Struuuuul

Nu har vi det struligt med Felicias sömn. På dagarna är det samma som på kvällarna. Hon ska INTE sova!

Hon var så apigt trött efter 4 vakna timmar igårmorse men vägrade sova trots att ögonlocken inte kunde hållas öppna. Så har det varit nu den senaste tiden att när vi lägger henne i sängen, då hon blivit märkbart trött så ställer hon sig, rullar, bökar, kryper runt och skriker och då menar jag SKRIKER. Hon ska minsann inte sova!! Får hon vara uppe istället så är hon såklart gnällig för hon ÄR ju trött.

Två kvällar i rad har hon nu vägrat sin välling som hon alltid brukar slurpa till sista droppen då hon lägger sig för kvällen. Sen brukar hon ju inte somna, för allt är omkullkastat just nu, utan hon ska böka och skrika och vara omöjlig. Men vällingen, VÄLLINGEN är ju hennes myskompis! Hur kan hon rata den? Hon äter middag vid 17 så hon behöver ju sin välling så hon står sig till morgonen sen. Efter mycket kämpande så somnar hon nu tidigast vid 21 istället för 19 och det uppskattas inte av mamma och pappa. Vi vill ha våra timmar på kvällen av lugn och ro där vi får vår egna tid. Tillbaka till vällingen... Vi trodde vi var fyndiga och provade att sömnmata henne. Herregud så arg hon blev. Hon spottade, skrek, fäktade och vred undan huvudet. Kärring! Komma här och trycka in en napp i min trut då jag nannar!!! Sen vaknade hon mitt i natten, klockan 3 och skrek, skrek, skrek. Tänkte såklart att NU är hon hungrig! Så jag gör en flaska och ska ge henne. Neheeeedå, inte skulle hon ha välling, hon skulle bara vara vaken och böka och skrika i en timme *gäsp*

Jag vet ju att mest troligt är det både tänder (ser att 2 till är på G) och utvecklingsfas som ställer till det för henne och hon vill inte sova för det händer så mycket annat spännande. Men nu är vi trötta! Det är så påfrestande att behöva bråka och kämpa i timmar på dagen för att hon ska somna och sova i 30 minuter! Har ringt och fått en tid på bvc på fredag för att få lite råd och tips. Annars är det väl bara att vänta ut henne. Om hon i framtiden vill ha syskon så är det bäst för henne att hon blir snäll igen :-D Vi orkar inte med Felicia x 2 men hon är såklart trots ALLT det bästa som har hänt oss!



/Tesan



Kommentarer
Jonna

Jag har exakt samma "problem" med Isabelle nu. Hon vägrar somna före 21, vanligtvis 19, vaknar 100 gånger varje natt. I natt vaknade hon vid 01.30 och somnade igen vid 02.45. Den vakna tiden spenderades bökande i sängen och hon rullar hit och dit.. puh! Försöker amma och hon äter glatt, men hon somnat inte om som hon normalt brukar göra.. utan mätt och nöjd så fortsätter hon böka runt. Hon är också i en utvecklingsfas nu och tror tand 7 och 8 är på g. I nedre käken är det mycket jobbigare än i övre märker jag.

Maten har också börjat bli ett problem, hon geggar hellre runt med skeden själv än äter..men hoppas hon får i sig nåt i alla fall. Ja.. så vi har nog två helt normala döttrar som snart blir sig själva igen =)

2010-10-27 17:51:30

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0