PattenNej det är inte vad ni tror. Patten är vatten och det är himla kul att laborera med tycker Felicia. Hon häller det fram och tillbaka mellan muggarna tills det inte finns något kvar. Det som inte hamnar på bordet eller golvet, det dricker hon upp. När det är slut ropar hon "Patten!!!"Tiden går fortDagarna springer, ja tiden går ju fort då man har roligt. Felicia verkar vara inne i ett sjudundrandes utvecklingssprång, eller så är det bara i denna takten det går då man snart är 2 år.

Nytt är att lillasyster nu heter Aalliss och inte Sassin.

Klättrar allt för bra.

Mycket 2-ords meningar.

Härmar mycket av vad vi säger

"Hålla handen" säger hon och drar iväg. Sööööött!

Ännu mer fylld av energi och jätteglad men samtidigt också ÄNNU mer egen vilja och envishet och mer av mammas humör :-D Ibland allt av detta på en och samma gång *puh*


Bä!Jag: Vad äter du Felicia?

Felicia: Bä

Jag: Har morfar gett dig godis nu igen?

Felicia: *tuggar och tuggar*

Jag: Men vad ÄR det du äter?! *tittar i minnet och plockar ut något hårt och konstugt*

Felicia: Bä!


Javisst tusan var det bär men dessa "bär" var ärtor som var färgade med målarfärg och lagda i en korg. När jag tänkte efter så hade hon, precis innan hon började tugga, stått och grejar med något i morfars bokhylla och det var detta. Blä!Första snön


Igår var det fullt ös då vi kom hem till pappa, det blev en riktig cirkus med allt folk och Felicia som röjde ut alla leksaker på en gång och hade inte tid att sitta still i 10 sekunder.

Hon kom inte i säng förrens 20.40 eftersom hon var så uppe i varv men sen somnade hon på en gång. Detta trots att vi inte varit här på 6 månader samt att nu fick hon sova i ett rum hon inte sovit i förr, så hon ska slippa att bli väckt av Alice på nätterna.

Alice har också sovit bra trots ny miljö. Har vaknat 2 gånger för mat, precis som hemma.

När vi kom upp imorse stod vi i fönstret och tittade på fåglarna och årets första snö som hade landat på backen. Mys!Alice första flygresaIgår var det dags för Alice första flygresa och att äntligen få visa upp henne för min familj. Inte en dag för tidigt!

Flygturen gick HUR bra som helst! Det var så många platser lediga så Felicia fick sitta i ett eget säte. Skönt, hon är rätt stor nu ju så det blir ganska bökigt att försöka hålla henne kvar i famnen.

Alice slocknade på en gång och sov sig igenom precis hela resan. Felicia ville läsa några böcker medans vi väntade på att starta men så fort vi var uppe i luften somnade även hon och sov ända fram till att flygvärdinnan sa att det var dags för landning om 10-15 minuter. Underbart och fantastiskt att båda flickorna slapp öronont.


Hej kom och hjälp!
En sketen mamma som inte har fått tid att duscha på 2 dagar och ser ut som "Hej kom och hjälp" samt en lägenhet som ett bombnedslag pga. dottern som röjer fram och som inte hinns hålla efter då bebisen eller annat kommer emellan och DÅ ringer det på dörren! Javisst i fan, det var ju idag ngn snubbe skulle komma och titta på ventilationen. Hjälp mig att hålla tummarna för att han inte ringer soc!Flingor i näsan

"Mat, mat, mat" ropar Felicia och kommer springandes med en påse Rice crispies. Nu står hon och trycker i sig flingorna så ivrigt att hon har fått in några i näsan med. Tokunge! Kan man stämma Kellogs för att dom gjort storleken på crispisarna för små?!Sprider glädje i sjukstugan

"Pott dä!!!" (Post där) ropar gullungen och pekar på brevinkastet och springer och hämtar K. Luckan står ut och från inkastet pillar K ut två stycken tygbakelser. Sen stoppar Felicia tillbaka dom igen och klappar händerna och säger "Baaa!" (Braaa)

Orden flödar, ungen sprudlar och hon förgyller sjukstugan med sina upptåg och alla nya ord!

Förresten! Förut då K satt med en snörvlandes Alice i famnen så säger Felicia "Noj dää" (Snor där) och hämtade papper och torkade lillasysters näsa. Hon är så go och snäll!Minsta Sessan också sjuk

Nu har våran minsta prinsessa också blivit förkyld och det är så jobbigt att se då liten har det jobbigt. Näsan rinner av tjockt snor som gör att hon får det jobbigt att andas, ögonen tåras och hon har ätit mindre idag och sover mer.

6 veckor (+4 dagar) gammal bara och redan fått sin första förkylning. Gör ont i mammahjärtat!


Sjuklingen förvånar

I torsdags då vi hämtade Felicia på dagis så hade hon blivit förkyld igen. Näsan rann och hon hade velat sitta i knät på en fröken hela förmiddagen. Vet inte om det är dagisbakterier eller om det är jag som smittat för jag är också förkyld.

Hosta har Felicia haft sen jag vet knappt när. I alla fall sedan innan Alice kom men nu har den blivit värre igen. Speciellt om nätterna.

Natten till idag vaknade Felicia och grät helt otröstligt och bara skakade. Tog en temp, 40 graders feber hade stackarn och ville inte sova, inte ligga utan sitta i knät var vad som gällde.

Idag har hon lekt på och är feberfri men nog märker man att hon är medtagen och är totalt genomsnorig och kry är hon inte då hon nu precis sa "Sova" och sprang till sängen och sa "Tatten, appen"! Då ville hon ha sin gosekatt och nappen och så släckte hon lampan och ville lägga sig. Aldrig hänt förr!