Somna själv forts.

Skulle ju berätta om våran duktiga lilla kicka Felicia som nu mera somnar själv i sin säng...

För 3 veckor sen började våran nya strategi. Jag skrev lite om det här.

Vi gav inte upp och redan på den 3:e kvällen så började det fungera bättre.


Rutinerna ser ut så här:

Vid 19.30 byter vi blöja och tar på pyjamas

Sen sätter vi oss i soffan framför tv:n en stund för att få Felicia att varva ner efter all lek.

Vid 19.45 dricker hon välling i soffan

Tandborstning

Sen går vi direkt till hennes rum. Vi båda säger "Nu ska du sova så gott hela natten, älskar dig bla, bla..." och sen går en av oss ut. Den andra lägger henne i sängen på mage (så vill hon sova) och stryker över hennes hår och rygg några gånger och berättar för henne att nu ska hon sova och mamma och pappa finns här utanför och vi kommer om du vill oss något och sen säger vi frasen "Godnatt Felicia och sov så gott" 2-3 gånger. Sen slutar vi stryka och går ut från rummet, på väg ut från rummet säger vi frasen igen och utanför dörren upprepar vi 2 gånger till samtidigt som vi stänger dörren.

För det mesta så somnar hon inom 5 minuter men ibland kan det vara lite små gnäll i upp till 10 minuter men hon är inte ledssen. Mer förbannad liksom för hon har ingen lust att sova, hon vill leka. Men så lugnar hon sig snabbt. Skulle hon däremot vara ledssen och gråta då går vi in efter ett par minuter och tröstar och gör om precis samma sak igen.

Detta funkar SÅ bra och ibalnd kan vi undra varför vi inte gjort detta tidigare. Men vi har ju faktiskt försökt innan men Felicia har helt enkelt inte varit redo och det ska man acceptera tycker jag. Nu var hon redo och vi alla mår så mycket bättre. Efter att hon lärde sig att somna själv så sover hon också hela nätterna och sover längre på morgnarna dessutom.

En ny grej är också att hon en morgon roffade åt sig sina böcker då hon vaknade, som av en händelse stod precis intill hennes säng, och satt i en halvtimme och roade sig själv i sängen med böckerna så jag kunde ligga och dra mig med gott samvete. Innan så har det varit gallskrik DIREKT för hon vill att man ska komma och plocka upp henne ur sängen. Nu VILL hon vara kvar i sängen och skakar på huvudet och säger näää då man kommer in och frågar om hon vill komma upp. Ljuvliga unge! Behöver jag säga att vi varje kväll numera ser till så hon har en hög med böcker intill sängen som hon kan komma åt då hon vaknar?!

Lycklig Felicia. Ännu lyckligare mamma och pappa!

Denna morgonen lyfte vi i hela vagnen med böcker för hon var så ivrig och blev sur då hon inte kunde ta flera genom spjälorna på en och samma gång :-)
Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0