Nu åker vi

Igår fick jag veta att jag har en rätt stor cysta som sitter vid min ena äggstock/äggledare. Det kan tydligen gå så illa att cystan tynger ner ledaren och får den att vrida sig runt sig själv. Aoch!!! Jag hoppas jag slipper det. Ska på en ny kontroll nästa vecka om det inte händer något akut innan dess. Det vill vi inte! För då blir det nedsövning och operation.

Nu ska vi packa in oss i bilen och köra över till uppsala-trakten för en skön och trevlig helg hos en barndomskompis till K. "Bettan" måste ju få visa vad hon går för! :-D Bilen alltså! Ska bli skömt och avkopplande att åka iväg en sväng.

Ciao!

/Tesan



Bjorg/Björg jewellery

Man ser Bjorg-smycken lite varstans nu i både annonser, bloggar och i butiker. Så himmla fina smycken! Jag kunde inte motstå att beställa ett halsband och en berlock till mig själv då jag hittade en sida som har 20% på hela sitt sortiment nu. Företaget heter underbar under och du hittar sidan här. Passa på nu, rabatten gäller till 31 maj!







Dessa två beställde jag. Fina va!


/Tesan




Stjärntecken-ring

Wow! Kolla in dessa ringar! Ringen är i rött eller vitt guld med ditt stärnteckens stjärnbild i ett mönster av diamanter. Så personlig och så fin. Jag som är lite astrologi-nörd tycker ju förstås att detta är extra vackert.

Ringarna säljs hon Engelbert och kollektionen heter Astrid.



 
Mitt stjärntecken

Bilder lånade från Engelbert.


/Tesan



 


Nya skor från skopunkten

Shoppade loss på skopunkten idag. Köpte 6 par skor för en dryg tusenlapp. Sex par?!! Undrar ni... Då fanns det ändå fler som jag tyckte var fina!


Sandal från Skopunkten.com

Den här skon är galet snygg på vill jag lova!!!



Ballerina från Skopunkten.com















Söt och jätteskön. Så skön att jag köpte den i svart, vitt och rosa.
Finns tyvärr ingen bild på den rosa. Men den är så karamelligt söt!




Ballerina från Skopunkten.com






Ballerina från Skopunkten.com













                                                                                                                            
 Skön och något festligare, enligt mig.




Ballerina från Skopunkten.com















En bekvämare sko som tål en promenad
. Får så lätt ont i fötterna.

Bilder lånade från skopunkten.

/Tesan



Uppiffad porttelefon

Vi har målat om i våran hall (och vardagsrum). Från vinrött till vitt, vilket lyft!!! Mot det vita så skulle förtsåss våran porttelefon se bedrövlig ut, som den i och för sig redan gjorde, så den fick sig 3 lager med vit sprayfärg.


Innan förvandlingen


Så här fint blev det


Vilken skillnad!


/Tesan



Ikea-besök

Igår hämtade vi hem våran bil. Vi tycker den är såå fin men vi kan inte riktigt fatta att vi har bil nu. Känns som om vi lånat den :-) Då vi äntligen skaffat oss fyra hjul så besökte vi ikea då vi kom tillbaka till Göteborg, som jag ville!

Vi tittade efter nya tallrikar och det blev ett köp av Syntes djuptallrik. Den enda vanliga tallrik som föll oss i smaken var en vit ur serien Färgrik. Men då det är en nyhet så hade dom inte fått in den ännu så vi får vänta ett tag.
Blev även ett köp av den ursöta vasen/kannan Sockerärt. Kommer grymt fin att ha blommor i.


Sedan blev det även två konstgjorda växter ur serien Fejka. Dom var jättefina och naturtrogna med sina ludna blad. Dom kommer bli perfekta i fönstrena den dagen det blir dags för visning av lägenheten. Man ska ju ha låga växter för maximalt ljusinsläpp.

/Tesan



Sushi

Har upptäckt ett, för mig, nytt sushi-ställe. Slimfood i nordstan. Det var fantastiskt gott, kändes väldig fräscht och färskt och riset hade perfekt konsistens. Ett av de bästa ställena skulle jag vilja säga men något dyrt. 69 kronor för 9 bitar och bitarna är inte så stora så är man jättehungrig behöver man fler. Men gott var det så definitivt värt fler besök!

Dessutom kan man också kombinera sin egen sallad där. Fräscht, gott och nyttigt!






Foto: Lånat från Slimfood



/Tesan



Vill ha från Ikea

Det är verkligen dax för ett besök på det blå-gula varuhuset nu. Har spanat in en del saker på hemsidan som jag gärna vill titta närmare på.






















/Tesan




Finns det sötare katt?



Nellie
Det finns inget som är så mjukt och lent som dig!
Gokatt!

Nya klänningar

Jag fick tips av min kompis Anna om en internetbutik som heter "Provrummet". Vid första anblick så känns den lite Nelly-aktig faktiskt. Jag hittade många fina klänningar och klickade hem 4 st. Leveransen var snabb och jag hämtade paketet idag.



Titta vilket fint paket. Svart silkespapper och guldhjärtan, detaljerna gör mycket. Jag blev jätteglad då jag öppnade mitt paket!


 
Av det jag beställde gillade jag dessa mest.
Bilder lånade från provrummet.


/Tesan



Tårtkalas

Igår fyllde älsklingen 31 år. Vi möttes upp efter jobbet och tog en promenad i solen och sedan bjöd jag ut honom på middag. Det blev tapas, jättegott var det! När vi kom hem gjorde jag en tårta och så fick han sina presenter som var Fred Perry sneakers (blev visst precis såna han ville ha :-)),en t-shirt, Björn Borg-kallingar och biljetter till matchen mellan IFK-Kalmar på söndag. Han blev glad och är han glad... är jag glad!





 
Kristofers födelsedagstårta

Marängbottnar
Lemon curd
Grädde (smaksatt med lemon curd)
Guld/pärl-strössel
Silverkulor

/Tesan



Inte billös så länge till!

Äntligen har vi bestämt oss och hittat bilen vi båda vill ha. Avtalet skrevs igår och tisdag eller onsdag får vi hämta den. Såå skönt! Det blev en Saab 9-3 sport combi i färgen titangrå. En -08, så nästan ny. Roligt! Vilken känsla att köra en så ny bil, har jag aldrig gjort förr. Dessutom har jag aldrig ägt en bil. Vuxenpoäng! Hihi!

Så här ser den ut:












Bilder lånade från saab


/Tesan






Sorbet

Jag var så sjukt sugen på glass igår och då väljer man ju självklart Ben & Jerry. Glassarnas rolls royce!

Köpte en av deras nya smaker som kommit, en sorbet som heter Mango berry swirl.



Av burken att döma så ser den så smarrigt, pastellig och sommrigt god ut. Tyvärr så tyckte jag inte att det var någon höjdare. Allt var ihopblandat i en sörja (inte några swirlar här inte) och smakade mest söta björnbär/blåbär och mangobitarna var nästan äckliga. Vilken besvikelse!

Hoppas jag får suget stillat idag. Jag har bett K köpe med sig en Ben & Jerry hem... i en annan smak! Yammi!

/Tesan