Middag igen

Då limekycklingen var färdig blev jag akut sugen på någon form av taco. Så jag gjorde en tacopaj istället som vi precis har avnjutit tillsammans med sallad, tomat, gurka, majs, avokado, tacosås och gräddfil. Pajen måste ni testa att göra. Supergod! Limekycklingen åker in i frysen till en annan dag.




Tacopaj
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten

Fyllning
500 g nötfärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche paprika chili
2 dl lätt crème fraiche
ca 10 st coctailtomater
1 dl yellow chili eller green jalapeño
1/1 skivad gul lök
150 g Riven ost (gärna texmex)
1 tsk paprikapulver

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min. Bryn köttfärsen. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. Blanda lätt crème fraiche paprika chili med lätt crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av. Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor, chili och lök strö över ost och pudra till sist över paprikapulver. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg.

Servera med god sallad, tacosås och gräddfil.

/Tesan

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0