Lillprinsessan 1 dag gammal - 2:a dygnet


När lillan var 1 dygn gammal så gjordes den obligatorsika läkarundersökningen. Läkaren kunde höra lite rossel på ena lungan och såg att hon var skakig, vilket jag också sett men inte tänkt mera på sen. Pga. detta så blev en del blodprover ordinerat, bl.a. blodsocker-koll. Vikten hade dippat till 3550g (3725g vid födseln).

Provtagningen visade att hon låg för lågt i sitt socker (hon hade 2,2 och bebisar ska ha minst 2,6) och blev därför tillmatad med ersättning. Tillmatningen fick ske med kopp för på BB tycker dom inte man ska blanda in flasknappar innan amningen kommit igång ordentligt då det enligt dom kan göra så att bebisen inte kan ta bröstet ordentligt. 

Vi fick inte lov att åka hem som vi hade velat, utan vi var tvungen stanna för att ha lillan under observation.

På natten till dag 2 (våran 2:a natt på BB) , 23/9, så visade blodsockerprovet (det togs ett nyt prov 3 timmar efter varje mål) att blodsockret sjunkit ytterligare, till 1,3. Eftersom det är oroväckande lågt så blev vi direkt skickade upp på neonatal för att ta om provet där då dom har mera pålitlig utrustning. Där visade provet 2,1, alltså lågt men inte SÅ lågt. Skönt, vi kunde andas ut och enda åtgärden var att fortsätta tillmata med ersättning.22/9 - BUS - Barnläkarundersökning


Provtagning


Koppmatas


Mamma-dotter mys. Jag är så blek och har så bleka läppar att dom smälter in i ansiktet men va fasen, nyförlöst ju!


Rapas av pappsenKommentarer
Carina

Vad skönt att allt gick bra även om det var lite ovisst med provsvaren där ett tag. Fina bilder på lillan och er!

2011-10-08 08:06:41

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0