Väck inte den björn som sover


Igår vaknade Felicia 6, som hon gjort nu sen någon vecka tillbaka. Vi rustade oss och Felicia fick mumsa risgrynsgröt, för första gången, till frukost och sedan drog vi iväg med min syster B till Luleå. Lillan höll på att somna i bilen redan vid 10 men vi lyckades hålla henne vaken. Hon är så himla känslig då det gäller hennes rutiner. Avviker det och hon sover alldeles för tidigt på dagen eller att hon skulle komma i säng för sent på kvällen då är det kört och strulet kan sen hänga i länge efteråt.

Då vi kom in till stan och Felicia fick åka vagn och titta på allt folk så blev det spännade och det var inga problem att hålla sig vaken. Dessutom var det ju himla kul att knycka mammas mat på thairestaurangen vi lunchade på och hon fick i sig både majs, vårrulle och friterad kycklng trots att hon precis hade ätit en burk av hennes egen mat.

Efter maten skulle hon sova. Punkt. Felicia ville annat och slet ner filten från sufletten hela tiden, det var lönnlöst och jag fick vika mig. 45 minuter senare var hon tröttare än tröttast och då hade det gått över 3 timmar sen hon började bli trött så då fick jag henne att sova med lite skak och gung av vagnen. Strax efter var vi tvungen gå till bilen för parkeringsbiljetten gick ut. Jag försökte att lyfta henne över till bilstolen försiktigt men hon vaknade då jag skulle spänna fast henne och hon VÄGRADE somna om. 10 minuters sömn fick hon och hur vi än försökte så skulle hon inte sova mer.

Aldrig mer ska jag störa henne då hon sover, utan hon ska få sova färdigt. Det var en trött och gnällig liten Fis vi hade att göra med resten av dagen och eftermiddagen men sedan stupade hon i säng vid 19. 

Aldrig mer, jag borde veta bättre.








Pappa har åkt hem

Strax efter 5 imorse väckte Kristofer mig för att säga hej då. Han fick åka med min svåger 5.45 till luleå och kallax flygplats, dags för honom att åka hem.

När Felicia vaknade imorse så tog jag henne till våran säng och sötnöten säger "Bappaa" och lyfter på det andra täcket och letar, sen en gång till "Bapppaa" och lyfter en annan del av täcket. Ingen pappa :-(

Jag och Felicia ska vara kvar här i en och en halv vecka till. Vi saknar honom redan.

Att duscha är underskattat

När vi kom tillbaka till civilisationen i måndags blev det skrubbning av hela familjen. Det behövdes då vi inte haft överdrivet mycket vatten där uppe. Efter badet sprang Felicia runt i sin badrock och självtorkade och sen var det natti natti.

Det är sjukt underskattat att få ta en simpel dusch. Fy fan säger jag, rent ut sagt, om att inte få duscha på några dagar. Man känner sig inte som människa. Stackars dom männsikor som inte har vatten och el...







Gissa...

vad som händer på bilden...








Påskafton


Påskaftonsmorgon vaknade Felicia 5.30 och vägrade sova mer. Hänga i soffan med nalle passade henne bättre.

Sen blev det frukost och efter den så lyckades hon tigga till sig en nybakad bulle från hennes kusiners farmor. MUMS!

Efter sovstunden åkte vi till Kåbdalis och träffade Felicias tremänningar Lilly och William, W var ute och lekte så han fastnade inte på kort. Flis bjöd Lilly på både majskrokar, russin och en uppblött tom russinask :-)

När vi kom tillbaka till Pottis så blev Felicia en påskkärring och lekte med sitt påskägg, påskris, fjädrar, ägg, kaffepanna och en påsktupp och det var roooooligt!










Våran älskade påskkärring!
















Påsksemester i älvsbyn

För snart 2 veckor sen (15/4) åkte vi upp till älvsbyn så det är väl på tiden nu att visa lite bilder på vad vi har haft för oss.


17/4 - Vi avslutade den första helgen med paltkok tillsammans med min mamma, SOM jag hade längtat och det var precis så gott som jag mindes. Felicia hade paltpremiär och till min stolthet och lycka så älskade hon det. "Nammm nammm" sa hon då hon plockade i sig paltbitarna och hon fick i sig en hel palt i lillmagen :-D










18/4 - Åkte vi upp till syster B med familj till deras stuga. Felicia fick åka på skoter för första gången men hennes premiär var redan förra påsken då hon åkte i pulka (skoterpulka såklart) bakom skotern på en långtur. Flisan tyckte att det var jätteroligt att åka skoter och skrattade och pekade!





Det är alltid så gott att äta utomhus och det tyckte Felicia med!








19/4 - Premiärpimpling, utan lina :-)







och sen fick vi underhållning då Felicias kusin Oskar körde ner sin nya skoter i en stor jäkla pöl men ovanivatten och hans pappa  (min svåger) var så arg så han nästan grät. Jag var rädd och höll avståndet och övertalade andra att fota med våran kamera för jag trodde han skulle nocka mig om jag gjorde det. Så här i efterhand skrattar vi alla åt händelsen, för tror det eller ej, skortern verkar ha klarat sig okej trots allt vatten.








20/4 - Ute varenda dag såklart och leker i snön och smaskar, idag gurka!









21/4 - Man blir trött av så mycket frisk luft









Nya converse

Converse för barn är så söta så jag smäller av! Idag har jag hämtat ut ett paket med ett par röda till Felicia. Kan tipsa om att Haléns har svarta och röda till kanonpris - 299 kronor. De flesta butiker brukar ta 499 för conversen i strl 21-26.

Hade beställt både en 21:a och en 22:a. Flisans fot är 12,5 cm och 21:ans innermått är 13,5 cm och 22:ans 14,5 cm. Den större är lite väl stor och ser ut lite som paddlar på henne, men är ju inte så kul om hon skulle växa ur dom snabbt heller så vi behöll paddlarna.









För nästan exakt ett år sen fick Felicia sina första converse. Då storlek 17, nu 22 :-)






              

Hela familjens converse!                                                Lite skillnad :-)



Släpper det nu mån tro?




Idag har lillan gjort oss stolta. Vi var i allum och Felicia har gått och gått och gått. Jag och K tittade på varandra frågande, vad hände??!





Matteus

När jag fyllde 30 fick jag pengar av min familj och jag bestämde mig för att ta en del av dom och börja samla på matteusporslin. Stora tallrikar i färgen sand beställde jag för att ha som mattallrikar och lite mindre i ljusrosa som assietter. Båda med den snygga spetskanten.

Igår invigdes dom då vi åt fredagsmiddag. Såg så fint ut så!







Klättra är roligt



Mamma titta vad jaaaag kaaan!!!




7/4







Onepiece

Det är ju sååå inne med sparkdräkter till vuxna nu och de har ju Felicia också förstått. Nu har hon tjatat hål i huvudet på mamma tills jag gav med mig, fick ju bli en kopia då, då hon är liiite för liten för originalet ännu. Tack sa min plånbok! 49 spänn på cubus! Jag har såklart inget med klädvalet att göra ;-)




Det 4/4 - Lillan posar i sin "onepiece"



Och sen chill i soffan med nallen!








Fetaostfyllda paprikor

Detta är ett kanongott recept för lchf:are eller andra som vill hålla nere på kolhydraterna. Man delar på en paprika eller skär av toppen på en mindre frukt och fyller den stående.

Vi blandade ihop en röra av en god fetaost, lite creme fraiche, mynta, oregano, lite salt och svartpeppar. Proppade paprikorna fulla av det och strödde på lite riven ost och sen in i ugnen på 200 grader ända tills paprikorna blivit så mjuka som man vill ha dom och dom börjat få lite färg. Det tog ca 20 minuter för oss.

Biffarna vi hade till var kryddiga, inte starka men många kryddor. Bland annat mycket paprikapulver så dom ihop med de fyllda paprikorna gifte sig verkligen!








Hjälper mamma

På tal om att snappa upp saker... Efter frukosten ställde jag Felicia på en stol vid diskbänken i vanlig ordning för att tvätta händerna och munnen. Då rycker hon tag i en diskborste och börjar rota runt med den i grejerna som låg i diskhon. HUR har hon sett hur man diskar med tanke på vilket grodperspektiv hon befinner sig i jämt?!






3/4






Brum brum

Fasen vad ungar är duktiga på att snappa upp saker. Felicia brummar - eller snarare gör pruttljud med tungan och munnen då hon leker med gåbilen eller leksaksbilar. Vi har inte varit jätteduktiga på att lära henne det lätet och inte har vi lekt med många bilar heller så vart hon har snappat upp det vet vi inte.

För en dryg vecka sen, då Felicia hittade en tom kartong, så satte hon sig i den och brummade på. En fin liten fantasibil!



28/3