Kass natt, bra natt, jobb, trött

Felicias farmor kom som en räddande ängel igår och tog med Felicia ut så jag fick sova. Lyckades nog sova en och en halv timme i alla fall och det var tur, vet inte hur jag hade klarat att jobba kvällen annars. Var tillräckligt trött i alla fall.

Felicia var pigg och glad under dagen trots hennes kassa natt och hon hade sovit en timme ute i vagnen på dagen. I säng kom hon vid 19.30 som vanligt meddelade pappa K och hon hade ett uppvak närmare 00. Tog inte så länge att få henne att somna igen och det var inget skrik. Under natten vaknade hon några gånger och tjöt till men somnade om själv. Så nu hade hon en "sova-hela-natten-natt" igen och vaknade 6 imorse.

Vi förstår ingenting...

Kom på en sak nu ikväll som vi nog ska försöka undvika. Ikväll somnade hon i min famn då hon åt sin välling och då ville inte jag vara grym och väcka henne för tandbortsningen så jag la henne i sängen direkt. Kom på efteråt att det är nog inte så bra för då kan hon ju bli orolig då hon vaknar och undra var hon är, hon somnade ju i mammas varma trygga famn men var är jag nu?!!


Blessed - Yeah right

Välsignelsen höll i sig två nätter, nu är den borta. Varför? Jag tycker allt vi har förtjänat mer än så.

Felicia somnade vid 19.30 igår. 00 vaknade hon första gången men då somnade hon om fort då jag hade lagt henne ner och satt en stund och höll handen på henne. 02 vaknade hon igen och då skulle hon bara inte sova. Hon låg och babblade, rullade, kraffsade i lakanet, pillade på spjälorna, viftade med armarna och grejade med allt hon kom åt. Jag fick hostattack, är dunderförkyld nu, så jag gick ut från rummet. Hur skulle hon kunna somna då jag sitter där och hostar hela tiden? Men då började hon skrika, skrika helst hysteriskt och det hade snabbt eskalerat och hon tappade luften och blev helt okontaktbar för hon var så upprörd. Efter tröstning av pappa lugnade hon sig TILL SLUT men sen höll hon sig vaken till 05. 3 timmar!!! Tack för den. 7 gjorde hon morgon.

Vi är helt slut. Det är nog inte bara barspsykolog vi måste kontakta om det ska fortsätta så här.

Känner mig uppgiven.

Felicia är pigg nu på morgongen som vanligt men jag tycker ändå väldigt synd om henne också som har såna problem med att sova :-/

Välsignade

Både jag och K vaknade av Felicias skrik och det första båda gör är att kolla klockan. 6.30. "Va, morgon?!" "Har du varit upp nåt?" "Nä, har du?" "Nä!"

Hela natten sov hon igen. Nu är vi blessed!!!

Usch idag har jag dåligt samvete. Har haft en del att stå i hemma, som att städa och vika tvätt så jag lät tv:n stå på på bollibompa och då Felicia inte var med mig så fastnade hon en del stirrandes på tv:n :-( Man ska ju inte låta barn under 3 år titta på tv... Imorgon ska den inte på förrens hon lagt sig, så det så. Svårt att göra alla rätt hela tiden...

I em mötte jag upp en kompis för vi skulle gå på bio. Felicia fick följa med oss till ett fik och K kom och hämtade henne på vägen hem från jobbet. Flis var SÅ glad, hon fullkomligt älskar att se en massa folk och sken som en sol och skrattade åt alla! Gullrumpan!


Felicia har lärt sig hur ett lejon låter. Då man frågar henne hur det låter så säger hon "Rooooar" fast med ett rullande r typ. Fasen vad svårt det är att skriva läten :-)

Idag hittade jag henne med ett plastlejon i munnen låtandes likadant. Hihi!

Önskelista - 30 ÅR!!!


Hjäääälp jag närmar mig 30!!! 18/2 smäller det och det firar jag genom att rymma hemifrån med sambon och låsa in oss på hotell hela helgen. Perfekt!

Fick frågan; "Vad önskar du dig?" Och förutom fred på jorden och att alla nära och kära ska få vara friska och krya så önskar jag mig materiella saker som något fint smycke och prylarna här nedanför... 

Vinnarna!Efter regelrätt dragning av vinnarna blev det dessa fyra som får varsin gåvobox från cliniderm:


Anna

Mikaela

Victoria

Annelie


Trevlig smörjning :-D

Hur sov hon inatt då?Igår somnade lillgrisen vid 19.30. 00.20 vaknade hon och grät. När jag kom in hittade jag henne ståendes på knä i sängen med en duplokatt i handen. Jag letade reda på nappen och ploppade i den och la henne ner. Efter bara en liten stund var hon lugn så jag kunde gå och lägga mig igen. Efter ytterligare en stund låg hon och bökade och skrek till lite igen men hon tystnade av sig själv och somnade om. Jippi! Det här är vi inte vana!

6.30 gjorde hon morgon imorse. MVG till våran lilla pärla!

Sovstunden, japp det blev bara en, idag på dagen blev bara 45 minuter. Bättre än 25 som hon ibland bara sover!


Efter middagen idag hade Felicia köttfärslimpa i hela håret så pappa K skulle tvätta bort det värsta innan det blev dags för bad. Våran dotter såg ut som en raggare efter den behandlingen. Lite läskig faktiskt!
14 månader


Lillan är 14 månader gammal idag och det firar hon med att måla i mammas almanacka.Clinidermtävlingens vinnare dras ikväll


Ikväll ska jag dra vinnarna till Clinidermtävlingen. Jag veeeeet, jag skulle ha gjort det igår men så blev det bara inte.Det är det senaste


Just nu är det extra roligt att försöka ta på sig kläder tycker Felicia. Det spelar ingen roll att dom hamnar bakom huvudet för det mesta, hon försöker ju och det är så sött då hon ska ta på strumporna och jobbar och jobbar och man ser att hon blir frustrerad. Tillslut lägger hon dom bara på fötterna. Cute!

Digga till musik är en ny grej hon börjat med också

Har börjat intressera sig för duplo och gillar att försöka sätta ihop saker, ta i sär, stoppa grejer i och ovanpå andra grejer.


Idag skulle strumpan på på mammas fot

 


Varannan-mönstret är tillbaka verkar det som

Kan ju inte bryta trenden så jag fortsätter att berätta om Felicias nätter.

Lördag till söndag sov hon hela natten men natten till idag var vi tillbaka på ruta ett igen. Lillan vaknade 00 och var vaken till 02. Skrek och skrek och skrek... tills vi tog upp henne *suck* Hysteriskt! Sedan vaknade hon 3.45, 4.45 och sedan gjorde hon morgon 5.45.

Idag har jag varit så trött så jag har haft svårt att hålla mig vaken. Detta trots att Felicia har skrikit så fort jag tittat åt ett annat håll och har varit tvungen sitta på golvet med henne hela dagen för att hon ska vara nöjd. Sovstund det tog hon i vagnen ute så kunde inte passa på att sova själv något. Om jag inte hade velat sova gåendes runt i haga vill säga :-D

Dags att kontakta barnpsykologen nu som var BVC:s enda tips.Skitnatt (IGEN!) & barnkalas


05.45 gjorde Felicia morgon igår (fredag) efter hennes sova-hela-natten natt. Jag var trött i alla fall och bara längtade till hennes sovstund på dagen. Då den kom vid 11 så kröp jag också ner i sängen och tänkte få mig en lur. Men inte. Efter 25 minuter vaknade hon även denna gången så det blev inget sova för mig och inte sov hon något mer under dagen heller. Hur orkar hon?

I säng kom hon vid 20 och jag var inte delaktig den kvällen heller. Jag var ute och åt god tapas med två vänner. Gott, gott! Anyway... Felicia sov lungt och fint ända fram till 4. Då vaknade hon och vägrade sova så hon var vaken i 2 timmar!!! Sen somnade hon om och sov till 7.

Vi var så glada igår för att hon sov hela natten men så kommer en sån här skitnatt och så känns allt så hopplöst igen. Man vill veta varför?? Varför vaknar hon? Hon är inte varm, det hjälper inte med ny blöja, inte med mat och det hjälper inte att få komma till oss. Tips??!!

Idag har vi varit iväg på Felicias första barnkalas (förutom hennes eget). Vi firade Felicia och Caspian och både barnen och de vuxna hade en trevlig dag! Felicia tyckte tårtan var mmmmmmmm! :-P/TesanHELA natten


Igår var jag ute och träffade en kompis som jag inte sett på länge som flyttat från staden. Det var jättetrevligt och så skönt att göra något annat och komma hemifrån.

Eftersom jag inte var hemma så hade jag inget med nattningen att göra men hon hade stupat i säng strax efter 19, jättetrött! Inte konstigt då hon bara sov 25 minuter under dagen. Uppvaken då? INGA!!!! Hon sov från att hon la sig ända fram till 05.45. Yeeeaaahhhh och high five!!!!! Hon måste belönas med något tror jag bestämt!!

Vi är SÅ tacksamma!!!!!/TesanKlä på


Det är fantastiskt vad de små lär sig fort och ska försöka göra saker själv. Felicia försöker klä sig själv - sätter allt på eller över huvudet så det hamnar i nacken och här om dagen fick hon en plastbunke och en plastslev då jag själv höll på att greja i köket och då började hon vispa runt med sleven i bunken, precis som jag hade visat henne.

På tal om det här med kläder då, jag hörde hur Felicia höll på greja med de nytvättade kläderna i sovrumet och rev och slet som en tokig - hon älskar att riva runt i klädhögar!

Så kommer hon ut från sovrummet och inkrypandes till mig i köket. Tröjan hon hade på sig var halvt av och runt halsen hade hon fått på sig ett par trosor. Självklart fick hon beröm att hon varit så duktig men jag fick ett ordentligt gott skratt. Det såg så roligt ut och hon var SÅ nöjd!


20/1

Hey! Det är inte trosorna som är gigantiska, det är dottern som är liten!
/TesanBita boken


Felicia gillar att bläddra i böcker och vrida och vända på dom men på senare tid är det ännu roligare att äta på dom. Hon kan inte hålla i en bok utan att gnaga runt hela boken och käka upp pappet. ALLA hennes böcker ser ut som den på bilden. Den ena värre än den andra. Det kan väl inte vara så bra, eller? Att käka pappret menar jag.20/1
/Tesan
Sov hela natten (i stort sett)

2 uppvak, korta sådana. Ett vid 22 och ett vid 0.30. Sedan sov hon till 6.30. Wihoooooo så skönt!!! Lika trött är jag ändå men det har sina förklaringar. Jag måste lägga mig tidigare.

För en gång skull tänkte jag passa på att sova då lillan tog sitt sovpass (som oftast bara är ett om dagen). När Felicia hade somnat 11.15, myste jag ner mig i den renbäddade sängen och bara låg och väntade på att sömnen skulle hämta mig. Precis som jag nästan lämnar vaket tillstånd hör jag wwwääääääääääähh wääääääähh mmmm mmammmmmaa. 25 minuter sov hon och de är allt hon sovit på hela dagen. Det verkar inte heller som hon har tänkt sova mer. Just nu sitter hon och bankar med en sked på en kastrull. Ljuv musik./TesanUte hela dagen, sen feber


Felicia var så trött efter dagens aktiviteter igår så hon slocknade då hon åt vällingen. Men vad hände då hon landade i sängen. Globöga x 2!! Till slut fick K henne att sova i alla fall och hon sov ganska gott förutom att hon började nysa i sömnen. 22.40 vaknade hon och var helt genomsnorig och då höll hon igång i 2 timmar. Pigg som en mört och låg i sin säng och babblade men gick man ut skrek hon... Eloge till min fina sambo som låg intill henne ända tills hon somnade om. Morgon gjorde hon 6.45. Det var helt okej men de 2 vakna timmarna på natten kändes inte okej :-/ På morgonen såg jag att hon defenetivt blivit förkyld. Igen. Stackars snutta!

Eftersom hon inte hade någon feber utan bara förhöjd temp (först 37,7 och sedan 37,9) så valde vi att gå ut idag också. Vi sprungit runt på stan och haft en trevlig dag med Felicias farmor och Felicia har trivts. Det enda som inte var roligt var att sitta still i en stol och äta, åka vagn och titta runt vill hon göra!

Mot kvällen kändes hon varmare och tempen visade 38,5 så imorgon ska jag och hon stanna hemma och ta det lungt. Ehrm lungt... Lungt är att sitta med Felicia på golvet hela dagen och leka, busa och krypa runt och låta som ett lejon och bli dragen i byxbenet så fort man tittar åt ett annat håll. Men vi ska ta det så lungt vi kan i alla fall!

Ikväll somnade lillan på 2 röda. Trött liten sjukling./TesanCafé Glädjebubblan

Lillan vaknade till en gång igår, 20.30 och det räckte att bara lägga henne ner i sängen igen. Sen sov hon hela natten och vaknade inte förrens 4.40. Jag kämpade i en timme med att få henna att somna om men hon hade bestämt sig. Hon skulle upp. Det var bara för mig att lyda!Så här glad var lillan då jag inte orkade leka före tuppen6 väckte jag K så han fick ta över och bad honom ge henne en flaska välling. JAg behövde verkligen mer sömn!Närmare 7 somnade hon om igen och då blev det tyst så även jag kunde somna. Jag MÅSTE köpa öronproppar!!! Lillan sov till 8 så fick sova en stund i alla fall. Det var välbehövligt!


Idag har vi träffat 3 mammor och 2 bebbar. Vi var på Café Glädjebubblan. Premiär! Jag tyckte att det var ett kanonställe! Stora ytor för barnen att röra sig på, lekhörna med leksaker och inget som barnen kunde göra sig illa på eller sätta sönder. Han som jobbade där var också vansinnigt trevlig! Rekomenderar verkligen det stället! Sen leksakerna kändes väl rätt skitiga, en del i alla fall men det är klart det blir så. Hoppas dom tvättas någon gång i alla fall :-) Där fanns även micro, flaskor, pipmuggar skedar, haklappar. Ja allt man behöver för att få i de små mat och dom sålde även barnmatsburkar. Bra plats för barnvagnarna fanns också. Toppen ju!

Efter fiket blev det en liten tur på stan och sedan en kaffe till. Jag och Felicia hade en kanondag!


Tack för att ni finns mammor och bebbarna!


I did it!

Ett bad.

En flaska välling.

Sju tänder borstade.

Femtielva buffningar.

Fjorton nedläggningar i sängen.

Nattning. Av mamma. Yes I did it. Jag gav inte upp. Till slut gick det!

19.30 - ZzzZZzzZZZ
/TesanMassa roligt idag

7.15 gjorde Felicia morgon och en stund senare vaknade jag av morgonpuss från hennes pappa. Jag och gladfisen vinkade av pappsen och våran dag började.

Idag bar det av till öppna förskolan spira tillsammans med M & M. Det var trevligt och Felicia verkade ha jätteroligt och brydde sig inte mycket alls om mig. Hon bara kröp runt där och smakade på alla leksaker hon kom åt och skrattade och tjoade såklart. Det är hon bra på.

Då vi kom hem satte jag mig i köket för att få mig nånting i magen och Felicia lekte runt. Efter ett tag tyckte jag det var väldigt märkligt att hon inte visat sig. Hon brukar nämligen vara väldigt - vad ska jag kalla det... Mammig/klängig då vi är hemma och man måste sitta med henne på golvet för att hon ska leka. Det är väldigt sällan hon roar sig själv hemma. Så jag går och kollar vart hon är, hör ju att hon grejar med något och där... där sitter en VÄLDIGT nöjd tjej med flera METER toapapper runt omkring sig, superglad för att mamma hade glömt stänga dörren. Hon blev överraskad då jag helt plötsligt stod i dörröppningen så hon passade ivrigt på att slita ut ännu mer papper för hon visste nog att jag nu skulle ta henne därifrån.
  En stund senare hittar jag henne rotandes i en stor vas vi har ståendes på golvet med kvistar i, där får hon inte vara så jag säger "Ajja bajja" till henne och hytter med pekfingret. Vad gör hon då? Jo, hon viftar med sitt lilla finger och skriker "JAJJA". Vad händer då? Jo, jag börjar gapflabba såklart! Sänder jag ut dubbla signaler? Vad menar du? :-)

Felicia premiäråt själv med sked idag också och det gick ganska bra. Jag fick hjälpa henne att ta upp med skeden och så var hon snabb på att stoppa den till munnen och hon sa "Nam nam" och "Mmmmmm" flera gånger. Klart det gick bra då det var något så sött och gott som rivet äpple på skeden!"Mmmmmmm" sa hon då den här bilden togs


Och så minen :-)/Tesan

Rätt bra natt!

Jag tog mig inte i säng vid 21 som jag skrev igår. Jag var redo närmare 00 men då jag skulle krypa ner så vaknade Felicia, 00.15. Hon blev lugn bara av att jag höll handen på henne men så fort jag släppte så var hon snappt uppe på knä, alltså jag menar stålmannen-snabbt. Hon vill verkligen inte bli lämnad ensam  och det är som att hon får panik :-(

Hur som helst så la hon sig ner lungt då jag höll handen på hennes rygg så jag la mig ner på madrassen på golvet och tog hennes hand och så låg vi och myste båda två och efter 30 minuter sov hon igen, min lilla skatt. Fler såna uppvak om det nu ska vara uppvak. Lätt som en plätt!

Under natten vaknade vi till säkert en 5-6 gånger av att hon skrek till men det var kortvarigt för hon somnade om själv utan att någon av oss behövde gå in till henne. Vi hade en bra natt! Jihoo!
/TesanSnyggaste laptopväskan


Om jag hade min alldeles egna laptop så hade den fått bo i denna helt ljuuuuuvliga väska. Så fin så det är inte klokt!Bilden är lånad här där den även finns att köpa.
/TesanTrött flis idag

Två uppvak blev det natten som var och hon bökade runt så mycket i sängen så hon blev pigg så fick be K ta över. Vet inte om hon har mer respekt för honom eller om det bara funkar bättre för att han är starkare. Ja, ibland måste man hålla i henne och det orkar jag inte. Det kan låta jäkligt klent att en 1-åring vinner över mig men när man sitter där med armen inklämd mellan späjlorna så är man inte lika stark och rörlig så jag förlorar.

Tror det blev sammanlagt en timme hon var vaken. Mer än natten innan men ändå inte katastrof som tidigare nätter.

Idag har jag kollat lillans temp 3 gånger och den har varierat mellan 36,7-37,4 så ingen feber alltså! Tanden är inte igenom än heller.

Dagssömnen blev det riktigt vajsing med idag. Hon vaknade 6.30 och sedan var hon trött och somnade redan 10. Hon sov bara en halvtimme men det var ju tillräckligt för att hon inte skulle vara trött då hon brukar. Vid 12-13. Vid 15 drog vi iväg till lek & buslandet för att aktivera henne och självklart somnade hon då i bilen. Vi tänkte att hon kunde få sova i vagnen så kunde vi strosa runt på backaplan innan buslandet men då vi bäddade ner henne i vagnen var hon klarvaken och pigg. Buslandet it was och det tyckte hon var skoj! Vilket jäkla liv det är där på helgen. Jisses, ungar överallt! Vardagarna är det mycket bättre att vara där, då är man nästan helt själv. Då vi åkte hem närmare 18-tiden så slocknade hon i bilen igen. Stackarn, inte konstigt ju då det blev så konstig tidigare på dagen. Hoppas det blir bätte imorgon!

Ikväll somnade hon vid 19.15 men K blev tvungen ta även denna nattning. Hon strular så med mig, jag fattar inte. Skitunge! :-)

Nu vill vi ha ordning på sömnen och maten. Hon sitter och spottar och fräser vid varje måltid och får kväljningar ibland också. Hoppas det går till sig snart annars får vi väl kolla upp det.

Klockan är inte ens 21 men man kanske skulle slå rekord och hoppa i säng ändå? Trött!/TesanFeber och vilda nattningar


Ikväll tyckte jag att lillan kändes varm då vi skulle byta till pyjamas så jag tog en temp. Visst kände jag rätt, 38,3 visade den. Hon har varit precis som vanligt så jag hoppas att det bara är tanden som spökar. Den 8:e tanden lyser nu igenom tandköttet så den borde titta igenom imorgon. Gav henne i alla fall en alvedon supp ifall hon kanske har ont.

Jag tycker att hon känns varm ganska ofta och blir lätt blöt i bakhuvudet men det brukar alltid avfärdas som att hon rört på sig mycket och lekt å så. Nästa gång jag tycker hon känns sådär varm ska jag lita på min känsla. Mamma vet bäst ;-) Så man håller koll så hon inte går runt med feber ofta, så att inget är på tok menar jag.

Ikväll fick K sköta nattningen. När jag försökte så satt hon på knä och hoppade fram i sängen och kröp runt, bökade och ställde sig upp. Värsta duracellkaninen! Vad hände med tröttheten som kom med vällingen?? K lyckades i alla fall och efter att han nattat henne för andra gången så har hon inte vaknat. Än. Men vi hoppas på en bra natt igen. Man kanske inte ska be om mer då förra natten var fantastisk med bara 20 vakna minuter. Vill ju inte att det ska bli "Mycket vill ha mer" men det är ju faktiskt för hennes skull också.

Från igårkväll så har vi också ökat på dosen med omega-3. Nu ger vi 7,5 ml istället för 5 ml och hoppas att det ska hjälpa. Vi har ju hållt på med omegan i ett antal veckor nu då det sägs hjälpa mot sömnproblem bland annat. Googla på "Omega 3 för sömnen" så hittar ni en massa. På familjeliv finns även en stor Omega-tråd där man kan läsa om många som blivit hjälpta./TesanSkönt att vara ifrån men ändå inte


Idag har jag jobbat vilket var ganska skönt och framför allt nyttigt för både mig och Felicia. Vi sitter ihop lite väl mycket kanske, jag och lillan men samtidigt så gillar jag inte att vara ifrån henne mycket heller. Eller jo det är ju skönt med egentid OCH jag gillar att spendera min tid med våran älskade Flis. Ja ni fattar! För och nackdelar med allt som vanligt. Tid är dyrbar och kommer aldrig igen. Så kan vi säga. Punkt.

En timme innan jag gick från jobet frågade en arbetskamrat om jag saknade Felicia nu och jag svarade ärligt; "Nja, inte än faktiskt"... När jag kom hem från jobbet var det bara K hemma. Felicia var ute på aktivering med hennes farmor och farfar. Så konstigt det kändes att bara vara jag och K hemma. Det dröjde inte länge innan jag gick runt och trampade och sa "NU saknar jag henne, nu får dom kommmmma!!" Efter drygt en timme ringde det på dörren och titta vad vi såg då vi öppnade...


Våran lillskrutta!!!!!


Hej mamma!

/Tesan
Rekord - uppvak på 20 minuter

Natten till idag, lördag, sov lillan riktigt bra. Hon vaknade till och skrek en gång men somnade om utan att vi behövde gå in till henne och ett tag senare vaknade hon igen. Vet inte vad klockan var men skulle tippa på 3-4. Denna gången somnade hon inte själv så K gick in. 20 minuter senare sov hon. Ett uppvak på 20 minuter är inget att gnälla om. Bra jobbat gumman!!!!!


Ah just det. Glömde berätta om hissen igår. Reparatören kom efter en si sådär 9-10 timmar och på kvällen fungerade hissen igen. INTE bra jobbat poseidon eller vem vi nu ska skylla på./TesanHissjävel!!!!!


Fantastiskt glad är jag nu. NOT! Hissen trasig och vi bor på 7:e våningen och vi skulle på dejt NU. Tänkte att jag får väl slänga i Felicia i selen och sen låta vagne skutta nerför trappstegen framför mig.

Packade ner allt vi behöver ha med oss i vagnen och krånglar i en skrikandes Felicia i selen som inte alls var med på notorna och lyckas efter många om och men spänna den i ryggen. Hur kan man förresten gör en sele som man nästan måste vara två för att få på??

Så står jag där med 10 kilo bebbe på magen och börjar baxa med vagnen. Den fastade efter första trappsteget för det är ju spiraltrappor!!! Den kilades fast. Fäll ihop vagnen tänker ni då. Det gick inte för det låg grejer under vagnen. Stoppa grejerna i vagnen istället. Det gick inte heller för när jag då försökte bära vagnen ramlade grejerna ut!!! Nu sitter jag här förbannad och helt genomsvett. Reparatör är påväg men hallå hur lång tid ska det ta!!! Den var trasig redan då en kompis kom till mig 10. Det är 4 timmar sen!!!!!!

Åhhhhh tänk om det inte blir något Uppdrag - Aktivera dotter idag? :-( Hon fick leka en stund med E:s dotter Emilia i alla fall men vi vill uuuuuut!.
/TesanFelicias namnsdag och BF


Hipp hipp hurra för Felicia idag på hennes namnsdag! Det var också idag - 14/1 som var BF-datumet förra året.

Felicia är ett kvinnonamn som kommer från det latinska ordet "Felicitas" som betyder "Stor lycka". En manlig motsvarighet är Felix.

Från att ha varit nästan obefintligt för 25 år sedan blev namnet en stor komet på 1990-talet och är idag bland de15-20 vanligaste namnen.

Lisen är en dansk variant av Felicia.
Felicia - Du är verkligen vår stora lycka!!!
/TesanSlapp inte uppvak :-(


Flis avvek från sitt schema och sov inte alls utan uppvak. Varför ge mamma och pappa en paus liksom? Hon sov 19.30-21.15 sen somnade hon inte om förrens 23.15 efter låååångt buffande. Hon var hur pigg som helst och vägrade ligga ner i sängen och nu har hon blivit så stark så gick inte att hålla i henne heller och som vanligt då man provade lämna henne i sängen och gå ut så gallskrek hon. Hon fick komma upp och sitta i ett mörkt vardagsrum men tv:n på låg volym, jag trodde hon skulle bli trött snart då.

Inte då. Hon satt och skrattade och klappade händerna. Vad är det som händer med våran dotter sena kvällar och nätter??? Efter en timme eller så hamnade hon i säng och då accepterade hon att ligga ner så länge man buffade henne. En timme senare sov hon.

Klockan 7 gjorde hon morgon. Visst är det härligt att vakna till skrik!

Själv är man ju alltid tröttare än henne. Hur orkar de små liven?

Om några timmar är det dejt med M & M. Hoppas barnen får leka av sig lite. Uppdrag - Aktivering av dotter fortsätter./TesanUppdrag - Aktivera dotter

Idag har jag och Felicia varit ute och gått i nära 5 timmar. Hon har fått frisk luft, se massa folk, skratta åt folk, skrika åt folk, babbla med folk, se bebisar, shoppat och sovit i vagnen. Hoppas det kan hjälpa henne att sova bättre. Jag är då helt slut så vet inte om jag kommer vakna av henne ens så då kanske jag tror att hon sovit hela natten i alla fall :-)


Måste visa en bild på Felicia imorse. Hon siktade in sig på sin tiger men fick för sig att ta vägen in genom barnvagnschassit för att komma åt den och så fastnade hon där och det såg bara för roligt ut! Det enda som hände när hon låg där och sprattlade med benen var att chassit rullade lite fram och tillbaka. Jag hann ta några kort i alla fall innan hon blev förbaskad och jag var tvungen hjälpa henne loss :-)När vi kom hem från stan var Felicia tydligen lite småhungrig för när jag öppnade skafferdörren för några sekunder så lyckades hon roffa åt sig ett hårdbröd och började knapra. Hon har aldrig smakat det förr, har tänkt att det är för hårt. Men hon kröp runt och knaprade i sig glatt och det gick rätt bra. Bara några smulor som hamnade lite snett i halsen och många smulor runt hela köksgolvet!

/TesanVaddå trött?

Nejdå, jag är inte alls trött. Jag fick ju sova 00-02 och sedan 02.30-03.40 innan lillan bestämde sig för att vakna och gallskrika så det inte gick att undvika henne. Men vad trodde vi. Hon sov ju i ett sträck fram till 5 igår...

Hon skrek och skrek och skrek så jag började funera på om honhade ont. Gav henne en alvedon supp ifall. Det hjälpte inte. Hon lugnade ner sig lite men skulle prompt inte ligga i sängen. Det var ingen idé att ens vara ihärdig. Hon skrek och bökade, rullade och ställde sig och jollrade. Inte ville hon sitta i famnen heller. Rastlös verkade hon och ville nog helst leka. Leka mitt i natten? No no!

3.40-5.20 höll hon låda och oss vakna. Sedan somnade hon. Efter 1 timmes buffande (!!!)

Bryt inte trenden dotra mi. Inte inatt i alla fall för nu ska det ju vara sovnatt. Efter det så behöver du faktiskt inte följa trenden mer och inflika med en till uppesittarnatt. Är vi överens?/Tesan
Drink all around cup

Idag fick Felicia inviga en ny mugg som jag har köpt till henne. Den är från Bambino och heter "Drink all around cup". Den fungerar som ett vanligt glas men utan spill! Det kommer inte vatten genom att bara tippa muggen utan man måste suga lite på kanten för att det ska komma.

Lillan har ett tag nu visat intresse för att dricka ur glas och gör det riktigt bra! Då vi håller i glaset. Igår höll hon det själv och då hamnade allt vatten på hennes huvud och bakom henne :-)

Denna mugg från bambino underlättar övergången till vanligt glas så tänkte att det kunde vara en bra grej för Flis.

Felicia förstod nästan på en gång hur hon skulle göra och dricker jättebra ur den! Kul med en produkt som faktiskt funkar! MEN! Riktigt spillfri skulle jag nog inte kalla den. Om man gör en häftig rörelse med muggen eller skakar på den så kommer det vatten ur den och tappas den i golvet kommer ganska mycket vatten ut.

Men summa summarum så får den godkänt! Köp den!
Fattade galoppen fort!/TesanSovnatt

Varannan natt var det ja. Igårkväll somnade Felicia vid 20, rätt så smärtfritt. Sen sov hon hela natten med bara ett uppvak, eller om det var två. Jag var som en zombie. Men hur som så var det inga långa. Napp-plopp typ. Strax efter 5 vaknade hon ordentligt. Då tog jag med täcke och kudde och gick och la mig i bäddsoffan vi nu bäddat ut intill hennes säng och försökte att buffa lite och bara hålla handen på henne. Hon skrattade åt mig och ställde sig på tå och sa på bebisspråk. TAAAA UPPPP MEJJJJ MAMMMMMMA!!!

Så vi startade morgonen 5.15 men det är helt okej. 5 får man lov att kalla för morgon, alltså sov hon hela natten!
Då vi ändå var vakna så var det lika bra att börja dona lite. Vi tömde och plockade i i diskmaskinen. Ja vi, Felicia och jag. K låg och trynade han.

Ikväll laddar vi för att vara vakna i flera timmar till natten.../TesanFörlåt min älskade dotter

Nä nu fick jag en klump i magen och får dåligt samvete över mitt förra inlägg. Låter som jag klagar på henne. Vill poängtera att vi inte tycker att det är hennes fel att hon och sömn inte går hand i hand. Hon kan ju inte rå för att hon inte har lärt sig ännu. 

Vi har ju världens underbaraste dotter. Hon är så glad och skrattar och ler mestadelen av hennes vakna tid. Hon kan ju tom skratta då hon ska sova. Hon ler stort till alla männsikor vi möter och hon tjuter glatt och gör mig glad och lycklig om och om igen. Hon gapar, sträcker ut tungan och pussar mig med öppen mun och hon säger "mammmmma" och drar mig i byxbenet för att hon vill vara nära mig och så har man mage att tycka att hon ibland kan vara klängig.

Nä nu ska Felicia få en mamma som är mer tacksam.

Tack för att du finns Felicia och tack för att du är du! Älskar dig så det gör ont och nu längtar jag faktiskt tills du ska vakna så jag får se dig igen. Jag skiter i om det är natt eller morgon, det ska bli underbart!
8/1 - Mamma och pappa har gett mig en fin frisyr!10/1 - Det blev oroväckande tyst... Inte så konstigt!
/MammaSooooooooov

Varannan natt är rena helvetet här. Torsdag till fredag var Felicia vaken 1,5 timmar mitt i natten. Fredag sov hon bra. Lördag till söndag var liten vaken i 2,5 timmar!!! 01.30-04.00. Söndag till måndag sov hon bra igen och nu inatt var hon vaken 00-02.15. Det känns så hopplöst :-( När man sitter inne hos henne och håller en hand på henne är hon lugn men bara ligger där med stora öppna ögon och går man ut så gallskriker hon. Jag menar verkligen gallskriker och hon slutar inte! Kört många veckor med buffning och tyckt att det funkar bra men det funkar inte då hon har dessa nätter. Omega 3 kör vi med också, precis samma rutiner på kvällarna, hon bestämmer själv hur mycket välling hon vill ha och det blir alltid kvar i flaskan så hon äter sig ju mätt. 13,5 månader nu, HUR länge ska det vara strul. Perioderna utan strul är inte långa. Några få dagar åt gången.

/Tesan
Felicia just nu

Nu strulas det med maten igen. Hon är inte så på varken gröt, mellanmål eller maten och ch vällingen på kvällen dricker hon inte så mycket av. Hon bara sitter och spottar och fräser och viftar med händerna - hon SKA inte ha. Hon har vid flera tillfällen fått kväljningar så fort som det kommer mat in i munnen på henne. Vad är det frågan om?

Sömnen är som den är den också. Natten till idag vaknade hon strax före 4 och var vaken till 5.30 innan hon kunde somna. Undrar vad det är som gör att hon vaknar för hungrig är hon inte. Har försökt erbjuda mat (välling) men det vill hon inte ha. Vi är ändå tacksamma att hon emellan åt sover hela nätter så man NÅGON GÅNG kan få slippa att gå upp mitt i natten för man är fasen inte männsika då man får störd sömn så ofta.

J - Mamma till T&T - Tänker så mycket på dig och er och önskar så att lille T kunde bli som Flis iaf. och ibland, då och då, sova hela nätter. Det önskar jag till er nu!


Nya saker som har skett i Felicias utveckling är:

* Hon vill traska runt ganska mycket. Hon kommer fram till oss och hämtar oss och så ska man gå runt och hon ska hålla i EN hand och hon blir arg om man försöker att hålla den andra också.

* Rekordet på antal steg helt själv är 9 stycken.

* Hon försöker ta på sig kläder och mössor själv - lägger dom på huvudet och strumpor lägger hon ibland på fötterna.

* Har lärt sig att lägga tillbaka grejer andra saker och i andra saker.

* Dagens nyhet är att hon tog min hårborste och borstade hennes hår. Sen borstade hon även mitt.

Bara en sån sak som att veta vad hårborsten är till för kan låta så simpelt men man blir så stolt och rörd och tycker det är helt fantastiskt! Visst kan jag vara lite av en fjompig mamma men nog måste det finnas fler där ute som är likadana, som tycker att varje litet framsteg i utvecklingen är enastående?!!


/Tesan

Lillan har fått en hundvalp

Får jag presentera Felicias nya kompis "Learning Puppy" från Fischerprice. Jag vet - bortskämd unge som fick en hundvalp i julklapp ;-)

Kan verkligen rekommendera detta leksakdjur. Barnen får lära sig namnen på olika kroppsdelar, färger och kan vara med och sjunga till låtarna barnet nog snart kommer känna igen. Felicia är nu 13,5 månader och än så länge så skrattar hon mest åt den och trycker den på näsan men längre fram kommer hon nog lära sig mer av den och det finns ju "tidigare" barn, så kan rekommendera den som 1-års present eller för en del tidigare än så.
6/1

/TesanBerest dam

I onsdags kom vi hem från älvsbyn igen. Flygresan upp till luleå gick hur bra som helst för Felicia och även denna. Vi ger henne nässpray en stund innan start och då flyget börjar gå ner för landning så ger vi henne välling. Vet inte om det är detta som gör att hon inte får problem med öronen längre eller om hon bara blivit van nu. Hon sköter sig jättebra lilla pärlan men kan bli lite rastlös ibland, men vem blir inte det?!5/1 - Glad tjej på Luleå Kallax flygplats/TesanThe look


Minen igen!

3/1


/TesanTävling - Vinn fin gåvobox!

Som buzzador har jag fått turen att få ha en tävling i samarbete med Buzzador och Cliniderm. Om du också vill bli en buzzador så skulle jag vara tacksam om du uppgav "Tes_1" som värvare.
  
Jag fått möjlighet att prova Cliniderms rengörningsmjölk, dagcreme och serum och nu kan fyra bloggläsare också få chans att få prova dessa produkter genom att tävla här på bloggen. 4 stycken vinnare kommer att få varsin gåvobox som innehåller: 

Active Protection Day Cream, 5 ml 
Age Delay Serum, 2 ml
Ultra Soft Cleansing Milk, 5 ml
Barrier Repair, 5 ml- Extra rik formula som effektivt skyddar torr och stram hud
Optimal Strenght Night Cream, 5 ml- Stärkande nattcreme för normal till torr hud. 
Ideal Balance Skin Tonic, 5 ml - Uppfriskande och milt exfolierande ansiktsvatten för normal till torr hud.

Värdet på gåvoboxarna är ca 200 kr st. 


Cliniderms uppdaterade sortiment lanserades i januari 2010, efter 500 timmar i labbet och över 200 försök, tester och korrigeringar. Det har nu gett resulat i en hudvårdsserie som är anpassad till en mordern nordisk livsstil. Tester visar även att hudens skydd mot yttre påfrestningar ökar med hela 55%. 

Varje enskild produkt innehåller ingridienser som aktivt stärker och skyddar huden såsom antioxidanter, fuktbindare och milt rengörande tensider. Så här tävlar du:
 

1. Maila mig svaret på frågorna nedan på theresela@hotmail.com samt: 
2. Skriv en kommentar till inlägget och motivera varför just du ska vinna
_________________________________________________________________

1
. Hur påverkar det nordiska klimatet din hud? 
2. Vilka är två av hudens viktigaste skyddsbarriärer?
3. Hur många produkter för återfuktning har Cliniderm?


Svaren och mycket annat om Cliniderms produkter hittar du här.


Vinnarna står för portot. Bor ni i samma stad överlämnas boxen personligen.

Tävlingen avslutas 23/1. Välkommen med dina svar!
/TesanNyårsafton

Nästan en vecka för sent kommer ett inlägg om nyårsafton. Jag vill så gärna blogga mer ofta men jag hinner inte. Då jag vill ha med bilder i inläggen och inte i vilken kvalité som helst då tar det TID att få till det!

2010 handlade om Felicia, Felicia och åter Felicia känns det som men det är väl så det är. Hon kommer ju i första rummet nu och allt har varit så nytt. Nyårslöftena slopade jag detta år för jag kände inte att det var något speciellt jag måste bli bättre på för jag är juj redan helt ofelbar. Hahaha! Nej det enda jag kunde komma på är ju detta med vikten och det är jag ju redan igång med. LCHF funkar jättebra för oss!

Nyårsafton firade vi hemma hos min pappa och lillebror. Min mamma och hennes sambo var också med. Jag och K stod för middagen som var:

Förrätt: Vitlöks & persiljesmörsgratinerad hummer
Huvudrätt: Helstekt oxfile medium, ugnsrostade grönsaker, sparris, sallad och rödvinssås (glömde ta kort)
Efterrätt: Vaniljapannacotta med varma limemarinerade hallon


Behöver jag säga att det var gott?! Slurp!


Felicia blev trött och gnällig mot kvällen så efter att vi hade ätit middag nattade vi henne. Tror klockan hann bli runt 20 och efter det åt vi efterrätten i lugn och ro.
Nu har hon hunnit smaka på 2009, 2010 och 2011 är här på intågande!
Vi umgicks, tjötade, tittade på nyårsprogrammen på tv och spelade lite kort och på tolvslaget tittade vi på Skansen-firandet. Var han full Jan Malmsjö eller? Han räknade ju fel och var helt efter. Man kan ju inte säga gott nytt år EFTER det har varit. Inte öre heller för den delen. I alla fall så blev det 2011 och vi pälsade på oss och gick ut i kylan och skålade med bubbel och tittade på fyrverkerier och fina rislyktor som folk släppte upp.

Jag började undra om det var något fel på babywatchen då Felicia inte hade gett ifrån sig minsta ljud. ´Detta dånet måste hon väl vakna av!´ Men icke. Jag gick in och tittade till henne men hon sov SÅ gott lilla älsklingen. Underbart!

Efter nyårsraketerna tittade vi på tv ett tag och sedan var det hopp i säng.


God fortsättning på det nya året!/TesanMammas pussgurka

Jag skulle kunna äta upp henne!
/TesanTummen upp för att bada

Måste bara dela med mig av en bild som blev så rolig!29/12 - Sötgrisen badar hemma hos morfar/TesanMellandagar

Vi stannade i Pottis (Syster B:s familjs stuga) två nätter till efter julen och dessa två mellandagar blev lugna med mest innemys och lek.

Då vi kom tillbaka till älvsbyn var det dags för bröllopsfest. Min äldsta syster H gifte sig i höstas tillsammans med de allra närmaste så nu firade vi dom lite.

Dagen innan nyår var det milt väder, bara runt 13 minus så då drog vi till stan och kollade in rean. Vi kom därifrån med två par dyra vinterkängor och inte en endaste lite reapinal. Vad hände? :-) På vägen hem handlade vi all mat inför nyår också. Får lägga in bilder från resultatet senare så ni får se.
25/12 - Hohoo, finns det nåt där?Åker gammal räcerbil (matstol) - Kul!27/12 - Var på bröllopsfest och då fick lillan mera klappar. Dessa frukter var en hit.28/12 - Älvsbyn var kallas i sverige med över 30 grader kallt. Vi tänkte
åka till stan och mellandagsrea men ställde givetvis in.28/12 - Fick smaka pepparkaka för första gången, det var mums!/TesanNy min

Gullungen har lagt till med en ny min. Vi kallar den "Flirta". Hon drar ihop hela ansiktet och kisar och så fnyser hon. Det är SÅ sött! Härmar man henne eller skrattar åt henne så fortsätter hon med minen och apar sig, så medveten om vad det är vi skrattar åt. Hur gulligt som helst!
29/12 - Apar sig och värmer uppoch här kommer den.......Iiiiihh!!!Grymt, grymt!
/TesanJulafton

Felicia var inte alls rädd för tomten trots att han såg lite mysko ut i sin klänning. Hon kröp fram till honom(?) nästan på en gång och satt sedan i hans knä. Kanske hörde hon på rösten att det var hennes kusin Oskar...

Paket i överflöd fick lilla damen i alla fall, fina saker men bäst var nog pappret och snörena :-D

När Flis hade somnat för kvällen hade vi vuxna julklappsleken och det var skitroligt! Det kommer vi att göra om!

/Tesan