Forsta dagen pa Koh Lanta

10/1

 

Vi checkade ut fran varan bungalow pa Phi Phi och fick vara vaskor korda pa vagn. Dar tog vi en 1 timmas battur till Koh Lanta. Pa baten fanns det flera som ville att man skulle bo pa just deras stalle och det var manga som forsokte overtala oss. Vi valde Riviera Resort, som ligger pa Kho Klongh beach. Vi blev lovade gratis skjuts till stallet vi valt for att fa titta pa bungalowen innan vi bestammde oss. Forsta intryckte var att det var mycket lugnare an pa Phi Phi och det kanndes som att det inte var sa manga gaster dar. Resorten var mysig, med fin restaurang och bar som var inredd i naturmaterial och det ar ljuslyktor och slingor overallt. Tyvarr sa visade det sig att da det blev lagvatten sa var det omojligt att bada da det var sjukt stenigt! Vi vantade dock till idag med att saga till om detta.

 

Vi tog en promenad istallet langs den stora trafikerade vagen och vi gick ner mot stranden dar vi sag en skylt till Indepence Bar. Det borjade precis morkna och nar vi kom stranden sa mottes vi av ca 10 stallen, alla langs stranden, som var extremt mysigt upplysta. Vi stannade pa ett av dom och tog ett glas ol och besokte toaletten.

 

Vi ville ej ga hem eftersom vi redan gatt sa langt sa vi liftade och en bil stannade vid vagen och vi fick aka med pa hans flak till var resort for 100 Baht (Sakerligen overpris). Men det var valdigt spannande och kanndes annorlunda.

 

Kvallsmaten bestod av grillade farska kraftor och en hel grillad tonfisk. Sagolik mat for ca 200 kr.

 

Val tillbaka till rummet sa sag vi en odla pa vaggen och Therese fros till is. Den forsvann dock illa kvickt. Receptionen var stangd sa det fanns ingen mojlighet till bungalow byte men idag tog va tag i saken da vi kannde att det var sa mycket som inte stammde overens med vara forvantningar.

 

11/1

 

Frukosten som vi betalt 100 Baht per person bestod av tva skivor  rostbrod, ett glas juice och en kopp kaffe. Inte ens nagot palagg. Detta var annu en sak som gjorde att detta stallet kanndes fel. Vi gick direkt efter detta till receptionen och berattade hur vi kannde. Efter samtal med chefen sa gick dom till slut med pa att ge tillbaka oss halften av vara pengar. Vi tvekade inte en sekund.

 

Vi tog pa oss vara ryggsackar och gick mot vagen. Efter kanske 50 meter fragade en om vi ville ha taxi. Vi hoppade in och 100 Baht fattigare sa hoppade vi av pa Lanta Garden Home som ligger pa Klong Dao beach. Vilken enorm skillnad pa strander alltsa. Detta ar den mest nordligaste stranden pa Lanta och den ar verkligen hur underbar som helst. Tre kilometer lang strand, knappt nagra stenar alls, fin sand och inte alls svart att fa en egen plats att ligga pa.

 

Vi har promenerat langs stranden, badat, atit god thaimat och fatt mycket sol.

 

Imorgon funderar vi pa om vi skall hyra mopeder och utforska on pa egen hand.

 

Tills nasta gang, ha de sa jatte bra och tack for kommentarerna ni lamnar. Det ar verkligen kul att hora av er dar hemma!

 

/Therese & Kristofer

 

 


Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0