Syskonvagn

Det är verkligen inte lätt med barnvagnar. Då vi letade vagn till Felicia slet vi vårat hår lika mycket och det går aldrig veta förrens efteråt om det blev rätt val eller inte.

Syskonvagnarna finns i utföranden på bredden eller på längden. Dom på längden har jag aldrig gillat då jag tycker att barnet som sitter längst ner inte ser något men vi gav det en chans och kollade in dom i alla fall.

Phil & Teds vagnar går bort då den extra sittdelen (för det större barnet?) inte går att justera. Det måste vi kunna göra då Felicia fortfarande brukar sova i vagnen då vi är ute.

Baby jogger city select tyckte vi först verkade smart då den går att göra till många kombinationer med sittsarna vända i princip hur du vill och går att ha som en liten smidig enkelvagn men, ett stor MEN, den är så fruktansvärt tungkörd och att komma uppför en trottoarkant var stört omöjligt om man inte backade upp. Så som vi bor kommer det trottoarkanter var 10:e meter och att då behöva vänga på vagnen och backa upp skulle göra det så omständigt så man skulle helst inte vilja gå ut.

Mountain buggy - Urabn jungles syskonvagn har 2 rymliga sittdelar. Bebisen ligger i en liggdel men då bebis har vuxit ur liggdelen, vilket brukar bli rätt tidigt då liggdelen är så smal, så blir man tvungen att vända barnet framåt. Sittdelarna är inte vändbara. Jag vill inte känna att man MÅSTE vända barnet framåt utan det ska finnasn en valmöjlighet så man kan göra det när när man ser att barnet vill och är redo. Förutom detta så är UJ duo en underbar vagn som är otroligt lättkörd med sina stora svängbara framhjul och vagnen känns verkligen gedigen i kvalitén och sittdelarna har fullt liggläge. Sufletterna har en tittlucka så man kan se barnen då dom ligger och nytt från 2010 års modell är att sufletten har ett extra solskydd, en förlängning på sufletten. Dom har även lyckats minska på bredden och vagne är då 74 cm bred på sitt bredaste ställe.

Bugaboo släppte i våras sin första syskonvagn, Donkey och första gången jag såg den så blev jag riktigt imponerad. Vagnen har allt, verkligen allt, vi söker i en syskonvagn och man har så många valmöjligheter med den. Även denna vagnen är en syskonvagn på bredden där man har det större barnet i en sittdel och bebisen i en liggdel. När bebisen vuxit ur liggdelen alt. visar själv att den vill sitta så byter man till en sittdel och sittdelarna är vändbara oberoende av varandra. Vagnen, i detta utförandet, är 74 cm bred (precis som UJ) men om man bara ska ha ett barn med sig så går det att plocka bort ena sitt eller liggdelen och skjuta ihop chassit så den blir till en enkelvagn, 60 cm bred. Hur smart är inte det! Chassit går alltså att växla mellan singel och syskonvariant och till vagnen kan man ha sittdelar, liggdelar eller babyskydd precis i den kombination man själv vill. Denna vagnen har också två stora svängbara framhul så den ska vara riktigt lättkörd den med och då hjulen är stora ska den klara snö och terräng bättre bättre om den hade små hjul.


Våra önskemål på en syskonvagn är:

Svängbara framhjul som absolut inte får vara små (hade problem med Felicias Emmaljunga nitro city på vintern pga. av de små framhjulen)

Sittdelarna ska vara vändbara oberoende av varandra

Vagnen får gärna gå att använda som en enkelvagn

Med dessa krav blir egentligen valet ganska lätt. Bugaboo Donkey! Vagnen släpps inte i sverige förrens senhösten/vintern i år men inget är säkert. I USA, UK, Spanien och Holland släpptes den redan i våras så vi valde att importera för att vara säkra på att vi inte står utan vagn då det är dags för bebis att titta ut. Priset i sverige sägs ska ligga på 15-17 000 och jag lyckades, efter mycket kontaktande av företag, hitta vagnen för 12 000 inkl. frakt hos ett företag i england. Pengar som vi hoppas vi ska få tillbaka det mesta av då vi säljer vagnen den dagen Felicia inte längre vill åka vagn.
Här är vagnen i det utförande och i de färger vi har valt:


 
Här är en jättebra demonstrationsvideo på vagnen:
Om 5 veckor ska den vara här. Längtar efter att få se den och efter att få ta med den ut på en premiärtur!

Kommentarer
Sara (Skruttens mamma)

Verkar vara en jättefin vagn!

Men har den fullt liggläge? Blir det inte jobbigt att ständigt att ha benen lite böjda? nyfiken

2011-07-11 08:16:37
Tesan

Vagnen har fullt liggläge. Vet inte om det är jobbigt att ha benen böjda. Är ju många vagnar som är såna, Bugaboos cameleon, emmaljunga har en variant and so on... Urban jungle som vi har idag är ju även den sån att benen är böjda, är ju bara ryggen man fäller. Felicia sover hur gott som helst i den!

2011-07-11 21:00:36
URL: http://tesansblogg.blogg.se/
Sara (Skruttens mamma)

Ah okej :) Efter att ha tittat närmare så kan jag inte förmå mig att bli lite smått förälskad i denna underbara vagn! Synd att vi inte ska ha barnen tätt :P

2011-07-11 21:14:38
Sofia - mamma till Amanda

Om vi får syskon till Amanda i framtiden kommer jag definitivt att köpa en Bugaboo Donkey, de verkar toppen! Hoppas att ni kommer att bli nöjda! :) Vilken webshop beställde du ifrån? Mvh Sofia

2011-07-12 20:51:42
URL: http://sofiaahlehjelm.blogspot.com
Sofia - mamma till Amanda

Tack för snabbt svar! Jag råkade av misstag ta bort din kommentar från min blogg, men kollade på hemsidan som du tipsade om. Ha det gott!

2011-07-12 22:35:54
URL: http://sofiaahlehjelm.blogspot.com
mona

hej

jag väntar tillskott i december och undrar vilken sajt du beställde vagnen genom. det är den enda vagnen som motsvarar mina krav. förstår att den är underbar!

2011-08-22 23:32:54

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0