickat från syster B med familj.Annorlunda dukning!! :-D/Tesan15-17 februari

15/2 - 11 veckor + 5 dagar gammal (1 månad + 1 dag gammal korrigerat)16/2
17/2 - Första akupunkturen mot koliken/TesanTestar kameran

Kristofer roade sig med att ta en promenad med Flisan och fotografera lite medans jag satt hos frissan och äntligen fick håret fixat. Bilderna är från 15/2.


Titta, det finns pimplare här också!

/TesanAlla hjärtans dag


I år blev det en annorlunda alla hjärtans dag. Inget äta-när-vi-känner-för-det-och-sedan-mysa-i-soffan-med-ett-glas-vin-kväll här inte! Vi var båda grymt sugna på smörgåstårta då det var ett år sedan vi åt det sist så den var förberedd redan dagen innan och innan ätdax så var det bara till att dekorera och på med mumsigheter. Sedan var det bara att anpassa oss efter vårat lilla underverk. Då hon var mätt och belåten och någorlunda lugn, DÅ passade vi på. Men självklart var hon lite avundsjuk för att hon inte fick äta tårta så hon avbröt oss lite så vi fick turas om att äta då den andra tröstade henne :-) Det gör inte Flisan, du är redan förlåten! Du är ändå den som gör oss lyckligast på denna planet!Det ska synas att det är alla hjärtans dag!Volilá! Färdigdekorerad och klar att ätas :-)


  
Lite mysigt får man försöka ha. Lettiskt bubbel, gott var det!Det dröjde inte länge innan vi alla var så här trötta!
PS. Kolla vems näsa Felicia har fått ;-)/Tesan10-13 februari
10/2 - Felicia tycker att mobilen som pappa hade då han var liten är jätterolig!!
11 veckor gammal (3 veckor + 6 dagar korrigerat)11/2 - Träna, träna, träna! 11 veckor + 1 dagar (4 veckor korrigerat)12/2 - Bada är kul!13/2 - Vem är tröttast?!/Tesan1-9 februari
1/2 - Felicia myser i babysittern som vi har fått låna. Hon gillar den!

3/2 - 2 månader + 9 dagar (2 veckor + 6 dagar korrigerat)


4/2 - Första gången vi lyckades fånga ett leénde på bild! Denna dagen lyfte gumman även
huvudet jätteduktigt i magläge (10 veckor + 1 dag) (3 veckor korrigerat)


5/2 - Flisan utveckling går framåt för varje dag känns det som! Denna dagen visade hon
tendenser till att härma – räcka ut tungan och gapa, och hon greppade lite efter min mun. 
(10 veckor + 2 dagar) (3 veckor + 1 dag korrigerat)


6/2 - Trött efter besök hos grannarna på neonatal :-)


7/2


8/2 


9/2 - Mys hos pappa

 

 

/Tesan