Motion och lära-gå-vagn

Nu kretsar allt kring Felicia, mat och motion. Jag och K har gett oss f-n på att NU ska vi lyckas tappa kilon, få bättre kondition och helt enkelt bättre hälsa. Helt enkelt är det inte men vi har skött oss riktigt bra och vi har tagit oss ut på promenader varje dag. Det blir så mycklet lättare då man inte är ensam. Detta är ju något vi inte bara gör för oss själva utan för Felicias skull också och nu då hon finns kan man inte vara självisk längre.

Felicia fortsätter att vissa nätter sova oroligt och varendaste morgon går hon upp SENAST 06. Gärna runt 05. Vänta bara tills du blir tonåring gumman, då ska morsan ge igen. Mohahahahaaa!Så här kan det ut från våra vardagsrumsfönster då man är uppe med tuppenVi köpte en lära-gå-vagn till Felicia idag. Ska vi motionera får hon också göra det! :-) Hon verkade gilla den men från att gå redigt många steg då vi håller hennes händer så blev nu inte så många. Fötterna satt som fastklistrade i golvet medan hon puttade vagnen framåt tills hon nästan låg på mage. Då vi skjutsade på gick det bättre och några vändor blev det men Felicia verkar just nu tycka att den är roligare att skjuta framför sig då hon kryper.

Jag och Felica träffade två mammor och bebbar idag och det var jättetrevligt som vanligt. Vi måste försöka få till det oftare (HÖR NI DET NU MAMMOR!!!) för jag ser ju att Felicia tycker det är SÅ roligt!Men allå! Släpp mig så jag kan gå dårå!Jamen REDAN!Om jag säger att jag har tränat färdigt så har jag!
Den är så söt så jag måste få visa den igen...TANDEN!/TesanKrypa, stå på knä och säga gägägä

Nu är jag ledig i 6 dagar på raken efter lite jobb så nu ska jag njuta an lillaskruttan. Hon är så himmla duktig. Hon kryper runt och ställer sig upp på knä hela tiden och gör tappra försök till att resa sig upp på fötterna. Man smälter då man sitter i soffan och helt plötsligt ser hennes lilla runda huvud sticka upp över soffkanten!

Ett nytt ljud har hon lagt till med nu också. Gägägägägägägä!


27/828/8 - Tittut!28/8Nu fungerar nattningarna bättre. Denna veckan har vi börjat med att, då hon bliviti trött, lägga henne i hennes säng och ge henne vällingen där. Då har hon oftast blivit tröttare och tröttare och sedan somnat på stört då välling tagit slut och hon fått sin napp. Skönt att slippa bära så mycket. Hon har vissa nätter fortfarande vaknat och vägrar sova och hon tycker det är absolut färdigsovet och morgon då klockan är runt 6 *gäsp*

Flis har spenderat mycket tid med hennes farmor och farfar i veckan då K har varit sjuk och jag jobbat. Det har funkat super och det är vi glada för. Nu är K frisk så nu ska vi ta igen tid tillsammans, våran lilla familj./Tesan9 månader!

9 månader sen den vackraste dagen i mitt liv och 9 månader sedan SMÄRTAN. Märkligt. Kan lätt göra det igen. Fan vad häftigt!

Jag har svårt att förstå att Felicia blir 1 ÅR (!!!) om 3 ynka månader. Vad hände? 9 månader idag alltså och Flis fick öppna en present från farmor och farfar. Snörena var roligast :-)

Var på BVC-besök idag. Nu väger Flis 8285 g, är 68,2 cm lång och har ett hattmått på cm. Hon har tagit igen hennes tidiga ankomst så bra och trots att hon är en halv kurva under medelkurvan på vikten så är hon ju som många andra 9-månaders. Det är våran duktiga tjej det!


Åh taaaaack vilket fint snööööööre!HehePrasselbok och p.o.p-tröjaNu kan jag stå på knä!/Tesan


Det händer MYCKET nu

Jag började jobba i fredags. Ska vara inne och gästspela i 2,5 vecka. I´m the provider :-D  K har åkt på nåt skit igen och blev jättedålig i söndags. Jag trodde bara han var bakis men han hade fått hög feber och har varit sängliggande sen dess och har inte orkat göra nåt, inte heller ta hand om våran skatt. Det kom ju inte så lägligt till min arbetsperiod men vi kan skatta oss lyckliga som har K:s föräldrar. Felicias farfar var snäll och kom och tog hand om Flis idag så jag kunde gå och jobba, och K försöka kurera sig. Glömde ju nästan, Flis sov helt okej natten till idag. Vaknade till och gnällde några gånger under natten bara och hade sovit färdigt 6.30 imorse.24/8 - Börjar bli kompisar nu


Jag saknar Fisen så mycket efter dag på jobbet, har ju inte hunnit tröttna på henne än :-) Idag då jag kom hem tog jag henne i famnen och myste med henne och hon är så gooo! Sen blev det bus, lek, matlagning, matning, bad och hela fadderullan.

Nu händer det mycket för våran älskade lilla gullunge. Nu kryper hon på riktigt omän lite stappligt, sitter själv längre och längre stunder (tidigare tippade hon så fort man släppte henne), ställer sig upp på knä mot saker och försöker resa sig upp på fötterna och idag sprack tand 2 igenom.

Herre min ge. Vet inte om jag gillar detta eller inte. Det går så fort! Men en sak är säker. Det är coolt!/TesanBlåbärsgris

Måste bara få visa upp min lilla blåbärsgris. Att det går att vara så söt till och med då hon äter!!!23/8 - Helt nedkletad av blåbär och snoret rinner men lovely anyway!Se! De två kornen skymtar!/TesanNu sitter hon!

Igår satte jag Felicia på golvet för att träna lite på att sitta. Snart 9 månader och sitter inte själv, tänkte att nu är det dags. Det tyckte tydligen hon också för hon satt så stadigt och fint en lååång stund :-) 2 dagar innan 9-månaders dagen satt hon alltså, utan stöd, själv en längre stund och hon tog sina första ordentliga krypsteg också! Eller sina första "flera-på-raken-kryp-steg". Duuuuktig kicka!23/8 - KoncentrationTitta pappa vad jag kan!Oh no, i´m falli´n!/Tesan
Bara vara vuxen

I lördags var jag och K på kräftskiva och Felicias farmor och farfar var hemma hos oss och tog hand om Flis. Dom hade henne från lördag eftermiddag till söndag förmiddag och det hade gått jättebra. Hon var tokledssen i en hel timme, konstant, innan hon somnade men förutom det så var det ju inget. Så skönt och så roligt! Det är första natten som någon annan tar hand om Flis så jag och K festade loss rejält och det var LÄNGESEN!22/8 - Söndagmorgon vaknade hon så här glad intill farmor och farfar!

Nu är det dags att sänka hennes säng för detta börjar bli en allt vanligare syn. Hon är lärt sig att ställa sig på knä den busan!/TesanDessa nattningar

Kanske börjar det ordna upp sig automatiskt? Natten till igår vaknade plutt flera gånger efter nattningen men blev lugn av att jag bara höll hennes hand ordentligt och somnade och sov fram till 6. Hella natten ju!18/8 - Lite lek innan sängdax19/8 - Vaknade glad och utvilad(??)


Natten till idag var helt okej också. Felicias farmor och farfar var här och dom skötte nattningen då dom ska ha henne imorgon kväll. Kräftskiva vankas! Hon somnade efter en liten stunds gråt och hann vakna till en gång innan dom åkte hem men det gick hur bra som  för dom att få henne att somna om. Sedan vaknade hon vid 00.15 inatt och då var det lite svårare. Gick runt och vaggade henne - somnade på axeln - la henne i sängen... vaknade och grät! Upp med henne - vagga - ja ni förstår. Tredje gången gillt och efter 1 timmes slit(?) så vaknade hon inte då jag la ner henne igen och sedan sov hon fram till 6.30.

Får se vad våran dotter tycker om våra planer på att överflytta henne till eget rum på måndag./Tesan


Vaddå sova?

Nu är goda råd dyra!! Felicia sover SÅ dåligt och är SÅ svår att natta. Igår blev hon trött och gnällig vid 18.30, drack lite välling, somnade i pappas famn, blev lagd i sängen, vaknar efter 10 minuter och gallskriker. Jag menar GALLSKRIKER. Som om hon har ont. Pappa vaggar bär runt på dotter i 10 minuter till innan hon lugnar sig och somnar. Vaknar efter 10-15 igen och denna gång försöker jag trösta. Det går inte så hon får följa med ut till soffan och sitta i min famn. Blir lugn och framåt 20.30 blir hon pömsig igen och får sig en skvätt välling och somnar. Sedan vaknar hon ett antal gånger under natten och bökar, vrider, vänder och får nappen iploppad och sen är hon jätteledssen igen runt 4 tiden och är uppe 1-2 timmar.

Så ser våra kvällar och nätter ut nu och det är jättejobbigt. För oss alla.

Det är dags att helhjärtligt prova en metod men är vi redo? Är vi redo att vara så konsekventa och inge "ge med oss"? Som det är nu så finns det inte en chans i h-vete att Flis somnar eller lugnar sig om vi inte tar upp henne i famnen. Det hjälper inte att bara stryka på henne då hon ligger i sin säng eller hålla handen, sjunga, gunga sängen eller buffa. Hon ska upp i famnen och vila huvudet mot hals och axel och sedan är det bara gå, gunga och skumpa som gäller.

Vad provar man först?14/8 - Pappa försöker natta


/Tesan


Första tanden

15/8 tittade Felicias första tand upp. Jag har sett en vit prick länge och tanden lyste igenom tandköttet i en vecka innan den kom upp. Har inte märkt att Felicia har haft nåt obehag av tandsprickningen. Det enda är att hon är svår att natta och sover oroligt om nätterna. Men det kan ju bero på annat. Nu ska här borstas tänder :-)13/8 - Kliar lite kanske?15/8 - Firar tanden med ett dopp i plaskis!/Tesan


Egen mobbe

Lillskiten har oss lindade runt hennes finger. Nu har vi gett med oss och gett henne en egen mobil. Vi tröttnade på att hon alltid försöker roffa åt sig våra.


Att den sedan är en modell från stenåldern som legat i en låda och skräpat länge, det är inget som spelar någon roll. Felicia är lycklig!

Egen fjärrkontroll fick hon också så hon slipper bli så sur då hon inte får dom vi använder.


Favoritleksakerna nu är alltså:

1. Sladdar
2. Mobiltelefon
3. Fjärrkontroll
/TesanSveiki

Flygresorna till och från Riga gick hur bra som helst för Felicia. Hon hade inte ont alls. Vet inte om det var för att vi tajmade bättre med vällingen denna gång men vi är glada att hon slapp ha så ont som sist då vi flög.

Riga var en vacker stad med många gamla byggnader och hus. Det var fullt ös hela dagarna och vi hann med att träffa släkt till K och nu även till Flis :-), se underbar lååååååång strand, äta god mat, åka bussightseeing, se staden, vara med och fira rubinbröllop och shoppa till våran guldklimp. På tal om shopping så har jag sett de finaste barnkläderna någonsin i en butik som heter zaza som drivs av en lettisk designer. Plaggen var ganska dyra men så fantastikst fina så ett plagg fick det bli till Flis i alla fall. En tremänning till K hade en bekant som också designar och syr barnkläder så hon ordnade med en privat-visning för oss av kläderna. Hon blev lite bortskämd den dagen men vilka klänningar hon fick!!!


Hej då göteborg!Sightseeing? Nä sova!

Jag tar den och den... och den!Nytillskott bland Flisans miner. Fågeln :-D
Hej göteborg!
/TesanFörsta utlandstrippen

Idag sätter vi oss på ett flyg till Riga, Lettland. Flisan ska få ligga i hårdträning. Har hon släktingar där (K:s mor och farföräldrar var från Lettland) så måste hon ju kunna språket!

Ses på onsdag igen!7/8 Kanske passar hon på att bli lite mer intelektuell också :-D/Tesan

Du är allt


Vacker
Arg


5/8 - Sitter i pappas gamla stol. Säkerheten är inte lika hög på den
så man får hålla koll som ni ser!


Söt


6/8 - Nybadad av pappa/TesanFantastiska dockor

Har ni sett dockorna från Rubens Barn? Dom är så fantastiskt fina! Dockorna finns som pojkar och flickor, med kön så barnen kan känna igen sig och lära sig lite anatomi på kuppen. Felicia fick sin docka, Emma, i doppresent av kusin A & O och dom hade valt den som bäst liknade Flis också med stooora blå ögon.

Detta kan man läsa om dockorna på hemsidan:

"Vår medvetna tillverkningsmetod är att varje enskilt broderat öga, Liksom varje mun appliceras och sys för hand på varje exemplar. Det är dessa näst intill osynliga, men oerhört viktiga skillnader hos varje docka som gör ett Rubens Barn alldeles speciellt levande med egen individuell utstrålning och själ.

Det värmande kroppsmaterialet av mjukaste fleece är speciellt utvalt för är att locka extra till beröring, välbefinnande, tröst och trygghet hos gammal och ung."
4/8 - Felicia med sin fina docka som fungerade utmärkt som kudde!/Tesan


Titta hon snackar!

Hon är så söt så jag dör en smula. Jag smälter. Med hennes bebisröst får hon nu till babba... bappam... mmammam och jag vill bara äta upp henne!
Igår var vi bortbjudna på middag vilket var jättretrevligt.- Flis hade svårt att komma till ro då hon sov i sin vagn men det gick hyffsat ändå trots att hon vaknade flera gånger och skrek. Nog om det. Vi promenerade hem sedan och var hemma vid 1.30 och då sov Flis som en liten giiiis. Åka vagn rules! Men när jag lyfte över henne (sovandes) till hennes säng så slog hon upp hennes två stora blå och blev så där klarvaken som bara hon kan. Vi la henne mellan oss i våran säng och låtsades sova med förhoppningar om att hon skulle göra detsamma. Men hon blev bara mer och mer rastlös och bökade runt och blev frustrerad och gnällig. Så helt plötsligt kom det! Babba! Älskling, hörde du! Där var det kört, nu var vi klarvakna med henne och jag blev tvungen att ta henne i famnen när mammam kom också. Åhhh!!!
När hon landade på min axel somnade hon och då fick äntligen mammamam och bappab sova också.

Du är ljuvlig unge! 6/8-10 ska vi minnas :-)


Utvecklingsfas?

Igår hämtade vi ut Felicias pass så att hon får lov att följa med oss till lettland på lördag :-) Hon ser så rolig ut på bilden, vår lilla sötnos. Märkligt att så små barns pass gäller lika länge som alla andras, 5 år. Hon lär ju ändras mycket på dom åren. För jag har svårt att tro att hon kommer vara skallig och 67 cm lång då :-D

Vi var i Floda igår och hade fotosession. Det blev ingen bild på bara Felicia i hennes dopklänning under dopet. Men nu blev det! K:s föräldrar var inte hemma men vi stannade kvar där ändå efter lånet av klänningen och passade vi på att grilla då vi hade tillgång till uteplats. Kan man någonsin tröttna på grillat?

Felicia hade svårt att somna igår (hon har haft svårt att komma till ro på kvällarna i ca 4 veckors tid). Somnade först vid 19 och då la vi henne på en säng eftersom vi inte var hemma. Men efter ca 30 minuter vaknade hon igen och grät - klarvaken. Sedan somnade hon i bilen då vi åkte hem runt 21 men vaknade då vi lyfte babyskyddet ur bilen hemma. Försökte söva henne direkt igen men det gick INTE. Felicia kan inte somna själv i sin säng utan vi måste vagga henne i famnen och sjunga/nynna för henne för att hon ska kunna somna. Det blir ju tyngre och tyngre så vi skulle gärna komma från det men hur gör man??

Vi gav upp och lät henne vara med oss. Hon satt bredvid K i soffan och tittade på nyheterna och hennes ansiktsutryck var så söta och det såg ut som att det var världens självklaraste att hon skulle vara uppe och titta på tv. Skitunge!

På nätterna vaknar hon nu en till några gånger per natt och gråter och kan bara somna om om hon får komma upp i famnen. Det händer även att hon vill äta ibland på natten vilket hon ju slutade med för ett bra tag sen nu.
Gumman blir 36 veckor imorgon och det 6:e utvecklingssprånget är mellan vecka 33-37 så kanske kan "skylla" på det då?


                                         
/TesanAugusti

1:a augusti. Herregud, det är ju snart höst!

Felicia har varit en riktig busfia idag. Hon hasar iväg till kablarna mest hela tiden, klättrar över mina ben då vi sitter i soffan för att komma åt datorn och gör pruttljud högt och ljudligt så hon blir sjöblöt!

Hon älskar sin lilla napp och jag bävar för den dagen hon ska vänja sig av vid den. Men den dagen den sorgen... Hon är så söt då hon moffar in nappen i munnen och nu har hon börjat att stoppa in den i mun då jag gapar. Så sött!

I vanliga fall brukar Flis sova 3 gånger under dagen men idag har hon bara sovit 2, varav en kortis så ikväll var hon redigt trött. Hon somnade ståendes i K:s knä. Jag och K gapflabbade och hon himlade med ögonen och såg besvärad ut. Stackarn! Hoppas hon sover bättre inatt. Det senaste nu så har hon vaknat rätt ofta på natten och måste tas upp och vaggas för att hon ska somna om.GladskitBonar golvetDen där tungan är mer ute än inne :-)Börjar få till en frillaTittut!/Tesan


Söndagsmiddag

Vi gjorde en ceasarsallad till middag med egen ceasardressing. Förutom de klassiska ingredienserna; romansallad, kyckling, bacon, krutonger och parmesan (myyycket :-)) så valde vi att ha gurka och tomat i salladen också.Gudomligt gott!

Krutongerna har vi gjort av vanlig formfranska som vi stekte i stekpanna kryddade med olivolja, salt och vitlök.

Ceasardressingen är barnsligt enkel att göra:

2 äggulor
1 msk dijonsenap
2 sardeller
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk citronsaft
1 vitlöksklyfta
3 dl rapsolja
1 dl fint riven parmesan
salt och peppar efter smak
vatten

Lägg i alla ingredienser utom olja, parmesan och vatten i en tillbringare. Mixa helt slätt med mixerstav. Fortsätt mixa samtidigt som du tillsätter oljan i fin stråle lite i taget. Dressingen blir till en tjock majonäs. När all olja är iblandad tillsätter man parmesanen och blandar runt den med en sked. Späd med vatten till önskad konsistens och sedan...


NJUT! :-P/Tesan

Glömde en sak

Glömde ju säga att mamma smittade mig med sin förkylning när vi var i älvsbyn och jag fick ont i halsen jag med. Det gjorde så ont så fort jag fick nåt i munnen så jag vägrade att äta under några dagar :-( Feber fick jag också, jag mådde inte bra då men mamma och pappa kramade mig mycket och tog hand om mig. Det var mysigt.


/FeliciaGästbloggerska

Bara för att min mamma är lite dålig på att uppdatera ordentligt i bloggen så tänkte jag ta över lite här och få visa lite vad jag hade för mig under semestern i älvsbyn.
12/7 - Jag kom till älvsbyn och alla ville titta på mig och bara på mig.
Här ser det ut som att mormor skäller ut mig men hon talar bara om hur fin jag är!13/7 - Upptäcker!14/7 - Badar utomhus för första gången.14/7 - Träffar gammelfarmor15/7 - Försöker klättra ur soffan för att komma bort från det där15/7 - Farmor, farfar och pappas moster entrar byn. Dom kommer för att titta på mig.
En farbror ska hälla vatten på mitt huvud.16/7 - Jag bakar...Dessa fina doptårtorMen sen blev jag heeelt slutoch då skulle vi tydligen iväg och duka också17/7 - Så kom dagen då jag fick vatten på mitt huvud.
Jag var faktiskt glad hela dagen men mamma ville prompt lägga ut denna bild.18/7 - Besökte storforsen. Det var där jag döptes men vi hann inte gå
runt och titta den dagen. Vi hade ju fullt upp med att fira mig. 
Det är fint i storforsen och jag fick doppa mina fötter.
Årets första bad! Mamma vill att jag ska förtydliga att jag menar årets första bad utomhus :-D19/7 - Moster Bibbi a.k.a godmother, kammar tuppkam på mig.20/7 - Stryper papegojan som försöker smita


 
21/7 - Surfar med morbror David22/7 - Grrrrr. Kan inte se farligare ut än så här :-/23/7 - Vilka stooooora ögon jag har24/7 - Golvet var säkraste platsen för mig att sova på då vi var och
firade gammelfarmor på 87-års dagen (en dag i förskott)24/7 - Dom säger att vi ska åka hem imorgon så jag gömmer mig här
och struntar i att klockan är 22.15.25/7 - Kramas med morfar innan jag ska åka hem


Det var roligt i älvsbyn men det var tråkigt att mamma blev dunderförkyld den sista veckan för då orkade hon inte göra nåt eller träffa nån. Jag blev lite rastlös. Jag blev duktigare på att förflytta mig under tiden där, jag har tränat och då man tränar så mycket som mig så måste man ju äta ordentligt så det har jag börjat med. Mat är ju gott! Mamma och pappa är jätteglad att jag äter nu och när dom är glada så är jag glad! 

Jag längtar tillbaka till älvsbyn redan och min släkt där så mamma har bokat en resa till oss innan vi ska dit till jul. Vi åker upp redan 22:a september och stannar i 2 veckor. Hur ska pappa klara sig utan mig?


/FeliciaKabelmarodör

Lillan kryper inte än men hon tar sig fram ändå. Hon drar sig framåt, ställer sig på knä och tar ett skutt framåt eller så lägger hon sig på mage för att komma lite längre. Egen stil har hon men hon tar sig fram i alla fall och hon är en riktig kabelmarodör. Hasar sig fram till kabelhärvan under tvbänken eller närmaste annan sladd och sliter och drar. Annars så är favoritsakerna laptopen, fjärrkontrollerna och mobiltelefoner. Vi har ett teknikfreak :-D

Drutta på näsan är hon allt för duktig på tyvärr. Antingen så glider benen undan eller så är det händerna som försvinner under henne så att hon landar på näsan. Och vad ledssen hon blir!!! Men det här är ju bara början. Tänk vad hon ska trilla, snubbla, ramla och slå sig under henne äventyr då hon växer upp.29/7 - En till snygging som kryper runt här. Henne säger vi hej till!31/7/Tesan