Ute hela dagen

Igår somnade Felicia efter en del vaggandes vid 19.30. När vi gick i säng runt midnatt gav vi henne mat då hon inte hade ätit sen 17-tiden. Sedan sov hon hela natten, vaknade 5 och det får man ju lov att kalla hela natten. Lyfte över henne till våran säng och hon somnade om då hon låg nära mig och jag strök fingertopparna i hennes ansikte försiktigt, försiktigt. Mys! En timme senare var hon hungrig och efter maten sov hon en timme ytterligare men efter det var det inte roligt att vara i sovrummet längre.

Idag gick jag och Flis iväg till slottsskogen med A och Felix och låg på en filt i skuggan under ett träd och busade, myste och tjötade. Vi blev ute hela eftermiddagen och gumman tog sig några tupplurar och verkade må gott i friska luften. Underbart väder hade vi, så där lagomt varmt!



31/5 - Roar sig lite själv medan mamma gör sig i ordning



/Tesan



Helg och mammornas dag

I fredags åt Felicia en ordentlig portion mat i hennes mått mätt. 4 istärningskuber fick hon i sig. Hoppas det börjar ta sig, hon är rätt så kinkig vad gäller mat. Men det går väl till sig så småningom.

Det har varit en trevlig och skön helg. I lördags var jag och Felicia på en barnmarknad. Folk var som tokiga, värre än på rea. Nästa gång, om det blir fler gånger, kommer jag att åka själv. Det fanns inte plats för att ha med sig vagnen in så jag fick bära Flisan i sele på magen och det var trångt och jobbigt så det enda jag kunde fokusera på var Flisan och att inte hon skulle komma i kläm. Jag kom hem tomhänt därifrån men både jag och Flis var välbehållen :-) På eftermiddagen var vi bjudna hem till K:s gamla pluggkompis J med blivande frugan K och deras söta barn. Där var även ett annat par som jag inte träffat förut, D & M och deras lillkille. Det bjöds på grillat, första för i år för vår del. Mumma var det och mycket trevligt! Felicia somnade sent men nästan helt utan gnäll och vaknade inte då vi flyttade över henne till babyskyddet då vi skulle åka hem. Skönt!

Igår var det en ny mamma att fira på morsdag. Mig! Felicia vaknade inte förrens 5 för att äta så hon sov hela natten kan man säga. I och för sig inte så konstigt då hon somnade så sent men ändå! Gav henne mat och sedan somnade hon om klockan 6 och vaknade igen 7. Då gick K upp med henne och jag somnade som en stock. Vaknade 10.30 av att K och Felicia stod intill sängen. Hade fått en fin sommarbukett, en kopp kaffe och en tidning på nattduksbordet och då jag hade druckit upp kaffet väntade frukost i köket. Mysigt! Senare kom K:S föräldrar och vi gick ut på en promenad och sedan överraskade K och hans pappa mig och K:s mamma med middag på en grekisk restaurang. Det var sååå gott och mysigt. Första gången vi är ute och äter tillsammans sedan lillan föddes! Flis sov mes hela tiden så det gick hur bra som helst!




28/5 - 4 istärningskuber med mat och hon åt upp allt!!!



30/5 - Kan man få bättre start på morsdagen!?



/Tesan



Chefen pruttar

Igår var Felicia tröttare än vanligt skulle jag vilja påstå och sov fler och längre stunder än hon brukar och inget annat än mammas famn dög. Det var precis så jag fick ta mig en snabbdusch och sedan på med kläderna, mer än så hann jag inte för jag kan verkligen inte med att låta henne ligga och skrika. Det är ju inte så att hon slutar efter ett tag utan det bara eskalerar!!!

Det roligaste Flisan vet just nu är att göra pruttljud med munnen. Så sött! Och gärna då hon har gröt i munnen också.


 

 
27/5 - Alla dessa grötbilder. Dom blir aldrig tråkiga!


Nu längtar jag till på torsdag. Då är det dags för Flisans 6-månaders kontroll. Funderar ju lite över vad hon väger nu för hon äter så lite. 3-5 gånger bara och smakisarna är fortfarande just smakisar. Hon vill inte öka på mängden. Men det som kanske oroar mest just nu är några elakt röda utslag hon har på kinden som bara kommer tillbaka trots kortisonsmörjning.

Nä nu vill bebbe till famnen igen. Bossen kallar :-)


/Tesan






Mammaträff

När jag fick reda på att jag var gravid gick jag med i familjeliv, ett forum där det snackas om ALLT! Där var/är jag med bland annat i en tråd med andra tjejer från göteborg som var beräknade vid samma tidpunkt ungefär. Där har vi följts åt hela graviditeten och pratat om våra krämpor och frågat, tipsat och stöttat varandra ända fram tills ploppet! Nu gör vi samma sak fast nu handlar det inte bara om bebbarna utan massa tokerier. Sitter ofta och asflabbar vid datorn då jag läser vad tokarna har skrivit! 

Idag var det dags att ses och de flesta av oss hade inte träffats förut och bebbarna var det då verkligen premiär för. Vi blev 7 mammor ( alla kunde inte komma) med bebbar och det var 7 helt fantastiska tjejjor, mammorna alltså. Det var såå roligt att träffa er!!

Elias som var värd-baby bjöd Felicia på en majskrok och det gick hem vill jag lova! Nu måste mamma handla!



Majskrok, njam njam njam!!!



Elias, Felicia 1, Elin, Felicia 2, Caspian, Jack, Emma
















Gissa en gång varför Felicia är i duschen idag igen. Rätt svar: Gröt.



/Tesan



6 månader!!!

Lilla, lilla, gumman! Då har 6 månader tillsammans med dig svichat förbi i ett rasande tempo. Blir nästan mörkrädd då jag tänker på att nästkommande 6 månader säkert kommer gå lika fort och då är du ett helt år. Nä stopp ett tag nu!



25/5 - Då man blir så här gammal så får man lov att ta igen sig. Här i en fin outfit som
hon fick från farmor och farfar.



Fick ingen tårta men dock gröt som hon fick kladda med precis som hon ville.



Hopp i duschen!



/Tesan



Till familjen

Jaha, där kom jag efter igen trots att jag lovat mig själv att få till ett litet inlägg varje dag. Här kommer ett inlägg fullproppat med bilder så ni där hemma, yes my family, kan följa lillfisens utveckling. Hon har precis kommit sig igenom en utvecklingsfas, tror jag i alla fall, där dagarna har bestått av gnäll, gnäll och åter gnäll och en massa skrik samt en himla motvilja till att sova om kvällarna och matvägran. Men nu känns det faktiskt som det börjar ordna till sig. Nu har vi hunnit att byta till sittdelen på vagnen också och Felicia äääälskar det!





23/5 - Bänkpress under gymet



23/5 - Bytte till sittdelen och det gjorde någon nöjd!


22/5 - Sköna våååååår!



22/5 - Uteserveringens yngsta gäst



22/5 - Chillar lite


21/5 - Hey, fokusera!



20/5 - Gladskit!



19/5 - Inga dyra leksaker här inte. Papper är kuuul!



18/5 - Redy, stadig, go!



17/5




/Tesan



Försökskaninen i hoppgungan

Vid 20 somnade bebis igår och vaknade bara till några gånger men somnade om igen efter nappinploppning och lite gung av sängen. Brio vyssan lull is the shit! Sen vaknade hon för mat strax efter 12 och då åt hon och stensomnade sen igen. 4.40 var det dags igen. Då gick K upp med henne och gav henne mat. Efteråt var hon hyperaktiv, inget dög och hon bara skrek och skrek. Vid 6-tiden gick jag upp och undrade vad tusan det var frågan om. Jag tog Felicia i famnen och skickade K i säng. Lillan låg mot min bröstkorg och hon blev heeelt stilla och sa inte ett ljud. Så då tog jag med henne in till sovrummet igen och la mig med henne fortfarande tätt intill mig och hon gosade in sig och somnade på stört. Det var sååå mysigt att ha henne så nära och hon trodde sig att sova 2,5 timmar till. 8.30 sa hon till att hon ville gå upp. Underbart ju!

Idag har vi promenerat en massa. Träffade J i stan och åt lunch och sedan gick vi en sväng i trädgårdsföreningen. Fint men lite väl kallt! Känns som om göteborg var enda stället i sverige som var bortglömt,”alla andra” har ju haft kanonväder.

Flis har testat sin hoppgunga nu och det var kuuuul hälsar hon! Sen har hon hunnit med att lugga Nellie så hon hade toffsar med hår som satt mellan hennes fingrar. Nu har Flis alltså upptäckt kissen och det ska bli intressant att se hur detta utvecklar sig. Nellie kommer garanterad att bli jagad här inom kort!









Nu ligger hon och viftar under sitt babygym. Får se när hon har tänkt somna ikväll och om gnället kvarstår. Låter henne styra fortfarande när hon vill sova. Att ha strikta rutiner och lägga henne i sängen innan hon är trött eller håller på att somna det går bara inte. Hon blir sååå arg och ledssen så det är inte värt det. Jag tror på att låta henne "bestämma", tror det ordnar till sig längre fram.

Kom just på en sak... en tanke... Första barnet är ju lite som en försökskanin. Man har ingen erfarenhet av ett eget barn och allt vad det innebär. Man litar till sin egen intuition och rådfrågar andra men man VET ju egentligen NADA. Fast å andra sidan, det som fungerar på ett barn fungerar inte på ett annat och i det långa loppet så är det nog bara en själv som vet vad som är bäst för ens barn trots bristen på erfarenhet!



/Tesan



Det går framåt

Igår var det jobbigt för Felicia. Hon var så gnällig hela dagen och det bara eskalerade och till slut så var det gallskrik i stil med skriket då hon hade kolik. Fy så jobbigt det var och det skar i själen. Som tur var så lugnade hon sig sedan och på em kom det en rejäl laddning med b.a.j.s. som var hårdare än cement så det var nog det som spökade tror jag. Att hon hade ont i magen stackarn. Och när jag ändå är inne på det ämnet så kan jag ju berätta att efter att vi började ge Flisan katrinplommonpuré så är det inte längre gult eller grönt det som kommer ur henne utan brunt till MÖRKgrönt. Uschja!!!

Idag var vi och hälsade på en gammal pluggkompis till K och hans blivande fru och deras barn. Jag har inte träffat dom förut men det var kul och det var trevligt folk! Dom bodde i ett jättefint hus från 30-talet som dom håller på att renovera om totalt. Blir så himla sugen på hus då jag besöker folk som har det men nu ska vi njuta av att bo mitt i smeten med närhet till allt. Försöka! :-)



15/5 - Felicia tar sig en liten chitchat med Nellie innan vi åkte hemifrån


Felicia vänder sig ju till mage väldigt duktigt sedan mindre än en vecka tillbaka och idag skedde ytterligare en ändring. Hon ligger på mage och sprattlar med benen och man riktigt ser att hon vill framåt. Tror det är därför hon blir så arg när hon rullar över på mage. Hon vill inte bara ligga där hon vill FRAM! Idag lyfte hon på rumpan och försökte ännu mer att putta ifrån med fötter och knän och lyfte bröstkorgen från golvet med att trycka upp sig med händerna ordentligt. Jag tror inte att det kommer dröja så länge innan hon ålar eller kryper nu! Så häftigt det här, jag blir alldeles rörd!




15/5 - Dutti´!



Hon satt själv på golvet också utan stöd i några sekunder och hon hittade sina fötter igen också. Det kommer mer och mer nu.

De senaste dagarna nu har Felicia varit väldigt gnällig och gråter mycket på kvällarna. Hon är aptrött men kämpar emot och har så svårt för att somna. Säkerligen någon utvecklingsfas hon är i. Runt 19 veckors ålder sker ju en sådan stor förändring och korrigerat så är hon bara 17 veckor så det stämmer ju. Ikväll så gick det dock relativt smärtfritt. Knepet var att sitta i fåtöljen och gunga ganska kraftigt med henne i famnen tills hon slocknade.

Nu är hoppgungan inhandlad, ska bli så roligt att prova den imorgon!


/Tesan



Felicia på dejt hos Felix

Igår var jag, K och Felicia och hälsade på Felix och hans familj. Felíx är en pojke som föddes 24/11, dagen innan Felicia och han var beräknad att födas 13/1, dagen innan Felicia det med. Lite häftigt att dom var så jämna, vägde väldigt lika också. Nu har Felix skjutit ifrån på både längd och vikt men så är han ju pojke också!

Flisan fick prova hans hoppgunga och det var kul att få testa då vi funderar på att köpa en. Nu funderar vi inte längre, vi SKA köpa en för Felicia satt/stod jättebra iden och såg verkligen ut att gilla det!

Den här gången såg barnen varann. Förut när dom setts så har dom båda sovit eller så har den ene sovit då den andre har varit vaken och vice verca :-D Dom såg glada ut av att se varann, killen såg mest uppspelt ut! Dom låg tillsammans under babygymmet och då passade Felix på att taffsa lite men då började Felicia käka på hans hand och sen skrek hon och då var det roliga över!



13/5 - Hoppsan sprattel-Fia!



Det här var roligt pappa!



Sötisarna blir ihoptuttade



/Tesan







Nytt ljud

Imorse låg Felicia mella oss i våran säng som vanligt på morgonen. Hon blir så arg då vi inte börjar prata med henne då hon vill och då gnäller hon. Om man sedan låter henne veta att man ser henne och pratar med henne då blir hon glad och börjar babbla som bara den. Imorse hade hon kommit på ett nytt läte och smackade och klickade. Lät lite som "klickspråket" zulu (afrikanst språk) och det var så himmla sött! Hoppas att vi lyckas fånga de på film snart men så länge så kan ni titta på detta youtubeklipp för att få ett hum om hur det låter:








/Tesan



Svartvitt

K har slocknat i soffan och jag sitter och leker lite med bilderna från föregående inlägg. Lägger in dom så ni får se sen ska jag väcka karl och bege mig till sängen.

Imorgon är K ledig och vi ska nog ut till torslanda för att hälsa på grannar från neonatal!









/Tesan



24 veckor och det firar vi med banan

Natten till idag, onsdag, var som vanligt. Trots att Felicia somnade sent igår efter en del bök och en flaska mat vid 21.30 så vaknade hon ändå vid 4 för mat igen. Sedan började hon greja och tyckte det var dags att gå upp vid 7 men K la henne bredvid mig i sängen och där somande hon faktiskt om och sov en timme till, till 8! Rekord tror jag nog!

6.50 blev lillfisen 24 veckor gammal. Tiden går ju så fort!

Idag skulle jag och Felicia på träff med mammor och bebbar från BVC-gruppen. Men då jag vaknade med lite halsont så tyckte jag det var bäst att stanna hemma. Det gjorde jag rätt i för det började ösa ner sen.

Felicia har fått en del kläder och annat som sparats från det att K var liten. Så roligt att det finns kvar!! Då hon blir äldre ska hon få bära några klänningar som finns från min barndomstid. Hon kommer bli sötast!

Sötisen på sig en mysig och söt sparkdräkt som K har haft. Såå inne nu med alla 70-tals färger och mönster som är nu. Det var på håret att jag fick igen den så det var tur att vi fick med den hem förra helgen. Nu hinner hon ha den lite i alla fall! Kolla på första bilden så sött tyget har nötts bort av fötter som varit lite för stora :-)

Felicia åt lite mosad banan till sin kvällsgröt. Det var helt okej sa hon! Sedan åt hon sin flaska med mat runt 19 och vi trodde hon skulle somna sen som hon brukar. Men se det gick inte. Hon var grinig och gnällig och övertrött. Till slut efter en del bärandes och vaggandes så somnade hon i barnvagnen då jag körde runt den och skumpade lite över en tröskel. Men det var inte så långvarigt. Hon vaknade igen och var vaken ett tag sedan fick hon en flaska till vid 21.30 och sedan efter den så somande hon och vi kunde lägga henne i hennes säng. Undrar vad det är för övertrötthets-fasoner hon nu börjat med. Strul vill vi inte ha!



12/5




















/Tesan






11/5 - K:s födelsedag

Bejbi fyllde 32 och vi bjöd hans föräldrar på middag. Det var kanongott allting och han fick fina presenter som han önskat sig. Sodastream, en liten kaffepress att ha på jobbet, metaltownbiljett var några saker så födelsedagsbarnet blev nöjd!

Felicia gjorde sig kalasfin och tog på sig de tuffa adidasskorna hon fått låna av sin kusin J. Dom användes av honom för 14 år sedan så nu var det dags för någon att ha dom. Dom är någon centimeter för stora men vad gör det!



K dukade fint



Buketten från mig till Bejbi



Flisan klädde sig för kalas



För att en halvtimme senare somna



Här sitter hon och är social i farmors knä innan det är dags för sängen



Hittade en fot

Bejbi fyller 32. Hipp hipp hurra!

Jag stod vid spisen och förberedde födelsedagsmiddagen och Felicia satt i sin bumbo. Så hör jag att hon grejar med något och vänder mig om. Då sitter hon jättesnett och lutar sig mot ena foten och drar och nyper sig i tårna så strumpan var på väg av. Wiiiie, första gången hon upptäckte en fot!



11/5 - VAD e de??? :-)



Så blir man förbaskad då man inte får som man vill. Foten ville väl inte samma.
Tror hon har ärvt mammas humör :-D


/Tesan



Katrinplommon

Ny smak igen! Blåbären gjorde Felicias mage lite hård så vi la dom på hyllan lite, kylskåpshyllan :-) och köpte hem en burk med katrinplommonpuré istället. Det var en hit!



10/5 - Mmmmm!



Nom nom ge mig mer!


/Tesan



Rygg till mage

Felicia har kunnat rulla från mage till rygg sedan hon var 16 veckor gammal men har inte övat på det så mycket då hon hatar att ligga på mage. I måndags, 23 veckor gammal + 5 dagar (16 veckor + 4 dagar korrigerat), rullade hon från mage till rygg. Hon har tränat ett tag på det men har inte riktigt kommit över på mage ordentligt. Armen under henne har liksom legat ivägen så hon har inte kommit över helt och hållet. Nu hafade jag henne då hon kämpade. Hon tryckte sitt huvud ner mot täcket på golvet då hon låg på sidan far att skjuta ifrån och sedan precis då hon började gunga över så lyfte hon huvudet och balanserade det så hon hamnade på mage och inte på rygg istället. Så sööt och så duktig!

Som jag skrev innan så HATAR hon att ligga på mage så varje gång hon har rullat till mage så resulterar det i att efter en pyttestund börjar hon skrika och gråta och verkar ha tappat hur hon ska göra för att vända sig till rygg sen igen så då måste man hjälpa henne. Sen en sekund senare ligger hon på mage igen och så blir det samma visa. Arg, rent förbannad och gråter ända tills man vänder henne till rygg eller sida. Så håller vi på, jag och Flisan. Jag underar om det kan vara så att hon egentligen vill förflytta sig mer, framåt, och att hon blir förbaskad då hon ligger där på mage och inte tar sig någonstans. Det ser verkligen ut som hon försöker för hon ligger och pumpar med benen typ kryprörelser men allt som har hänt är att hon, då hon legat och tryckt upp bröstkorgen från golvet med händerna, glidit bakåt. Så hon har lyckats förflytta sig bakåt (!) och så i cirklar då hon ligger och sprattlar. Det tar sig!



10/5 - Här är hon påväg till magläge :-)



Och här är hon arg.


/Tesan







Ärtor

Fullt ös trots lite sömn. Så är det oftast nu mera. Efter vår sena frukost var det dags för Felicias lunch och denna gången hade vi lagt till puré av gröna ärtor. Det var väl inte direkt någon given succé. Jag som trodde det hade vänt och att hon nu blivit mer intresserad av maten men icke. Hon äter inte mer än innan utan ligger kvar på hennes 3 istärningskuber.

Då Flis var klar åkte vi iväg och storhandlade. Har börjat med det ordentligt nu, att handla en gång i veckan för att se om man kan dra ner på de onödigt dyra matkostnaderna. Jag köpte ett nytt objektiv till kameran också. Det är sååå roligt att fota och man kan säga att detta objektivet är mer anpassat efter objektet, Felicia! Perfekt till porträttfotografering med andra ord.




Detta objektiv blev det till pangpris!




9/5 - Togs tyvärr ingen bild då ärtorna förtärdes så här är från kvällen grötkalas istället!


/Tesan



8/5

Mamma, Felicias mormor fyllde 59. Hipp hipp hurra! Har inte varit med på någon av henne födelsedagar sedan jag flyttade till göteborg. Har missat 8 födelsedagar alltså :-( Men nästa år kommer jag hem för då är det ju jämna år.

K åkte iväg på grabbkväll och vi hade tjejkväll här i lördags. Felicia var med fram till åtta-tiden sen slocknade hon i famnen på mig. Jag vet inte hur vi ska kunna börja med nya rutiner vid läggdags. Som det är nu så somnar hon alltid helt eller delvis i famnen på någon av oss och då lägger vi henne i spälsängen. Om vi lägger henne i sängen då hon är för vaken då ligger hon bara och gråter tills man tar upp henne. Kan inte med att låta henne ligga där och vara ledssen.

I alla fall så åt vi god mat här jag och 3 tjejkompisar. Sedan drack vi vin och öl och tjötade och det var jättetrevligt! Kristofer kom hem strax efter att tjejerna hade gått vid 2, tror jag det var. Då var det även dax för Flisan att äta så jag kom i säng 2.30 och redan kl 5 vaknade busen  igen och skulle till vår säng. Sedan låg hon och bökade i ytterligare en kvart och sedan sov hon till 7. Behöver jag säga att jag var såååå trött då jag var tvungen gå upp med henne då (det var K:s tur att ha sovmorgon)!!!



8/5


/Tesan



Blåbär

Idag har vi mest busat jag och Felicia. Hon börjar få mer och mer personlighet och man börjar märka vad hon gillar. Ett som är säkert och det är att hon blir nog nästan lika lycklig då hon ser oss som vi då vi ser henne. Hon skiner upp som en sol och följer en med blicken vart man än går. Då man gungar henne i famnen och sjunger då skrattar hon, så roligt att höra och det blir mer ljud för var dag som går!



7/5 - Paus från allt bus


Det var dags för en ny smak idag tyckte vi så lillan fick smaka på en bärpuré för första gången. Blåbär blev det till hennes kvällsgröt. Hon var skeptisk till en början men sedan mumsade hon glatt! Och blev hon inte fin så säg!



Hon kommer klä i rött läppstift en dag!


/Tesan






På rymmen

Igår lämnade jag och Felicia lägenheten redan 8.30. Det skulle komma några gubbar och bröta i sovrummet (borra för en ventil i taket) så vi var tvungen avlägsna oss. Det är bra att ha tider att passa för då blir det minsann åka av! Alltså, då kommer man iväg, hemifrån!

Vi tog oss en promenad dit där jag var hos sjukgymnast under graviditeten för att återlämna hjälpmedel jag fått låna (handledsskydd för karpaltunnelsyndrom och foglossningsbälte). Dom skulle återlämnas senast 3 månader efter födseln och ooops, nu har det visst gått över 5 månader. Men det var faktiskt inga problem. Dom brydde sig inte alls om att jag var sen. Skönt! Hade nästan laddat lite för diverse historier om varför jag var sen men nu slapp jag ta till dessa.

Efter snabbvisiten på rehab promenerade vi förbi mitt jobb en sväng. Träffade några arbetskamrater och några gummor. Det var kul att se dom, som vanligt! Efter det besöket promenixade vi in till stan för lite shopping. Denna gången var det mammas tur, inte en endaste liten grej till Flisan blev det men mammsen fick sig, efter mycket sökande, ett par vita converse all star high. Dessutom till 100 spänn billigare än vad dom brukar kosta!

När vi kom hem var det lagom tid för Felicias lunch. Vi har ju hållit på med smakportioner i en månad nu och just denna dagen kändes det som om "något lossnade" hos Flisan. Hon har tidigare inte varit så jätteintresserad av maten men denna portionen smaskade hon i sig utan problem. Palsternacka, morot och majs. Ett istärningsfack vardera och varje fack är strax över en matsked. Hon var så rolig då hon åt också. Hon viftade med armar och ben och satt om mummade och gjorde pruttljud och liksom spottade. Men jag såg på henne att det var nte för att hon inte ville ha utan bara för att busa. Busunge!


6/5 - Mat är mums och skoj!



Man hinner med mycket på en dag. Nu tar vi en vända på golvet!



Sedan somnar jag ingosad i favvoleksaken som är en barnvagnsleksak.
Kallar man dom så dom som man hänger tvärs över sufletten?


/Tesan



Stadig på benen

Idag har jag och Felicia varit på mamma-bebis-träff med bvc-gruppen. Vi letade upp ett fik med uteplats och tog en fika och tjötade. Det var riktigt trevligt och det är så himmla skönt att Felicia är så lätt att ha att göra med nu. Hon har blivit en så nöjd bebis om man jämför med då hon hade det så jobbigt med magen. Hon sov då vi gick, vaknade lagomt till att jag hade fikat färdigt, satt i mitt knä och tittade på de andra bebbarna, blev hungrig och åt, var lite mer social och sen somnade hon i vagnen igen. Underbart! Hon nöjd och jag nöjd!

Vid kvällens grötkalas var hon vildare än vanligt. Hur jag än försökte så GICK det verkligen inte att hålla Flisan från att kladda. Ja skulle behöva två händer till. Hon spottade gröt och gjorde pruttljud, tryckte in nävarna i munnen så dom blev helt mosiga. Innan jag hann fånga händerna och torka av dom så hade hon kletat hela kinden full och en fin rand upp mot huvdet. Sedan tog hon haklappen och tryckte den också mot munnen så hårt hon kunde och tuggade och grejade. Vilding! Vilda hade varit ett passande namn idag! Och som hon pratade! Har inte lyckats lära henne än att inte prata med mat i munnen ;-)

Både jag och K har de senaste dagarna här märkt att Felicia är så mycket duktigare på att greppa saker. Förr kunde hon liksom greppa i luften för avståndbedömningen var inte den bästa men nu tar hon grejer som man sträcker fram och för dom till munnen och tuggar såklart! Det är så sött då hon tar tag i sin napp och får den på plats själv i munnen, duktiga kikkan!

Hon älskar verkligen att stå också så en hoppgunga är något som jag tror hon skulle gilla. Jag kan inte sluta att förundras över hur stadig hon är. Det räcker att vi håller hennes händer för att hjälpa henne att hålla balansen.


5/5 - SÅ stadig!


/Tesan



Febrig Felicia och allergisk mamma

Idag har jag och Felicia varit inne hela dagen och det var lika bra det. Himlen var grå och trisst, Felicia febrig efter vaccinationen och jag MYCKET allergisk. Jag har nyst och snytt mig HELA dagen och det gör mig så trött, så trött. När K kom hem tog han hand om Felicia och jag gick och la mig en timme innan vi skulle börja laga middagen ihop. När K väckte mig stod redan midda´n färdig!!! Gud så skönt! Medans vi åt fick Felicia som vanligt sin gröt. Idag orkade hon inte äta lika mycket men hon mumsade åtminstone i sig 2 msk pulver. Efteråt blev det en dusch. Det är nästan stört omöjligt att få gröten till att bara vara på skeden och i hennes mun!

Hjärtat har mest velat vara i famnen idag för att vara lugn. Tror hon mår lite dåligt av febern. Natten till idag var den, som jag skrev förut, 38,3 och då fick hon en supp panodil. Sedan gick den ner och i em var tempen 37,9 för att sedan öka igen mot kvällen till 38,4. Då fick hon en supp igen och sedan somnade hon vid 20.00

Nu har inte Felicia ätit (ersättning) sen klockan fem i eftermiddag. Tror nog att vi ska väcka henne lite försiktigt snart och ge henne mat. I vanliga fall så brukar hon somna vid 19 för att sedan vakna vid 20-21 igen för att äta och sedan somna igen. Det kommer inte hända ikväll, det gjorde det inte igår heller och jag antar att det beror på febern.

Mat till Flis och sedan hoppar jag också i säng!



4/5- Felicia somnade men fortsatte leka i sömnen :-)



Dusch efter maten


/Tesan






Bvc-besök - Vaccination

Igår var vi på besök på bvc och det var dags för Felicias andra omgång med vaccinationssprutor.

Vikten igår vid 5 månader och 1 veckas ålder var 6450g och hon var 60,8 cm lång. Hon växer så det knakar!

När det var dags för sprutorna blev Felicia jätteledssen och det skar i mitt hjärta. Dock så var det ganska lätt att avleda henne och hon somnade som en stock i vagnen sen då vi gick hem. Precis som vid förra vaccinationen så fick hon feber under natten. Inte lika högt som förra gången då det var över 39 grader utan nu hade hon 38,3. Hon verkade inte vara så påverkad förutom att hon sov oroligt och var lite gnällig. Hjärtat!



3/5 - Utslagen!


/Tesan




Aktiv dag

Vissa dagar är det fullt ös på Felicia och då ska hon aktiveras hela tiden. Andra dagar sover hon jättemycket och vissa då ska hon bara vara i knät eller bäras runt i famnen. Detta var en aktiv dag.


2/5 - Här var hon arg vill jag lova. Sitta fast i gymet var inte roligt :-)


Knärr som min mamma kallar det :-)








Bordet blir så fiiiiint då Flisan äter gröt!


/Tesan







Sköna maj

I lördags fick Flisan smaka på morot för första gången. Det gick hem det med! Nu är det potatis, palsternacka, majs, morot och gröt som hamnat i hennes mage. Mot eftermiddagen åkte vi till Felicias farmor och farfar. Vi tog en lång skön promenad och Felicia tyckte nog det var riktigt gött för hon sov och sov och sov. När vi kom tillbaka bjöds vi på en jättegod middag och sedan fixade vi lite med dopklänningen som Felicia ska ha. Klänningen är sydd av K:s farmor till hans dop och nu ska även Felicia bära samma klänning. Så fint att den fanns kvar! De blå detaljerna som var på den plockas bort och dit ska det istället fästas rosa fina band och piffas till med krage och små diskreta tygblommor. Någon bild visar jag inte och avslöjar. Det får vänta tills efter dopet ;-)


Wiiieee, ny smak!



Hon sov länge efter promenaden också



Sen var det gröt, lek på golvet, umgås och sedan somna i farmors famn.


/Tesan



Valborgs

Flisan fick prova att dricka vatten ur muggen vi fick från bambino (genom deras grupp på FB) till hennes lunch. Det gick över förväntan men det blev någon liten kallsup här och där. Men hon är ju så liten ännu så det är inte meningen att hon ska klara av det men man kan ju alltid börja öva!

Det blev en lugn valborgs och det blev ingen första majbrasa för Felicia. Vi valde att strunta i både chalmerscortegen och brasa. Vi hade viktigare saker för oss, nämligen tillaga en älgentrecote! När vi sedan avnjöt våran superba valborgsmiddag så åt Felicia sin mumsiga gröt. Nästan lika kladdigt som dagen innan blev det :-)



Först lite dricka och lunch. Svårt att pricka rätt.



Sen sova i snygg pose.



Byta kläder av uppenbar anledning om man har bebis. Kan bli kladd från både ditt och datt.


Dax att njuta.
Marinerad och helstekt älgentrecote med zucchinigratäng och vilt & trattkantarellsås.



Även för Felica. Gröt dock.



När det blev barnfritt blev det chokladmousse med hallon och kokos :-P


/Tesan



Gröt är mums!

I förra veckan hade vi besök av en kompis till Felicia. Felix heter han och föddes dagen innan Flisan, pricis lika mycket för tidigt. Dom var så mycket kompisar den dagen att när Felix var vaken då sov Felicia och vice versa!

Felix var förresten med på min lista över tänkbara pojknamn då Felicia låg i magen. Felix är den manliga varianten av Felicia faktiskt. Hade varit fint på ett framtida syskon kanske. Vi får la se!

På kvällen fick Felicia mumsa gröt i vanlig ordning men denna gången lät jag henne kladda precis som hon ville. Resultat blev gröt precis ÖVERALLT!



29/4 - Ladar upp inför grötkalaset



Nom nom!!!



Tadaa! Fäääääärdig!



Sen blev jag ren och fin igen!


/Tesan






Snygga poser



28/4 - Plötsligt händer det!


27/4 - Redo att slåss?!


/Tesan






5 månader

25:e april hade hjärtegrynet hunnit bli 5 månader och tiden fullkomligt springer iväg. I mitten på månaden upptäckte jag att lillfisen håller på att få tänder. 2 små korn kände jag i hennes mun så där är förklaringen till allt dreggel. Det fulkomligt rinner ur munnen på henne och hon blir sjöblöt. Sen är det ju ett evigt tuggande på allt och fingrarna i munnen hela tiden.

Nu är hon jätteduktig på att stödja sitt huvud men fortfaraden så är hon min lilla bubblehead! Lite svajigt är det allt men med tanke på att hennes korrigerade ålder nu är 3,5 månader så är det ändå duktigt!

Då hon ligger på golvet sprattlar hon så hon lyckas vända sig runt i en cirkel. Hipps vipps så är huvudet där fötterna låg!

Det bästa hon vet är att hålla i våra händer då hon ligger och dra sig upp och då får hon med sig huvudet så duktigt. Sedan då hon sitter upp fortsätter hon att dra och trycker ifrån med benen tills hon står upp.

Felicia närmar sig nu 6 kilo. Då hon vägdes 14/4 (4 månader + 3 veckor gammal, 3 månader korrigerad ålder) vägde hon 5900 gram och var 58,3 centimeter lång.

Liten börjar bli stor men är såklart fortfarande liten. Min älskade bebis!!!



26/4



26/4


26/4


/Tesan





Fotboll

Felicias pappa är ett riktigt fotbollsfan och favoritlaget är Manchester united. Han har ju då fått för sig att föra över detta på Felicia och det är ganska gulligt att se hur han försöker! I påskas var det dax första gången. Då hade Felicia fått en matchbody och den invegs till en match som förlorades. Det hjälpte inte att bli påhejjad av ett minifan men det kanske var just det som var problemet, att hon inte är ett fan som pappa vill tro!


24/4 - Ska vi verkligen sitta så här i 90 minuter pappa?!!






Här är det inga bärs till matchen och pappa ser sur ut då han blir störd :-)


/Tesan



Huvudet i balans

22/4 - Jääj!
21/4 - 21 veckor gammal (14 veckor korrigerat) och så här duktig har jag blivit på
att hålla uppe mitt huvud. Men bara kortare stunder, blir för jobbigt annars och bara då
jag får något roligt att titta på!
/Tesan


Smakportioner

På påskafton fick Felicia smaka på potatis för första gången. Då var hon 4 månader och 1 vecka gammal. Drygt en vecka senare fick hon smaka på gröt till kvällen. Det var en höjdare! Vi kämpade på med potatisen då hon verkade föga intresserad. Tänkte att hon får ta det i sin egen takt. Då hon närmade sig 5 månader var det dax för palsternacka, det var mums!
Palsternacksmakisar
20/4 - Så här glad kan man bli då man får smaka på palsternacka
/Tesan