22/1 Koh Chang till Bangkok

Minibussen plockade upp oss vid nio på morgonen. Vi trodde vi skulle få en skön och behaglig resa då vi fick dom tre bakerska sätena för oss själva, men icke. Vi upptäckte att det inte var så värst bekvämt att sitta rakt på däcken, skumpigt värre. Men vi kom till Bangkok!


I minibussen


Lakritssnören? Nej, elnät!


Vid 16-17 tiden var vi framme på vårat hotell Banyan Tree och checkade in. Vi kände oss till en början lite malplacerade då vi kom i våra shorts, t-shirt, klänning, flipflops och ryggsäckar när vi fick se skylten utanför hotellet som ”förbjöd” allt detta. Men vi tror att dresscoden mest gällde restaurangen och baren, för det var fler än vi som var klädda så, skönt! Allt var otroligt fint på hotellet och personalen var så trevliga och nästan överdrivet serviceminded. Vi blev verkligen omhändertagna.





Vårat rum låg på 57:e våningen och var en svit (alla rum är sviter) på 48 kvm, nästan som våran lägenhet! Den hade vardagsrum/arbetsdel/bar, sovrum och badrum med både badkar och dusch. Vacker utsikt över staden och Chao Praya floden, vi höll på att tappa andan. Spenderade mesta delen av eftermiddagen på rummet för att hinna njuta av det men hann även med en liten promenad i området och ett besök på Suanlum night bazar.


Trafiken är inte som i Älvsbyn direkt! Och inte Göteborg heller för den delen.


Matområdet på Suanlum. Barer på ena sidan och matstånd på andra. Något för alla!


Up we go! Hissen gick så fort så man fick lock i öronen.


Fick varsin neccesär med blandade bra tjej/kill-grejer


Äntligen fick jag bada badkar!







 

Mot kvällen svidade vi om till det finaste vi hade med oss och begav oss upp till Moon bar. Restaurangen och baren ligger på 61:a våningen, på hotellets tak. Det var en upplevelse vi aldrig kommer glömma. Vi satt där med varsitt glas vid de genomskinliga räckena och inget tak då helt plötsligt strömmen gick i stora delar i området. Det var häftigt att på sådan hög höjd se en del av denna imponerande stora stad släckas och sedan fläckvis tändas igen efter ett tag. Efter barbesöket gick vi till vårat rum och kröp ner under täcket och även där kunde man se alla lampor över staden.


Ficklampa för att se menyn då det var så mörkt och mysigt









Vi har inte sovit så gott någon gång under våran resa som vi gjorde där och jag (Tesan) tror att det är den skönaste säng (inkl. sängkläder, kuddar och täcke) jag överhuvudtaget har legat i. Där ville vi stanna!

Om ni besöker Bangkok, ta då för guds skull chansen och bo åtminstone en natt på detta hotell. Det är helt fatastiskt från att man stiger över tröskeln tills att man lämnar stället. Kan tyckas att det är lite dyrt, men om man jämför med vad en svit kostar här hemma så är 1500 SEK ingenting mot för vad man får.

/Tesan & Kristofer



Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0