Vaddå sova?

Nu är goda råd dyra!! Felicia sover SÅ dåligt och är SÅ svår att natta. Igår blev hon trött och gnällig vid 18.30, drack lite välling, somnade i pappas famn, blev lagd i sängen, vaknar efter 10 minuter och gallskriker. Jag menar GALLSKRIKER. Som om hon har ont. Pappa vaggar bär runt på dotter i 10 minuter till innan hon lugnar sig och somnar. Vaknar efter 10-15 igen och denna gång försöker jag trösta. Det går inte så hon får följa med ut till soffan och sitta i min famn. Blir lugn och framåt 20.30 blir hon pömsig igen och får sig en skvätt välling och somnar. Sedan vaknar hon ett antal gånger under natten och bökar, vrider, vänder och får nappen iploppad och sen är hon jätteledssen igen runt 4 tiden och är uppe 1-2 timmar.

Så ser våra kvällar och nätter ut nu och det är jättejobbigt. För oss alla.

Det är dags att helhjärtligt prova en metod men är vi redo? Är vi redo att vara så konsekventa och inge "ge med oss"? Som det är nu så finns det inte en chans i h-vete att Flis somnar eller lugnar sig om vi inte tar upp henne i famnen. Det hjälper inte att bara stryka på henne då hon ligger i sin säng eller hålla handen, sjunga, gunga sängen eller buffa. Hon ska upp i famnen och vila huvudet mot hals och axel och sedan är det bara gå, gunga och skumpa som gäller.

Vad provar man först?



14/8 - Pappa försöker natta


/Tesan






Kommentarer
Emmy



Hon bajsar bra nu och så? För Jack kan vara sådär men då är han alltid hård i magen!

2010-08-18 09:54:13
URL: http://artanimagen.blogg.se/
jessica

när de får tänder kan de bete sig så .. det gör ju ganska ont.. och barnet växer ju mest på natten så varför inte tänderna också

2010-08-18 09:59:01
Felicias mamma

Kan vara tänderna som många säger...eller så tycker hon det är läskigt att sova. Jag tycker ni ska försöka få henne att somna i hennes säng och ge er inte. För oss har det varit en fight men numera somnar Felica H så fort vi lägger henne i hennes säng. Vi kör med samma rutiner varje dag inför kvällen, gröt kl 17....leka, läsa, välling och sen natta kl 19 och det fungerar så bra för tillfället.

2010-08-18 10:21:19
URL: http://www.feliciahaman.blogspot.com/
Timons mamma

Vi har det oxå kämpigt, trots samma rutiner varje kväll. Han somnar så bra så i egen säng men vaknar hur många ggr som helst på natten och det enda som får honom att somna är att "tutta". Får han inte göra det är han piggelin och somnar inte om. Vi har flyttat sängen till annat rum för att han inte ska känna lukten av mat men vid 2 senast börjar vaknandet. Såhär hade vi det med Tea också :-(. Först i 1 års åldern vände det - då körde vi 5 minutersmetoden & hon fick eget rum. Men vi är inte redo att köra den än med Timon. Jag var iof redo häromdagen men sambon fixade inte att höra gråten så det hela avbröts. Styrka till er och styrka till oss!

2010-08-18 11:17:53
Linda Stenberg (Larsson)

Hej, jo tänder kan det vara med tanke på åldern. Isabell hade sådär också men samtidigt kan jag inte låta bli att fundera över om hon inte tål mjölk så bra? När hon gråter en stund efter vällingen. Isabell får ont i magen av komjölks-välling så vi ger henne bara mjölkfri välling... (Har fått veta att många barn har svårt med komjölk innan 1 års ålder oxå och det ger gaser och ont i magen eftersom de inte kan bryta ner laktosen.) Lycka till i alla fall :)

2010-08-18 12:41:46
Maria

Det är bara att stå ut, jag tror sötnosen är i en utvecklingsfas. Det är en dålig tröst, men det går över.

2010-08-18 20:40:46
URL: http://mischomascho.blogg.se/
lovelyanna

kom till tant anna gullet så ska jag äta upp dig mumma <3

2010-08-19 17:49:36
URL: http://trohoppkarlek-lovely.blogspot.som

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0