Frökex


Ett till gott lchf-kex!





2 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön (jag använde skalade. Jämför kolhydratshalten på olika märken och skalade/oskalade)
1 dl pumpakärnor
1 dl rostade solroskärnor
Havssalt

Blanda alla frön i en bunke och häll över vatten så att det täcker. Låt stå över dagen/natten i kylskåp och dra.

Sätt ugnen på 125 grader. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper, lägg plastfolie över och kavla ut "kakan" tunn och jämn. Strö över havssalt.

Grädda i en timme. Sänk sedan värmen till 100 grader och grädda en timme till. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt.

Stäng av ugnen och låt "kakan" torka på eftervärmen med ugnsluckan på glänt.

Bryt i valfria stora bitar då "kakan" svalnat.






Kommentarer
Ingela

Hej!

Ska det inte vara något ägg i smeten?

2012-02-21 17:37:58
Tesan

Hej!



Nej inget ägg. Det ska vara precis som det står. Linfröna bidrar till klibbet då dom blöts upp.

2012-02-21 19:04:00
URL: http://tesansblogg.blogg.se/

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0