Grekisk pyttipanna
Vi har provat att göra grekisk pyttipanna. Man gör den på marinerad fläskfile, potatisklyftor och lite blandade grönsaker. Våran variant såg ut så här:

Grekisk pyttipanna
500 g fläskfilé
8 klyftade potatisar
1/2 tärnad zucchini
1 röd lök
1 gul lök
1 röd paprika
1 ask coctailtomater (halverade)
Fetaost
Marinad
1 1/2 dl olivolja
1 1/2 dl soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt
svartpeppar
Vitlökssås
1 stor burk creme fraiche
ca 3 msk majonnäs
2-3 klyftor vitlök
1/2 pressad lime
Örtsalt
Skiva fläskfilen och lägg den i en påse tillsammans med marinaden. Gärna över natten men minst 6 timmar.
Klyfta potatisen, paprikan, löken och övriga grönsaker. Lägg alltsammans i en form tillsammans med köttet och en del av marinaden.
Tillaga i ugnen på 225 grader i ca 35 minuter eller tills köttet är klart och potatisen mjuk.
Smula över fetaosten på slutet.
Servera en god vitlökssås till. Mums!
Kommentarer
Trackback