Felicia 1 år!


Grattis på födelsedagen våran gullrumpa!



Kalasfin!



Idag blir våran älskade lilla skatt 1 år. Snart kommer Caspian på besök så vi får berätta mer om dagen senare ikväll.

Grattis Felicia, mamma och pappa älskar dig!!!



/Tesan



Testat sockerfri glass





Alvesta glass har börjat tillverka en sockerfri glass. Inte att bladas ihop med "utan tillsatt socker" och "light" som i de flesta fall har mycket högre kolhydratnivå än denna. För att få kallas sockerfri får produkten endast innehålla 0,5% sockerarter/100 g. Dessutom är den laktosfri då dom valt att använda laktosfri mjölk (grädde) då den innehåller färre kolhydrater.

Glassen finns i två smaker vad jag kan hita just nu:

Choklad
: 1,4 g kolhydrater/100 g
Gammeldags vanilj: 0,5 g kolhydrater/100 g


Köpte hem ett paket av chokladglassen idag och den var riktigt god! Bra att ha hemma om man är sugen på glass eller vill ha något bra att kunna bjuda på då man får gäster, om man som oss inte lyckas så bra att göra egen glass.

Här
kan du hitta en återförsäljre nära dig, skynda dig och prova!



/Tesan



Tidigt julbak a´la LCHF


Idag gav jag mig på lite bakning. Börjar testa lite olika substitut som man med gott samvete kan ha till allt julmys som komma skall. Jag vill ha något som smakar saffran och något som smakar pepparkaka så jag klarar av att låta bli pepparkakorna och lussekatterna. Dagens skörd:


Pepparkaksmuffins






Ingredienser:
2 ägg
50 g smör
3/4 dl Fibrex
1 tsk FiberHusk
1,5 tsk bakpulver
6 tsk sockerersättning
Pepparkakskrydda efter smak (tror jag tog ca 3 tsk)


Blandade ihop egen pepparkakskrydda så här:
2 tsk malda nejlikor
2 tsk  ingefära
2 tsk mald kardemumma 
6 tsk kanel


Gör så här:
Mixa fibrexflingorna till mjöl. Blanda ner övriga torra ingredienser.

Smält smöret och blanda ner äggen och vispa lätt. Blanda i de torra ingredienserna.

Fördela i lämpliga formar (Jag tog bullformar från ikea, 5 st) och kör i mikrovågsugn på full effekt i 3 minuter (Ja du läste rätt, micron!) Ta ut och låt svalna på galler.

Nästa gång ska jag göra dom i muffinsform i ugnen så dom blir högre och finare. Tänkte även prova att ha i en klick ädelost i dom eller vispa ihop fluff av philadelphia och lite sockerersättning och vaniljpulver och smeta på så det blir till cupcakes.


Dessa fick helt klart godkänt. Ett MYCKET bra substitut om man vill ha lite pepparkakssmak nu till jul. Rekomenderas!


Näringsvärde på hela smeten:
Kcal: 567
Protein: 18,86 g
Kolhydrater: 4,78 g
Fett: 53,2 g





Saffranskakor






Ingredienser:
100 g smör
1 paket saffran (0,5 g)
5 tsk sockerersättning
200 g kokos (mixade till mjöl)
2 ägg


Gör så här:
Smält smöret i en kastrull, blanda ner saffran och sockerersättningen medans kastrullen fortfarande står på plattan.

Blanda i kokosmjölet i smörblandningen.

Vispa upp 2 ägg och vänd ner i kokosröran.

Tryck ut degen i valfria formar. Jag använde aluminiumformar. Garnera med ett russin om man vill, jag hoppade över det.

In i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. OBS! Håll koll på kakorna. Jag tog ut dom efter 15 minuter men då hade dom fått lite väl mycket färg. Ta ut dom då dom precis börjar bli gyllene.






Det blev 16 kakor för mig men hade kunnat göra dom något mindre enligt min smak och tycke. Dessa kakor smakade lite som kokostoppar fast med saffranssmak och även dessa var helt ok men inte lika lyckade som muffinsarna.



Näringsvärde på hela degen:
Kcal: 2087
Protein: 27,46 g
Kolhydrater: 7,4 g
Fett: 217,11 g




/Tesan






Köttfärsbiffar med fetaostkräm



Dagens lunch:




2 köttfärsbiffar (140g)
Fetaostkräm
Ruccola (35g)


Biffarna är gjorda på 1 kg köttfärs, 2 ägg och grillkrydda (en bra sort utan tillsatser).

Fetaostkrämen är 50 g fetaost, 50 g creme fraiche, örtsalt och vitlökspulver. Sååååå god blev den!


Näringvärde på denna måltid:
Kcal: 662
Proteiner: 37 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 47 g




/Tesan



1-års kontroll


Idag var Felicia på besiktningen. 1-års kontroll. Nu väger hon 9110 g och är 73,2 cm lång. Jag tyckte väl att kläderna har blivit små så fort det sista och det är ju inte så konstigt då hon vuxit nästan 3 cm på bara en månad! Hon gick ju ner från 9300g till 8695g över en natt då hon var magsjuk men det börjar hon ta igen nu.

Läkaren tyckte att hon hade vuxit till sig så bra trots att hon tittade ut 2 månader för tidigt och han kollade så hon kunde det man "ska" i hennes ålder. Men han frågade aldrig om hon kan gå i spagat eller spela flöjt...



Titta! Nästan spagat.



 
Spela flöjt! Jajemänsan och duktig är hon!




Någon 1-års vaccination blev det inte. Hon måste krya på sig från förkylningen först och så måste vi få reda på om hon har uvi eller inte. Det får vi veta imorgon hoppas jag, då ska vi till farbror doktorn igen.




/Tesan



Morgonrock med volanger


För ett tag sen såg jag ett program på tv med nån sorts lyxhustrar, har ingen aning om vad programmet hette. Hur som helst så blev jag helt kär i en morgonrock som alla dom hade på sig i det avsnittet. Efter lite letande så hittade jag dom! Dom kommer från Vera velour, men priset var ju inte så roligt att se. 1695 för den översta och 1495 för den nedre. Bara att glömma!







Men igår blev jag lycklig igen då det kom hem en liten katalog från Haléns. Där fanns en morgonrock som påminner mycket om den jag kärat ner mig i så nu är en vit och en rosa beställd så får jag se vilken av dom jag behåller. Åhhh så glad jag är. För en morgonrock? Jaaaaa!







Morgonrockarna från Haléns


Inte lika volangig och fin som den översta men sparar man 1400 på att köpa denna istället så är det ju bara slå till!




/Tesan






Nu kanske hon har uvi också


Igår ringde en av läkarna från VC som tittade lite på Felicia i tisdags, innan hon blev så dålig så vi åkte in. Hon fick då lämna ett urinprov som inte visade något förutom lite blod, eller var det kanske vita blodkroppar? Jaja hur som helst så sa läkaren att det inte var nåt och det skulle inte skickas på odling. Nu hade provet gått iväg på odling i alla fall och det visade på misstänkt infektion. Men han sa att det var av den sorten som brukar läka av sig själv men vill följa upp detta. Vilken tur at det blev odlat på och vad bra att det följs upp! Det KAN vara en förklaring på Felicias feber som kommit och gått det sista utan andra symtom, förutom då hon hade magsjukan då.

På fredag ska vi lämna ett nytt prov och träffa farbror doktorn igen.



/Tesan



Sesambröd

Nu är det riktigt längesen vi åt bröd så igår på farsdag - dagen till ära - provade jag att baka ett sesambröd till frukosten. Det kändes verkligen som bröd trots inget innehåll av mjöl och sesamsmaken försvann helt med pålägg på. Detta kommer vi göra många fler gånger! Att det sedan bara innehåller 0,7 g kolisar per bit är ju en ren bonus!

Ingredienser:
2 dl (140 g) skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 dl (100g) riven ost
3 (150g) ägg

Blanda ihop alla torra ingredienser och osten. Rör ner äggen.

Jag tog en långpanna i storleken mindre och smörade den sedan plattade jag ut smeten med blöta händer och det gick jättebra. Inget kladd eftersom jag blötte händerna - tips! Sedan ska formen in mitt ugnen, 225 grader i ca 8 minuter. Ett bakplåtspapper hade varit att föredra för det brände fast lite i botten.

Stjälp upp brödet och låt det svalna, skär sedan i bitar. Jag fick ut 12 bitar av mitt bröd.

Slutgiltiga kolhydrathalten och övrigt näringsvärde beror såklart på vilken sorts ost man använder och vad äggen väger.







/Tesan



Färs & fetaostfyllda auberginehalvor med smak av mynta

Vi lagade en sån god middag härom dagen som jag vill tipsa om. Det blev sååå gott!

Ingredienser:

1 aubergine
1 liten gul lök
Några vitlöksklyftor
Mynta (mycket, typ några matskedar)
400g Färs
3 dl Cremefraiche
120 g fetaost
1/2-1 dl Riven ost
Salt
Peppar

Dela och gröp ur auberginen och hacka köttet. Stek det sedan i smör och salta lite, lägg åt sidan. Stek köttfärsen, salta och peppra, lägg åt sidan. Hacka och stek lök och vitlök ös på en massa timjan. Lägg i cremefraichen precis då löken börjat få färg och låt fetaosten smälta med. Blanda i aubergineköttet och köttfärsen. Låt puttra ihop lite. Fyll sedan auberginehalvorna med röran, strö på lite ost och sen... Skjuts in i ugnen! Ta ut och njut då osten på toppen fått lite färg och auberginerna är mjuka (ca 20 min).


Var uppmärksam på hur stor auberginen är då det är relativt mycket kolhydrater i den och man kan med fördel ta lite mindre färs och cremefraiche då detta var väldigt mättande.












/Tesan



Farsdag!


Du är en pappa att vara stolt över













/Tesan



Håll dig borta nu feberhelsicke!

Natten till idag var hon inte tuff Felicia. Hon vaknade och var så ledssen och då jag hämtade henne ur sängen så var hon koket!! Nästan 40 grader var tempen uppe i då. Stackars liten. Efter alvedonen ville hon inte sova utan det tog henne 4 timmar att komma till ro.

MEN idag på dagen blev hon bättre. Febern går ner självmant och ikväll vid läggdags hade hon ingen feber alls. Nu får den banne mig hålla sig borta, nu räcker det med diverse sjukor hit å dit!



/Tesan



Inte nu igen!

Då var det dags igen då. Dagen började bra för Felicia igår (lördag) men då hon ville sova en förmiddagslur IGEN tätt efter den första så anade vi oråd... och vad hon gnydde! Hon var så ynklig och kom krypandes till oss och ville bara ligga på någon av oss med huvudet mot bröstet eller axeln, helt stilla. Kollade en temp och nog fasen var det feber igen. TRÖTT på detta nu, att hon ska behöva vara dålig och med feber som kommer och går och magen och allt vad det har varit.

Som tur var så åt hon nästan som vanligt ändå och lekte kortare stunder i alla fall trots att hon var hängig igen. Sjukvårdsrådgivningen trodde hon hade åkt på en annan infektion och dom trodde att hon blivit smittad av någon i väntrunmmet på akuten eller så kanske hon fick min förkylning. Vi har bytt av varandra löjligt "lägligt" jag och Flisan. Den dag jag blev dunderförkyld, då var hon på bättringsvägen med magviruset och den dagen som jag hade min första "idag-känns-det mycket-bättre-dag" då var Felicia på det igen *suck*



13/11 - Feberrosig



Lite glad orkar hon vara ändå!





/Tesan



Utskriven


På förmiddagen i fredags fick vi ett samtal från avdelningen där Felicia var inskriven. Dom ringde för att kolla hur hon nu mådde och hon var pigg, lekte, åt och drack men sov lite mer än vanligt bara. Så hon blev utskriven via telefon. En timme efter det samtalet var det dags för Flisans lunch och vad händer? Hon VÄGRAR maten igen. Oh no! Vi hann ju tänka att nu är magen vajsing igen men provade ändå med en annan mat. Jamenvisst dög den. Burkmaten dög men inte färsk lax mosad i kokt potatis, masstillverkad skulle det tydligen vara på menyn!



12/11 - Ruffsot är nöjd efter att hon slapp laxen




/Tesan





Felicia blev inlagd

Efter förra inlägget (tisdag 9/11) kontaktade vi VC och fick en tid. Efter en liten koll av läkare så blev svaret magvirus (av något slag) och vi blev hemskickade med order om att ge henne vätskeersättning PLUS den mängd vatten hon normalt dricker. Ehhh!!! HUR skulle vi kunna få henne det hon normalt dricker då hon vägrar och bara sover hela tiden?? I alla fall så sa dom att blev hon sämre så var det bara komma tillbaka och händer det kväll eller helg så är det ju östra som gäller.

I 4 timmar kämpade vi med vätskeersättning och fick bara i henne 20 ml och efter det kräktes hon. Tillbaka på ruta ett. Vi åkte in.



9/11 - Felicia smakar på isglass på akuten för att få i sig vätska


Efter några timmars väntan på akuten fick vi träffa läkare - och Felicia blev inlagd, hon behövde dropp. Lillan hade fått bedövningssalva på 3 tänkbara ställen dom kunde sticka henne på och detta skulle verka ett bra tag för att få effekt. Vid 1 hade vi fått ett rum och kl 3 kom 2 sköterskor in till oss och skulle sätta dropp på Flis. Felicia blev jätterädd och skrek. Hon skrek, hon skrek som aldrig förr! Stackars liten! Hon hatar då någon håller fast henne, sån har hon alltid varit, ända sen födseln. Lilla skrutta! Dom fick ge upp, det gick inte. Vi fick order om att försöka pytsa i henne på egenhand istället.

Både jag och Flis somnade och vi vakande 6. Woho! 2 timmars sömn! Så började vi pyttsandet med vätskeersättning. Utan vidare framgång. Det var bara spott och fräs och gråt och hon var så trött och hängig. Det togs en vikt på henne på morgonen och hon hade gått ner 600 gram sen dagen innan, en minskning på 6,5%! :-(

Inte förrens på eftermiddagen gjordes ett nytt försök att sätta dropp och lika illa gick det då. Inte så konstigt då deras sätt var ganska burdust. Felicia blev ju livrädd! Då skulle dom ha i henne lugnande. Det fick hon, genom munnen, Men kräktes upp det. Efter en stund kom et in en nnan sköterska och OJ vad Felicia gillade henne. Hon fick verkligen kontakt med Felicia och sköterskan fick låna hennes händer och fötter och titta på henne bäst hon ville. Vilken underbar männsika! Hon frågade Felicia om lov innan hon gjorde någonting utan att bara forcera fram. Hon lyckades sticka Felicia utan lugnande och gumman varken skrek eller ryckte till vid sticket. Det ni!!!! Om alla ändå vore som henne!!! Det räckte att det kom in en turk - som hon sa själv :-D



10/11 - Lillan sover och får i sig vätska genom dropp

Klockan hann bli 16 innan droppet påbörjades och vid 17 kom K och vi bytte av. Jag var helt slut efter bara 2 timmars sömn och jag hade själv börjat bli förkyld. Jag drog hem och hade tänk sova någon timme och sen åka tillbaka igen men jag lyckades aldrig somna och jag kände mig sämre och sämre så K blev tvungen att stanna hos Flis. På kvällen fick Felicia sin andra påse med dropp och morgonen efter, nu hade det hunnit bli torsdag, var hon mycket piggare och hon åt en portion gröt med stor gapande mun. Aptiten var tillbaka! Lillan fick lov att åka hem på permission för att se hur det skulle gå hemma så jag åkte iväg och hämtade dom då jag vaknat.



11/11 - På morgonen efter 2 påsar dropp. Trött men ändå SÅ mycket piggare!


Det har gått bra med maten och hon vill nog gärna äta mer än vad hon får. Vi har fått order om att ge mindre portioner och vänja magen sakta så vi bryter när hon har fått i sig ungefär hälften mot vad hon brukar äta. Om någraz timmar ringer dom från avdelningen och ska kolla läget och om allt går bra så skrivs hon ut via telefon då.

Allt går ju bra. Hon äter, leker, skrattar, gosar, vinkar och är i stort sett sitt gamla jag förutom att hon fortfarande är trött och sover ganska mycket. Men det är väl inte så konstigt. Jag tror nog hon blir utskriven.

Nu hoppas vi och ber en smula att hon ska slippa att vara sjuk mer och hoppas att jag inte smittar henne. Jag är DUNDERFÖRKYLD!

Vad händer denna fredag? Vi kurerar oss!



/Tesan



Feber och magproblem

Igårkväll då jag skulle titta till Felicia innan jag gick i säng så kände jag att hon hade feber men ville inte väcka henne för att kolla tempen.

Vid 2.30 vaknade hon och var ledssen. Jag tog upp henne och bytte blöja och passade på att kolla hur mycket feber hon hade. 38,6. Försökte sen att få henne att somna om och hon var nära att somna så länge som jag buffade på hennes rumpa och höll en hand på hennes rygg samtidigt, men slutade jag så blev hon jätteledssen. Efter en timme orkade jag inte mer, kramp i både rygg och buffarmen så jag var tvungen väcka K och be honom ta över.

Jag vet inte riktigt hur länge det dröjde men han lyckades och vi kunde sova lite till. Närmare 6 vaknade hon igen och hon åt en flaska välling och efter det var hon ledssen och gnällig (jag menar inte negativt gnällig utan gnällig som om något är fel). K kom upp för att göra sig färdig för jobbet så han tog Flisan så jag kunde sova en stund till. Han gick efter 7 någon gång och då hade Felicia somnat för 5-10 minuter sen men redan efter en liten stund vaknade hon och var ledssen. Gick in till henne och tog upp henne, bajskalas igen.






Febern sitter i och hon är så trött. Satte oss i soffan efter blöjbytet och Flis bara satt stilla i famnen på mig igen. Att hon är still är ett tecken på att hon INTE är pigg, hon somnade igen och har nu sovit en timme. När hon vaknar ska jag se om jag får i henne gröt.

Vad är detta? Feber, trött, och problem med magen?



/Tesan





Lillan är inte helt kry

Detta inlägg innehåller mycket SAJB (läs baklängen). Vill du inte läsa om sådant, sluta läs nu!


Bajjkalaset fortsatte hela dagen. Eller rättare sagt diarrékalas. Lillan sov i en och en halv timme i min famn efter att jag skrivit inlägget imorse. Hon brukar sova en timme sammanlagt på hela dagen, MAX. När hon vaknade gav jag henne mellis, mosad banan, yoghurt och vanlijpulver, det gick lite bättre och hon åt lite iaf. Men direkt efter (under tiden) så sprakade det i blöjan och trots att jag gick och bytte på en gång så hade det kommit ut ur blöjan på alla håll och kanter.

Felicia lekte lite iaf. men var sig inte riktigt lik. Vid 12 provade jag med mat men hon vägrade och var trött igen. Tog henne till hennes säng och la ner henne. Hon bara låg blick stilla och stirrade. Det händer ALDRIG! Om man lägger ner henne i sängen när hon är för pigg eller vaken så brukar hon ställa sig upp och böka men hon var bara still... Strök henne lite i ansiktet och tillslut somnade hon och sov en och en halv timme till!

När hon vaknade igen var det dags för mellis och jag gjorde lite gröt för hon behövde ha sig något mastigare. Hon åt några skedar... och så BRAAAK. Diareékalas igen...



Jag fick inte i henne vatten men hon ordnade det själv!



Kokade blåbärskräm till henne som hon åt några skedar av och majskrokar mumsade hon flitigt också. Båda sorterna är jättebra just nu då dom är stoppande och bra att hon ville ha något iaf. då hon ätit så dåligt.

Middagen gick helt okej och på em var bajset lite hårdare. Kanske blåbären och krokarnas förtjänst?

Lilla pärlan var trött redan vid 17 men lite lek (så mycket hon orkade) och ett bad efter middagen höll henne vaken ett tag till och sedan tog hon en flaska välling i soffan och efter tandborstningen somnade hon på 5 minuter klockan 19. SÅ trött!

Undrar varför hon helt plötsligt vill ha välling igen? Hur som så är hon en bestämd dam som vet vad hon vill!

Krya på dig nu skrutta! Mamma undrar vad det är för skit du har i kroppen.



/Tesan



Vattnet har gått

Idag för ett år sedan var jag på jobbet och jag var gravid i vecka 30+2. Kristofer var i London för att få se sitt älskade Manchester United spela. På eftermiddagen, bara 2 timmar efter att jag kommit hem (helt slut) från jobbet, avbröt jag K mitt i den spännande matchen med ett samtal. VATTNET HADE GÅTT!

Skakar på huvudet än idag då jag tänker på den dagen. Här kan man läsa om vad som hände.

Natten innan hade jag drömt att jag födde en flicka. Tänk att det faktisk var en liten, liten flicka som knackade på för att säga att hon nog skulle komma tidigare än vi väntat. Jag tror inte som alla säger och som vi själva också har sagt, att hon hade bråttom. Hon ville nog stanna i magen och ha det tryggt och gott men det var min kropp som hade bråttom och ville annat av någon anledning. 15:e dagen på sjukhus (specialist BB), i vecka 32+3 blev det igångsättningsförsök och först 2 dygn senare, 32+5, tittade hon ut. Allt finns att läsa under "November 2009"


Mitt horoskop dagen efter vattenavgången:








/Tesan







Våran dotter är sig inte lik


Lite orolig för Felicia här, hon är sig inte riktigt lik. De senaste dagarna har hon varit konstig i magen, lösare än vanligt.

Imorse vaknade hon strax före 6 och jag provade att ge henne välling i sängen (hon har vägrat välling sen några veckor tillbaka) och hon drack den. Men så vred hon bort huvudet och då jag gav henne flaskan igen för att se om hon ville ha mer, då kräktes hon. Hon har kräkts typ en gång om dagen sen några dagar tillbaka och hon brukar aldrig kräkas nu mera.

Sen somnade hon. Ca 20 min senare vaknade hon och grät och lät konstigt. Som när man hickar men låååånga såna ljud inåt. Lät som det var väldigt jobbigt för henne :-( När vi tog upp henne märkte vi att hon hade bajjat, aldrig sett så mycket bajs...

Nu vid 8-gröten, som hon brukar sluka, så ville hon inte ha och hon fick kväljningar.

Tog med mig henne och satte oss i soffan och hon som inte gillar att sitta still satt som ett tänt ljus och nu har hon somnat här i min famn.

Hoppas det inte är något konstigt på G igen. Får se hur dagen artar sig...



/Tesan



LCHF - nu ska det gå!

Jag och K har kört med LCHF i flera månader nu. Över sommaren var det lite halvhjärtat men sen gav vi oss på det mer ordentligt för 2-3 månader sen. Inget har hänt med vikten. Står totalt stilla. Går ju inte upp heller så det är ju bra men nu har jag tröttnat, vill ha resultat.

En del klarar inte av mejeriprodukter då det kan hämma viktnedgångnen så det har jag också provat att ta bort men det gjorde ingen skillnad. De flesta går ner bara genom att hålla sig under 20 gram kolhydrater om dagen och kan sen äta på bäst de vill. Jag hör inte till den lyckliga skaran har jag fått inse.

Sedan någon dag tillbaka så har jag bestämt att jag ska dra ner på totalen. Försökte mig först på 80/80/20 (fett, protein, kolhydrater) men det blev fantastikst lite mat och det var väldigt svårt att hålla. Nu ser jag till att jag inte överstiger 1600 kcal, ligger gärna lägre om det går och försöker äta lika mycket fett som proteiner och kolhydrater ihop. Kolhydraterna överstiger aldrig 20 gram per dag och det två senaste dagarna har jag tom legat under 10 gram per dag.

Jag vågar knappt säga det men det verkar släppa nu! Något har hänt på vågen.

Återkommer!




Våran goda frukost för några dagar sedan. Smakade smörgåstårta! 

Tunt skivad kassler 
lite röra på creme fraiche och majonäs
skivat kokt ägg
lite riven ost
gurka
färska räkor 
några bitar tomat



Prova och njut!



/Tesan



Omega 3 mot sömnproblem?

Ikväll är jag gräsänka, K är på 30-årsfest och vi hade ingenstans att lämna Felicia så jag stannade hemma.

När klockan närmade sig 19 fick Felicia på sig pyjamas och sedan fick hon sin kvällsgröt och sen borstning av de små grynen. Efter det satt vi i soffan en stund och då tröttgnället kom tog jag ett djuuuupt andetag och hoppades på att nattningen skulle gå bra ikväll för nu kan ingen avlösa mig. Vi är ett riktigt bra team jag och K och vi avlöser varann så fort som den andres tålamod tryter...

En timme höll vi på ikväll. Felicia grät, sker och gormade. Ställde sig upp, viftade med armarna och vände och vred.
Jag la henne ner, höll hennes hand, gungade sängen, sjöng, la henne ner, höll hennes hand osv, osv.
Felicia gav sig inte.
Det gjorde mamma.
Tog upp henne i famnen och lät henne ligga där medans jag gungade henne och sjöng för henne. Men bara tills hon lugnat sig, då la jag henne i hennes säng igen och TILL SLUT somnade hon!

Skulle precis säga (skriva) "undrar hur många gånger hon vaknar ikväll/natt" och nu hörde jag henne precis ropa till...

Falskalarm.

Igår vaknade hon till 2 gånger medans vi satt och kollade på tv och sen sov hon nog 5-6 timmar innan hon vaknade nästa gång. Då var K uppe med henne i 2 timmar(!!!!!) och han testa allt för att få henne att sova. Lägga henne ner, gunga sängen, hålla handen, sjunga, kolla tempen, byta  blöja, sitta i soffan... Till slut stod han inte ut så han väckte mig trots att det var han som skulle ta hela natten. Men jag förstår honom!

Ja sa åt K att göra en flaska välling, tänkte att jag testar med det trots att hon vägrat vällingne och vi börat med gröt istället. Kanske är hon hungrig? När K kom till oss i soffan med flaskan så gapade Felicia så nappen trillade ut och tog tag i flaskan och tryckte in den i munnen. Sen åt hon upp HELA vällingsslurken och föll in i dvala sedan somnade hon gott i sängen. K var såklart glad att något funkade men han önskade att han had vetat att det var SÅ lätt.

Så brukar det absolut inte vara, har testat förr men hon brukar inte vara hungrig på natten. För det mesta så ska hon bara böka. Detta pågår i stort sett varje natt och dumma som vi var så avbokade vi det inplanerade besöket på BVC ang. just sömnen. Bara för att det gått bra och hon sovit mycket bättre i 2 nätter så trodde vi att det hade vänt.

Fel av oss!

Undersöker, letar och läser nu om omega-3. Omega-3 har hjälpt många barn till bättre sömn så tänkte att det är väl värt att testa. Vill bara kolla så det inte finns något negativt med det hela och hitta bästa sorten. Vissa sorter (inte alla förhoppnigsvis) innehåller omega-6 och det är inget man ska överkonsumera. Det kan orsaka inflammatoriska sjukdomar i kroppen enligt vetenskapliga studier.

Lillfisen sover (for now) och jag kanske borde göra detsamma.



/Tesan



Feber

Onsdagkväll fick Felicia feber, runt 39 grader. Igen! Inte längesen hon var sjuk med hög feber! Jag tyckte det kändes lite olustigt med tanke på det som hände med häftklammern och vi bara blev hemskickade trots att en läkare från akten hade sagt till sjukvårsrådgivningen att vi skulle åka in. Funderade lite på om det kunde finnas något samband eftersom Felicia inte visade några andra tecken på att vara sjuk. Ingen snuva eller nåt. Såååå jag slog en pling till 1177 igår (torsdag) igen bara för att höra vad dom tyckte. Där lät dom mycket förvånade att vi hade blivit hemskickade och sa bestämt att vi var tvugna åka in då jag sa att hon nu hade feber.

Sagt och gjort, vi åkte. Denna gången fick vi träffa en läkare och denne trodde inte att febern hade något samband med häftklammern och trodde inte att häftklammern kunde ställt till med något farligt alls. Det var väl bra det! Felicia fick sina öron och hals kollade också men det syntes bara ytterst lite irritation i halsen så inget av det spelade heller in på febern. Några droppar urin lyckades vi samla in också så dom kunde kolla den. Helt rent där också, ingen UVI (urinvägsinfektion). Så det är mest troligt något virus av nåt slag ändå och nu ska vi bara hålla koll på febern.

Torsdagkväll, andra kvällen med feber, då var hon inte fräck. Hon slocknade fort vid 21 då vi kommit hem från akuten men sen blev det ett evigt springande hela natten då hon vaknade och var ledssen och kokhet och ville bara vara nära. Lillplutt!



/Tesan



Favoritsysselsättningar

Favoritsysselsättningarna just nu för våran lilla pärla är:

1. Skapa oreda. Slänger ner allt, hon kan komma åt, på golvet. Tex. så öppnar hon garderobsdörrar, kastar ut kalsonger och strumpor. Öppnar förvaringsboxar i hallen och sliter ut alla mina sjalar och plockar allt hon kan komma åt från bord och soffa och lämpar av det på golvet

2. Öppna och stänga dörrar och skåp.

3. Bläddra. Är inte värst intresserad av att lyssna på berättelser men desto mer intressear av att få bläddra! Vill titta bakom och under och vrider och vänder på saker.



30/10 - Smaka på sjalarna vill jag göra också



1/11 - Fick en försenad doppresent. En jättefin bok!




Bläddra!




Ett matset med Pingu på - Den grejen vet jag vad man ska göra med!


Dricka ju!



2/11 - Fotografen gjorde inget roligt alls faktiskt. Plockade bara fram kameran och då kom det där stora leendet. Fotogenique som sagt! Strax efter åkte häftklammern ner i magen.



/Tesan






På akuten i onödan

Alltså... vilken bortkastad eftermiddag! Jag höll på att greja i köket och Feicia var i vardagsrummet. Efter en stund gick jag för att titta till henne och då satt hon och käkade på ett papper (hon älskar att tugga i sig papper, busan). Jag fick se att det var 2 kvitton som hade suttit ihop och jag tror att det var ihophäftat med en häftklammer (ni vet som dom gör då man har returnerat något). Var hade hon bitit på kvittona? Jo! Precis i hörnet där det har suttit ihop. Jahaja, tänkte det var bäst att ringa till sjukvårdsrådgivningen bara för att kolla om det är någon fara om hon svalt en häftklammer.

Där var dom lite osäkra men ringde upp Östras barnsjukhus och fick efter inblandning av läkare besked att vi var tvugna åka in. Jag packade ihop lite grejer till Flis och ringde sen en taxi. 340 kronor fattigare, var vi en timme efter papperstuggningen, på akuten. Vi blev inskrivna an en sköterska ganska fort som säger på en gång då jag berättat vad som var "fel", att det är inget dom kan göra något åt. Ehhh va?!!! Ja jag trodde ju inte att det var något farligt och Felicia mådde ju hur bra som helst men en läkare hade ju sagt att vi skulle åka in och då gör man ju det. Jag blev faktiskt lite sur. Man drar ju inte iväg på en nöjestur till akuten direkt och pröjsar taxi dessutom. Sköterska frågade en kollega också och efter det fick vi beskedet att det var bara att åka hem...

Åh så irriterande!!! Jag vet inte vilka jag är mest sur på. Sjukvårdrådgivningen eller Östra. Eller jo, jag är irrterad på Östra för NÅGON läkare där hade ju bett oss att åka in och rådgivningen meddelade ju bara vidare.

Jaja. Åka hem sa dom... Hade inte med mig någon vagn till Felicia och inte något paraply. Därför kändes det inte schysst eller särskilt lockande att dra med henne ut i regnet och gå iväg till spårvagn och inte fasen ville jag slänga ut massa pengar igen på taxi. Så jag och Flis hade underbart roligt i entren på Östras barnsjukhus i över en och en halvtimme till Kristofer kunde komma och hämta oss. NOT! Hon ville ju inte sitta still i mitt knä utan skulle krypa runt på golvet. Skitigt golv där alla springer in och ut! Och så tänker man ju på alla sjukdomar som passerar där och alla mer eller mindre sjuka barn som leker i det där jäkla skeppet som står där. Där skulle ju Fisen också talla såklart.

Nä, roligare eftermiddagar har man varit med om!!!



/Tesan