Feber. IGEN.

Det är synd om lillan, nu är hon sjuk igen :-(

10/5 fick hon feber och dagen efter var hon förkyld. Febern höll bara i sig i 2 dagar men efter 3 feberfria dagar (endast förhöjd temp på 37,8-37,9) så fick hon åter igen feber. Då höll den i sig i 4 dagar.

Snorandet och lite hosta fick hon dras med i 2 veckor sen var det borta. I en dag. EN dag var hon snorfri innan hon fick det igen, i fredagskväll. Skumt att det kan komma tillbaka så snabbt men lillan har ändå varit glad och lekt på som vanligt. Ända tills igår, måndag, 11 dagar sedan hon sist hade feber så fick hon feber igen! 38,7 visade tempen och efter bara en timme var den uppe i 39,5.

Då det nu var 3:e perioden denna månad som hon har feber så ringde jag och rådfrågade med sjukvårdrådgivningen. Dom tyckte vi skulle ringa till barnmedicin imorgon för dom tyckte inte det lät ok att ha feber i stort sett varje månad som Felicia har.

När jag kollar bakåt i bloggen och på facebook så kan man faktiskt se att jag har skrivit att Felicia haft feber ofta och då jag räknar ihop månaderna så har hon haft feber i 11 månader av 18. Då är jag dessutom säker på att jag inte har skrivit något varje gång och vissa månader har hon haft feber flera dagar eller återkommande gånger. Med andra ord är det mååånga feberdagar.

Får se vad barnmedicin säger imorgon.


Krya på dig Felicia, mamma älskar dig!

18 månader



Älskade lilla hjärtat vårat blev idag 18 månader. Vart tar tiden vägen? Jag kommer aldrig sluta förvånas över hur snabbt jag tycker det går.














Lillan utvecklas i en rasandes takt och vi märker skillnad på henne bara nu på de senaste dagarna till och med.

Det är något i hennes sätt att vara, personligheten, som är svår att sätta fingret på som har ändrats de här dagarna. 

Hon är den gladaste lilla tjej man kan tänka sig som ler och skrattar sig igenom sina vakna timmar.

Hon är nu helt plötsligt jätteduktig på att klättra ner från saker (SOM vi har tjatat "Fötterna först!" "Backa!").

Från ena dagen till den andra så kryper hon inte längre på knä uppför trappor utan hon går och håller tag i räcket.

Hon har blivit duktigare på att äta själv.

Hon GÅR.

Säger nya ord eller härmar nya läten nästan varje dag.

Intresserar sig mer för att LÄSA böcker nu, inte bara bita på dom.

Hon sparkar bollar framför sig då hon ska spela fotboll.

Söker kontakt med okända människor.

Somnar själv på dagsvilan och på kvällen (det ska tillägnas ett alldeles eget inlägg för det här är STORA nyheter)


Herregud jag kan göra listan lång. Hon UTVECKLAS rent ut sagt! 









Vi firade lillans 18 månaders dag genom att gå på Nalle-picnic i botaniska trädgården tillsammans med hennes Farmor & Farfar och det var jättemysigt! Felicia svängde till musiken, gick runt och tittade på vad de andra barnen åt, försökte ta andra barns nallar för dom var så fina och njöt av folkmängden.

Den fina tröjan och mössan är en 18-månaders present från Farmor & Farfar som Farmor har stickat. Galet fina!!!!





Klappgröt

Igår var det regn, regn och åter regn så vi höll oss inne och lekte och lagade klappgröt som Felicia mumsade i sig. Jag har gått och tänkt på detta ljusrosa fluff i flera år men det har aldrig blivit av att göra det. Jag minns att jag fick det som liten då jag gick på fritids och det var kul att äta bara för att det var så himla fint att titta på. Sen minns jag att det var gott också, för det var ju sött.



Felicia gjorde sig en myshörna på bäddmadrassen som ska säljas och läste sina älskade barbapappaböcker.






Klappgröt




Det här behöver du :
5 dl vatten
1,5 dl rårörda lingon eller lingonsylt
1 dl mannagryn
0,5 dl vispgrädde (valfritt)
Ev. strösocker

Gör så här:
Koka upp vattnet tillsammans med lingonen. Strö ner mannagrynen, lite åt gången så det inte klumpar sig. Tillsätt grädden. Låt koka i 5 minuter under omrörning.

Ta från plattan och smaka av, tillsätt mer socker om så önskas.

Ställ kastrullen i ett kalltvattenbad och vispa gröten med elvisp tills den kallnat och blivit ljusrosa och fluffig. Tar ca 15 minuter.

Avnjutes kall eller ljummen med mjölk eller grädde (ovispad) på. Den som vill ha det extra sött strör på socker eller valfri sötning.





Playdate

I måndags träffade jag och Felicia M och hennes småttingar Melvin & O. Melvin är i Flisans ålder så dom kan leka ihop, i vanliga fall, nu var vi på en lekplats så dom sprang åt varsitt håll de små vilddjuren. M skulle amma lilla O så under en stund tittade jag till dom båda (Flisan och M)... Huh å tack för inhängnade lekplatser säger jag!!

Melvin är 21 månader och O är 2,5 månad. Nästan samma ålderskillnad som det kommer vara på Felicia och vårat nytillskott. M tycker det går bra med två små, över förväntan till och med. Det finns hopp och det hoppet hoppas jag på!




Ny vecka

Då var helgen till ända och en ny vecka har börjat. Vi påbörjar idag också den 23:e graviditetsveckan. Tiden går fort!

Helgen har gått fort men den har varit trevlig och vi har fått mycket gjort! Efter frukosten i lördags drog vi iväg till hornbach och köpte sprayfärg till Felicias nygamla stolar till hennes rum, färg till lister som ska sitta runt hennes dörr och dölja kablar. Ja ni vet såna fula plastlister som sitter i en del hyreslägenheter. Vi målar dom i samma färg som väggarna så är dom inte fullt lika fula längre. Sen hittade vi jättesöta dekorer som ska få komma upp på lillans väggar för att piffa upp rummet.

Efter shoppingen till lillan traskade vi iväg till slottskogen och mötte upp lite annat folk och satt i solen/blåsten och tittade på tusentals männsikor som alla hade bråttom åt samma håll. Göteborgsvarvet. Galningar! Felicia svullade jordgubbar, åtminstone en halvliter tryckte hon i sig.

Igår, söndag, åkte vi till Felicias farmor och farfar i Floda och där sprayade Kristofer stolarna och målade listerna och fick också bilen tvättad. Vi avslutade dagen med god middag bestående av grillad lax.

I veckan har vi 2, kanske 3, träffar med mammor och barn inplanerade jag och Flisan. Kul, kul!


Jag tävlar om en väska

Jag tävlar hos mammasvardag.blogg.se om en valfri skötväska ifrån Willvin.se








Lisebergspremiären 2011

Efter dagisbesöket igår begav vi oss till Liseberg och mötte upp Anita med sambo och deras dotter Felicia. Flickorna fick träffa kaninen Pamela och våran Felicia blev jätteglad och gick fram till kaninen ropandes "heeeeeej" "heeeeeeej" i sin ljuva ljusa ton. Den andra Felicias reaktion var inte likadan. Bilden säger mer än tusen ord...




Gladfis påväg för att hälsa på kaninen



Närmare än så går jag INTE




Flickorna får syn på kaninen igen




Ena Felicia; Ta mig härifrån!! Andra Felicia; Rooooligt!



Hoppla polle!



Dagisplats

Felicia har fått dagisplats och vi är galet förvånade. Det skulle ju vara så svårt här i linné och Felicia har bara stått i kö i snart 5 månader. Jag sökte lite på må få bara, 5 olika förskolor. Vi har inte besökt någon innan och vi vet i stort sett ingenting om någon av de som finns i våran stadsdel. Tanken var att vi skulle gå runt till de olika nu i juni då K ska vara hemma med Felicia, då vi skulle få fler lediga dagar tillsammans och efter det kanske göra ändringar i våra val.

Tji fick vi! Nu har hon plats från 15/8 på vårat förstahands val, som handläggaren fick påminna oss om vilket det var, och tackar vi nej får vi ställa henne i kön igen med stor ovisshet om hur länge det då dröjer innan hon får nytt erbjudande.

Igår var vi och besökte dagiset (ja, jag kommer kalla det för dagis hädanefter) och det kändes rätt så bra. Lokalen var väl inte den största men inte särskilt trång heller. Den förskolefröken vi fick träffa var jättetrevlig och verkade go och Felicia drog iväg och lekte utan oss. När det var dags att gå hade Felicia lagt sig på en madrass bredvid en liten pojke och låg och skrattade, hon trivdes!

Nackdelen med stället var den lilla inhängnade gården dom hade. Det var inte mycket till yta att leka på där och det ger mig lite ångest :-( Men samtidigt så vet jag inte hur det ser ut på andra ställen, här i stan kanske det är svårt att få större? Fröken sa att dom brukar göra utflykter till slottsskogen så ofta dom kan. Hoppas verkligen dom KAN ofta.

Jag har separationsångest inför detta då jag inte alls var inställd på att hon skulle få plats. Jag hade snarare ställt in mig på att hon inte skulle få plast förrens tidigast till vintern. Känner mig inte redo att lämna bort henne, samtidgt så tror jag att det kommer vara bra för henne att komma iväg 15 timmar per vecka och leka lite medans jag har fullt upp med bebbe hemma. Men samtidigt så är ju jag hemma, varför ska jag då lämna iväg henne? Näää... vi får se hur detta går. Det här behöver nog få mogna lite i mitt huvud.



Ska den här minimännsikan vara utan mamma på dagarna i höst?





Mmmmm!

Jag har fått en ny favorit att mumsa på. Turkisk yoghurt, valnötter, lite honung och en gnutta salt. Njam njam njam!!! Prova!





Somna själv

Felicias sömn fungerar jättebra nu mera, hon sover hela nätterna och det är mera ett undantag nu om hon skulle vakna på nätterna. Nu när hon är sjuk så har hon dessutom sovit till nästan 8 på morgonen och det är ju galet skönt, men såklart inte kul att hon är sjuk.

Nattningarna/sövningarna har hittills gått till så att vi sitter intill henne tills hon somnar. Vi brukar buffa henne lätt men på senare tid har hon visat att hon inte vill bli buffad då jag har nattat henne och då har jag istället strykt henne i håret och ansiktet ända tills hon somnat. Myyyyys! Oftast så somnar hon på 15-20 minuter men iband är det strul, då hon är lite för pigg.

Vi har pratat om att försöka lära henne att somna själv. Att vi ska lägga henne och säga godnatt och ge godnattkram och puss och sedan gå ut men vi har velat avvakta tills hon blivit frisk för det är såklart extra synd om henne då hon inte är helt kry.

Vid vilan idag var hon strulig och vred och vände och ställde sig upp och bara skrattade så jag hade, ärligt talat, inte tålamod att sitta kvar och kämpa med att försöka hålla henne och stryka och gudarna vet vad. Jag sa åt henne att nu skulle hon vila och hon skulle sova så gott och vi ses om ett tag igen. Sen gick jag ut. I 10 minuter hördes lite smågnäll men inget skrik och hon var inte ledssen. Sen somnade hon. What?! Var det så lätt? Vi har pratat om att vi ska gå in var 5:e minut men eftersom hon knappt var ledssen alls så väntade jag ut henne istället och det funkade ju.

Kvällen blev värre. Vi båda sa godnatt och pussade på henne och sa att nu ska du sova gott hela natten och sedan la Kristofer henne och upprepade godnatt och sov gott. Han hann knappt vända ryggen till henne innan hon blev ledssen och grät och ställde sig upp. Han gick ut i alla fall och sedan turades vi om att gå in var 5:e minut och varje gång vi gick in så la vi henne ner igen och upprepade "godnattet" men varje gång blev hon lika ledssen då vi skulle gå. Efter kanske en halvtimme från läggningen och vi hade varit inne var 5:e minut så började hon lugna sig och grät inte lika mycket längre. Men det skar i hjärtat att höra henne ligga och snyfta ända tills hon somnade.

Vilan idag på dagen gick rätt bra den med och ikväll tog det 20 minuter från läggning tills att hon sov. Trots att det ändå har gått bra så känns det inte bra i våra hjärtan att hon ska gråta i 5 minuter åt gången i sin ensamhet. Det känns i mig att hon måste känna sig övergedd, rädd och undra varför vi inte kommer till henne :-/ Ikväll innan hon ens hade landat i sängen så grät hon så fort vi sa "Godnatt Felicia och sov så gott". Hon förknippade garanterat meningen med att "NU BLIR JAG ENSAMMEN".

Vi måste modifiera detta på något sätt för vi vill verkligen inte att hon ska gråta i sin säng helt ensam. Vi får se hur vi får till det här.



Så här såg det ut då hon hade somnat på vilan igår. Städat och fint :-)



Idag efter frukost var det lek på golvet



Nu måste jag titta till min lilla gogris, blev lite sentimenal här.







Playdate

Idag fick vi besök av Anita och hennes Felicia. Det var längesen vi träffades, ja längesen vi träffade någon av de goa mammorna och bebbarna, så vi har saknat dom! Flickorna busade runt och vi tjötade. I vanlig ordning!



Tittut kompis!



Kan jag få ett russin frågar Felicia 1..? Aldrig i livet svarar Felicia 2 :-)




Våra små gullrumpor



Farmor och Farfar på besök

Idag hade vi besök av Felicias farmor och farfar och dom tog med lillan ut för en lekstund och jag stannade hemma och vek tvätt och röjde lite. Galet vad mycket jag hann med på bara en timme, då Felicia inte sprang runt mina ben och ställde till oreda. Busfia!

När Kristofer kom hem åt vi god middag bestående av färsk, panerad makrillfile och hade en lugn trevlig stund och Felicia var gladaste tjejen på jorden när hon fick fler att leka med!



Farmors jacka var rolig att prova



Godmorgon!

Jag ler när jag ser min lilla pärla genom suddiga ögon på morgonen och blir genast lite piggare. Hon blir också glad men undrar mest om jag tänker lyfta ur henne ur sängen snart. Gärna igår!

Febern höll bara i sig i 2 dagar om man inte räknar det som feber att hon har 38 eller strax över vid sänggåendet på kvällarna men normalt på morgonen? Snoret och hostan håller i sig ännu. Bli frisk!!!




16/5 - Redan?!! Dah!


Grattis på 33-års dagen pappa!

Ha den äran idag, happy birthday to you, med en enkel tulipan, vi gratulerar världens bästa pappa idaaaaag!
Ja, alltså 11/5 :-)

Dagen firades tillsammans med våran lilla familj och hans föräldrar.

Kristofer önskade baconlindad kyckling, whiskysås, smörstekt sparris och en smarrig sallad till middag. Det var så gott så det tog slut snabbt och vi glömde fotografera. Till efterrätt hade han önskat lchf kladdkakemuffins. Dom var också jättegoda men där var jag snabbt framme med kameran och förevigade godsakerna.

Liten var febrig, snorig och hade en jobbig hosta så det tog ett tag innan hon öppnade upp sig för farmor och farfar men efter en stund sken hon som en sol mellan hostningarna och hjälpte till med öppningen av paketen också och spanade in pappas fina presenter.





Say whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat!!!











Sjuk liten med feber

Den 9/5 flög vi hem till götet. Jag lyckades ordna så vi fick sitta utan någon bredvid oss och det var bra för allas skull. Det är inte direkt jättestor plats i planen och då jag har Felicia i knät så blir det en del bök och gorm. Flygresan gick hur bra som helst och trots att jag glömde att ge Flisan nässpray så gick det smärtfritt utan gråt. Bara lite smågråt under resan för hon var så galet trött och kunde inte somna. Inte konstigt då vi var i luften den tiden hon redan brukar nanna. Men väl hemma var det bums i säng efter ett kärt återseende med hennes bollhav.

Dagen efter märkte jag att Felicia kändes varm, vilket jag ofta tycker att hon är men kollar tempen väldigt sällan. Under älvsbyn-vistelsen blev det aldrig av att kolla då andra sa till mig att hon inte kändes särskilt varm eller, "det är varmt inne", "hon har ju lekt". Nu kollade jag i alla fall och visst hade hon feber. 38,7. På kvällen hade den stigit till över 39 och gumman kunde inte somna innan hon hade fått panodil.

11/5 var det Kristofers födelsedag och lillan började dagen med jordgubbar. Något annat till frukost dög inte och trots att hon fortfarande hade feber och en väldigt snorig näsa så var hon jätteglad emellanåt ändå och la till sina Felicia-miner som bara hon kan. Klart det är kul att apa sig då mamma skrattar så!











Näst sista dagen i älvsbyn

8/5 - Helt plötsligt hade det gått drygt 3 veckor och det var nu dagen innan hemfärd. Den tillbringade vi med att leka utomhus, gräva med händerna i blommlanden och plocka fimpar - de två sistnämda var mest dotterns sysslor får jag väl tillägga.

Sen hann vi också med en träff med Felicias tremänning Lilly, packa, grilla och uppvakta mamma på hennes riktiga dag.



Morfars keps var rolig!






Mamma 60 år!

Min älskade mamma fyllde 60 år 8/5 och vi firade henne 6/5 då jag och Felicia fortfarande var hemma. Det var roligt att få vara med på hennes födelsedag, framför allt då de var jämt hon fyllde. Jag har inte varit med på någons födelsedag där uppe sen jag flyttade. Det vill säga på 8 år. Förutom då pappa fyllde 65 och min äldsta syster fyllde 40. Då det är jämna år får man ju försöka ta sig upp om det går.

På mammas kalas var Felicia i sitt esse och sprang runt och surrade med alla som vanligt. I min famn var hon inte mycket utan hon vandrade runt från famn till famn och lekte och smakade på godsaker så det stod härliga till!

Hon fick även lov att låna kusin Fridas mobil och det är lycka! Hon lyckades också ringa några samtal, till samma person varje gång, och lägga på. Några tomma sms fick hon också iväg och personen i fråga undrade och Frida var full eller vad hon sysslade med :-)















Träffade gammal kompis med bebis


Igår åkte jag och Felicia och hälsade på en kompis, M,  som jag inte träffat på flera år. Det var la på tiden! Det var jätteskoj, hoppas det inte dröjer lika länge igen. M har blivit mamma till en lite Tova. Det var mysigt att träffa bebis igen och hon såg så liten ut trots att hon nu vägde 4 kilo. Man glömmer så fort. Herregud, Felicia vägde som minst 2,3 kilo mindre. Don´t get it!




Tova 1 månad gammal



Felicia leker med Sotis



Morfar och Felicia myser



Lillebror fyllde år


För första gången sen jag flyttade hemifrån och lämnade älvsbyn så var jag nu med på lillebrors födelsedag. Sist jag var med fyllde han 18. Shit vad tiden går! :-(




1/5 - Gamblar med morbror


3/5 - Dax för kalas


Nä jag har inte smakat lakritssås! Inte tårta eller kaka heller för den delen.



Hur ska man förresten göra med det här med sötsaker? Det har blivit en del fika och godis och så i och med påsken och man är runt och hälsar på hos folk. Då man själv sitter och fikar är det ju svårt, och känns fel, att säga nej till Felicia men samtidigt så gillar jag inte att det nästan blivit något varje dag. Jag vill inte göra henne sockerberoende eller att hon ska gå och gnälla om "kaka" varje dag. Å andra sidan så är det inte bara kaka hon vill smaka utan hon ska smaka på ALLT som någon annan äter. Hon har någon slags matradar inbyggt och när hon ser någon tugga på nåt så gapar hon för hon vill att personen ska gapa så hon kan se vad det är. Haha, lite roligt är det allt!




Valborgs


Tänkte att Felicia skulle få se sitt livs första majbrasa men elden vi grillade korv på i påskas var ju nästan större.

Jaja, hon fick hejja på sina tremänningar L & W i alla fall och äta russin. Väkommen våren!