Dagens fix

Sitter i soffan med laptopen i knäet och gäspar. Vad skönt det hade varit att ta en lite tupplur nu men jag hinner inte. Imorse var jag iväg till vårdcentralen för att träffa en läkare och prata om min herpes som jag brukar få i pannan som många av er känner till. Den har en tendes till att dyka upp då jag är bortrest eller i stark sol. Thailand 3 veckor=jag är säker att jag kommer få det. Läkaren var snäll och skrev ut tabletter till mig som jag ska börja med 2 dagar innan avresan. Jag ska ta 2 om dagen och om det bryter ut ändå så ska jag ta 5 om dagen. Massa tabletter blir det men jag är så glad att jag inte behövde tjata för att få receptet. Nemas problemas!

Efter läkaren traskade jag iväg till apoteket, sen tog ut ett paket som låg och väntade (nu har jag bikinis så jag klarar mig!), handlade det sista som behövs till nyårsmaten och sen hem. Nu har jag bloggat en stund och så ska jag gå igenom vårat "apotek" och se vad vi behöver kompletera med til resan och sen ska jag sätta mig på en buss och åka in till stan. K ska på sin syn/linsundersöking som han fick av mig i julklapp och efterdet ska vi kolla efter skor att ha på resan. Vi kommer ju att gå en hel del så vi är ute efter något bekvämt men ändå svalt. Kan bli svårt i vintertider att hitta men vi ska försöka i alla fall!

Bjuder på en julbild på Nellie så att inte inlägget blir så tomt :-D



/Tesan




Årets julpynt

Här kommer bilder på hur vi julpyntade hemma i år. Inte bästa kvalitén på bilderna men "superkameran" får vänta tills vi är tillbaka från Thailands-resan, om det finns några pengar kvar då :-) Klicka på dom små bilderna!




Blockljus: Ikea
Snöre: Coop
Siffror: Village (Har ruggat upp ytan med sandpapper)
Zinkfat: Jysk






 
Plexikandelaber: Tradera
Tomte: Dollarstore


Älskar skenet från ljuskulan!

Ljusstake: Konsum (förra året)
Ljuskula: Gekås

Ljusfat: Ikea
Ljuslykta: Kosta boda
Zinkljushållare: Jysk



 
Stol: K:s, sen barndommen
Tomte: Jysk (Förra året)
Ljuskvistar: Gekås
Golvvas: Ikea
Julkulor: Dollarstore
Zinkhjärtan: Ikea

Jag vet!! Gardinerna hänger snett!

Panellängder: Ellos
Stjärnkuddar: Gekås
Taklampa: Ikea
Nellie: Allingsås :-D

Kruka: Blomsterlandet
Julstjärna: Gåva
Ormhassel
Värmeljusstake, strut: Liten inredningsbutik i Linné (glömt namnet)

Ljushus: Gekås
Tomtar: Gåva

 
Ljusstakar: "Ljuspunkten" från Ica

/Tesan



Julen 2008

Då var julen slut då. Ja vi har ju mellandagarna kvar, men för mig känns det i alla fall som att julen är slut. Men vart tog den vägen? Det har varit fullt upp med alla julklappar och mat och bak som skulle fixas och sen kom dagen äntligen. Men inte var det mycket till julkänsla. Första julen som jag inte firar hemma i norrbotten = en jul utan snö = ingen riktig jul. Fick intala mig själv att det var julafton och blev lite sentimental då jag pratade med familjen på telefon. Men sen blev det en trevlig dag ändå, om än olik de jular jag är van.


En äkta gran! Det var längesen!
Synd bara att jag inte fick se äkta ljus i den också som K:s pappa haft i 63 år men inte detta år.


Många paket för 4 personer och fina inslagningar!


K:s ena paket till mig. Han försökte få till ett hjärta :-)


Kolla grönskan utanför :-(


Min fina dukning!



/Tesan




Testade att scrappa

Jag har aldrig provat scrapbooking förut men då jag var hemma i älvsbyn och båda mina systrar fyllde år testade jag att göra egendesignade födelsedagskort till dom. Det var skoj, bara fantasin som sätter gränser!




 
Paketet ska matcha också!



Det här blev jag supernöjd med, ståltråden som jag böjde till var fiffig tycker jag :-)

 






/Tesan




Edet designshop






















Edet har en designshop med ett par produkter. Dessa tre har jag fastnat för - köksrullehållare, make up-box och tvålpump. Nu har dom 25% rabatt på valfri vara dessutom. Kolla in dom på edet.se.

/Tesan




20 dagar kvar

tills vi sätter oss på flyget som tar oss till bryssel, sdan vidare till abu dhabi och sedan bankok! Vi är framme vid sju på kvällen så vi har bokat en hotellnatt där (jag tror vi kommer vara jättetrötta då vi är framme så pausar till dagen efter). Morgonen efter blir det frukost och sen iväg till flygplatsen igen och till flyget som tar oss ner till Phuket. Det är grymt billigt att flyga inrikes, vi flyger me air asia och betalade ca 380 för oss båda. Det är en resa på ca. 1,5 timmar. Väl nere i Phuket får vi se vad vi hittar på och vart vi tar vägen, det är inget vi har bestämt nu. Efter en vecka eller så tänkte vi ta oss till Koh chang.

I närheten av och på Koh chang och en bit från Bankok har vi hittat några aktiviteter som vi vill prova på/titta på (för utom snorkling/dykning och thaiboxning).



Koh chang betyder "elefantön" och där finns det elefantcamp och inte bara ett. Man kan rida på elefanter och även bada med dom. Rida på en elefant, vilken upplevelse!



I Chantaburi finns Oasis sea world (Tror man kan åka på dagsutflykt från Koh Chang). Där får man se en delfinshow och sedan kan man simma med delfinerna. Allt detta för drygt 130 kronor.



I Kanchanaburi finns Tiger temple. Är lite sugen på att besöka det. Det är 10-12 munkar som bor där och tar hand om tigrarna (plus en massa volontärer som hjälper till). Man får vara nära tigrarna och tita på dom och man får även klappa dom och fotas tillsammans med dom. Tyvärr så råder delade meningar om hur tigrarna där egentligen mår och ur dom blir skötta. Här kan ni se ett gammalt reportage som Animal planet gjort om Tiger temple:

 



Längtar till Thailand nu!!!

/Tesan





Fina tröjor



Fina tröjor med jättesöta motiv. Finns hos ellos.

/Tesan




Jag är tillbaka!

Hallååå! Jajemän, jag har både hunnit vara i älvsbyn, åka hem OCH varit hemma ett tag men det har varit så mycket hela tiden så har varken orkat eller haft lust att blogga. Men nu börjar suget för att skriva att komma tillbaka.

Förra veckan hade jag två väldigt stressiga dagar på jobbet och när dom var över var jag helt färdig. Somnade då jag kom hem efter den sista dagen och när jag vaknade hade jag jätteont i halsen. Tror att det bröt ut för att det varit så mycket och då kroppen äntligen slappnade av… BANG! Där kom förkylningen! Jag har varit hemma från jobbet ett par dagar nu och imorgon ska jag tillbaka. Det är såå tråkigt att gå hemma och inte göra något. Visst jag har varit sjuk och hängig och behövt en hel del sömn, men jag blir rastlös stundom ändå. Så mellan snytningarna och tupplurarna har jag passat på att baka lite. Vissa grejer har K hjälpt mig med så har inte gjort riktigt allt själv. Nu ska nog julbaket vara färdigt!



Det här fick jag/vi till:

Rischoklad
Rockyroad
Snickerskaka
Baci
Trippelnöt
Leilas saffransskorpor

/Tesan