Jag åker hem-hem!




Bild tagen på rackberget i älvsbyn i sommras. Vy över piteälven och älvsbyn.

   


Nu är det sista packat och fixat inför resan imorgon. Jag åker upp till älvsbyn för att fira äldsta syster ysters 40-års dag och så fyller den andra 37 medans jag är hemma också. Ska bli så roligt att träffa alla! Kommer ju inte åka hem den här julen, blir min första jul från familjen och det kommer att kännas konstigt men får träffa dom nu istället.

Ska krypa ner hos K nu, vi ses inte förrens på fredag. Då kommer han till älvsbyn.

Skriver mer då jag är hemma i norr. Tjing!

/Tesan




Tävling




Hos Butiken Flitiga Fredrika kan du tävla om detta fina zinkhus. Tävlingen avslutas den 20 november.

Jag älskar dessa små hus! Så mysiga!

/Tesan



Jobb och bak

Det har gått flera dagar sen jag bloggade nu. Har haft jobbhelg igen så har inte gjort annat än jobbat och varit hemma och tagit igen mig och så sovit och sen jobbat igen så har helt enkelt inte hunnit eller orkat.

Igår var jag hos frissan och gjorde klipp, sling och färg. Jag är såååå nöjd. Klippte upp det mer i nacken än förra gången och så är det ungefär ner till hakan på sidorna. Långt och kort i samma frisyr! Kommer vara skönt att ha det kort i nacken då vi är i Thailand, det är ju rätt varmt där säger dom :-)

När jag kom hem från frissan så bakades det här hemma. Vi skulle få besök av C & D så ville bjuda på fika och helst baka något eget istället för att köpa färdigt. Nu hade jag bara en timme på mig så det fick bli ett mellanting. Fick den här fiffiga iden på bloggen Livet i byn (en inspirerande blogg av en som kommer från min hemby).

Gjorde cupcakes av kakmix och pillade ihop frosting, hjärtan och pepparkakssocker själv. Har alltid varit lite skeptisk till kakmixer men den här var verkligen jättegod! Men så älskar jag ju pepparkakssmak också!

När dom kom drack vi lite glögg först. Mmm så gott! Kanske ska man köpa hem lite glögg och ta ikväll också och någon liten peppaprkaka med ädelost. Mums!


Så här fina blev dom! Fick inviga det snygga kakfatet också :-)

   


Pepparkaksmuffins
ca 20 st

Muffinssmet
2 paket kungsörnen pepparkaksmix

Topping
2 askar philadelphiaost
2,5 dl florsocker

Pepparkakskrydda
Strösocker
Vanilinsocker
Pepparkakor

Gör så här:
Blanda ihop kakmixerna enligt anvisningen. Använd bullformar i en muffinsform (för att få dom höga och fina) och fyll formarna bara en liten bit från kanten. Grädda i ca 20 minuter till dom fått fin färg. Känn med sticka så dom inte blir för torra

Blanda ihop osten och flosockret.

Blanda ihop pepparkakskrydda, strösocker och vaniljsocker till önskad smak.

Skär pepparkakorna till hjärtan. Använd pepparkakor som har "blomform" (Annas).

Bred på toppingen när muffinsarna har gräddats färdigt och kallnat. Strö på sockret och dekorera med ett hjärta.

/Tesan




Brodera från ditt eget foto




 


Det här tycker jag är häftigt. Hos "Ditt mönster" kan du beställa ett korsstyngnsmönster från valfritt foto som du själv sedan broderar. Jag skulle nog inte vilja ha en själv men jag minns att det var roligt att brodera då jag var liten. Så jag skulle kunna tänka mig att brodera en och ge till någon släkting, kanske farmor!

/Tesan




Skor

Åkte  till skopunkten idag för att kolla in dessa snygga boots.


Stövlett från Skopunkten.com


Tyvärr var dom slut i min storlek men jag köpte dessa istället:


Hög Stövel från Skopunkten.com

Apsnygga! Mycket snyggare i verkligheten dessutom och jättesköna.



Hög Stövel från Skopunkten.com

Dessa är också mycket snyggare i verkligheten men är ändå lite osäker på dom. Ska prova dom mer här hemma.



Hög Stövel från Skopunkten.com

Jättesnygg också! Fick dessa tre par för strax under 800 spänn!
Skopunkten är bra!


Hos skopunkten kan man även handla på deras hemsida. Smidigt om man är säker på vilken storlek man har. Kolla in deras sortiment här.



Cord Lamp





Den här lampan är så läcker!
Cord lamp heter den och kommer från Design House Stockholm.
Så häftigt att sladden är själva foten också. Gillar!

Design House Stockholm






Var med och tävla!



inredning.webblogg.se/ kan du vara med och tävla om dessa snygga bestick från Gense. Jag är med i tävlingen, var med du också!

/Tesan



Pysslig idag!

Äntligen har bedövningen börjat släppa. Det tog 4 timmar innan jag kände min tunga igen. Blev bedövad i hela vänstra käken, ända fram till hakan, upp över örat och hela vägen upp till strax ovanför tinningen. Lite obehagligt men jag är så glad för att jag slapp ha ont!

Efter tandläkarbesöket tog jag en liten shoppingrunda. Jag köpte julklappspapper, "pysselgrejer" och en present till C & D som jag pysslat ihop själv. Dom har flyttat till en annan lägenhet och ikväll ska vi åka till dom och hälsa på, så självklart måste dom få en liten inflyttningspresent om än dom nu "bara" har flyttat till en identisk, spegelvänd lägenhet två trappor upp!



Dagens inköp
Presentpapper: Lagerhaus
Julstickers: Lagerhaus
Ljus: Lagerhaus
Hjärtan på ståltråd: Lagerhaus
Ljusstake: Village
Vita plåtsiffror: Village

     
Det här är sakerna jag pysslade ihop presenten av.


 
Så här fint blev det!

Jag tog isär alla hjärtan och pärlor från hängena och så tog jag en stålråd och lindade fast dom på istället. Hällde vit (något  grovkornig) sand i ljusstaken innan jag ställde ner ljuset för att det skulle se mer vintrig och juligt ut (snö).



Voila´! Med celofan runt ser det proffsigt ut, som om det vore butiksgjort. Men jag får ju tala om att jag gjort den sjäv för jag blev så himmla nöjd! Lite får man väl skryta :-D


         
 




Dom här siffrorna i plåt tänkte jag knyta runt blockljus med något fint snöre eller ståltråd och så får det bli årets adventsljusstake. Funderar på att rugga upp ytan lätt med ett sandpapper för att få det att se lite nött ut.





I år vill jag göra gammaldags paketinslagning med brunt papper, hampasnöre eller röd/vitt snöre och för första gången så har jag lust att testa på att greja med sigill. Men med dessa 3D-stickers kan man göra det lätt för sig. Dom ser verkligen ut som en äkta sigill-stämpel och man sparar både pengar och tid (dom var superbilliga)!


 

Snart dax för vaccination. Adios!


/Tesan



Klockren reklam

Jag tycker verkligen inte om reklam men när reklamen från "IQ-En bättre syn på alkohol" kommer, den där Lill Lindfors sjunger låten "Rus" som Peps Persson har skrivit... ler jag!

För det första så är det en väldigt trallvänlig melodi. För det andra så passar Lill´s röst jättebra till den och för det tredje så är själva videon verkligen så bra gjord. Den visar allt jäkelskap och elände som kan hända då det festas för hårt och där alla slags hämningar verkligen släpper. Folk gråter, gör bort sig, mår dåligt, sviker förtroenden... ja ni ser.

Älskar den för den visar eländet på ett humoristiskt sätt, man får sig en liten tankeställare och den svänger!


Sjung med nu!




När vinet glöder i dom fyllda glasen
och vi börjar bli i gasen
då lossar tungans band
Vi som gått omkring och vart så blyga
vi slutar upp att smyga
modet kommer efter hand

Hej, tjo och klackarna i taket
nu visar vi helt naket
hur modiga vi är
Inga ord kan bli för stora
vad har jag att förlora
Så är det med det!

Senare när berusningen har lagt sig
och det som jag har sagt dig
verkar ganska meningslöst
Då undrar jag över hur du ser mig
man får se upp hur man beter sig
och då skrattar jag nervöst

Mitt hjärta har en frusen inneboende
med pajat självförtroende
som inte mår så bra
Hon plockar fram allt det jag gömmer
och minns allt det jag glömmer
Hon säger att hon är jag


/Tesan




En helg med jobb...

igen... Mesta delen av helgen tillbringades på jobbet. Lördag kväll och söndag dag. Efter jobbet igår (söndag) åkte vi hem till K:s föräldrar för att fira hans pappa på farsdag. Vi blev bjudna på lammytterfilé (vilket långt ord), potatisgratäng och rödvinssås. Gottigt var det! Vi stannade tills vi inte orkade mer, var rätt trött efter jobbet. När vi kom hem kollade vi på "Ensam mamma söker" på webt-v eftersom vi missade det då vi var på medda´. Inte mycket kvar av den serien nu. Är roligt med något man följer.

Jag saknar min pappsen. Minns inte sist jag var med honom på en farsdag. Han fick en liten prfesent skickad till sig och vi pratade på telefon i alla fall och nu är det bara två veckor kvar tills vi ses!!! Då åker jag hem och blir hemma en vecka. Äldsta syster yster fyller 40 och den yngre blir 37 medans jag är hemma. Kul!

Idag har jag jobbat och efter jobbet mötte jag upp skåne-C. Vi satt och tjötade och gick i några affärer. Trevligt!

Imorgon är jag ledig men ingen sovmorgonen blir det. Ska vara hos tandläkaren redan 10. Sista besöket nu med sista lagningen. Tack och lov! Har fått lite tandläkarskräck på sista tiden (Vad mycket "sista" det blev där) Dom är inte snälla dom där :-) På eftermiddagen är det sen dax för några sprutor. Vi ska vaccinera oss inför våran thailands-resa. Bara 2 månader kvar nu!


Varför har hon en plastpåse på foten??

Jo för att när vi skulle åka hem från K:s föräldrar så visade det sig att deras skohorn var så klent så jag fick inte på mig den ena skon. Jag kämpade och drog och höll på tills jag nästan var svettig. Hihi! Dom är rätt (läs, jäkligt!) trånga i skaften och dom har ingen dragkedja eller snörning. Fick låna en sko till den "bara" foten då jag gick till bilen men sen då vi var hemma så orkade jag inte vänta medans K skulle gå in och hämta en sko till mig så jag tog en påse på foten istället och traskade in. Haha! Tur vi inte mötte någon!

/Tesan




Roligaste bio-besöket!

Igår kom vi i senaste laget till bion, bergakungen. Filmen skulle börja 18.30 och innan vi hade hittat parkering och skyndat iväg till biografen så var klockan ca 18.23. Väl inne skyndade vi att ställa oss i kön till snarrat. Köpte poppisar och varsin dricka sen mötte vi upp dom andra och så började äventyret!

  • 18.25 -  K:s telefon ringer. Två av dom som ska med på bion ringer och säger att dom står och väntar på sin vagn vid Lana och det är en ganska bra bit bort. Så han som har allas biljetter ska försöka lämna deras till "vakten".
  • 18.30 - Vi köar för att bli insläppt till biosalongerna. Vi kommer fram några minuter senare och den första av oss lämnar fram biljetten då "vakten" upplyser om att vi är på fel biograf. Våra gäller på biopalatset. N, som har bokat biljetterna skäms och säger att han pröjsar taxi till det andra stället.
  • 18.35 - Står utanför och väntar på taxi. Jag och 3 till hoppar in i den första och som jag skrev innan... vi hade redan köpt poppisar och dricka så där sitter vi med en jättepopcorn i en trång taxi och några surar och är rädd att missa för mycket av filmen och jag kan bara inte sluta skratta.
  • Då dom andra två ska hoppa in i sin taxi kommer precis dom två som var sena, så dom åker med dom också.
  • 18.50 - Efter sega rödljus är vi äntligen framme vid rätt biograf. Vi ramlar ut ur taxin och skyndar in. Filmen har börjat, Bond är mitt i en biljakt. Vi skyndar oss förbi bioduken och hittar våra platser.
  • 18.52 Nu ramlar det sista gänget in också. Men alla var inte så schyssta där och tog omvägen förbi duken för att slippa störa folk, utan dom börjar tränga sig framför folks fötter. Just som jag tror att alla är på plats så ser jag att en saknas. Han som hade hand om allas biljetter, han som samlat oss alla på fel biograf, han som fick oss alla att ta taxi för att (kanske) hinna till filmen.
  • 18.55 - Nu kommer den sista stackarn med. Han hade glömt sin biljett i taxin, trodde han, så han fick stanna och leta lite, utan resultat så han blev tvungen att köpa en ny biljett. När han sedan tittade i sin plånbok så låg den "tappade" biljetten där.
  • Efter allt hysteriskt roliga så tittade vi på filmen utan fler incidenter. Den var bra men jag tycker att den förra Bond-filmen var bättre!
Då filmen var slut begav vi oss till Soho och tog en öl och sedan var vi tvungna att gå, vi hade ju våran bil borta vid den andra biografen.




Visste ni att SF (vet inte om det är alla sf-biografer) har börjat med popcornkrydda från Kernel Seasons? Det är ett märke från USA. På bergakungen hade dom 3 smaker men finns bra många fler om man kolla in deras hemsida.




Vi köpte Nacho Cheese-kryddan och den var jättegod!!!

Här kan ni se deras sortiment.

/Tesan




Bio-kväll

Ikväll ska jag se nya Bond-filmen med K och ett gäng av hans kompisar. Kommer garanterat bli enormt actionfyllt och högljutt!







/Tesan




Snygga smycken










Bilder från Förr.


/Tesan




Lantligt

Önskar att dessa passade i vårat kök.








Bilder från Förr.



/Tesan




Mina favoriter från internetbuktiken Förr

 













            







 












































































Bilder från forr.se


/Tesan




Stjärnor, betong och bokstäver


Det är inne med betong nu. Stjärnor har varit inne ett bra tag nu och bokstäver... ja bokstäver i alla former är ju populärt. Dessa stjärnor från många rum har allt det. Charmiga tycker jag! Den händige och pysslige skulle säkert kunna göra liknande själv.

/Tesan




Coolt glasunderlägg


Clumsy Coaster heter detta underlägg för glas. Visst är det häftigt?!! Det kommer från coolstuff.se. Ni hittar det här. Har spanat på det ett tag nu, kanske dags att inhandla?

/Tesan




Vi har skaffat hus!!!!

Eller närmare bestämt 4 stycken... lyktor... i form av ett hus för 249 kr. på Gekås.
Jag älskar dom!


Visst är dom fina!

 



I lördags var jag alltså i Ullared igen med en kompis. "Husen" var köpet jag är mest nöjd med men blev lite annat också såklart. Här får ni se vad:




En glaskula (70 kr) som ska hänga i något av våra fönster i jul. Mysigt!


Presentsnöre (15 kr för 50 meter) till alla julklappar.


Julservetter (10 kr.).



Liten keramikgubbe (8 kr.) som man vattnar och så växer det ut gräs på huvudet.


Hjärta i plåt (15 kr.)


Dekorations"diamanter" (20 kr/ask). Ska använda dom till prismor och dekorera pyssel som jag gör själv. T.ex. blomsterdekorationer, ljus eller vad jag nu kommer på!




 
 
Gästtofflor att hänga på väggen (50 kr). 6 par i storleken S, M L & XL. Är väl himmla gästvänligt att kunna erbjuda tofflor till frusna gäster?! Ser ni att själva "fickan" är i form av en toffla den med!


Juldekorationer (5kr/st.)


Ljuskvistar (99 kr/st)


Fönsterlampa till vardagsrummet (129 kr)


Förutom detta var det mest presenter och julklappar och det kan jag ju inte visa på bild ;-)


/Tesan




Fullt ös

Haft så mycket att göra så har inte haft tid att blogga. I torsdags var skellefteå-C här. Vi år surströmming och det var såå gott. Som vanligt! Tyvärr tyckte inte K att det var så kul när han kom hem. Trots att jag hade ansträngt mig för att det skulle lukta så lite som möjligt så tyckte han det var fruktansvärt. Han ville inte ens sova hemma (men det gjorde han ändå). Han förbjöd mig från att äta surströmming hemma om det inte är så att han kan vara borta i 24 timmar. Hehe! Någon som kan låna ut sin bostad nästa gång? Till honom att sova i eller till mig att äta suringen i. :-)

I fredags hann vi med mässan ändå. K:s föräldrar ville också dit. Himmla käckt! Då kunde vi ses och samtidigt gå dit! Dessvärre var det inte så bra som jag trodde. Inte så mycket heminrednng som det såg ut att vara på mässkartan. Mest för hemmafixaren eller om man håller på att bygga hus. Mycket värmepannor, carports, larminstallering, köksutrustning och trädgårdsredskap. T.o.m Roomservice-Johnny & Mattias var ett fiasko. Satt bänkad en bra stund innan 15-showen skulle börja för att få en bra plats. Jag trodde att man skulle få en massa tips och få se dom i action. Men det var som ett barnprogram. Dom kallade upp två 10-åringar på scenen. Ett barn kaklade lite och det andra satte upp en typ av schabloner medans killarna mest svammlade. Jag lärde mig att man ska använda gipsskivor utan papper då man renoverar om ett badrum, thats it!



Det som inhandlades på mässan var en söt liten ytterkruka som ser ut som en princesskrona. Ska plantera blomman i en zinkkruka istället, då jag hittar en, så man ser kronar tydligare.


     
Jag tycker den är jättesöt!


K:s mamma köpte även en grej till oss. En mojäng som man ska ha på huvudet. Den ger lätt massage och ska vara bra för avslappning, blodcirkulationen och en massa annat. En av dem som stod och sålde dom demonstrerade den på mig och K och vi blev som sålda på en gång. Det var SÅ skönt att jag fick gåshud längs hela armarna och ner i benen och det kändes som att jag skulle kunna somna ståendes där. Har ni inte testat så gör det!





Efter mässbesöket var vi alla hungriga så vi såg till att få oss något i magen, indiskt blev det och efter det strosade vi runt i en hel del butiker. Oj så mycket det finns som jag vill ha. Såg så mycket vackra saker (som K skakade på huvudet åt och inte kunde se något fint i det, men fick medhåll från hans mamma) som jag skulle kunna tänka mig. Det mesta i antik, lätt sliten, vit stil. Jag blir mer och mer förtjust i den stilen trots att vi hemma har det ganska så modernt och stilrent. Jag behöver tre hem. Ett som jag kan få inreda i gammal, lantlig stil. Ett i modern stil och ett som jag och K kan inreda ihop :-D

Denna följde med oss hem efter alla butiksbesök:

Babell-kakfatet från Koziol. Har velat ha det länge men det har varit slut i svart
överallt där jag har letat.


Efter all shopping (som var mest tittande), tog vi ett damer glas vin och herrarna en öl,
på centralen i väntan på K:s föräldrars tåg. Så här såg det ut:



Sen åkte vi hem och så blev det sängen i tid då jag skulle upp tidigt morgonen efter... det var dax för Ullared igen! Men det får ni läsa om i nästa inlägg.

/Tesan