Grekisk pyttipanna



Vi har provat att göra grekisk pyttipanna. Man gör den på marinerad fläskfile, potatisklyftor och lite blandade grönsaker. Våran variant såg ut så här:








Grekisk pyttipanna

500 g fläskfilé
8 klyftade potatisar
1/2 tärnad zucchini
1 röd lök
1 gul lök
1 röd paprika
1 ask coctailtomater (halverade)
Fetaost

Marinad

1 1/2 dl olivolja
1 1/2 dl soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt
svartpeppar

Vitlökssås

1 stor burk creme fraiche
ca 3 msk majonnäs
2-3 klyftor vitlök
1/2 pressad lime
Örtsalt


Skiva fläskfilen och lägg den i en påse tillsammans med marinaden. Gärna över natten men minst 6 timmar.

Klyfta potatisen, paprikan, löken och övriga grönsaker. Lägg alltsammans i en form tillsammans med köttet och en del av marinaden.

Tillaga i ugnen på 225 grader i ca 35 minuter eller tills köttet är klart och potatisen mjuk.

Smula över fetaosten på slutet.

Servera en god vitlökssås till. Mums!




Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0