Skulle aldrig ha sagt nåt

Skulle aldrig ha sagt att nattningarna börjar funka bra. Hon sover inte än... *suck*

Välling är för bebisar!

Jaha då har ungen bestämt att hon ska ha gröt på kvällen innan hon lägger sig. Välling är för bebisar och hon är en stor tjej nu... Eller nåt!

När hon äter sin gröt runt 19 så blir hon grinig av att hon är så trött och nu har det faktiskt fungerat löjligt bra att lägga henne sen. Ner i sängen med mätt mage och så sjunga lite och lite buff eller gung av sängen och så sover hon. Gissa om vi är lyckliga... fram till nästa strulperiod.

Flis börjar bli en riktigt klippsk unge, kommer på nåt nytt varje dag nästan. Här om dagen kom hon på hur man öppnar skåpsluckor. Pilla in fingrarna mellan och så voila´! Förstärkaren, tv-spelen, dvd:n, filmer och massa sladdar och grejs låg farligt till, tills igår. Då fick K upp såna där fiffiga spärrar så nu kan hon inte få upp luckorna längre.

Hon är så väl medveten om när hon gör något hon inte får. Då jag säger "Feliiicia" med det där speciella tonfallet så slutar hon abrupt med det hon håller på med och tittar på mig. För att snabbt efter det skratta och vända sig tillbaka och IVRIGT fortsätta med det hon gjorde. Som för att skynda sig att hinna "greja", för nu kommer mamma snart och hämtar mig!!



27/10 - Titta vad jag kan!



Det där såg gott ut, får jag smaka! Mmm, äpple!



/Tesan



Struuuuul

Nu har vi det struligt med Felicias sömn. På dagarna är det samma som på kvällarna. Hon ska INTE sova!

Hon var så apigt trött efter 4 vakna timmar igårmorse men vägrade sova trots att ögonlocken inte kunde hållas öppna. Så har det varit nu den senaste tiden att när vi lägger henne i sängen, då hon blivit märkbart trött så ställer hon sig, rullar, bökar, kryper runt och skriker och då menar jag SKRIKER. Hon ska minsann inte sova!! Får hon vara uppe istället så är hon såklart gnällig för hon ÄR ju trött.

Två kvällar i rad har hon nu vägrat sin välling som hon alltid brukar slurpa till sista droppen då hon lägger sig för kvällen. Sen brukar hon ju inte somna, för allt är omkullkastat just nu, utan hon ska böka och skrika och vara omöjlig. Men vällingen, VÄLLINGEN är ju hennes myskompis! Hur kan hon rata den? Hon äter middag vid 17 så hon behöver ju sin välling så hon står sig till morgonen sen. Efter mycket kämpande så somnar hon nu tidigast vid 21 istället för 19 och det uppskattas inte av mamma och pappa. Vi vill ha våra timmar på kvällen av lugn och ro där vi får vår egna tid. Tillbaka till vällingen... Vi trodde vi var fyndiga och provade att sömnmata henne. Herregud så arg hon blev. Hon spottade, skrek, fäktade och vred undan huvudet. Kärring! Komma här och trycka in en napp i min trut då jag nannar!!! Sen vaknade hon mitt i natten, klockan 3 och skrek, skrek, skrek. Tänkte såklart att NU är hon hungrig! Så jag gör en flaska och ska ge henne. Neheeeedå, inte skulle hon ha välling, hon skulle bara vara vaken och böka och skrika i en timme *gäsp*

Jag vet ju att mest troligt är det både tänder (ser att 2 till är på G) och utvecklingsfas som ställer till det för henne och hon vill inte sova för det händer så mycket annat spännande. Men nu är vi trötta! Det är så påfrestande att behöva bråka och kämpa i timmar på dagen för att hon ska somna och sova i 30 minuter! Har ringt och fått en tid på bvc på fredag för att få lite råd och tips. Annars är det väl bara att vänta ut henne. Om hon i framtiden vill ha syskon så är det bäst för henne att hon blir snäll igen :-D Vi orkar inte med Felicia x 2 men hon är såklart trots ALLT det bästa som har hänt oss!



/Tesan



11 månader

Trummvirvel........ barrabammm! Felicia blev 11 månader igår och vi firade med att bråka mest hela dagen kändes det som. Men nu ska det inte handla om det utan bara om hur fort tiden går och som vanligt så kan vi inte fatta att det nu gått ytterligare en månad och nu funderas det en hel del på kommande 1-års dag. Hjälp!! Varför ska det gå så fort? Vad ska hon få i present? Vad ska hon ha för tårta, för tårta ska hon ha!

Puss älskade krullgris och grattis på 11-månaders dagen!


 















/Tesan  Mamma



Vad är det på bilden?

Gissa vad detta är:



Rätt svar: Vårat vardagsrumsbord som Felicia vässat tänderna mot.


Kanske skulle sätta upp sån där sten som burfåglar brukar ha att vässa näbben på. Sprida ut såna här och var i lägenheten. Skulle det funka tro så vi slipper få bordet förstört?



/Tesan




Felicia kör slut på sin pappa

Jag var in och jobbade i lördags och Felicia körde slut på sin pappa. Klängig som hon är så får man inte lägga uppmärksamheten på något annat än HENNE. Våran värld snurrar inte runt solen, den kretsar bara runt vår dotter :-)



23/10 - Tyckte att smidigaste vägen fram till pappa var ÖVER vagnen och blir sur då det inte går som hon vill



För att i nästa stund vara galet glad!



/Tesan








Rolig grimas

Hahahaha vilken rolig min lillskiten får till då man lyfter upp henne i hallampan! Hon drar upp axlarna till öronen och grimaserar med HELA ansiktet! Hon tycker det är lite obehagligt men ändå skrattar hon.



21/10



/Tesan



Utvecklingssprång och nya färdigheter

Det bara small till och helt plötsligt går Felicia med sin lära-gå-vagn - SJÄLV, ställer sig upp mot allt HELA TIDEN, fick sin 3:e tand, håller pipmuggen själv (tack moster Bibbi, äntligen en jag kan dricka ur) och har lagt till med ett nytt ord; Kkack. Som ibland blir Gack. Vet inte om det är katt eller tack eller vad hon försöker få fram men hon har blivit en riktig surrpine med sitt gackande hela dagarna :-)

Tror att hon är inne i det sista av de 7 utvecklingssprången (det sägs att spädbarnen går igenom 7 utecklingssprång under det första levnadsåret). Hon sover dåligt (börjar ordna upp sig), är ordentligt klängig och ställer sig upp mot en hela tiden, håller fast benen och vill upp i famnen, piper så fort man vänder ryggen till, ätit sämre och humörsvägningar. Ena stunden leker hon och är tillfreds och i nästa är hon gnällig gånger 1000!




13/10 - DUKTIG!!! (10,5 månader, 9 månader korr.)


16/10


16/10



19/10


20/10



20/10



20/10 - Kan själv!



/Tesan





Nu stänger vi sjukstugan

Vi kom hem från älsbyn i onsdags och trots lillans förkylning så gick flygresan hem hur bra som helst! Lilla pärlan har haft feber i en veckas tid. Tempen har pendlat mellan 40,3 och 39,5. Alvedonen bet dåligt och Felicia var så ängslig och hade det jättejobbigt. Vi var på ett besök till barnakuten på söndag morgon och där konsaterades att det var virusinfektion efter många prover. Idag hade hon första feberfria dagen och var mycket piggare. Bara näsan som rinner nu men det kan man ju få dras med ett tag.



8/10



10/10 - Lite lek orkar man trots hög feber



12/10 - Äntligen kom du till mig mamma!



/Tesan






Cuz if you liked it then you should have put a ring on it


och han gillade och gick ner på knä på våran 4-årsdag - 101007.



Den provisoriska ringen jag fick. Vi ska gå och välja ut ringar tillsammans.



Mysmiddan´



Jag hade verkligen ingen aning om Kristofers planer och jag blev så glad, lycklig och rörd att jag bara grät. Grät så länge så K fick ont i knäet där han stod och väntade på ett svar :-D

Happy!



/Tesan




sdf

dfgd

Potpurri, medley, eller bara en radda bilder!

Nu har vi hunnit vara i älvsbyn 11 dagar och vi trivs och har det skoj. Vi ränner runt och träffar folk HELA tiden och Felicia har blivit mammig sedan vi kom hit. Hon kryper efter mig vart än jag går, ställer sig upp på knä och håller tag i mina ben och säger AMMMMMMM, AMMMMM, AMMM!!! Men mellan varven så trivs hon i vilken famn som helst och är det lilla charmtroll som bara hon kan vara och får hela sin omgivning att le. Vilken bra egenskap våran snutta har fått!



22/9 - Precis anlänt till älvsbyn. Mormor matar mig och hon får godkänt!




25/9 - Somnade hos morbror, Felicia kände sig gammal och trött eftersom...



... Det var hennes 10-månaders dag! Klart jag fick present, av moster Bibbi!



25/9 - På kvällen var det dags för kalas. Mormors sambo Janne fyllde 65.



27/9 - Det börjar gå vilt till och vi är glada för att kusin Anna hade en störtkruka att låna ut.



27/9 - Jag kan komma hem till dig också och rota om du inte passar dig!



Storkusin skrämmer lillkusin



Hoppla!



3/10 - Fick låna en gammal lära-gå-stol och Felicia tycker den är RIKTIGT kul!!!



/Tesan