Söndagsmiddag
Vi gjorde en ceasarsallad till middag med egen ceasardressing. Förutom de klassiska ingredienserna; romansallad, kyckling, bacon, krutonger och parmesan (myyycket :-)) så valde vi att ha gurka och tomat i salladen också.

Gudomligt gott!
Krutongerna har vi gjort av vanlig formfranska som vi stekte i stekpanna kryddade med olivolja, salt och vitlök.
Ceasardressingen är barnsligt enkel att göra:
2 äggulor
1 msk dijonsenap
2 sardeller
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk citronsaft
1 vitlöksklyfta
3 dl rapsolja
1 dl fint riven parmesan
salt och peppar efter smak
vatten
Lägg i alla ingredienser utom olja, parmesan och vatten i en tillbringare. Mixa helt slätt med mixerstav. Fortsätt mixa samtidigt som du tillsätter oljan i fin stråle lite i taget. Dressingen blir till en tjock majonäs. När all olja är iblandad tillsätter man parmesanen och blandar runt den med en sked. Späd med vatten till önskad konsistens och sedan...
NJUT! :-P
/Tesan

Gudomligt gott!
Krutongerna har vi gjort av vanlig formfranska som vi stekte i stekpanna kryddade med olivolja, salt och vitlök.
Ceasardressingen är barnsligt enkel att göra:
2 äggulor
1 msk dijonsenap
2 sardeller
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk citronsaft
1 vitlöksklyfta
3 dl rapsolja
1 dl fint riven parmesan
salt och peppar efter smak
vatten
Lägg i alla ingredienser utom olja, parmesan och vatten i en tillbringare. Mixa helt slätt med mixerstav. Fortsätt mixa samtidigt som du tillsätter oljan i fin stråle lite i taget. Dressingen blir till en tjock majonäs. När all olja är iblandad tillsätter man parmesanen och blandar runt den med en sked. Späd med vatten till önskad konsistens och sedan...
NJUT! :-P
/Tesan
Kommentarer
Trackback