Lchf-biskvier

Jag provade att baka biskvier enligt lchf och det blev riktigt bra. Bottnarna blev inte så sega och goda som dom blir på vanlig mandelmassa utan dom blev mer knapriga, men goda.

Jag slängde ihop på måfå så gillar ni att följa recept kan ni sluta läsa nu.

Bottnarna gjorde jag på ca 200 g malda mandlar (skållade såklart), 3-4 äggvitor, sockerersättning och lite grädde. Bara att blanda ihop tills man tycker man har lagom konsistens. Jag körde på tills smeten var för kladdig för att rulla men inte så lös så den rann. Klickade sedan ut lagomt stora rundlar på ett bakplåtspapper och sedan åkte dom in i ugnen på 175 grader tills dom precis blivit lite gyllene, ca 8 minuter.

Smörkrämen är 250 g normalsaltat smör smaksatt med sockerersättning och siktad kako efter smak samt vaniljpulver (Bourdon vanilla ekologiskt). Skulle egentligen ha lite cognacsessens i krämen men det hittade jag ingenstans. Trisst för det är sååååå gott att ha i. Då skippar man kakaon.

När bottnarna har kallnat smetar man på krämen så biskvierna blir lite toppiga och ställer dom sedan i frysen. Efter en timme eller så smälter man choklad (desto större kakohalt, ju mindre kolhydrater). Jag tog marabou premium 86% och även en bit cocsfett för att dryga ut och sänka kolhydratnivån ännu mer. Sedan är det bara plocka ut biskvierna ur frysen, doppa dom i chokladen och sedan frysa dom igen. Där kan dom stå tills det är dags att bjuda på dom. Ta fram dom en timme innan bara!







/Tesan



Kommentarer
Anonym

Men gud så gott! Var köper du cognacsessens? Det låter smarrigt at ha i...

2010-12-02 08:31:45
Tesan

Du lämnade ingen adress så jag får svara här. Cogncsessens brukar finnas bland alla andra essenser som man kan blanda i sprit. Whiskeyessens, romessens och så vidare. Dom brukar stå intill hyllorna där butikerna har sina drickor, läsk, saft och allt det...

2010-12-02 12:12:59
URL: http://tesansblogg.blogg.se/
Hanne Andersson

LCHF Gillas. Tips på goda lchf knäckebröd :)


Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0