Bilder - Januari
5/1 - Titta jag skojar inte, vi har mycket snö och nu är det tom ännu mer!


5/1 - Bäst jag håller fast nappen!

6/1 - 6 veckor gammal!
7/1
8/1 - 6 veckor + 2 dagar - 2895 g

9/1
10/1 - Man kan ju inte alltid vara glad!
10/1 igen
11/1 - Dagen då Felicia blev inlagd pga. infektion. Så här såg hon ut hela dagen. Sov, sov, sov... :-(
13/1 - 7 veckor gammal. Här ligger Flisan i hennes fina sovplats på sjukhuset avd. 330 :-)


BF 14/1 & Felicias namnsdag - Felicia är ett kvinnonamn som kommer av det latinska ordet felicitas "(stor) lycka". Den manliga motsvarigheten är Felix.
Idag var alltså stumpan beräknad att födas men har redan funnits i livet i 7 veckor (+1 dag). Det blir inget direkt firande då jag och Felicia fortfarande är isolerade på rummet. Flisan hade kräkts ner vartenda plagg vi hade med oss så i väntan på att K skulle komma med nya kläder på em. efter jobbet så fick vi låna världens snyggaste sparkbyxa från sjukhuset, någon tröja fanns inte, inte mindre än strl. 92. Det är ju så stort så då hade jag lika gärna kunnat svepa in henne i en filt bara.
Det hade varit roligt att veta hennes vikt denna dagen då det var BF. Tyvärr minns jag inte vad den var. En vikt togs varje dag och hon ökade stadigt. Nu hade hon hunnit bli ganska pluffsig, som en "riktig" bebis :-)
Våran lilla brottare!
Flisan arg då hennes fot hålls fast när antibiotikainjektionen ges.
Sover gott på pappa
Klädbyte - nerkräkt
Nerkräkt igen. Fanns inte mer än 2 rena plagg hemma så det blev tillbaka till brottardräkten.
Det var precis så hon kunde sträcka ut sig i den stassen.

15/1 - Trött liten brottare. Inte så konstigt då man i princip är nyfödd (1 dag gammal korrigerad ålder)
15/1 - Stackars gummsan blir stucken IGEN. Massa provtagningar hela tiden.
16/1 - Jag har precis kommit till älsklingen och hon är förberedd för operation. Nu hade hon fått en ingång i huvudet också (satt redan en i foten för injektionerna) där hon fick dropp. Hon hade inte ätit på måååånga timmar så hon var så svag och det lät knappt något då hon försökte skrika :-( Gör ont i mammas hjärta att se detta...
På uppvaket efter op. Lillan hade precis vaknat, nu med en ingång även i handen.
Många stick på den stackars lilla.
17/1 - 7 veckor + 4 dagar gammal (3 dagar korrigerad ålder), dagen efter op. och lillan var alldeles svullen av all vätska/dropp hon fått under op.
Lillan övervakas - Visst ser sjukhusets spjälsängar läskiga ut!
18/1 - Dax för hemgång och Lillan blir av med resterande ingångar. En stund efter detta avfärdar snuttan ett leende så pappa också får se!
18/1 - 7 veckor + 5 dagar gammal (4 dagar korrigerad ålder) - Mycket skönare att vara hemma - denna dagen vägde Flisan 3480 gram!


19/1 - Myser med Nellie och pappa
20/1 - 8 veckor gammal (6 dagar korrigerad ålder) - Dax att träna igen!
21/1 - Börjar växa i björnoverallen (7 dagar gammal korrigerad ålder)
22/1 - Myser på pappa - 3570 g och 49,5 cm
23/1
24/1 - Iklädd kusin Josefs ( 14 år) pyjamas.
25/1 - 8 veckor + 4 dagar gammal (11 dagar korrigerad ålder) - Babygymet var sådär kul. För liten jöh!
26/1 - Tummen upp!
27/1 - Så här kan det se ut på en lill-lördag hemma hos oss nu för tiden :-)
28/1 - 3910 g och 51,2 cm
29/1 - Bilden till höger. Där är hon 9 veckor och 2 dagar gammal (15 dagar korrigerad ålder) och till vänster 2 veckor gammal.
31/1
/Tesan


Resumé - Mycket har hänt efter utskrivningen

Nu börjar bajspratet. Ni känsliga behöver faktiskt inte läsa och ni andra och ni med barn, ni vet att mycket handlar om bajs då man har bebis. Kommer inget, kommer för lite, kommer för mycket, för löst, för hårt, brunt, gult, grönt - Ja nästan regnbågens alla färger! Det är nu som vi börjar märka skillnad på våran lilla ängel. Hon blir mer och mer missnöjd och är väldigt gnällig och svår att trösta på kvällarna. Det känns som att det bara eskalerar och magproblemen är inte det enda. Här kommer en resumé:

6/1 – 6 veckor (38+5)

Lillan hade gröna klumpar i bajset och hela avföringen var grön på kvällen.Ringde sjukvårdsrådgivningen och fick samma svar som från alla andra då man frågar något som rör en bebis (eller en gravid) det är "fullt normalt".


7/1 - 6 veckor + 1 dag (38+6)


Flisan hade mera grön avföring på natten och vi hade en jobbig natt. Gumman gråter och gnyr. Blir tröstad då hon får ligga nära men bara för en stund. Ger upp på morgonkvisten, då har varken hon eller vi sovit, och tar med henne upp och går runt och vaggar. 

8/1 - 6 veckor + 2 dagar (39+0)

Inskrivning på BVC, tar 2 timmar. Flisan väger 2895 g och är 47 cm lång och sköterskan tycker att vi har en fin liten tjej som inte är så liten ändå!


9/1 - 6 veckor + 3 dagar (39+1)


Flisan sov mycket den här dagen. Trots att vi hade besök på kvällen och blev ganska högljudda då vi pratade och skrattade så bara sov och sov och sov hon. 


10/1 - 6 veckor + 4 dagar (39+2)

Flisan kräks mycket, kräks upp 2 hela mål på raken


11/1 - 6 veckor + 5 dagar (39+3)

K börjar om att jobba så det är första dagen ensam med Felicia för mig. Gumman sover hela dagen, mycket tröttare än vanligt. Får väcka henne då hon ska äta och det brukar aldrig hända, hon brukar alltid säga till. Får mer eller mindre tvinga i henne mat vid 15-tiden. Tar inte brösten alls, är för trött. Trugar in flaskan och då dricker hon. Vid nästa mål gick det ej att få i henne någon mat. Vi kollar tempen – 38 grader hade stumpan och var så blek och slö. Jag blev så himmla rädd och nervös så det var inget att hålla på. Bara på med kläderna och så åkte vi in på barnakuten. Vi blev inskickade i ett rum på en gång och Felicia fick ta en massa prover. Antibiotika sattes in då infektionsprovet var förhöjt (ett CRP på 15) och Flisan och jag blev inlagda på barnsjukhuset.

Dagen efter fortsätter infektionsprovet att öka. Läkarna misstänkte urinvägsinfektion men de proverna visade inget, inga prover alls visade något förutom infektionsprovet. Så en infektion hade hon någonstans men dom kunde inte säga vart. Flisan fick forsätta med antibiotika intravenöst och vi var tvungen stanna på sjukhuset.


14/1 - 7 veckor + 1 dag gammal

Denna dagen var det beräknad födelse för Felicia och gumman hade namndag. Hon började bli piggare men kräkningarna fortsatte att komma ofta. Gissa vad jag fick för svar när jag tog upp det med barnmorskor, sjuksköterskor och läkare - att det var normalt!!!

Det börjar kännas hopplöst. Vi som precis hade blivit utskrivna från neo och hemsjukvården och skulle precis börja vara hemma med Felicia ensam och så åker hon på något och så blir det sjukhus igen. Stackars liten!


15/1 - 7 veckor + 2 dagar gammal (1 dag korrigerad ålder)

Får åka hem på permis, skönt. Har bara fått ligga inne på rummet med Flisan eftersom hon är infektionskänslig och vi låg på en avdelning med många sjuka barn. Skulle åka tillbaka morgon och kväll för gummans antibiotikainjektioner. Jag blir dålig då vi kommer hem, magsjuk? Vet inte riktigt, illa mår jag iallafall och kräks. Kristofer blir tvungen att åka in själv med lillan på kvällen så hon fick sin kvällsdos. Senare samma kväll upptäcker vi då vi byter henne blöja att hennes ena blygdläpp är jättesvullen. Vi bestämmer oss för att avvakta till morgonen efter då vi ändå ska tillbaka till sjukhuset för hennes injektion igen.


16/1 - 7 veckor + 3 dagar gammal (2 dagar korrigerad ålder)

Kristofer åker in med Felicia för att hon ska få sin antibiotikainjektion. En läkare undersöker svullnaden som vi hade upptäckt. Efter annans läkare utlåtande och ultraljud konstateras att hon har ett inklämt ljumskbråck. Äggledare, äggstocken och en bit av livmodern ligger i kläm och det ska bli akut operation. Jag gick hemma och kände mig maktlös och så himmla ledssen som inte kunde var hos Lillan. Jag hade blivit förbjuden att komma till sjukhuset eftersom jag hade kräkts. K frågar igen om jag kan komma eftersom Flisan ska opereras och får tillslut tillåtelse. Jag slänger mig i en taxi och åker till sjukhuset och hinner precis fram så jag fick ha älsklingen i famnen och bära henne till operation. Det var så fantastiskt skönt och lugnade mig en hel del då jag hann ha henne hos mig samt prata med läkare och narkosläkare. Vid 18-tiden lämnar vi ifrån oss lillan och vid 20 kom en av op.läkarna och sa att nu var det färdigt och allt hade gått bra. Felicia hade fått en blodtransfusion under operationen pga. hennes låga blodvärde för att hjälpa till att öka upp det. Vid 21 var Flisan överflyttad till uppvaket och innan vi hade kommit upp dit hade hon redan vaknat men var mycket trött!


Gumman skrevs in på en avdelning (Mera sjukhus!) för små barn, 0-3 år och var tvungen ha övervakning i 24 timmar efter operationen (puls och syresättning). Vi kom till avdelningen vid 23 på kvällen och personalen var snälla och ordnade sängplats för oss båda (egentligen får bara ena föräldern stanna) eftersom lillan hade opererats. Vi fick inte sova tillsammans med Felicia utan hon låg på sal med 3 andra barn. Detta var första natten som jag sov mer än 3 timmar i sträck (lillan hade dropp och sov länge) och det var så skönt, speciellt då man visste att lillan var i trygga händer. Blev väckt vid 6 på morgonen av en personal, lillan hade vaknat och var hungrig. Försökte amma henne men hon var inte lika pigg på att ta bröstet som hon brukar så det blev till att ge hela målet med ersättning på flaska istället.


17/1 – 7 veckor + 4 dagar gammal (3 dagar korrigerad ålder)

Denna dagen mådde Felica bättre än på lääänge. Trots operationen var hon vaken och pigg och hade fått tillbaka sin fina färg (tack vare transfusionen). Vi kunde mysa med gumman och röra oss fritt på avdelningen. Farmor och Farfar kom på besök och fick se en stor Flisan. Dom hade inte träffat henne på 3 veckor! Felicia gjorde mamma lycklig då hon gav sitt första leénde. Mammahjärtat smälte! Våran lilla kämpe! Nyopererad men orkade dra på smilbanden ändå.

Eftersom det skulle vara så sent då det gått 24 timmar med övervak (klockan 23) så tyckte läkaren att vi skulle stanna kvar en natt till och inte börja dra hem Flisan mitt i natten. Kristofer fick åka hem och sova och jag och Flisan sov ensamma i ett rum.


18/1 - 7 veckor + 5 dagar gammal (4 dagar korrigerad ålder)

Felicia blev utskriven och vi fick åka hem. K fick också se lillan le och även hans hjärta smälte!

Efter detta gick Felicia på antibiotika (för infektionen som aldrig spårades) i en vecka.

Vi hann med ett BVC-besök också denna dagen då lillan var så pigg. Nu vägde hon hela 3480 gram! En ökning på 585 gram på 10 dagar! Trots kräkningarna så lägger hon på sig, får väl tro då att det inte är någon fara då.


/TesanBörjan av 2010 och utskrivning!

Det nya året började med att vi fick fly hemmet. Nu luktade det rök inte bara i sovrummet utan även i hela lägenheten. Som jag har skrivit om innan så huserade hela våran lilla familj i vårat extrarum/datarum men inte nog med det, nu var vi tvungen lämna hemmet helt. Går inte in mer på detaljer kring det men vi hade i alla fall någonstans att ta vägen. Vi åkte till K:s föräldrars hus som ändå stod tomt eftersom dom var i Åre. Där stannade vi några dagar och bara hade det mysigt och tog promenader i kylan och testade barnvagnen i snön.


1/1 - Flisan och Nellie myser i soffan medans vi äter frukost innan vi lämnar hemmet.2/1 - Kläderna behöver inte matcha då man ska ligga nerbäddad i vagnen :-)2/1 - Flisan behövde ett bad och inget handfat passade, däremot hittade vi en rosa fin balja hos farmor & farfar!3/1 - Pappa matar. Vad gör Flisan med fingret? :-DEftersom vi inte var hemma kunde vi inte ta emot besök från hemsjukvården utan vi stämde träff med sköterskan på sjukhuset på neo istället. 4/1 åkte vi in för att ta en vikt och prata lite, trodde vi! Carin hade andra planer för oss och tyckte att om Felicia hade gått upp fint i vikt (det hade hon och vägde nu 2710 g) så skulle hon be en läkare titta på henne och om allt såg bra ut skulle hon skriva ut oss. Det var vi inte förberedda på men det gick bra ändå. Vi blev alltså utskrivna, då Flisan var 5 veckor + 5 dagar gammal och denna gången lämnade vi neo med lite vemod. Tiden där var så trygg och det är ju den platsen som man förknippar Flisans första tid i livet med.


4/1 - Utskrivningsdagen. Se inte så rädd ut! Shit, ska dom verkligen ha ansvaret för mig helt och hållet nu?!! :-)/Tesan

Det sista av 2009Så här snygg var stumpan på nyårsafton (5 veckor + 1 dag gammal)

Här är Felicia med hennes låtsastvilling (fullgången) Kajsa. Skiljer bara ca 8 timmar mellan dom. Sötnosar!

5 minuter innan tolvslaget


/Tesan
Bloggtorka

Nä nu får bloggtorkan vara över! Jag har försökt så många gånger att sätta mig ner och skriva men Felicia tar den mesta av tiden såklart. Jag kommer inte att skriva om vad som hänt varje dag som varit (det kommer jag inte ens ihåg) utan jag ska försöka berätta det väsentligaste. En kort introduktion till mitt berättande är att det har varit en turbulent start på året!