Fina ägg till påsk


Nu kan du lätt dekorera dina ägg till påsk med dessa äggdekorationer från kitsch.se.
Varje förpackning innehåller 7 olika mönster.Så här gör man:
1. Öppna försiktigt och klipp av en bild.
2. Trä plastbilden över ett kallt, redan färdigkokt ägg.
3. Placera ägget på en sked och sänk ned skeden i kokande vatten i ca 3-5 sekunder.
4. Tag upp skeden och låt ägget svalna.


/Tesan

Visste du att...


om du skriker i 8 år, 7 månader och 6 dagar har du producerat tillräcklig energi för att värma en kopp kaffe?...

om du fjärtar oavbrutet i 6 år och 9 månader kommer du att producera tillräckligt med gas till en atombomb? ...

hjärtat producerar så pass stort tryck när det pumpar blod runt i kroppen att det kan spruta 914,40 cm? ...

en gris orgasm varar i 30 minuter? (Lyckliga grisar!!) ...Ännu en lycklig gris?! Eller här var nog barnet lyckligare. Haha!


en kackerlacka kan leva i 9 dagar utan huvud innan den dör?....

om du bankar ditt huvud in i väggen gör du av med 150 kalorier i timman? (Någon som vll testa om det stämmer?)...

hannen hos vandrande pinnar kan inte para sig när dennes huvud är fast vid kroppen. Honan tar initiativet till sex genom att slita loss hannens huvud? (Hohoho, där kan man tala om sadism, riktigt njutning av att plåga en annan) ...

en loppa kan hoppa 350 gånger så långt som sin kroppslängd? Det motsvara ratt en människa hoppar längden av en fotbollsplan...

havskatten har över 27000 smaklökar? (Hur många smaker kan det finnas i havet?) ...

några lejon parar sig över 50 gånger om dagen? (Jag avundas fortfarande grisarna!!) ...

fjärilar smakar med fötterna? (Tänk om dom råkar trampa i bajs) ...

den starkaste muskel i kroppen är tungan (Och ändå har jag problem att kunna pilla bort popcornrester med den) ...

högerhänta människor lever i genomsnitt 9 år längre än vänsterhänta? (Vilken tur jag har!) ...

elefanter är de enda djur som inte kan hoppa? (Och det är ju också tur annars skulle det vara många fler jordbävningar.)...

en katts urin lyser under svart ljus? (Hur får man till svart ljus?) ...

en struts öga är större än dennes hjärna? (Jag känner människor med samma problem!) ...

sjöstjärnor har ingen hjärna? (Sådana människor känner jag också!) ...

isbjörnar är vänsterhänta? (Om dom byter, kommer de att leva längre!) ...

människor och delfiner är de enda arter som har sex för lustens skull? (Men grisen då?!)/TesanFint zink till påskriset

Zink är fint och fjädrar vill man ju inte ha efter allt man läst om hur fåglar plockas levande. Stackare! Kolla in dessa:
 
 Alla dessa finns att beställa hos mixin men jag funderar på att försöka att göra egna varianter av dom som finns på de nedersta bilderna. "Bara" att böja till själv med ståltråd.

Och för dom som vill veta så är örat bättre. Nu mera hör jag bara tjutet i örat om det blir riktigt tyst, och det är ju inte så ofta och då tjuter det inte lika högt som det gjorde innan. Jag hör mycket bättre men inte helt bra, har fortfarande lock i örat. Men det är ju helt klart bättre. Skönt!

Har fått svar från läkaren på allergitestet, och han sa att det var positivt. Jag reagerar mot något (eller rättare sagt så reagerar jag lite på flera saker) men inget klart svar så jag ska få remiss till en allergolog (tror det var så det hette) för vidare tester.

/TesanTestbild

Först igår slutade örat att vätska och jag slapp att ständigt ha bomullstuss i örat som trycker. En annan läkare tittade i örat igår och hon konstaterade hon också att det var öroninflammation. Men hon tyckte att jag såg irriterad ut i hörselgången också så jag fick droppar som jag ska ta 3ggr/dag. Jag har slarvat med dom och bara tagit dom en gång hittills. Jätte obehagligt att droppa i öronen tycker jag och dessutom så rinner det ju ut från örat om jag inte stoppar in en tuss som håller tätt. Och det var ju det där med tusarna jag ville slippa eftersom jag blev öm av dom förut då det vätskade ur örat. Jaja, jag får väl ge det ett försök.

Jag hoppas verkligen att det här ger med sig snart. Locket och det högfrekventa ljudet. Jag blir trött, matt och ibland yr då det oavbrutet låter som en testbild i örat på mig.

Just nu jobbar jag fast jag inte borde. Men jag försöker att ta det så lungt som det går i alla fall. Imorgon ska jag jobba både dag och kväll. Hur ska det gå?

Vi får se.

Jag längtar hem nu. Hem till norr.

/TesanBara en vanlig öroninflammation

K har åkt på förkylningen nu så han är också hemma i veckan. Igår kände jag mig rejält bättre om än inte helt bra, så jag började tvätta och ha mig.

Men... Igår morse kliade det i mitt vänstra öra rätt så frenetiskt. Jag tog en tops och petade lite, kanske lite för lågt in, men inte så det gjorde ont. Efter en stund blev det som ett rejält lock för örat och jag hade svårt att höra. Då började jag oroa mig för vad jag nu hade ställt till med. Efter en stund igen började det göra ordentligt ont också. Jag bet ihop och ville inte visa nåt för K, sån är jag. Så jag sa bara att jag hade lite ont. Jag vill inte gärna tala om krämpor då jag helst inte går till läkare. Och pratar man inte om det så finns det inte. Sunt resonerat, nää. Har nog läkarskräck samtidigt som jag är rädd att jag inte ska få hjälp eller att inte bli trodd. Förtroendet till läkare eller sjukvård överhuvud taget sviktar ju i och med allt man läser och hör. Men det ska vi inte gå in på idag. Till slut kunde jag inte bita ihop mer, nu hade jag ännu mer ont i örat och det rann vätska ur det. Jag grät av smärta.


K blev orolig och sa kort och gott "nu åker vi". Jag tog en ipren och så åkte vi iväg till en mottagning nära oss som har akut drop in. Där var det fler så klart som också satt och väntade, många fler och en massa barn. Barn är HUR söta som helst men just då var det inte särskilt kul att höra deras skrik, trallande och dån av leksakerna dom lekde med samtidigt som många av de vuxna satt och pratade också.

Örat som jag fortfarande hörde på fick sig en jävel av allt och jag blev nästan yr av allt ljud och hörde bara mummel, sus å brus. Efter 20 minuters väntan började smärtan avta, iprenen kickade in. Gött! Då vi hade suttit där i mer än en halvtimme och det fortfarande var 5 stycken före mig bara för att få komma till en sköterska för bedömning, då gjorde det inte alls ont längre. Så då tyckte jag att vi kunde åka hem.Haha, vad trodde jag. Gick iväg lycklig där ifrån, nu bara med locket kvar för örat.


Ipren-mannen hjälpte mig

Det var skönt att komma hem igen, stackars K också. Han är ju inte alls kry men ändå följde han med mig. Hur som så dröjde det inte länge innan det började göra ont igen. Nu hade det gått två timmar sen den där iprenen innan vi åkte, jag tog en till och så försökte jag sova en stund. Efter två timmar igen var smärtan tillbaka. "Kan ju inte hålla på att knapra värktabletter så tätt" tänkte jag så jag försökte åter igen att bita ihop och försökte sova. Efter några timmar bröt jag ihop igen av att det gjorde så ont och K sa åter "nej nu åker vi, så här kan du inte ha det".

Jag tror att klockan var kring halv tio på kvällen då vi kom fram till akutmottagningen (en annan den här gången) och det dröjde inte länge tills jag fick prata med en sköterska, en sköterska som trodde det rörde sig om en vaxpropp, men sen började väntan för att få komma till läkare. Den här gången tog det bara två timmar, kort tid för att vara där men det var plågsamt. Sista stunden satt jag bara och grät och kunde knappt sitta still för det gjorde så ont. Så blir jag uppropad, inskickad i ett rum och en kvart senare kommer (mer väntan) det in en läkare. Han tittar i mitt öra och säger "du har ju öroninflammation. Det är bara en vanlig öroninflammation. Kom så ska du få tabletter". Ett läkarbesök på knappt en minut, det ni!

Blev hemskickad med kåvepenin (pencellin) och diklofenak (värktablett). Hälften skulle jag ta med en gång och hälften på morgonen. Jag tog dom innan vi lämnade mottagningen så att värktabletten skulle börja verka snarast. Det gjorde den inte... inte alls. Jag satt och skakade och grät då vi kom hem. Skakade för att det gjorde ont, hade fått feber och jag frös. K var snäll och ringde sjukvårdsrådgivningen för tips. Tyvärr så var det enda jag kunde göra att sitta i högläge och så skulle man kunna kombinera diklofenaken med alvedon eller panodil (paracetamol)för mera effekt. Tyvärr hade vi bara ipren hemma. Det blev en jäkla natt men fick mig någon lite tupplur i alla fall innan det satte igång som jävligast igen, klockan fem.Vid sju-tiden åkte K iväg till ett apotek som skulle öppna och sedan kom han hem med panodil. Jag tog två stycken plus en diklofenak igen. Lycka!!! Efter en stund hjälpte det och jag fick äntligen ro i kroppen för att sova. K också!

Det vätskar fortfarande ur örat (var) så får gå runt med bomullstuss i, men effekten av tabletterna sitter i än och jag är så tacksam för det. Så skönt! Nu har vi precis ätit frukost. K gick iväg och handlade frukostmat och tog ut pecilinet till mig och så kom han hem med en bukett av mina favoritblommor. Vita tulpaner!


Älskling du är bäst. Du har rännt med mig till läkaren, varit vaken tillsammans för mig för att jag har haft ont, tröstat mig, åkt in till stan tidigt på morgonen för att köpa tabletter till mig för att jag skulle slippa ha ont och så frukost och blommor på det. Det är ju jag som borde ta hand om dig bejbi, nu då du är helt matt med förkylning och halsont. Jag älskar dig!

Nu ska vi krya på oss!


/TesanFlaskor som oljelampor

Det är så läckert att göra oljelampor av snygga flaskor som man gillar. Gamla antika eller kanske en fin vinflaska. Jag har ett par stycken av ikeas flaska "SLOM" hemma som jag tänkte kunde passa och så skulle jag vilja ha någon som är storleken mindre och ha dom stående tillsammans i grupp. Ungefär som bilden nedan visar. Så köper man bara till vekar att ha i med någon slags insats. Dessa är vad jag har hittat hittills:


 
  
Bilder från cosas.
Där finns dom gröna och röda porslinshållarna med veke att beställa för 59 kr/st. 
Insats för oljelampa från panduro för 21 respektive 33 kr/st.
Så här ser hållaren ut som jag vill ha. 39 kr/st hos designrummet.


/TesanDen här var one of a kind


Den här grejen föll mig verlkigen i smaken. Låt mig presentera "Two of a kind"!

   


Tänk att dela den med en nära vän eller för någon som har tänkt fria - istället för en traditionell atrapp-ring.
Vilket symboliskt fint smycke!


Samma designer som har gjort "Two of a kind" har även gjort denna häftiga och coola takkrona, "Rise of flame":

Designern kommer från Holland och heter Fredrik Roije. Hans produkter kan ni titta på här.

/TesanEn sockerbagare...

Oh my! Ge mig detta snygga förkläde så lovar jag att jag ska stå i köket varje dag och baka bullar, kakor och cupcakes och bjuda in till saft och bullkalas var eviga dag! Okej, nu kanske jag tog i och överdrev en smula men jag måste ju få medhåll - Visst är det tjusigt, gulligt och väcker ha-begär?!


 
Har sett detta förkläde på någon annan sida för ett tag sedan också men minns inte vilken.
Dessa bilder är i alla fall lånade hos nyttadesign.nu där du även kan beställa förklädet.


Klart man vill vara lika snygg som Leila i köket!

Har förresten testat ett recept ur henne bok nu (fick den ju i julklapp av min älskade K), förutom saffransskorporna. Blev helt okej men jag är övertygad om att det hade blivit mycket mer lyckat om jag hade haft det här förklädet på mig :-D

/Tesan
Billös och förkyld

I förrgår fick K veta att en arbetskamrats svärson var intresserad av en likadan bil som han har och K lovade honom att få komma och titta på lördag (läs idag). Så igår efter jobbet åkte han iväg och tvättade utsidan på bilen och imorse  var han tvungen att gå upp tidigt och åka iväg till föräldrara i Floda för att städa insidan. Jag kunde inte hälpla till me något av det utan ligger fortfarande hemma förkyld och nu även med feber.

Ligger nerbäddad i sängen i skrivande stund och hörde precis K komma in med bilspekulanterna i köket. Dom var inne en bra stund så jag antar att dom kommit överens om någon deal. Alltså är vi billösa nu! Jag skriver Vi då vi använder den tillsammans och i stort sett lika mycket men det var K som ägde den

Vad händer nu? Ja nu måste vi alltså leta efter en ny bil. Och det får ju gärna ske snart då vi båda inte är så förtjusta i att åka kollektivt. Den här gången ska vi båda vara ägare av både bil och lån så det här kommer inte bli lätt. Jag kan inte mycket om bilar, det är K:s grej, men jag har ju ändå mina kriterier. Vi kommer säkerligen att komma överrens i slutändan, men det kommer nog inte bli allt för lätt.

Uppdatering kommer.


Hej då "Bettan"!

/Tesan
Inspirationslös och förkyld

Jag får be om ursäkt för min usla uppdatering med bloggen. Jag har haft dålig inspiration och nu ligger jag hemma och är förkyld. Idag är första dagen som jag ens orkar röra datorn. Idag är jag uttråkad och hungrig. Jag kan inte hitta på något för att slippa vara uttråka då jag fortfarande är för dålig för att göra något och hungern är tråkig att stilla då den enda smak min mun kan känna är salt mot tungan. Någon som vet varför man inte känner smak och lukt då man är förkyld?

En kusin till mig befinner sig nu i Thailand med några tjejkompisar och ska vara där i ca. en månad. Jag blir så avis då jag vet vad dom har att vänta och jag längtar tillbaka något enormt! Drömmer mig tillbaka ofta. Tänk om man kunde få några månader att resa runt på i paradiset. Jag vill tillbaka!!!!

Solen på väg ner bakom bergen på Phi phi
Foto: Jag!


/Tesan