Hem & Villa-mässan





Imorgon börjar Hem & Villa-mässan här i göteborg och jag vill, jag vill, jag VILL gå!!! Verkar dessvärre som att jag inte kommer att ha tid :-/

Imorgon jobbar jag hela dagen och sedan bjuds det på surströmming hemma hos mig (K ska på poker och glad är han för det).

På fredag ska vi träffa K:s föräldrar på dagen och på eftermiddagen tror jag att vi ska hjälpa en kompis med en flytt.

På lördag blir det Ullared-besök igen med Skåne-C och det brukar ju ta hela dagen.

Söndag börjar jag jobba kl. 13 redan. Ja ni hör ju... fullspäckat!


Här kan ni som är nyfikna läsa om mässan och vilka som ställer ut.
Och för er lyckliga som kan gå har ni öppettiderna längre ner.




Svenska Mässan, Göteborg

30 oktober - 2 november 2008

Öppettider

Torsdag 11-19
Fredag 10-19
Lördag 10-18
Söndag 10-18

Biljettpriser

Vuxen 130kr
Barn 0-6 år gratis i målsmans sällskap
Barn 7-14 år 20kr i målsmans sällskap
Familj 2 vuxna och tre barn under 15 år 270kr

 

Samtliga aktiviteter på Hem & Villas program ingår i entréavgiften.
Gratis barnpassning alla dagar, under mässans öppettider.


/Tesan



 


Höst/halloween-pynt

Idag har vårat hem fått lite uppiffning. Några dekorationspumpor och ljuslyktor i höstfärger har fått flytta in och så lite spindelnät och en spindel som jag hade fått hjärtsnörpen av om den hade varit riktig. Uäh!

Jag är inget jättefan av hösten men det blev så mycket mysigare nu då färgerna fick komma in också.

Inte riktigt nöjd med hur det blev. Ska skaffa någon fler frukt och så en låg skål i glas istället tror jag. Känns som det är något som saknas. Ett fint höstlöv kanske. Uppföljning kommer!

På köksbordet.



Annan uppläggning.


  


På vardagsrumsbordet. Ska skaffa en dekorationspumpa att ha intill den också.



Ljusfat: Ikea
Ljuslyktor: Ikea
Dekorationspumpor: Livsmedelbutik
Spindelnät & spindel: Buttericks



/Tesan




Duschdraperi

Jag vill ha ett nytt duschdraperi och det här draperiet med marimekkos motiv "Moments" är sååå snyggt. Mmm!


/Tesan



Tavel-inspiration

Perlan ska snart börja sälja fina ordkort. Så enkla och så snygga. Blev inspirerad av dom till att göra egna med eget typsnitt och egna valda ord. Med en snygg ram kan det bli hur effektfullt som helst!





Snygga, eller hur!

/Tesan




Scones och gå-bort-present

Inte smakat scones sen man bakade dom i hemkunskapen på högstadiet. När K hade vaknat igår gick vi iväg och handlande de ingredienser som saknades till go´bullarna och så lite smarriga pålägg. Å det blev mumsigt! Men vilken sen frukost, lunchtid!

Efter den sena men ack så goda frukosten bakade vi sanslöst goda muffins. Vi var bjudna hem till M & E som precis köpt lägenhet, för att se hur dom fått ordning på allt. Så vi tog med oss en liten gå-bort-present. Två handdukar som matchar deras snygga badrum och så hembakat. Så "desperate housewifes"-aktigt :-D


Dom här muffinsarna är för riktiga chokladälskare!




Här kommer receptet. Jag har döpt dom till "chokladbomben"!

Maffiga chokladmuffins - "Chokladbomben"

Chokladflingor
100 gram choklad (mörk eller ljus)
1 msk olja
4 dl cornflakes

Muffinssmet
100 gram smör
2 st ägg
2 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Fyllning
100 gram Choklad (mörk eller ljus)
1 dl grädde

Chokladglasyr
20 gram smör eller margarin
1 msk kakao
1,5 msk vatten
1,5 dl florsocker

Gör så här:
Flingorna - Smält chokladen tillsammans med oljan i vattenbad. Flytta kastrullen från plattan när chokladen har smält och rör ner flingorna och blanda tills alla flingor är täckta med den smälta chokladen. Lägg ut chokladflingorna på smörpapper och låt stelna i kylskåpet.

Smeten - Sätt ugnen på 210 °C. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i de övriga ingredienserna och smöret till en fin smet. Häll upp smeten i muffinsformarna (använd bakformar och muffinsplåt så får dom finast form) till lite mer än halva. Grädda i ugnen i ca. 7-8 min och låt sedan muffinsen svalna.

Fyllningen - Koka grädden och tillsätt sedan chokladbitarna medan grädden är varm. Rör om tills det tjocknar. Gör hål i muffinsen (med fingret går bra) och fyll med chokladfyllningen

Glasyr - Smält smör/margarin och låt det sedan stå och svalna. Blanda alla ingredienser och rör om tills du får en smet. Bred på glasyren på muffinsen och lägg till sist på chokladflingorna.

Mumsa och njut!

/Tesan



Trevlig fredagskväll

Igår hade vi middagsgäster. A & E. Vi har inte träffat dom sedan dom gifte sig i augusti (förutom att K har träffat E någon enstaka gång då) så det va jättekul att träffa dom igen!

Dom här fina blommorna fick vi av A & E. Så gulligt av dom!

Härligt med rosor och så mycket färg!

Den här bilden blev jag riktigt nöjd med :-)

Vi bjöd på den där saffranspastan som jag bloggat om innan (här) och det var succe även denna gång. Sen var det massa tjöt, vin och så en god efterrätt bestående av rårörda hjortron (färska, frysta plockade hemma i norr:-)) med karamelliserad ädelost på. Osten skulle bara få färg men den smälte ut och blev mer till en sås, fast det var jättegott ändå.

Sen blev det mer tjöt å vin och sen testade vi ett nytt spel som vi har köpt, orangino. Det är ett spel där man spelar en och en och får se hur andra uppffattar en och lär sig en del om sig själv faktiskt. Man läser ett påstående om sig själv som man ska betygsätta med 1-4 och så får man poäng om dom övriga svarar likadant. Lättsamt spel men skulle säkert kunna leda till vilda disskusioner också!


På det här påståendet skulle jag ju lätt satt en 4:a på mig själv :-)


Kvällen avslutades vid 2-snåret. Gästerna gick, jag la mig på sängen bara för att vila lite och krama på K. Men ingen K kom, han plockade iordning i köket och jag somnade på 4 röda. Vaknade 6 imorse. Där ligger jag på min välbäddade sänghalva med alla kläder på medans K sover gottigt inbäddad under sitt täcke. Hmpf! Det gör han förresten ännu. Tror jag ska krypa ner lite hos honom nu. Later!

/Tesan




Gardiner till pappsen

Pappsen behöver lite nya gardiner och han har sagt, till ena systeryster "Tesan kan välja, hon har bra smak" :-D Innebär det då att han tycker att du har dålig smak B? Nää, nu för tiden så har du ju faktiskt fått bra smak du med!

Suster med stapel (internt skämt) ska beställa från textilonnet så jag blev ombedd att kolla där om jag hittade nåt bra så kan dom beställa ihop.Tyckte inte dom hade något jätteutbud, men dom här hittade jag som kan passa hos pappsen.



Den här tyckte jag var grymt snygg! Hade den passat hos oss hade jag nog köpt den med bums.



Den här blir bra i det som vi kallar allrummet, vid kaminen, tror jag.



Dålig bild men den ska vara i vit taft med silvertråd. Enkel... men kanske för tråkig?


Jahapp, mer än så hittade jag inte. Förutom några julgardiner som skulle vara fina. Men jag vet inte om han vill ha några såna. Ska ringa B med bums och säga att jag kollat nu.

/Tesan




Såpa - Mirakel mot fett

Att såpa ska vara bra mot fett det vet man ju men en på jobbet sa något om en filt vars alla fläckar försvann då den tvättas i endast 30 grader och med SÅPA.

Lite senare blev det prat om lågkolhydrat-diet . En arbetskamrat till mig har dragit ner en massa på kolhydraterna och nu visar vågen mindre och mindre. SÅ duktigt! Men jag sa att "vänta bara tills jag har testat såpan. Då ska ni få se!!!" Ska smörja in hela mig å se om det hjälper mot mitt fett. Haha!


                                                             Ska jag köpa grön eller gul? Vad tror ni?

/Tesan




Middagsfunderingar på rasten

Idag jobbar jag. Har rast just nu och sitter och funderar på vad man ska hitta på till middag. Såna här dagar då man känner sig lite trött och inte har så mycket fantasi så är det ju skönt med något lättlagat... Och så kom jag på att vi har ju den där limekycklingen, som jag bloggade om här, i frysen. Så det får bli den idag då. Behöver bara värma den och koka lite bulgur eller nåt till. Yeah!

Limekyckling

Nu är min rast slut. Tjingeling!

/Tesan



Ett klipp till min kära sambo

Den här killen kan då verkligen reta gallfeber på sin "granne". Min pojkvän har blivit väldigt inspirerad av denna reklamen och går omkring och säger "BA BAO" minst en gång om dagen.


Det här klippet från youtube tillägnar jag dig K. Kan Zonnic munspray få tyst på dig? :-D




/Tesan



Hur kan timmarna gå så snabbt?

Puh! Har tvättat idag mellan 11 och 15. Höll på att blogga och så tittar jag på klockan. 15.19. Shit! Jag flyger upp ur soffan, på med skorna, letar fram en ikea-kasse och småspringer till tvättstugan.Utanför står en man och väntar. Jag låser upp och ber så mycket om ursäkt, föser ner alla rena kläder i säcken fort som attan, ber om ursäkt igen och sen ett vänligt "Hej då"! Jag hade tur, hade inkräktat på en trevlig persons tvättid :-)

Idag fyller C 29 år. Hipp hipp hurra!!! Kl. 19 ska vi dit å äta lite tårta och så ska hon få sina presenter. En har jag knåpat på typ halva dan och den andra ska jag gå och slå in snart. Kan visa bilder på dom senare, hon kanske kikar här.

Jag har gjort två blomsterpinnar också, eller dekorationer, eller vad man nu vill kalla det. Jag har böjt och hållt på hit och dit, med järntråd. Här är resultaten:


Den här blev jag himmla nöjd med. Skulle vara fint att linda in någon pärla här och där, men har inga hemma.
Nästa gång!


Hade tänk att det ska hänga en liten prisma i spiralen på sidan på denna.




Titta vilken söt ballong jag fick till! Den ska jag dekorera C:s present med.



Det är så roligt att pyssla! Man skulle haft det som heltidssyssla!

/Tesan



Fullspäckad helg - Söndag

På söndagen låg vi kvar i sängen och myste ganska länge. Det var längesen och det är inte varje helg vi kan göra det då jag jobbar ganska mycket helg så det var mysigt! Sen gick vi upp och åt frukost och resten av dagen tillbringade vi till att städa. Vi röjde ur våran klädkammare. Organsiserade om, dammade alla kläder, sorterade och slängde en del saker. Nu är det SÅ fint, man kan t.o.m gå in i den :-D Sen så dammsög vi hela lägenheten också. Oj så fint vi har nu!

Då vi hade varit så duktiga hela da´n så blev det go´middag sen. Vi åt varmrökt lax (som vi åt kall), kokt potatis, stekta färska grönsaker (sparris, sockerärtor och paprika) och så romsås. Den är så jäkla god till varmrökt lax så nästa gång ni ska äta det tycker jag ni ska prova den såsen till.


Gott gotti gott gott.


Ett litet glas vitt igen.

Romsås
1 burk cremefraiche
1 liten burk röd rom
1/2 finhackad rödlök
dill
vitpeppar och salt efter smak

Gör så här
Blanda ihop creme fraiche, rödlök och dill. Tillsätt lite rom åt gången och smaka så det inte blir för starkt och smaka sedan av med lite vitpeppar och ev. lite salt. Låt stå i kylen och gotta till sig!

/Tesan

Fullspäckad helg - Lördag i Ullared

Lörda´n gick vi upp tidigt och åkte till Ullared för ett besök på Gekås. Vi köpte en massa förbrukningsvaror (så som diskmedel, tvättmedel duschtvål, tandkräm m.m), småplock, grejer till hemmet lite kläder och så lite julklappar (som inte finns med på bild då personerna som klapparna är till nog läser i bloggen). Hittade två spel också, sällskapsspel är verkligen billigt där.


Ett axplock av grejerna som fick följa med oss hem.


Inredningsdetaljer.

Hittade stjärnkuddar, precis likadana som dom från gripsholm men istället för 170 spänn så gav vi bara 70!!! Den coola gummikorgen av återvunna bildäck har jag velat ha länge och självklart fanns den i Ullared! Ska ha den i vardagsrummet som antingen tidningskorg eller så ska filtarna, som vi brukar ha i soffan då man känner sig frusen, få ligga i den.


Hittade en jättesnygg jacka till K (mycket snyggare i verkligheten) som var vävt lite som fiskbensmönster i tyget.
299 spänn, hallå eller!


Jag ska snart dit igen med en kompis, C (Skåne-C :-)). Vi ska åka bara hon och jag och det ska bli så himmla roligt. Det var jättelängesen vi var iväg någonstans bara vi två, jag längtar!

Listan för vad som ska inhandlas då växer redan. Ska försöka inhandla ännu mer julklappar, måste bara ta reda på vad alla önskar sig.

När vi kom hem var K trött så han sov ett tag. Jag hade sovit i bilen hela vägen hem, alltså var jag lite piggare så jag packade upp alla grejer. När K vaknade var vi båda hungriga så vi beställde pizza och sen var det tv och film för hela slanten.Det var den dagen!

/Tesan

Fullspäckad helg - Fredag

Då har helgen svochat förbi igen och har haft att göra hela tiden så har knappt rört datorn. Så nu tänkte jag göra ett inlägg för varje dag för att berätta...

Fredag

Jag och K hade bestämt oss för en myskväll bara jag å han så vi möttes upp efter jobbet och handlande det som saknades till maten vi tänkte laga och sen åkte vi hem.

Vi lagade världens godaste rätt tror jag. Jag sa nog MMMMM hundra gånger under måltiden. Den här rätten kändes så lyxig och exklusiv, en rätt man hade kunnat betala mycket för ute på en restaurang och hur ofta får man till maten så god hemma så det känns som man är på en fin restaurang?!! Det var asgott, jätteenkelt att laga och gick fort. Jag LÄNGTAR till vi ska laga den igen och jag säger bara... PROVA!!!


Titta så gott det ser ut! Der var gott att få "pilla" lite i maten också då man skulle äta räkorna som hade kvar "stjärtarna".


Ett glas vitt till, mumma!


Saffranspastasås med kyckling och räkor
Ca 4 port
Färsk pasta
3 kycklingfiléer
500 g räkor med skal (200g skalade) (vi tog scampi där vi lät "stjärtskalet" sitta kvar)
2 påsar saffran
2 pressade vitlöksklyftor
4 dl crème fraiche
1 dl vitt vin
2 msk tomatpuré
1 krm cayennepeppar

Gör så här
Skär kycklingköttet i bitar och stek den med svarttpeppar och salt. Lägg kycklingen åt sidan. Skala räkorna. Fräs saffran och vitlök i smör i en gryta. Rör i räkor och kyckling. Tillsätt créme fraiche, vin, tomatpuré, och cayennepeppar. Låt allt koka i ca 2 min. Smaka av och tillsätt ev. mer cayenne och salt. Blanda med nykokt pasta.

/Tesan

Äntligen suring!

Då var man hemkommen för ett tag sedan. Skellefteå-C (får hon heta idag den C :-)) bjöd på middag, tjejmiddag och inte vilken middag som helst utan surströmming. Åhhhh vad jag har längtat!!! Har inte ätit det sedan förra sommaren så det var galet gott.

Jag hade en dröm natten till idag... C skulle bjuda på middag, precis som i verkligheten, på surströmming. Jag pratade med henne på telefon och talade om hur mycket jag längtade efter suring (som skellefteå-tjejerna kallar det), men då säger hon att hon hade lagat annan mat hon skulle bjuda på. Vilken besvikelse! Men sen när jag vaknade och insåg att det var en dröm... då var jag glad kan ni tro!!!

Här är en bild från förra gången vi käkade fesken, sommar 2007.



Visst ser det jäkla äckligt ut på den bilden men ohh så gott på ett hårt tunnbröd med potatis, lök, tomatskivor och gräddfil, eller ännu hellre creme fraiche. Gahh, längtar tills nästa gång. Funderar redan på när jag skulle kunna bjuda hem tjejorna på finmiddag. :-D

Här kan ni läsa om den norrländska delikatessen ni som inte fattat greppet!

Nu måste jag gå och sova. Någon ropar från sovrummet. Natti!

/Tesan

Spa

Idag jobbar jag kväll så jag gav mig själv en mini-spa-behandling innan jag gick hemifrån för att inte ha en
allt för tråkig onsdag.

Jag började med dusch, raka lite här å där och sen en...


ansiktsrengöring (rekommenderas, så löddrig och skön) och sen en...


peeling för ansiktet och sen en...


ansiktsmask och sen ett...


ansiktsvatten och sen en...


aromaolja som gör att anikstkrämen verkar djupare och sen en...


ansiktskräm och sen...


bodylotion med lite BUS-effekt.

Nu sitter jag här och luktar brännt fläsk som man gör efter BUS-produkter eller när man har solat solarium.
Men vad gör det, jag fick pyssla om mig själv lite och känner mig något piggare av det. Måtte kvällen gå fort nu så jag får åka hem nån gång!

/Tesan

Hunnit med att baka också

Det blev en smulpaj också. Vi har fått en massa äpplen från K:s mamma som vi måste göra åt så jag slängde ihop en paj. Den doftar ljuvligt och ser jättegod ut men vi sparar den nog till en annan dag. Är så mätta efter maten och dessutom har vi ingen mjölk så vi kan röra ihop vaniljsås.



Smulpajsdeg
200 g smör
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
7 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

Fyllning

3 äpplen
kanel
strösocker

Gör så här
Skala och skiva äpplen. Strö över önskad mängd kanel och socker. Arbeta ihop degen och smula över fyllningen. Grädda i ugenen på 225 grader i ca 20-25 minuter tills pajen blir gyllenbrun.

Servera med vanlijsås och njut!

/Tesan

Middag igen

Då limekycklingen var färdig blev jag akut sugen på någon form av taco. Så jag gjorde en tacopaj istället som vi precis har avnjutit tillsammans med sallad, tomat, gurka, majs, avokado, tacosås och gräddfil. Pajen måste ni testa att göra. Supergod! Limekycklingen åker in i frysen till en annan dag.




Tacopaj
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten

Fyllning
500 g nötfärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche paprika chili
2 dl lätt crème fraiche
ca 10 st coctailtomater
1 dl yellow chili eller green jalapeño
1/1 skivad gul lök
150 g Riven ost (gärna texmex)
1 tsk paprikapulver

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min. Bryn köttfärsen. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. Blanda lätt crème fraiche paprika chili med lätt crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av. Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor, chili och lök strö över ost och pudra till sist över paprikapulver. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg.

Servera med god sallad, tacosås och gräddfil.

/Tesan

Middagen förberedd

Idag är jag ledig så jag surfar, kollar på tv, plockar här hemma och har nu förberett midda´n för idag. Det blir limekyckling, jättegott! Så här blev den:



Och här kommer receptet:

Limekyckling
1 kg kycklingfilé
smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 lime
2 dl vatten
5 dl Lätt crème fraiche
1 hönsbuljongtärning eller buljongpasta
2 msk honung
en skvätt soja
1 vitlöksklyta
persilja

Gör så här
Skär kycklingfiléerna i bitar och stek i smör (gärna i en gryta så får allt plats i samma). Salta och peppra.
Riv limeskal på ett rivjärn fint utan att få med det vita av. Dela limen och pressa ur saften. Häll över saft och skal från limen på kycklingen. Vispa ihop vatten, crème fraiche, smulad buljongtärning, soja och honung. Häll blandningen i grytan. Pressa i vitlöken. Låt koka på svag värme några minuter. Smaka av med mer soja om det behövs och red med maizena redning till önskad konsistens. Strö över persilja.


Jag tänkte servera med bulgur och vitlöksfrästa grönsaker (sparris, haricot vert och paprika). Det kommer nog bli smaskens!

/Tesan

Mina tavlor

Jag tycker det är jätteroligt att måla och det fick en kompis mig att inse för bara några månader sen. Jag trodde inte jag kunde men alla kan!! Visst, jag kan inte måla av ett ting eller måla ngt så det ser verklighetstroget ut. Men det är inte vad jag vill ha heller. Behöver ett stort hus så jag får fler väggar att kunna sätta upp dom på. Just nu är det bara en som sitter uppe. Dessa har jag hunnit med än så länge:


Det här är första tavlan jag har gjort. Målade av en bild på mig och K. Samma bild som K fick som canvastavla på 2-års dagen. Inte så nöjd med den, men den är lite charmig. Nöjd med strukturen dock som jag fick till på den vita kanten runt tavlan. "Duttade" med bred pensel så den fick cool effekt.



Blixten freflekterar.



Och här blev den mörk istället. Denna gillar jag. Ska förställa två figurer/människor/skepnader och så tjockt med färg så det blir lite struktur. Den sitter just nu i vårat kök.



Denna är jag mest nöjd med. Tycker den blev supergullig. Den ska föreställa mig och K och våran kärlek.

Till den sista tavlan tog jag inspiration från Lisa Rinnevuos verk och blandade in mitt egna. Hon gör sååå fina tavlor!
Hennes tavlor kan man se bl.a. här och här.

/Tesan

Massa jobb och lite annat

Då var helgen förbi igen. I fredags kom lillkusin, lillkusin för att hon är yngst av alla kusiner men långt ifrån liten längre, till göteborg och hade bokat våran soffa som sovplats. Vi möttes upp då jag slutat jobbet och så lagade jag, hon och K kycklingfilé, rotfrukter i ugn och rödvinssås. Det var hur gott som helst! Sen tittade vi på en film, Mirrors. V låg och tjöt i soffan och ville inte se mer, men det gjorde vi ändå :-D Den var helt klart läskig men kanske inte det bästa  man sett. Men jag rekommenderar den.


Här kan du läsa om filmen.


På lördag jobbade jag hela dagen sen mötte jag upp C. Vi kikade i lite affärer sen gick vi och åt på en nepalsk restaurang, Himalaya. Väldigt likt indisk mat och jättegott. Vi båda valde lamm. Det är mumma! Sen skildes vi åt, båda skulle upp tidigt dagen efter så var ingen idé att fortsätta. Jag åkte hem, surfade och slötittade på tv. V var ute med kompisar och K var med polare och kollade på fotbollen. När K kom hem kramades vi och myste i soffan. Fy fasen så underbart. Sen var det dax att nanna.


Söndag - jobb hela dagen IGEN. K ville bjuda ut mig på middag så han kom och hämtade mig på jobbet, JIPPI slapp spårvagnen en gång, då jag slutat så jag skulle få komma hem och hinna fixa till mig innan det var dax att åka in till stan. Han hade bokat bord på Jensens. En ordentlig köttbit är nog det bästa jag kan få om jag måste välja. Tyvärr så var det inte så bra den här gången, på detta stället. Men det är bara att låta bli att gå dit mer. Vi hade en mysig kväll i alla fall!



Det här är en köttbit i min smak. Mör och god oxfilé medium. Bilden är tagen då jag och K var i Köpenhamn 2006.


På vägen hem köpte vi med oss en Ben & Jerry glass. Jag valde smaken "Half baked" Den var jättegod om än jag tyckte att kakdegen var lite väl söt. Det var vanilj och chokldglass, browniebitar och kakdeg med chokladbitar. Gott! Men min favorit kvarstår. "Chocolate fudge brownie". Chokladglass fylld med massa browniebitar. Den är himmelsk!!!

/Tesan

Plexikandelaber

Mitt fynd drån tradera har kommit. En kandelaber i plexiglas. Vann budgivningen och fick den för 100 spänn! Det var himmla bra tycker jag och jag tycker den är såå fin! Var lite jobbigt att sätta ihop den bara då det satt en typ av pappersfilm på alla delar och på båda sidor så jag var lite småsur. Hehe! Men se så fint det blev!


Jag ska sätta högre ljus i den, då kommer det bli ännu finare. Men dessa var dom enda vi hade hemma.


Annan vinkel


/Tesan

Julpynt?

Hittade dessa snygga oljekulor på marimej.se. Skulle inte dom vara snygga att ha som ljuslyktor runt jul? Speciellt de silvriga påminner ju mycket om en julgranspumla eller polla som vi från norr säger :-) Julgranskula till er som inte förstod! :-)


Den har kommit!

Titta vad som trillade ner på hallgolvet! Min almanacka från personlig almanacka.se. Det skulle ta 2 veckor men det tog bara 5 dagar! Jag är så nöjd! Tjocka fina sidor som man inte behöver vara rädd för att dom ska gå sönder. Och så mina personliga val. Ska börja skriva i den NU!



 


Idag skulle jag egentligen möta upp C i stan men pratade med henne för ett tag sen och hon har blivit sjuk. :´-/

Den här bilden är till dig gumman. Krya på dig!!!


(Hjärtan på tråd som slingrar sig på en ställning av ståltråd som jag har gjort själv)

Kommer nog att åka in till stan en sväng ändå. Måste fixa en grej och så är jag sjukt sugen på sushi. Så det ska jag nog köpa med mig hem. Slurp!

/Tesan

Våran 2-års dag!

Igår firade jag och bejbi våran 2-års dag. När han kom hem från jobbet hade han med sig en fin bukett blommor till mig.


Och jag hade också en till honom, en lite grabbigare som jag valde blommor till själv. Blå rosor och limegröna gladioler... det är dom enda jag kan namnet på :-)


Sen fick jag en armbandslänk i guld. Söt men för stor, så den ska vi åka och byta. Han hade också skrivit så himmla fint i ett kort som jag fick så tårarna började spruta och det var nära att min make-up förstördes men jag sansade mig :-)

K öppnade ett litet "för-paket" och blev skitglad då han såg att det var denna som var i:


Han ska på en In flames-konsert snart så den är tänkt till då. Han har pratat om den förut och vi båda tycker den är cool då den är som Carlsberg-loggan. Så den blev perfa!

Efter blommorna och varsin present med fint kort åkte vi in till stan. Vi hade bokat bord på franska hörnet och vi blev väldigt nöjda, efter att dom gjort om min köttbit :-D Jag åt entrecote med klyftpotatis och tre sorters kryddsmör och K åt ryggbiff med klyftpotatis och en typ av beasås. Det var smaskens! Till förrätt beställde vi en kanapé (tror det hette så) på rökt lax. Mumma! Vi hade en jättemysig middag med massa prat om det som varit och allt som komma skall! Jag älskar dig så mycket bejbi!!!

  
Min mat



K:s mat



Gott franskt vin!

När vi kom hem myste vi i soffan älsklingen och jag och åt en god cambozola och lite röda druvor och kex. Sen fick han den "riktiga" presenten av mig. En tavla på oss två som jag har beställt från Perlan living. Bilden har jag själv gjort om i photoshop och texten är våran gemensamma favoritlåt Curly Sue med Takida. Jag kan verkligen rekomendera att handla från Perlan hon har en enormt bra service och man får svar nästan direkt då man undrar över något och min beställning kom hur snabbt som helst. Tänk om alla företagare/företag kunde vara som henne. Kolla in hennes sida!


Den kommer bli skitsnygg uppe på väggen. Vi har inte bestämt vart vi vill ha den än. Kanske i sovrummet, men det är ju tråkigt för där är det ju sällan någon annan ser den. Kanske ovanför soffan... vi får se! Läcker blev den ialla fall!

VIlken underbar kväll! Efter allt detta myste vi ner oss i sängen och sedan sov vi båda gott!

/Tesan

På stan igår

Gjorde mitt "ärende" ;-) igår. Hittade 4 stycken klänningar på gina tricot för under 500 kronor. Snacka om bra pris! En av dom gav jag bara 49 kronor för. På eftermiddagen mötte jag upp bejbi i stan och gick och köpte 2-pack av den svarta disktrasan. Återstår att se nu hur länge dom håller. Man ska tydligen kunna tvätta dom i 60 grader och dom ska inte blekas. We´ll se! Handdukarna såg vi inte, får kolla eller fråga nästa gång.

Sen var vi till Josephssons. Dom har så mycket fint där. Är på jakt efter en hushållsrullshållare i vitt men det var inget dom hade. Där emot köpte vi refiller till våran snygga diskborste från bruka design. Nu har vi några på lager så vi slipper springa och köpa varje gång vi behöver byta.


Såg även att dom hade doftljus från populära Yankee candle. Har läst så mycket om dom så jag kunde inte motstå att prova. Många doftljus avger ju inte någon doft då man tänder dom, bara då man luktar på själva ljuset. Men detta avgav en mild och härlig doft i hela rummet. Jag valde doften "Clean cotton". Love it! Så här mysigt såg det ut då vi testade det:


Det luktade fräscht och nytvättat. Som ibland då man går förbi en tvättsuga utifrån. Yammi!

Detta snygga servettställ inhandlades också. På Village. Det kommer från Serholt. Vill egentligen inte ha servetterna vikta så, men dom var så stora så var tvungen:





Efter shoppandet gick vi till ett ställe och åt en pastabuffé så vi skulle slippa laga middag då vi kom hem. För då hade vi nämligen tvätttid. Så resten av kvällen bestod att tvätt, slö framför tv:n och sniff på ljuset :-)

/Tesan

Dagens planer

Ska ut på några "ärenden" idag. K- självklart för att fixa inför våran dag :-) Ska ordna det sista med det som han ska få av mig. Jag kan visa en annan dag vad det blev, kan ju inte avslöja nu. Varför ska han få något då? Jo! För att vi firar två år imorgon! Vi ska gå ut och äta middag någonstans och så hoppas jag på fint väder så vi kan ta en promenad bland höstlöven också och mysa av knastret då man går på dom och av alla vackra färger som börjat komma. Du är underbar bejbi!

Efter "ärendet" ;-) funderar jag på att göra ett besök på gina tricot och kolla in en jätteenkel och fin klänning som C hade köpt. Gillade den skarpt! Men det är inget ovanligt att vi gillar samma grejer :-D. Vi har köpt likadana skor, knästrumpor och benvärmare bara det sista. :-) Och så halsbandet!



Såhär ser den ut, finns i många fina färger och kostar endast 149 spänn!


Vill göra ett besök på designtorget också och inhanda/kolla in dessa:



   

Har sökt länge efter svart disktrasa. Vårat kök går ju i svart och vitt och petig som jag är så tycker jag ju inte det ser klokt ut med rosa, blå eller grön trasa. Har hittat vita innan med svart tryck fast dom blev ju skitiga på en gång. Men nu har jag hittat den. Måste ha! Och diskhanddukarna... Ja dom är bara snygga!

Sen ska det klämmas in en promenad idag också. Jag kanske kan kombinera allt. Nu ska jag ringa bejbi och höra hur han har det på jobbet. Jag är ledig idag och ligger i sängen och bloggar. Lyx va´!

/Tesan

En helg. "He säg ba svosch"

Fredagen var bara jobb hela kvällen. Efter jobbet plockade jag upp K som hade varit på after work och så åkte vi hem, tjötade ett tag och sen hopp i säng. Larmet ringde 5.30, så upp och iväg till jobbet igen. Denna gången med spårvagn. Huvva!!! Vi ska prova åka kollektivt en månad för att se vad som händer med våran bensinräkning. Vi är vana att vara på jobbet på 10-15 minuter då vi tar bilen. Nu tar det 45 minuter, dörr till dörr för oss båda. Det är en jäkla skillnad! Det verkar som att det det här bara kommer pågå denna månad. Vi tycker nog att de är värt lite pengar all tid som man sparar. I alla fall så länge som K parekrar gratis på sitt jobb, då har man inte den kostnaden att tänka på också (Vi åker tillsammans och så släpper K av mig på mitt jobb på vägen).

                                                                                                       

Färdmedlet en månad fram över. Foto: Hilma Sandstedt


Lördag kväll var vi hemma hos samma kompisar som var hos oss i torsdags och så var det ett kompispar till. Vi åt räkor i stora lass och det var SÅÅÅ mumsigt!!!! Sedan spelade vi ett jätteroligt spel med många knasiga frågor. Kunde t.ex. vara "Hur många riskorn går de på en liter ris?" eller "Varför lyser stjärnorna?" eller "Vad får man i ersättning vid spermadonation?" Trevlig kväll som tyvärr inte kunde bli så sen då larmet skulle ringa samma tid på sönda´n.


Spelet finns att köpa bl.a på designtorget. Rekommenderas!

I söndag var jag aptrött då larmet ringde. Men det var bara masa sig upp och göra sig i ordning och bege sig ut i regn och rusk. Fingervantar och mössa på! Var ju inga minusgrader direkt med när det är så tidigt på morgonen och man är trött så fryser man ju ännu mer då det blåser så. Jag var såå trött hela dagen. Tur att vi fick en lugn dag och tur att man har förstående arbetskamrater. Gissa vad jag gjorde då jag kom hem på eftermiddagen. Jo, SOV! Sen var det lite mat och tv-tittande och sen sovtajm. Helgen gick himmla fort, he säg ba svosch så är den slut och var ju mest jobb men det var jätteroligt att göra ngt skoj under helgen med trots att man hade jobbat och var trött och skulle upp tidigt igen. Det går!

/Tesan

Slickade skålar

Då var det dax att jobba ikväll då. Har varit dunderförkyld så var hemma från jobbet några dagar och sen var jag ledig. Har inte jobbat sen tisdag förra veckan. Nu jobbar jag hela helgen.

Midda´n igår blev fantastisk god, slickade skålar! Men tyvärr kan jag inte lägga in ngn bild, glömde att ta kort. Men det var iaf. ett recept från tasteline som min kära syster B hade tipsat om. Var på fläskfile, champinjoner, vitlök, fransk senap oxfond med rödvin, mellangrädde och så tagiatelle till. Sååå gott!!!

Till efterrätt hade jag bakat muffins med äpple och kanel i med spulpajsdeg ovanpå och så chokladbollar också för C:s skull :-D. Ja chokladbollarna låg inte PÅ muffinsarna. Haha!

Sen satt jag och C och tjötade en massa medans karalna spelade ngt skjutspel på wii. Det var jättemysigt, trisst bara att tiden går så fort. Hipps vipps var det sent och det var dags för dom att åka hem. Men vi hade en trevlig kväll!


Har äntligen beställt en almanacka nu från www.personligalmanacka.se Har haft så svårt för att bestämma mig för vilken färg jag vill ha. Men till slut så... Såhär blev den:


Wiieee!!!! Jag klarade att lägga in min första bild!!!!!


Nu är det dags att göra sig iordning för jobbet.

Tjingeling!

/Tesan

Uppdatering

Efter kommentarer från min pojkvän så ber jag så mycket om ursäkt för alla stavfel i det förra inlägget ;-) Jag lovar att jag ska bättra mig.

Nu dax att bege sig till köket och grytan som puttrar där. Får se om jag lyckas lägga in ngn bild på det jag lagat sen.

Bloggen kan nog komma att handla en del om matlaging och bakning också. Det tycker jag är jätteroligt!!!

/Tesan

Presentation

Tänkte att jag skulle presentera mig lite... Jag är en tjej på 27 år som är född och uppvuxen i de djupaste skogar, norrbotten! Men bor sedan snart 6 år i sveriges framsida... göteborg!. Jag bor tillsammans med min sambo och våran katt Nellie i en bostadsrätt. Jag längtar sååå efter att bo i hus och få större ytor att inreda och få pyssla med.

Jag jobbar som undersköterska men funderar på vad jag vill bli då jag blir stor :-D Jag ÄLSKAR inredning och drömmer väl lite om att få livnära mig på det. Jag kan spendera en hel dag bara på att surfa olika inredningbloggar eller andra inredningssidor. Försöker dagligen att komma på nya lösningar för att öka trivseln. Vilket är lite svårt då jag är inflyttad i min pojkväns lägenhet. Jag har alltså inte valt det här stället själv och knappt något i det heller. Nu har vi gjort om hela köket efter båda våras smak men det finns en hel del som jag (vi hoppas jag) vill förändra. Det ska bli underbart att lite längre fram få ett boende som vi båda har valt. Men vi står ut ett tag till då det är så HIMMLA billigt att bo här.

Våran Nellie är en söt lurvig sak som just nu är en riktig pain in the ass!!!! Hon löper och inte lite den här gången. Hon brukar inte göra så hemskt mycket väsen av sig men nu är hon SÅ orolig och går fram och tillbaka hela tiden och jamar HÖGT. Jag blir  stressad av henne. Får väl lskylla mig lite själv då jag inte vill kastrera henne. Vill nämligen ha en kull på henne flrst då jag tror att dom ungarna skulle kunna bli hur söäta som helst. Nellie är grå och vit och långhårig. Hon är en riktig liten myskisse och älskar att ligga på rygg och bli kliad på magen. Henns favorit är min sambo. Jag tror att hon är kär i honom så jag har fått konkurrens! Man kan riktigt se det då hon tittar på honom. Hon njuter! Ligger bara i hans knä, jämt!

Jag får nöja mig med att bli vald ibland eller att få kela med henne då hon ligger bredvid mig, men mitt knä duger inte. I snar framtid ska jag skaffa mig en hund (K, jag skrev SKA :-D). Jag vill ha en chihuahua. Har drömt om det nu i snart 10 år. Men det har inte riktigt passat med en hund i mitt liv. Dom är sååå fina!!! Och nej, jag vill inte gå omkring och bära på vovven eller klä på den eller ha den i ngn docksäng. Det är en hund för böveln!

Nu får jag nog börja avrunda, är nog ändå ingen som orkar läsa så här lång. Men en sammanfattning är då att jag är en norrländsk tjej som är apstolt över ursprunget och dialketen, den kommer aldrig försvinna :-) Jag har världens snällaste sambo som jag ser fram emot att få dela livet med, har en jättefin och gosig katt men drömmer om att skaffa en chihuahua också. Älskar inredning, hemhemma (norrbotten), havet mina vänner och min familj (har säkert glömt något). Jag saknar min familj och min släkt något oerhört och jag önskar att vi kunde träffas oftare. JAG ÄLSKAR ER!!!!!!

Nu ska jag förbereda midda´n lite. Ska ha middagsgäster idag. Den allra bästa och hennes pojkvän. Ska bli jättetrevligt!

/Tesan

Min blogg

Hej och välkommen!
Äntligen har jag fått tummen ur och skapat mig en blogg. Innan har jag inte riktigt vågat, tänk om ingen vill läsa! Men nu struntar jag i om någon vill läsa:-) det här är bra för mig. Här tänker jag skriva ner mina tankar, skriva om sånt som jag gillar. Kommer nog att handla om MYCKET inredning men inte bara och här kan jag samla ideér på saker och ting då jag har svårt att komma ihåg allt jag surfar fram.

Hoppas jag kan ge någon rolig/tänkvärd eller intressant läsning!


/Tesan