City airline, ni har gjort mig redigt pissed!

Igår kom jag och Felicia till älvsbyn och här ska vi vara i 2 veckor. Resan började med att personalen vid incheckningen stressade på oss och sa att vi var tvugna att skynda os till gaten trots att vi hade en halvtimme tillgodo. Vi fick snabbt säga hej då till K, vilket var tråkigt då vi hoppades att vi skulle få en stund tillsammans då vi ska vara ifrån varandra så pass länge. Mest med tanke på att det blir lång tid Felicia ska vara från sin pappa och han från henne... Vi sa hastigt hej då och skyndade genom säkerhetskontrollen. Så mycket man kan skynda sig då man köar. För att komma fram till gaten och se att flyget är försenat 1 timme och då hade ju K redan hunnit åka. Vi hade ju kunnat få mer tid tillsammans. Irriterande! Det hela slutade med 2 timmars försening pga. tekniskt fel och piloten ville provflyga innan han tog på passagerarna. Ehhh va??

När vi landade i luleå stod inte min pappa och väntade där som han skulle och direkt såg jag vårat bagage komma på bandet. Det var bara att släppa ner Felicia på golvet så jag kunde plocka från bandet, som tur är så kryoer hon ju nu så det gick bra ändå. När jag packade upp Felicias vagn ur plasten så var den trasig. Förstörd! Ena bakhjulet är så snett så det vobblar och det andra är helt löst. Vagnen är obrukbar och jag känner mig helt uppställd.

City airline har sagt att dom ska ersätta skadan men där jag är nu kan dom inget göra. Det tar flera veckor att få hem de delar som behövs för reparation så dom hinner itne komma innan jag åker hem. Istället måste jag nu vänta tills jag kommit hem till gbg igen (om 2 veckor!!!!) och gå till en butik där för bedömning. Sedan vänta flera veckor till. Jag blir så arg då jag tänker på det. HUR ska vi klara oss. Ska vi sitta inne hela dagarna i fleeera veckor. Inte orkar jag då bära runt på Felicia och itne känner jag för att köpa en begagnad vagn så länge då det inte är mitt fel att den vagn vi har är trasig.

Ursäkta det långa inlägget men jag är så arg!!!

Godnatt!

Ps. Vi har det bra här uppe och idag har Felicia träffat sin tremänning Lilly som är 7 månader yngre än Felicia och Lillys storebror William som är 6 år. Det var roligt tyckte Flis!

Godnatt igen!/TesanUllareeeeed

K har fått beviljat att vara föräldraledig på fredagar vilket innebär långhelg för familjen. Skönt! Första lediga fredagen spenderade vi i ullared. Felicia behövde fylla på garderoben och vi skulle söka efter en vinteroverall också. Tyvärr så hittade vi ingen overall då dom i strl 74 var så fula (fanns en modell) och storlek 80 druknade hon fullkomligt i. Men andra fina fynd blev det och nu behöver hon inte gå naken.

Efter 8 timmars shopping kom vi hem med detta till våran lilla Fis:Och lite leksaker som jag inte orkat fota :-)

Det blev en lång dag i mitt favoritvaruhus. Nu är den stora frågan. NÄR ska jag åka igen?? :-D/TesanVisa tänderna

I torsdags fick Felicia visa upp sina två små korn hos en tandsköterska på bvc för första gången. Fanns väl inget att säga om dom förutom att hon märkte att tand nummer 3 är på väg och vi fick lite tips och råd. Nästa besök blir då hon är 2 år och första besöket hos tandläkare blir då hon är 3 år. Då ska vi förbereda henne genom att titta på Gabriel groda. Sjukvårdsupplysningen har en barnavdelning. Barnavdelningen riktar sig direkt till barn som ska genomgå undersökningar eller behandlingar på sjukhus eller vårdcentraler. Tecknade filmer med interaktiva inslag förbereder barnen, som gärna kan titta tillsammans med föräldrar eller vårdpersonal. Barn som är väl förberedda inför ett sjukhusbesök blir tryggare och samarbetar bättre. Jag tror stenhårt på att det kan vara bra att förbereda barnet på detta sätt.

Kolla in dom olika filmerna här./TesanStäller sig upp

Nu har det gått en vecka sen jag bloggade sist och jag kan inte förstå vart dagarna tar vägen. Dom bara susar förbi. Vi har haft något att göra varje dag. Träffat olika folk, varit på bvc och jag har jobbat helgen som var. Fullt upp, men det är trevligt!

Sen sist så har Felicia börjat krypa allt snabbare och hon reste sig upp på fötter för första gången igår. Wihooo vad du är duktig stumpan! Förut har hon kunnat resa sig om hon har tagit tag i något lägre föremål. Typ en kudde på golvet, men då har hon ju stått i en båge. Nu stod hon upprätt :-)

Idag hade vi mammor och bebbar på besök. Barnen hade roligt och lekte och vi mammor tjötade. Tack, ni förgyllde våran dag!

En vecka kvar nu tills jag och Flis åker upp till älvsbyn. Det ska bli SÅ roligt men jag tänker mycket på HUR K ska klara att vara ifrån lillan :-/8/912/9 - Ååååh, ett nytt ställe att utforska!!!...och man kan krypa in där. JA Felicia är faktiskt med på bilden :-)
13/9 - Myser med pappa14/9 - Titta vad jag kan mamma!15/9 - Felicia gillar sina kompisar som ni ser (Elin saknas på kortet)./Tesan
Jobb å kräftskiva å bebbeträff å shopping å...

Nu har jag jobbat det sista som det var planerat och K gick tillbaka till jobbet i måndags efter 9 veckor hemma. Jag hoppas på att få hoppa in en helg i månaden framöver. Skönt att komma ifrån lite och bra att spara föräldradagar.

Felicia har nu sovit i eget rum snart en vecka och hon är hur duktig som helst! Hon dricker sin välling i sängen och sedan somnar hon. Sen vaknar hon några gånger och man måste söva om henne genom att ta upp henne men nu har hon inte vaknat och varit leksugen mitt i natten. Tack min dotter! Vid 6 har hon oftast sovit klart och då är det bara upp och hoppa. Hon blir otålig om man inte kommer in och tar upp henne med en gång!

Igår kom Elin och hälsade på med sin mamma. Felicia tyckte det var jätteroligt och det är absolut inte sant att små barn inte har ut något av varandra. Att dom sedan skulle på och slita i samma leksak hela tiden det spelar ju mindre roll :-D Vi gick ut på promenad runt i slottis i en timme också. Sååå gött! Trevlig dag!

Idag har vi också träffat mamma och bebis. Felicias kompis Felicia var det idag. Jag och hennes mamma promenerade ända bort till backaplan och fick till en prommis på över en timme. Yey! Väl där blev det shopping. Till barnen såklart. Det går inte låta bliiiiii det är ju så roligt!3/9 - Jag har börjat titta på serien true blood och fått mig min egna lilla vampyr :-)Upp på allt!Min nyvakna lilla gladskit!4/9 - Så här kan man också gå4/9 - Felicias första kräftskiva. Hon blev skitsur då vi inte matade på med bröd åt henne fort nog. Vem kan hon ha fått det humöret ifrån? O:-)6/9 - Glad efter att hon haft besök av kompis Elin/Tesan

Själv i eget rum

Inatt är andra natten som lillan sover i "sitt" rum. Det är konstigt och tomt utan henne i sovrummet men vi får ge detta en chans. En babywatch är inhandlad så jag kan känna mig lugn och vara säker på att jag inte missar om gumman gnyr eller är ledssen.


Nu true blood!/TesanSeglats

Felicias farmor och farfar har en segelbåt ute på björkö. Det är så himla mysigt att segla men tyvärr så har det inte funnits så mycket tid till det i sommar. Igår var vi ute på första turen detta året och det blev Felicias första seglats. Att det sedan var lite krångel med båten som gjorde att vi inte kom så lång, det spelar mindre roll. Vi hade en mysig dag och Felicia verkade må så bra av den friska luften, solen, och gunget från havet.
1/9 - Nu åker vi!Mumsar rånHey!/Tesan