Bort med spjälsängen

Nu har vi tagit bort ena sidan på Felicias spjälsäng och ersatt den med en stödbräda. Vi tänkte att hon skulle få vänja sig av med spjälsängen så att vi kan köpa en "vanlig" säng till henne och så får bebisen sen ta över Flisans gammla och vi slipper ha två spjälsängar.

Nattningen gick helt problemfritt i den "nya" sängen och gumman somnade lika snabbt som hon börjat göra den sista tiden. Inget spring alls. När hon ska sova på dagen är det värre. Vi lägger henne alltid efter att hon ätit sin lunch och det brukar vara lite smågnäll från sängen i 5-10 minuter och sen somnar hon. Men nu så vägrar hon sova på dagen och kliver ur sängen hela tiden och ska upp och leka. De två läggningar vi hunnit med nu på dagen har det tagit över en timme innan hon har somnat. Vi går in så fort hon kliver upp och lägger ner henne igen, vilket är typ var 30:e sekund. Om ens så lång tid mellan gångerna. Det är det enda vi kan komma på att göra och Felicia är skitarg och gråter hystersikt. Har någon tips så är dom VÄLKOMMNA!

Förresten så är det skitmysigt att vakna till ljudet av hennes små fötters klampande då hon kommer in till oss på morgonen. Älskade unge!16/6 - Pappa fixar med sängen och Flisan ser så allt går rätt tillFärdigt!
18 månaders koll

I torsdags var Felicia 18 månader + 22 dagar och då var det dags för 18 månaders kontrollen. Lillan vägde 10.890 g och var 82,2 cm lång.


Hon babblar på jättemycket på sitt eget språk och blir frustrerad då vi inte förstår och det blir vi med. Dom ord vi förstår är mamma, bappa, kaka, kaaaka (anka), kakkakk (kvack kvack), owow (voff voff, när hon ser en hund), aow (mjao), dä, titta, oj, ej (nej), faffa (farfar), namnam, gukka (gurka), bee (näsa), hejhej, hejjå (hej då).

Hon har nu börjat lära sig springa och stampar ibland fram med små små steg. Ursött!

Det var dags för vaccination igen, denna gången för mässling, påssjuka och röda hund och som vanligt så var det inte särskilt poppis och snuttis blev ledssen. Men det gick över fort då BVC-sköterskan blåste såpbubblor. Det är poppis det!

Sen kunde vi gå hem, lillan med en OK-stämpel i baken och en tigertatuering på armen!16/6 - En tjej som är glad över sin tigertatoo


Tv-koma innan dejten

Den här morgonen var det en som var extra inne i barnprogrammet på tv...14/6 - Plutt!


Efter tv-tittandet blev det fart på oss. Dags för dejt med Felicia H och hennes mamma! Vi hade trevlig som vanligt. Barnen lekte och efter deras lunch gick vi ut så dom fick sova i sina vagnar och de hungriga mammorna fick äta lunch på en uteservering i lugn och ro.


Kalasfin

13/6 - Så här fin är man då man har varit och firat sin farfar på födelsedagenKryddig kyckling med god aubergine


Ville bara tipsa om en god lchf-middag!

Halvera tinade kycklingfiléer och krydda med valfria kryddor. Vi tog Paprikapulver, vitlökspulver, salt, peppar och curry. Låt dom sedan tillagas i ugnen.

Skiva aubergine på längden i cm-tjocka skivor. Stek i smör och olja och krydda med vitlökspulver, salt och peppar och precis då dom är färdiga att tas från pannan så strör du på en riven god ost.

Till detta rörde vi ihop en sås på creme fraiche, curry (mycket) och mango chutney. Chutneyn är inte lchf egentligen men det blir inga direkta mängder. Smaka av såsen med salt och njut sedan av denna gooooda middag!


Brillormen drar till ullared


Felicia tycker att det är göööööörskoj att ha glasögon på sig och denna morgon var det extra roligt för ett ullaredsbesök stod på schemat...2/6 - Förväntansfull :-D


3/6 - Storasyster provar ett av inköpen till bebis. Den verkade OK.Morsdag


Det var ju bara över 2 veckor sen som det var morsdag så inte är det väl för sent med en bild eller två?

Morsdag började med en god plockfrukost som Kristofer ordnade.Lillan ville förståss ha samma!Sedan tog Kristofer med Felicia på en promenad och när dom kom hem så fick jag en jättefin bukett med blommor av Felicia som hon överlämnade till mig helt själv, med stapplande steg.

På eftermiddagen åkte vi hem till Kristofers mamma & pappa. Papporna ordnade middag till oss mammor, grillat och morsdag avslutades för min del med att jag gick på ett nattpass på jobbet.

Det var alles!
Somna själv forts.

Skulle ju berätta om våran duktiga lilla kicka Felicia som nu mera somnar själv i sin säng...

För 3 veckor sen började våran nya strategi. Jag skrev lite om det här.

Vi gav inte upp och redan på den 3:e kvällen så började det fungera bättre.


Rutinerna ser ut så här:

Vid 19.30 byter vi blöja och tar på pyjamas

Sen sätter vi oss i soffan framför tv:n en stund för att få Felicia att varva ner efter all lek.

Vid 19.45 dricker hon välling i soffan

Tandborstning

Sen går vi direkt till hennes rum. Vi båda säger "Nu ska du sova så gott hela natten, älskar dig bla, bla..." och sen går en av oss ut. Den andra lägger henne i sängen på mage (så vill hon sova) och stryker över hennes hår och rygg några gånger och berättar för henne att nu ska hon sova och mamma och pappa finns här utanför och vi kommer om du vill oss något och sen säger vi frasen "Godnatt Felicia och sov så gott" 2-3 gånger. Sen slutar vi stryka och går ut från rummet, på väg ut från rummet säger vi frasen igen och utanför dörren upprepar vi 2 gånger till samtidigt som vi stänger dörren.

För det mesta så somnar hon inom 5 minuter men ibland kan det vara lite små gnäll i upp till 10 minuter men hon är inte ledssen. Mer förbannad liksom för hon har ingen lust att sova, hon vill leka. Men så lugnar hon sig snabbt. Skulle hon däremot vara ledssen och gråta då går vi in efter ett par minuter och tröstar och gör om precis samma sak igen.

Detta funkar SÅ bra och ibalnd kan vi undra varför vi inte gjort detta tidigare. Men vi har ju faktiskt försökt innan men Felicia har helt enkelt inte varit redo och det ska man acceptera tycker jag. Nu var hon redo och vi alla mår så mycket bättre. Efter att hon lärde sig att somna själv så sover hon också hela nätterna och sover längre på morgnarna dessutom.

En ny grej är också att hon en morgon roffade åt sig sina böcker då hon vaknade, som av en händelse stod precis intill hennes säng, och satt i en halvtimme och roade sig själv i sängen med böckerna så jag kunde ligga och dra mig med gott samvete. Innan så har det varit gallskrik DIREKT för hon vill att man ska komma och plocka upp henne ur sängen. Nu VILL hon vara kvar i sängen och skakar på huvudet och säger näää då man kommer in och frågar om hon vill komma upp. Ljuvliga unge! Behöver jag säga att vi varje kväll numera ser till så hon har en hög med böcker intill sängen som hon kan komma åt då hon vaknar?!

Lycklig Felicia. Ännu lyckligare mamma och pappa!

Denna morgonen lyfte vi i hela vagnen med böcker för hon var så ivrig och blev sur då hon inte kunde ta flera genom spjälorna på en och samma gång :-)
Utredning - provtagning

Imorse fäste vi ett emlaplåster på Lillans hand som fick sitta tills sköterskan på aleris tog bort det efter en dryg timme. Felicia brukar skrika bara någon tar i hennes hand och ska hålla fast henne, hon blir rädd. Denna gångne hade jag sett till så hon hade den andra handen full av kakor så hon skulle ha lite distraktion. Det hjälpte! Hon sa inte ett pip då sköterskan tog handen och inte heller ett ENDASTE pip då nålen stack genom huden. Har aldrig hänt förr under de MÅNGA provtagningar hon varit med om.

Tyvärr så var det ett tunt kärl och det sprack, då fick lillan ont och blev jätteledssen och mitt mammahjärta började värka.

Det fick bli ett stick i ett fingret istället och som tur var så rann det på riktigt bra där. Så bra så sköterskan kunde fylla 2 rör. Men oj vad hon grät. Tur det gick över fort med lite lock å pock med kaka, leksaker och ett lilleskutt-klistermärke som hon fick.

Efteråt blev det lite shopping till den duktiga tjejen som tröst. Kläder och solhatt som jag valde och hon surrade sig till ett par solbrillor i pilotmodell och efter att jag hade sagt WAOW ett antal gånger då hon tog dom på sig så började hon till slut säga "AAOW" varje gång dom hamnade på hennes näsa. Söta unge!

Svar på proverna kommer om 3 veckor.VAB eller VAS
Imorgon är det dags att ta den första VAB-dagen då jag egentligen skulle arbeta. K ligger helt däckad i hög feber och är jätterisig. Jag måste stanna hemma och ta hand om Felicia så han får kurera sig. VAS kanske vi skulle kalla det då. "Vård av sambo".
Felicia ska utredas

Åh hoppsan! Där hade visst nästan en hel vecka sprungt förbi sen jag bloggade sist. Dags för en uppdatering!

Vi kontaktade barnmedicin i förra veckan som jag skrev att vi skulle här. Där blev vi hänvisade till VC då dom bara tar emot barn under 1 år(?). Jag ringde inte VC utan fick en tid några timmar senare på aleris barnakut, känns mycket bättre att få träffa en barnläkare än en allmänläkare.

Vi fick träffa en bra läkare som tog sig tid och ställde många frågor. Han ville göra en utredning på Felicia, för feber varje månad är inte normalt. Eftersom Flis var både förkyld och hade feber då vi var på besök så kollades då bara ett infektionsprov och något mer som jag inte kommer på nu. I alla fall visade det inget men vi ska tillbaka imorgon för att lämna blod från lillan. Bl.a. immunförsvaret är det som ska kollas upp (samt fler saker i blodet) men provet behöver tas då hon är feberfri. Läkaren ville också att vi ska föra temp-dagbok för att kunna se om det finns något bestämt mönster på febern och om 3 veckor ska vi träffa läkaren igen och kolla provsvaren, dagboken och disskutera vidare.

Äntligen blir hon utredd och det känns bra!

Nu är det 5 dagar sen hon hade feber och förkylningen är också borta. Stay away!